Connect with us

MAGAZIN

Cei mai săraci copii din 17 comunități au beneficiat de asistență medicală în programul “Fiecare Copil în Grădiniță”

Published

on

 

Asociația OvidiuRo, cu sprijinul GSK România, a ajuns la jumătatea perioadei de implementare a programului “Împreună pentru o sănătate mai bună” – componenta de sănătate a programului “Fiecare copil în grădiniță”, un proiect ce se desfășoară pe o perioadă de trei ani.

În baza finanțării de 150.000 de euro a fost posibilă dezvoltarea unor proiecte locale ce au vizat controale medicale periodice, realizarea vaccinărilor obligatorii, sprijinirea părinţilor pentru a cumpăra medicamente pentru copii, facilitarea activităţii mediatorilor sanitari și programe de educaţie pentru sănătate şi igienă cu copiii şi părinţii lor.

Astfel, după prima jumătate a programului, 17 comunități din județele Alba, Braşov, Bacău, Cluj, Covasna, Dolj, Dâmbovița, Mureș, Sibiu și Vaslui au implementat proiecte de sănătate derulate în sprijinul copiilor. 850 de copii au beneficiat de analize medicale de bază gratuite la începutul anului școlar trecut. În urma acestor investigații s-a constatat că 15% dintre copii aveau paraziți intestinali, iar 8% infecții streptococice, fiind luaţi în evidenţă de medicul de familie. Anul acesta analizele se repetă, extinzându-se la aproape 1.000 de copii.

Imunitatea scăzută a copiilor, lipsa unei alimentații adecvate și condițiile de trai improprii sunt numai câteva dintre grijile zilnice cu care se luptă părinții săraci. O cauză importantă pentru care copiii săraci lipsesc de la grădiniță sunt problemele de sănătate. Datorită programului “Împreună pentru o sănătate mai bună”, peste 1.000 de copii au primit medicamente, vitamine și au beneficiat de transport gratuit la medic, iar 80 de copii din două sate din Covasna, care fuseseră vaccinați numai la naștere, au reușit să recupereze din decalaj.

„A trecut un an și jumătate de la lansarea componentei de sănătate a programului <<Fiecare Copil în Grădiniță>> inițiat de OvidiuRo – un proiect cu multe provocări, dar și cu rezultate și satisfacții pe măsură. Am convingerea că implicarea membrilor comunității locale încă de la începutul proiectului a contribuit semnificativ la implementarea cu succes a acestuia, pentru că au înțeles că educația copiilor este în directă legătură cu  starea de sănătate a acestora. Proiectul se bucură de implicarea unor oameni inimoși, partenerii noștri de la OvidiuRo, mediatorii sociali și membrii comunității locale și, de aceea, sunt convinsă că împreună vom reuși în continuare să facem diferența în viața comunităților în care ne vom implica”, spune Andreia Cucu, Comunication Manager GSK România.

,,Ne dorim foarte mult ca fiecare copil pe care îl aducem la grădiniță să fie un copil sănătos. Acest proiect vine în sprijinul multor părinți săraci care nu reușesc să facă față numeroaselor probleme cu care se confruntă. Suntem bucuroși să avem alături de noi parteneri care ne oferă instrumentele cu care putem combate abandonul școlar, cauzat și de starea de sănătate precară a copiilor săraci, din cauza căreia lipsesc des și recuperează greu. Datorită strânsei colaborări cu echipele locale, am mai facut câțiva pași importanți către obiectivul nostru pe termen lung: transformarea programului <<Fiecare Copil în Grădiniță>> în politică publică.’’, a declarat Maria Gheorghiu, Cofondator și Director Executiv OvidiuRo.

Mai mult, cu sprijinul OvidiuRo şi GSK România, în lunile iulie și august anul acesta, 120 de profesori au organizat Ateliere de Vară în 14 județe, pentru 1.500 de copiii, după un curriculum dezvoltat de OvidiuRo. Cei mici au învațat despre corpul lor, au descoperit cât de importante sunt igiena și alimentația sănătoasă și cum să se ferească de diferite boli. Copiii au fost încurajați să pună întrebări și să găsească răspunsuri, să experimenteze și să descopere, să fie creativi și să lucreze în echipă. Atelierele de Vară s-au încheiat cu o Conferință de Bune Practici la care au participat 70 de profesori și specialiști în educație.

În luna iulie, 20 de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și 15 medici specialiști, implicați în programul Împreună pentru Sănătatea Rurală al Societății Studenților în Medicină din București, au organizat împreună cu OviduRo o caravană medicală în comunele Vâlcele (jud. Covasna) și Tărlungeni (jud. Brașov). 400 de copii și 380 de adulți au beneficiat de investigații gratuite (recoltare de sânge pentru colesterol, trigliceride, glicemie si hemoglobina, electrocardiograma, ecografie abdominala, teste rapide pentru streptococ, rotavirus și adenovirus).

Majoritatea copiilor au fost diagnosticați cu afecțiuni respiratorii, paraziți intestinali, anemie și rahitism. În comuna Vâlcele, din 20 de copii consultaţi, numai cinci erau sănătoși. Hrana acestor copii este săracă în vitamine și nutrienți – majoritatea mănâncă cartofi prăjiți sau pâine cu parizer, foarte puține fructe sau legume proaspete și beau foarte puțină apă. În cadrul activităților de educație pentru sănătate din grădiniță, copiii au beneficiat de o gustare sănătoasă (fructe, iaurt, cereale), iar în lunile reci mulți dintre ei au primit vitamine.

Proiectul a sprijinit medicii de familie din patru comunități ce fac parte din proiectul Fiecare Copil în Grădiniţă să deruleze controale medicale săptămânale în satele izolate în care, în mod normal, ajung foarte greu.

În comuna Boroşneu, din județul Covasna, directorul școlii a anunțat că 60 de copii și adulți din zonă consumă apă dintr-o fântănă poluată. Cu sprijinul GSK România, lumea s-a mobilizat imediat și s-a construit, în timp record, o aducțiune nouă, localnicii având acum la dispoziție apă proaspătă și curată.

În cadrul proiectului au fost identificate șase persoane pentru postul de mediator sanitar; formarea a fost oferită de Centrul pentru Politici de Sănătate SASTIPEN, iar “Împreună pentru o sănătate mai bună” a sprijinit comunitățile să angajeze mediatorii temporar, până la preluarea acestora de către primării.

Foto: Cosmin Bumbuț

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MAGAZIN

Cu peste 1.4 milioane de subscriberi pe YouTube Selly este cel mai urmărit vlogger din România

Published

on

 

Selly, vloggerul Global Influencers, a ajuns la peste 1,4 milioane de subscriberi pe canalul său de YouTube, devenind astfel cel mai urmărit vlogger din țara noastră. Lansat inițial ca un hobby în urmă cu șase ani, vlogul lui Selly a devenit destinația preferată a milioane de tineri care îi urmăresc zi de zi postările.

Pe numele său real Andrei Șelaru, Selly a început să posteze vlog-uri din 2012. Printre seriile sale de succes se numără „Tipuri de profesori”, „Dacă Google ar fi om” și „Rap Battle”. Selly postează atât vlogs, daily vlogs, cât și sketch-uri. În decembrie 2015 a realizat și primul scurtmetraj numit „Crăciun Alternativ”.

Toate proiectele pe care le-a desfășurat l-au ajutat să ajungă ceea ce este astăzi, însă tânărul de 17 ani are câteva care i-au rămas în suflet: „Swap de Vloggeri, de la Telekom, mi s-a părut o provocare tare. Am făcut „schimb de vieți” cu Deliric, unul dintre rapperii mei preferați, care a venit la mine acasă în Craiova .

Cred că mai multe campanii ar trebui să plece de la un insight specific creatorilor de conținut. Mi-a plăcut, de asemenea, să colaborez cu Salvați Copiii, am făcut un live în care am vorbit despre siguranța pe net — un subiect important care e adesea ignorat”, a poveestit Selly. (https://www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania/videos/1722282474461889/).

Selly se bucură de toată notorietatea pe care i-a adus-o statutul de vlogger, dar este în același timp conștient de faptul că ea vine la pachet și cu o responsabilitate foarte mare față de cei care-l urmăresc. „E un achievement important pentru mine. Nu credeam că o să se întâmple atât de repede, anul acesta am avut o creștere record în abonați și vizualizări pentru că am fost, cred eu, consistent și am reușit să găsesc puncte comune între ce vreau eu să fac și ce vrea publicul să vadă. Poziția de lider de clasament vine și cu o responsabilitate mai mare față de abonați și de comunitatea YouTube românească. Îmi propun să mențin calitatea conținutului și să devin mai bun la ce fac. Publicul se maturizează cu timpul și eu mă maturizez odată cu el. Meseria de YouTuber e foarte interesantă și în fiecare zi ai ceva nou de învățat”, spune Selly, încântat de rezultatele obținute.

Întrebat care este cea mai importantă realizare a sa, Selly numește proiectul 5GANG. „Mă bucură foarte mult faptul că am reușit să strâng alături de mine 4 vloggeri cu care împart aceeași mentalitate. Ne ajutăm între noi, ne creștem, facem videoclipuri și muzică împreună. Ultima piesă 5GANG, „Focuri”, a fost lansată pe 1 iulie și a reușit să acumuleze mai multe vizualizări și aprecieri decât majoritatea pieselor artiștilor români consacrați. Cu 1.000.000 views strânse în primele 24 de ore și 8.000.000 în prezent, piesa a demonstrat puterea online-ului și a influencerilor și, mai ales, puterea unei colaborări eficiente.

Selly mărturisește că scopul lui este în primul rând acela de a face oamenii să zâmbească. „Dacă reușesc să transmit energia mea pozitivă celor care se uită și să le fac ziua mai bună, mi-am îndeplinit obiectivul. Pe lângă asta, încerc să îi inspir prin ceea ce fac să își găsească la rândul lor o pasiune, un hobby, la care să devină buni. Mulți dintre cei care mă urmăresc mă iau ca exemplu, iar eu sper ca dedicarea și perseverența mea în ceea ce privește vlogging-ul să motiveze oamenii să facă ceea ce își doresc”, spune Selly din perspectiva celui care a făcut din pasiunea sa un stil de viață.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Bogdan Miu și Cătălin Striblea vor prezenta concertele ”Digi FM Apus Acustic”

Published

on

 

Digi FM își așteaptă ascultătorii, miercuri, 25 iulie și 1 august, la concertele acustice organizate sub sloganul ”Digi FM Apus Acustic”, pe terasa Promenada.

Cei mai în vogă artiști români ai momentului vor fi prezenți în concertele prezentate de echipa Matinalului Digi FM, Bogdan Miu și Cătălin Striblea.

În seara de 25 iulie, de la ora 20.00, vor cânta Irina Rimes, Antonia, The Motans, Nicoleta Nucă,  Mark Stam și Dara. Următorul concert, din 1 august, îi va aduce pe scena din Promenada Mall pe Smiley, Feli, Sore, Ana Munteanu, Serendinschi, Amir, Juno, Kale, Dominique, Jean Gavril.

”Digi FM Apus Acustic” este organizat cu sprijinul Global Records , CAT MUSIC  și Hahaha Production . Concertele vor fi transmise în direct și pe UTV, iar accesul pe terasa Promenada Mall va fi gratuit.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

18 artişti din 15 de ţări concurează pentru Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Cerbul de Aur îşi prezintă concurenţii ediţiei 2018, după ce juriul a deliberat şi a ales interpreţii care vor intra în concurs pentru Marele Trofeu al Festivalului Internaţional. Organizat de Televiziunea Română, Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va fi transmis în direct pe TVR 1 şi TVR Moldova, în perioada 29 august – 2 septembrie.

Ca urmare a numărului mare de candidaţi înscrişi, organizatorii au decis ca la secţiunea interpretare să poată intra în concurs un număr de 18 artişti, faţă de 15, cât era prevăzut iniţial.

După analiza materialelor transmise de cei peste 110 candidaţii înscrişi în selecţie, membrii juriului i-au ales pe cei 18 concurenţi care vor urca pe scena de la Braşov.

Astfel, pentru ediţia aniversară, juriul selecţiei a ales* pentru a urca pe scena prestigiosului Festival 18 interpreţi din 14 ţări şi România. Aceştia sunt:

 1. Inis Neziri (Albania)
 2. Amaliya Margaryan (Armenia)
 3. Kaye Olivier Fabian C (Belgia)
 4. John Karayiannis (Cipru)
 5. Kelly-Joyce Bale (Franţa)
 6. Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)
 7. Omer Netzer (Israel)
 8. Damiano Borgi (Italia)
 9. Tiziana Camelin (Italia)
 10. Dinara Kairova (Kazakhstan)
 11. Antonia Gigovska (Macedonia)
 12. Karl William Lund (Marea Britanie)
 13. Lidia Isac (Republica Moldova)
 14. Dora Gaitanovici (România)
 15. Ovidiu Anton (România)
 16. Raluca Blejusca (România)
 17. Sebastian Schmidt (San Marino)
 18. Jorge Gonzalez (Spania)

 

Cei 18 artişti care vor intra în Concursul Cerbul de Aur au fost aleşi de juriul selecţiei, format din Daniel Jinga – dirijor şi compozitor, Liana Stanciu Georgescu – jurnalist de specialitate radio şi tv, Felix Crainicu – realizator Radio România Actualităţi, Andrei Tudor – compozitor, Andreea Archip – jurnalist, Gabriel Scîrlet – regizor muzical TVR şi Smaranda Vornicu Shalit – directorul Festivalului.

Următoarea etapă pentru cei 18 concurenţi este alegerea piesei din repertoriul românesc pe care o vor interpreta pe scena de la Braşov, din lista pusă la dispoziţie de organizatori pe site-ul cerbuldeaur.ro, la secţiunea dedicată.

Concursul Festivalului va debuta joi, 30 august, urmând ca, pe 1 septembrie, să aflăm numele laureaţilor ediţiei din acest an.

Pe lângă Marele Trofeu, în valoare de 25 de mii de euro, la această ediţie aniversară, concurenţii pot câştiga alte opt premii:

Ø  Premiul I

Ø  Premiul al II-lea

Ø  Premiul al III-lea

Ø  Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti

Ø  Premiul Braşovului

Ø  Premiul Publicului

Ø  Premiul Presei Festivalului

Ø  Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

 

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie a.c., în Piaţa Sfatului din Braşov. La 50 de ani de la prima ediţie, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfăşurare de gală, cu numeroase premii, a căror valoare totală este de 65 de mii de euro. Dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu show-ul România Centenar, un spectacol ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending