HomeTELEVIZIUNESportJocurile Olimpice Londra 2012, cel mai grandios spectacol al planetei, în direct, la TVR

Jocurile Olimpice Londra 2012, cel mai grandios spectacol al planetei, în direct, la TVR

Vineri, 27 iulie, de la ora 23.00, ceremonia de deschidere a JO de la Londra se transmite în direct la TVR 1, TVR HD şi jo2012.tvr.ro. De altfel, de 48 de ani, Olimpiada se vede la TVR. Ceremonia de deschidere, ale cărei detalii sunt ţinute în mare secret de organizatori, se anunţă a fi cea mai fastuoasă de până acum. Alina Alexoi şi Sorin Hobana vor comenta în direct de la Londra evenimentul desfăşurat pe stadionul olimpic şi deschis oficial de Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii.

„Spectacolul olimpic e fascinant şi nu se poate compara cu nicio altă competiţie sportivă. Cel mai greu e să alegi ce vrei să vezi, unde să fii prezent. Pentru prima dată în cariera mea, voi comenta festivităţile de deschidere şi închidere şi, poate e greu de crezut, asta îmi dă cele mai mari emoţii… Abia aştept apoi să aduc în casele românilor bucuria câştigării medaliilor la gimnastică şi scrimă.”, a declarat Alina Alexoi, comentator special al TVR la Londra.

Peste 10.000 de sportivi din întreaga lume se vor întrece în cele 36 de discipline oficiale ale acestei ediţii. Dintre aceştia, 103 sportivi sunt români şi vor concura pentru medalii la 15 dintre probele sportive (atletism, box, canotaj, ciclism, scrimă, gimnastică, judo, kaiac-canoe, tir, nataţie, tenis de masă, tenis de câmp, polo, haltere şi lupte) ale Olimpiadei de la Londra.

120 de şefi de stat şi de guvern vor asista la spectacolul grandios, care a costat 27 de milioane de euro, show conceput de cineastul Danny Boyle, recompensat cu opt premii Oscar în 2009. Cancelarul german Angela Merkel şi premierul japonez Yoshihiko Noda se vor afla, vineri, în tribunele VIP ale stadionului de la Londra cu o capacitate de 80.000 de locuri. Familia regală britanică – Prinţul William, soţia sa Kate, prinţul Harry, prinţul Charles şi Camilla – vor fi, de asemenea, prezenţi la ceremonia de deschidere.

Angelina Jolie şi Michelle Obama se numără și ele printre personalităţile aşteptate la Londra pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de vară care are loc vineri seară. Prima doamna a SUA, Michelle Obama, va conduce delegaţia ţării sale. Jucătorul român de tenis Horia Tecău va purta mâine seară drapelul naţional la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. David Backham, fostul căpitan al reprezentativei Angliei va avea de asemenea un rol în cadrul ceremoniei de deschidere.

Anul acesta, TVR a lansat site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra, www.jo2012.tvr.ro, unde românii pot urmări live competiţiile şi unde pot rămâne conectaţi non-stop la atmosfera Olimpiadei. Imaginile de arhivă cu sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice pot fi văzute online în exclusivitate pe platforma video a Televiziunii Române, www.tvrplus.ro.

 

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns