Connect with us

MAGAZIN

Cele mai infricosatoare mistere ale omenirii

Published

on

 

De multe ori întâlnim persoane în jurul nostru, care ne povestesc lucruri înfricoşătoare, întâmplări trăite de ei sau de alţii, despre care la prima vedere avem tendinţa să credem că sunt nişte aiureli. Dar ce te faci când aiurelile astea ascund secrete terifiante?

10. Shanti Deva

În anul 1930, o fetiţă pe nume Shanti Deva, în vârstă de 4 ani, din Delhi, India, le-a spus părinţilor ei că a trait cândva într-un loc numit Muttra (cunoscut în prezent sub numele de Mathura), că a fost mama a trei copii şi că a murit la naşterea ultimului şi că numele său era Ludgi. Întrucât fata povestea toate acestea în mod repetat, părinţii ei au început să facă investigaţii. S-a descoperit astfel că exista într-adevăr un oraş numit Muttra şi că o femeie pe nume Ludgi murise recent acolo. Apoi au dus-o pe Shanti în acea aşezare, unde ea a început să vorbească dialectul local şi unde şi-a recunoscut soţul şi copiii din viaţa anterioară. Fata a făcut chiar 24 de declaraţii pline de acurateţe care au confirmat fapte din viaţa lui Ludgi. Impresionant pentru un copil de numai 4 ani.

9. Piticul înfricoşător

În 2008, un pitic ciudat a fost filmat în Argentina. Jose Alvarez a declarat pentru ziarul local El Tribuno că a surprins creatura pe peliculă, în oraşul său natal, General Guemes, din provincia Salta. El spune: “Vorbeam despre ultima noastră aventură la pescuit. Se întâmpla dimineaţa. Am început să filmez cu telefonul mobil, în timp ce prietenii mei vorbeau şi râdeau. La un moment dat am auzit un zgomot ciudat, ca şi cum cineva ar fi aruncat cu pietre. Apoi am văzut că iarba se mişca. La început am crezut că era un câine, dar când am văzut piticul ni s-a făcut într-adevăr frică”. Mai mulţi locuitori ai oraşului au mărturisit la rândul lor că au văzut ciudata creatură, stârnind astfel o panică generală.

8. Fantoma lui Freddy Jackson

O fotografie făcută în 1919 a fost făcută publică prima oară în anul 1975, de către Sir Victor Goddard, ofiţer în retragere. Fotografia este un portret de grup al plutonului lui Goddard, care a luptat în primul Război Mondial, la bordul navei de război HMS Daedalus.  În poză apare în plus o faţă ştearsă. În spatele militarului de pe rândul de sus, al patrulea din stânga, se vede clar faţa unui alt bărbat. Se spune că este faţa lui Freddy Jackson, un mecanic ucis accidental de o elice a avionului, cu două zile în urmă. Înmormântarea avusese loc exact în aceeaşi zi în care fusese făcută poza. Membrii plutonului au recunoscut cu uşurinţă faţa lui Jackson, care deşi mort a decis să participe şi el la poza de grup.

7. Podul Overtoun

Overtoun este un pod arcuit de lângă Milton, Dumbarton, în Scoţia, construit în anul 1859. A devenit faimos pentru numărul mare de întâmplări stranii în care câinii s-ar fi sinucis, sărind de pe pod. Incidentele au apărut iniţial în anii ’50 şi ’60, când căţeii, de obicei rasa Collie, săreau brusc în apă, pierzându-şi viaţa. În unele cazuri însă, câinii supravieţuiau, se recuperau, apoi săreau din nou de pe pod. Ceea ce este însă cu adevărat ciudat este că toţi patrupezii care săreau de pe podul Overtoun, o făceau aproape din acelaşi loc, situat între ultimele două parapete de pe partea dreaptă a podului. Unii cred că podul este bântuit. În anul 1994, un bărbat şi-a aruncat copilul de pe pod, pretinzând că era antihristul. După aceea, a încercat sa se sinucidă. A fost podul Overtoun responsabil pentru tragicul eveniment? Se spune că aici este locul unde se întâlneşte lumea viilor cu cea a morţilor.

6. James Worson

În data de 3 septembrie 1873, un bărbat pe nume James Worson, a acceptat provocarea de a alerga într-o cursă din oraşul Leamington până în Coventry, pe o distanţă de 32 de kilometri. Fiind cunoscut pentru abilităţile sale sportive, totul părea să se desfăşoare fără probleme. Doi prieteni de-ai săi, Hammerson Burns şi Barham Wise, l-au urmat în trăsuri, Burns luând cu el şi camera foto. Îl puteau vedea pe Worson tot timpul, ba chiar acesta se mai întorcea din când în când să schimbe câteva vorbe cu cei doi. La un moment dat, bărbatul s-a împiedicat, scoţând un ţipăt scurt. Wise a declarat ulterior că acesta “A fost cel mai îngrozitor sunet pe care l-am auzit vreodată”. În loc să cadă, Worson s-a evaporat complet, înainte chiar să atingă pământul. Urmele picioarelor sale au rămas imprimate pe sol, surprinse fiind pe peliculă de către Wise. S-a cerut ajutor şi localnicii au scotocit zona în căutarea dispărutului. Câinii de vânâtoare folosiţi au avut reţineri în a se apropia de locul dispariţiei bărbatului. De atunci nu a mai fost văzut niciodată.

5. Urmele de pasi ale diavolului

În noaptea de 8 spre 9 februarie a anului 1855 şi câteva nopţi mai târziu, după o ninsoare scurtă, au apărut urme ciudate de copite în zăpadă, în oraşul Devon. Acestea, măsurând între 4 si 6 centimetri, se întindeau pe o distanţă de mai mult de 160 de kilometri, şi, deşi schimbau din când în când direcţia, majoritatea timpului erau în linie dreaptă. Surprinzător, urmele apăreau şi pe case, acoperişuri sau ziduri. Au existat zvonuri potrivit cărora fusese văzută o creatură cu cu chip de diavol, în oraş. Mulţi localnici s-au înarmat şi au încercat să prindă bestia, fără succes însă. Recent, în noaptea de 12 martie 2009, mai multe urme ciudate, asemănătoare cu cele din anul 1855, au apărut din nou în Devon.

4. Felicia Felix-Mentor

Felicia Felix-Mentor a murit în anul 1907, după o boală subită despre care haitienii spun că o fac cei ce au fost aleşi să devină zombie. În 1936, o femeie (dezbrăcată sau îmbrăcată în haine vechi, după unele surse) a fost găsită hoinărind pe străzi, căutând o fermă despre care spunea că îi aparţine tatălui său. Proprietarii au identificat-o ca fiind Felicia Felix-Mentor, crezută moartă de mult şi chiar şi soţul femeii a confirmat acest lucru. Din cauza stării sale precare de sănătate, ea a fost trimisă la un spital de stat. Unul dintre doctori i-a descris astfel comportamentul: “Crizele sale ocazionale de râs sunt lipsite de emoţie şi de cele mai multe ori vorbeşte despre ea fie la persoana întâi, fie la a treia. A pierdut complet noţiunea timpului şi este indiferentă la tot ce se întâmplă în jurul ei”.

3. Chupas

Chupas sunt obiecte misterioase, asemănătoare cu OZN-urile, care ar fi fost văzute zburând noaptea în pădurile din estul Braziliei. Au fost descrise ca fiind farfurii zburătoare mici, metalice, care zboară pe deasupra copacilor, scoţând un sunet asemănător celui al unui frigider sau transformator. Întrucât majoritatea oamenilor din acea regiune braziliană sunt săraci, ei merg adesea noaptea la vânătoare de căprioare. Pentru a face asta, se caţără în copaci, pentru a-şi aştepta prada. În aceste momente, localnicii au declarat că au zărit chupas. Atunci când erau observate, acestea emiteau o lumină albă, strălucitoare. În loc sa fie însă simple “obiecte neidentificate”, aceste chupas au fost uneori dăunătoare. În unele cazuri, oamenii spun că au fost vânaţi de ele, iar după experienţă au avut dureri zile sau chiar ani întregi. Unii locuitori chiar au murit din această cauză. S-a încercat împuşcarea lor, dar fără niciun efect.

 2. SS Ourang Medan

În luna februarie a anului 1948, numeroase vase de lângă Indonezia au primit apeluri de urgenţă de la cargoul olandez SS Ourang Medan. Mesajul înfricoşător era: “Toti ofiţerii, inclusiv căpitanul, zac morţi prin cabine şi pe punte. Este posibil ca tot echipajul să fie mort”. Această transmisiune a fost urmat de una în cod morse, indescifrabilă, apoi de încă un mesaj sinistru “Eu mor”. Când primul vas de salvare a ajuns la locul semnalizat, au încercat să contacteze Ourang Medan, fără succes însă. Au fost trimişi câţiva oameni pe navă, iar ceea ce s-a descoperit acolo a şocat echipa de salvare. Toate persoanele de la bord erau moarte, cu ochii deschişi şi îndreptaţi către soare, cu braţele întinse şi cu feţele pe care li se putea citi groaza. Chiar şi câinele echipajului era mort, surprins cu colţii îndreptaţi către un duşman nevăzut. În timp ce se apropiau de cadavre, echipa de salvare a simţit un fior, deşi temperatura era de peste 40 de grade Celsius. S-a luat decizia ca vasul să fie remorcat până în port, dar brusc a început să iasă fum din carena navei. Oamenii au părăsit locul şi abia au avut timp să se depărteze, înainte ca Ourang Medan să explodeze şi să se scufunde. Până în prezent, tot ceea ce s-a întâmplat acolo rămâne un mister.

1. Gef

În septembrie 1931, membrii familiei Irving – James, Margaret şi fiica Voirrey, în vârstă de 13 ani – au mărturisit că au auzit zgârieturi persistente şi foşnete în spatele pereţilor de lemn ai fermei. La început au crezut că este un şobolan, dar creatura nevăzută scotea diverse sunete, uneori de dihor, alteori precum mârâitul unui câine sau plânsetul unui copil. La scurt timp, creatura a dovedit că poate vorbi, şi s-a prezentat ca fiind Gef, o mangustă, care pretindea că s-a născut în India, în 1852. După spusele fetiţei, care a fost singura persoană care a văzut animalul, Gef avea dimensiunile unui şobolan mic, o blană galbenă şi o coadă mare şi stufoasă (mangustele în general sunt mult mai mari decât un şobolan şi nu au coada stufoasă). Mangusta Gef spunea despre ea că este “foarte, foarte inteligentă”, “un spirit pământean”, sau “o fantomă în formă de nevastuică”. A explicat chiar la un moment dat: “Sunt foarte ciudat. Am mâini şi picioare, iar dacă m-ai vedea, ai leşina, ai fi pietrificat, mumificat sau transformat în piatră sau într-un munte de sare”. Voirrey Irving, care l-a luat pe Gef sub aripa sa, devenind prieteni, a murit în anul  2005. Într-un interviu dat ulterior, ea si-a menţinut afirmaţiile că Gef nu a fost o invenţie a sa.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MAGAZIN

Femeia de afaceri Ema Gavrila preia echipa Farul Constanta

Published

on

 

SSC Farul a anunțat încheierea unui contract de asociere cu femeia de afaceri Ema Gavrilă. În urma unor negocieri demarcate încă de la finele anului trecut, Ema Gavrilă preia, începând astăzi, clubul. “Am preluat tot ce înseamnă datorii, cheltuieli, organizarea unei echipe.

Eu am un singur obiectiv: promovarea în Liga I!  Aș vrea să începem cu rezolvarea problemelor care ard. Sunt atâtea. În primul rând, trebuie sa organizăm echipa. Mai avem foarte puțin timp și începe campionatul. Vreau să avem o echipă de fotbal puternică, care să reprezinte Constanța! Unde-s mulți, puterea crește! Acum, toată lumea are datoria morală față de Constanța să facă tot ce e omeneste posibil ca această echipă să ajungă unde ne-am propus, în Liga I”, a declarat Ema Gavrilă.

În ultima perioadă clubul a trecut printr-o perioadă dificilă financiar, iar soluția din partea autoritaților locale s-a lăsat așteptată.  Negocierile pentru numirea unui nou antrenor, după plecarea lui Paul Grigoraș, și aducerea de noi jucători în echipă au început. “Avem deja discutii avansate cu 2 impresari foarte importanți. Prioritatea zero este să facem echipa! Constățeancă fiind, mi se pare jenant să nu avem un club de fotbal puternic în al doilea cel mai mare oraș al țării. Nu este însă o muncă de una singură. Suntem toți, suporteri, fotbaliști, constănțeni, împreună în acest proces de reclădire a unei echipe care să reprezinte cu mândrie orașul în competițiile importante”, spune Ema Gavrilă.

Legat de speculațiile legate de o posibilă colaborare cu Ciprian Marica, deținătorul brandului Farul Constanța, Ema Gavrilă a fost directă.  “Sunt adepta unui principiu: decât un război drept, mai bine o pace strâmbă. Mie imi place pacea, dar nu înseamnă că suntem dispuși la orice fel de compromis. Am încercat să iau legatura cu domnul Marica. Mi-a transmis ca nu este interesat de niciun fel de alianță. Mă îndoiesc că acum o să vrea să reluăm discuțiile”, spune femeia de afaceri.  “Nu e o situatie gravă la club, este rezolvabilă. Nu este atât de gravă încât să ne creeze o problemă. Trebuie să facem o echipă. Pentru o calificareîn eșalonul superior cred că sunt necesari 1,5 milioane de euro,”, spune Ema Gavrilă despre planurile financiare de viitor.

Și în privința implicării fostului primar, Radu Mazăre, în acest proces, Ema Gavrilă este fermă. “Sunt pure invenții, care nu au nicio legătură cu realitatea. Este un proiect 100% personal, fără nicio altă implicare”, spune femeia de afaceri.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Cu problemele la psiholog – când e necesar ajutorul unui specialist

Published

on

 

În drumul vieții, fiecare trece prin încercări sau este pus în fața unor provocări la care cu greu reușește să răspundă corespunzător, respectiv să ia decizii care să nu influențeze negativ viitorul. Sunt aspecte pe care nu le învățăm decât atunci când trecem prin anumite experiențe. Din acestea putem ieși fie mai încrezători, fie afectați. Partea psihică este cea care are cel mai mult de suferit în urma unor întâmplări marcante.

Vestea bună este că, indiferent de natura problemelor, acestea au o rezolvare, iar psihologul este specialistul la care trebuie apelat în aceste cazuri. În ce situații pot avea în vedere un astfel de ajutor cei interesați?

Serviciile unui psiholog Bucuresti se pot dovedi utile în numeroase situații. Daniel Ivan, terapeut expert, iese în întâmpinarea celor care doresc să redobândească liniștea pierdută în grelele etape prin care i-a trecut viața cu o serie de lămuriri, precum și servicii, cu privire la rolul terapeutului, respectiv ajutorul pe care acesta îl poate oferi.

Când și cum poate fi util ajutorul unui psihoterapeut?

Încă de la început este necesar a fi înțeles că specialistul nu este cel care va rezolva problemele cu care diverse persoane se prezintă în cabinetul acestuia. Este însă un intermediar între cei în cauză și problemele propriu zise, acesta oferind ajutorul necesar pentru a ieși din anumite stări, situații, respectiv imboldul pentru a depăși o perioadă dificilă.

Un psiholog Bucuresti precum Daniel Ivan, care este un nume de referință în acest domeniu de activitate, va avea în vedere identificarea cauzelor problemei, astfel ca aceasta să fie apoi eliminată sau soluționată de la rădăcină. Pentru că scopul acestuia este de a-i ajuta pe cei aflați în situații dificile să le depășească cu succes, aceștia devin principalul instrument de lucru pentru terapeut, care pune în aplicare experiența și cunoștințele de specialitate dobândite.

Referitor la când e potrivit a apela la un astfel de profesionist, răspunsul este unul complex. Acesta vizează orice categorie de probleme cu care se poate confrunta cineva în decursul vieții. Astfel, găsesc un sprijin în psihoterapie cei care au trecut prin pierderea cuiva apropiat, printr-o decepție, cei care nu reușesc să se elibereze de stresul și presiunea de la locul de muncă sau pus asupra lor în viața de familie.

În general, serviciile de psihoterapie sunt dedicate unor categorii diferite de persoane. Acestea se pliază fie pe nevoile adulților și se referă la psihoterapia individuală, dar și destinată copiilor, cuplurilor sau familiilor. Chiar dacă în țara noastră încă nu s-a înțeles pe deplin de ce este necesară această ramură de servicii și cum folosește, s-au convins de eficacitatea acesteia cei care au reușit să își pună ordine în viață în acest mod, să își redobândească stima de sine, să își depășească temerile, să lase în urmă situațiile traumatizante, să aibă o viață socială împlinită, etc.

Relația terapeutică și modul în care aceasta influențează procesul de vindecare

Interacțiunea dintre cele două părți – cel care are nevoie de terapie și psihoterapeut trebuie să ajungă la un anumit nivel de deschidere pentru a oferi roade. Încă de la bun început este necesar ca discuția să aibă în vedere modul de desfășurare a ședințelor, aspecte cu privire la confidențialitate, tarifele aferente, precum și scopul sesiunilor de terapie.

Indiferent dacă problemele sunt de natură profesională sau vizează viața personală ori pe cea socială, strategiile asupra cărora se oprește specialistul trebuie să aibă acțiune directă asupra acestora, respectiv să îi motiveze pe cei în cauză în vederea rezolvării situațiilor în care se află.

Este normal ca în unele momente ale ședințelor să apară dorința de renunțare, iar asta se întâmplă pentru că înainte de a fi mai bine, trebuie depășită perioada critică. Răbdarea este de aur în acest sens, totodată și singurul mod de a trece cu brio peste marea majoritate a situațiilor limită.

În aceste cazuri, terapeutul este cel care trebuie să intervină, respectiv să apeleze la cunoștințe și să găsească rezolvări alături de cei care se confruntă cu anumite probleme. Cu atât mai încrezători sunt cei care apelează la acest tip de servicii cu cât și psihoterapeutul le garantează confidențialitatea. Este în fapt obligatoriu să le fie oferită, contractul semnat în acest sens fiind dovada seriozității din partea profesionistului.

Alte aspecte referitoare la serviciile de psihoterapie, când sunt acestea necesare și cum pot ajuta găsesc cei interesați pe danielivan.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Muzica

Delia & Grasu XXL lansează un nou single plin de umor: „Despablito”!

Published

on

 

Umor cât cuprinde în versuri și imagine, culoare, un pic de spirit latino și Columbia adusă în România printr-o poveste amuzantă. Așa arată „Despablito”, noua piesă și noul videoclip ale Deliei, în colaborare cu Grasu XXL. Cameleonică, nonconformistă și cu multe idei inedite, Delia își surprinde din nou fanii cu o ipostază complet neașteptată.

 

Ținutele și mai ales accesoriile Deliei vin ca o completare a personajului interpretat de ea, într-o poveste în care Grasu XXL a împărtășit viziunea și ideile artistei. „Mi-a trimis Delia demo-ul piesei, eu eram spre bazinul de înot, am ascultat piesa în mașină și mi s-a părut turbo! Cât am înotat eu pe-acolo la mișto, mă tot gândeam cum să <o dau> și când am ajuns la studio <am dat-o> în 10 minute. I-am trimis-o înapoi cu strofă cu tot, iar ea mi-a zis că filmăm sâmbătă…Era joi… Am filmat luni! Na, ea e Delia și e superbă!”.

Şi pentru Delia inspiraţia a venit tot la piscină: „Întâmplarea face că aveam acest instrumental de câteva luni şi nu ştiu de unde şi cum a venit inspiraţia pentru acest„Despablito”. Dar tot la piscină eram când am scris versurile. Apa are un efect benefic. Aţi vrut „Despacito”, luaţi şi „Despablito”!”, spune Delia.

Tânărul înflăcarat care dansează pe mese este nimeni altul decât Vlad Drăgulin, interpretul lui Malone în serialul „Băieți de oraș” și co-prezentator, alături de Mihai Bendeac, în noul sezon al emisiunii „X Factor”, la Antena 1. Provocarea venită din partea Deliei i-a adus acestuia o premieră, „Despablito” fiind primul videoclip în care joacă. „Spre rușinea mea, am 27 de ani si asta a fost prima mea experienţă în ceea ce priveşte videoclipurile. <Prima dată nu se uită niciodată> – se spune – și mă bucur că s-a întâmplat în aceste condiții. M-am simțit dorit…”, spune Vlad, care s-a distrat foarte mult la filmări.

Fanii Deliei vor fi cu siguranță cuceriți de ideea și de piesa artistei care, încă o dată, creează ceva complet neașteptat. Piesa este compusă de Delia, Grasu XXL, producție Alex Cotoi, videoclipul este realizat de NGM – Bogdan Păun și Alex Mureșan, producție Loops Production, make-up – Ema Uță, hair -Alex Sârghe, iar styling este realizat chiar de Delia.

Artista îşi compune în mod frecvent piesele, printre cele mai cunoscute single-uri care îi poartă smenătura numărându-se „Fata lu’ tata”, „Verde împărat”, „Du-te-mă”,„Rămâi cu bine”, „Parfum de fericire”, „Ce are ea”, „Cine m-a făcut om mare” şi multe altele, piese pentru care Delia cântă de multe ori la instrumente – pian şi flaut.

Aceasta nu este prima colaborare a Deliei cu Alex Cotoi, cunoscutul producător român care a a produs şi pentru Pitbull şi are în palmares un premiu Grammy. Cei doi au mai colaborat pentru piese precum „Verde împărat”, „Du-te-mă”, „Fata lu’ tata”, „Rămâi cu bine”.

După show-uri de-a dreptul spectaculoase, susținute cu casa închisă – Pe aripi de vânt, Welcome to Deliria, PsiheDelia de la Sala Palatului şi Delia’s Winter Wonderland la TNB – artista revine toamna aceasta cu un nou concert memorabil. ACADELIA, un show curajos, va avea loc pe 14, 15 și 16 noiembrie, la Sala Palatului, iar biletele au fost deja puse în vânzare. Ca şi în cazul celorlalte show-uri ale sale, în care Delia se implică în crearea conceptelor, şi ACADELIA se anunţă a fi un show original, curajos şi plin de culoare.

ACADELIA va conține urme de ironie, dulceață de zmeură și niște sâmburi de adevăr, un show recomandat atât sănătății psihice, cât și vindecării anumitor afecțiuni, cum ar fi plictiseala, stresul cotidian și indicele glicemic extrem de scăzut. Pentru concertul ACADELIA există și opțiunea achiziționării de bilete Meet and Greet Delia. Accesul la sesiunea de meet & greet cu Delia  are un cost separat față de prețul de bilet pentru participare la concerte. Este obligatoriu pentru accesul la sesiunea de meet & greet ca participanții să aibă ahiziționat și un bilet la unul dintre concertele Acadelia. Pe lângă accesul la  meet & greet  cumpărătorii acestei categorii de preț primesc și un CD, Tricou ACADELIA Limited Edition și poză cu autograf.

Delia este jurat la „X Factor” și „iUmor”. De curând, artista a cântat la PRO FM On Top, pe scena amenajată pe Casa Poporului, acolo unde a susținut un concert live alături de invitații ei, artiștii Global Records: ANTONIA, Irina Rimes, Killa Fonic, The Motans, Nicoleta Nucă, Vanotek, Alex Velea, Adda, Mira, Mark Stam, Lino Golden.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending