Connect with us

MAGAZIN

Cele mai infricosatoare mistere ale omenirii

Published

on

De multe ori întâlnim persoane în jurul nostru, care ne povestesc lucruri înfricoşătoare, întâmplări trăite de ei sau de alţii, despre care la prima vedere avem tendinţa să credem că sunt nişte aiureli. Dar ce te faci când aiurelile astea ascund secrete terifiante?

10. Shanti Deva

În anul 1930, o fetiţă pe nume Shanti Deva, în vârstă de 4 ani, din Delhi, India, le-a spus părinţilor ei că a trait cândva într-un loc numit Muttra (cunoscut în prezent sub numele de Mathura), că a fost mama a trei copii şi că a murit la naşterea ultimului şi că numele său era Ludgi. Întrucât fata povestea toate acestea în mod repetat, părinţii ei au început să facă investigaţii. S-a descoperit astfel că exista într-adevăr un oraş numit Muttra şi că o femeie pe nume Ludgi murise recent acolo. Apoi au dus-o pe Shanti în acea aşezare, unde ea a început să vorbească dialectul local şi unde şi-a recunoscut soţul şi copiii din viaţa anterioară. Fata a făcut chiar 24 de declaraţii pline de acurateţe care au confirmat fapte din viaţa lui Ludgi. Impresionant pentru un copil de numai 4 ani.

9. Piticul înfricoşător

În 2008, un pitic ciudat a fost filmat în Argentina. Jose Alvarez a declarat pentru ziarul local El Tribuno că a surprins creatura pe peliculă, în oraşul său natal, General Guemes, din provincia Salta. El spune: “Vorbeam despre ultima noastră aventură la pescuit. Se întâmpla dimineaţa. Am început să filmez cu telefonul mobil, în timp ce prietenii mei vorbeau şi râdeau. La un moment dat am auzit un zgomot ciudat, ca şi cum cineva ar fi aruncat cu pietre. Apoi am văzut că iarba se mişca. La început am crezut că era un câine, dar când am văzut piticul ni s-a făcut într-adevăr frică”. Mai mulţi locuitori ai oraşului au mărturisit la rândul lor că au văzut ciudata creatură, stârnind astfel o panică generală.

8. Fantoma lui Freddy Jackson

O fotografie făcută în 1919 a fost făcută publică prima oară în anul 1975, de către Sir Victor Goddard, ofiţer în retragere. Fotografia este un portret de grup al plutonului lui Goddard, care a luptat în primul Război Mondial, la bordul navei de război HMS Daedalus.  În poză apare în plus o faţă ştearsă. În spatele militarului de pe rândul de sus, al patrulea din stânga, se vede clar faţa unui alt bărbat. Se spune că este faţa lui Freddy Jackson, un mecanic ucis accidental de o elice a avionului, cu două zile în urmă. Înmormântarea avusese loc exact în aceeaşi zi în care fusese făcută poza. Membrii plutonului au recunoscut cu uşurinţă faţa lui Jackson, care deşi mort a decis să participe şi el la poza de grup.

7. Podul Overtoun

Overtoun este un pod arcuit de lângă Milton, Dumbarton, în Scoţia, construit în anul 1859. A devenit faimos pentru numărul mare de întâmplări stranii în care câinii s-ar fi sinucis, sărind de pe pod. Incidentele au apărut iniţial în anii ’50 şi ’60, când căţeii, de obicei rasa Collie, săreau brusc în apă, pierzându-şi viaţa. În unele cazuri însă, câinii supravieţuiau, se recuperau, apoi săreau din nou de pe pod. Ceea ce este însă cu adevărat ciudat este că toţi patrupezii care săreau de pe podul Overtoun, o făceau aproape din acelaşi loc, situat între ultimele două parapete de pe partea dreaptă a podului. Unii cred că podul este bântuit. În anul 1994, un bărbat şi-a aruncat copilul de pe pod, pretinzând că era antihristul. După aceea, a încercat sa se sinucidă. A fost podul Overtoun responsabil pentru tragicul eveniment? Se spune că aici este locul unde se întâlneşte lumea viilor cu cea a morţilor.

6. James Worson

În data de 3 septembrie 1873, un bărbat pe nume James Worson, a acceptat provocarea de a alerga într-o cursă din oraşul Leamington până în Coventry, pe o distanţă de 32 de kilometri. Fiind cunoscut pentru abilităţile sale sportive, totul părea să se desfăşoare fără probleme. Doi prieteni de-ai săi, Hammerson Burns şi Barham Wise, l-au urmat în trăsuri, Burns luând cu el şi camera foto. Îl puteau vedea pe Worson tot timpul, ba chiar acesta se mai întorcea din când în când să schimbe câteva vorbe cu cei doi. La un moment dat, bărbatul s-a împiedicat, scoţând un ţipăt scurt. Wise a declarat ulterior că acesta “A fost cel mai îngrozitor sunet pe care l-am auzit vreodată”. În loc să cadă, Worson s-a evaporat complet, înainte chiar să atingă pământul. Urmele picioarelor sale au rămas imprimate pe sol, surprinse fiind pe peliculă de către Wise. S-a cerut ajutor şi localnicii au scotocit zona în căutarea dispărutului. Câinii de vânâtoare folosiţi au avut reţineri în a se apropia de locul dispariţiei bărbatului. De atunci nu a mai fost văzut niciodată.

5. Urmele de pasi ale diavolului

În noaptea de 8 spre 9 februarie a anului 1855 şi câteva nopţi mai târziu, după o ninsoare scurtă, au apărut urme ciudate de copite în zăpadă, în oraşul Devon. Acestea, măsurând între 4 si 6 centimetri, se întindeau pe o distanţă de mai mult de 160 de kilometri, şi, deşi schimbau din când în când direcţia, majoritatea timpului erau în linie dreaptă. Surprinzător, urmele apăreau şi pe case, acoperişuri sau ziduri. Au existat zvonuri potrivit cărora fusese văzută o creatură cu cu chip de diavol, în oraş. Mulţi localnici s-au înarmat şi au încercat să prindă bestia, fără succes însă. Recent, în noaptea de 12 martie 2009, mai multe urme ciudate, asemănătoare cu cele din anul 1855, au apărut din nou în Devon.

4. Felicia Felix-Mentor

Felicia Felix-Mentor a murit în anul 1907, după o boală subită despre care haitienii spun că o fac cei ce au fost aleşi să devină zombie. În 1936, o femeie (dezbrăcată sau îmbrăcată în haine vechi, după unele surse) a fost găsită hoinărind pe străzi, căutând o fermă despre care spunea că îi aparţine tatălui său. Proprietarii au identificat-o ca fiind Felicia Felix-Mentor, crezută moartă de mult şi chiar şi soţul femeii a confirmat acest lucru. Din cauza stării sale precare de sănătate, ea a fost trimisă la un spital de stat. Unul dintre doctori i-a descris astfel comportamentul: “Crizele sale ocazionale de râs sunt lipsite de emoţie şi de cele mai multe ori vorbeşte despre ea fie la persoana întâi, fie la a treia. A pierdut complet noţiunea timpului şi este indiferentă la tot ce se întâmplă în jurul ei”.

3. Chupas

Chupas sunt obiecte misterioase, asemănătoare cu OZN-urile, care ar fi fost văzute zburând noaptea în pădurile din estul Braziliei. Au fost descrise ca fiind farfurii zburătoare mici, metalice, care zboară pe deasupra copacilor, scoţând un sunet asemănător celui al unui frigider sau transformator. Întrucât majoritatea oamenilor din acea regiune braziliană sunt săraci, ei merg adesea noaptea la vânătoare de căprioare. Pentru a face asta, se caţără în copaci, pentru a-şi aştepta prada. În aceste momente, localnicii au declarat că au zărit chupas. Atunci când erau observate, acestea emiteau o lumină albă, strălucitoare. În loc sa fie însă simple “obiecte neidentificate”, aceste chupas au fost uneori dăunătoare. În unele cazuri, oamenii spun că au fost vânaţi de ele, iar după experienţă au avut dureri zile sau chiar ani întregi. Unii locuitori chiar au murit din această cauză. S-a încercat împuşcarea lor, dar fără niciun efect.

 2. SS Ourang Medan

În luna februarie a anului 1948, numeroase vase de lângă Indonezia au primit apeluri de urgenţă de la cargoul olandez SS Ourang Medan. Mesajul înfricoşător era: “Toti ofiţerii, inclusiv căpitanul, zac morţi prin cabine şi pe punte. Este posibil ca tot echipajul să fie mort”. Această transmisiune a fost urmat de una în cod morse, indescifrabilă, apoi de încă un mesaj sinistru “Eu mor”. Când primul vas de salvare a ajuns la locul semnalizat, au încercat să contacteze Ourang Medan, fără succes însă. Au fost trimişi câţiva oameni pe navă, iar ceea ce s-a descoperit acolo a şocat echipa de salvare. Toate persoanele de la bord erau moarte, cu ochii deschişi şi îndreptaţi către soare, cu braţele întinse şi cu feţele pe care li se putea citi groaza. Chiar şi câinele echipajului era mort, surprins cu colţii îndreptaţi către un duşman nevăzut. În timp ce se apropiau de cadavre, echipa de salvare a simţit un fior, deşi temperatura era de peste 40 de grade Celsius. S-a luat decizia ca vasul să fie remorcat până în port, dar brusc a început să iasă fum din carena navei. Oamenii au părăsit locul şi abia au avut timp să se depărteze, înainte ca Ourang Medan să explodeze şi să se scufunde. Până în prezent, tot ceea ce s-a întâmplat acolo rămâne un mister.

1. Gef

În septembrie 1931, membrii familiei Irving – James, Margaret şi fiica Voirrey, în vârstă de 13 ani – au mărturisit că au auzit zgârieturi persistente şi foşnete în spatele pereţilor de lemn ai fermei. La început au crezut că este un şobolan, dar creatura nevăzută scotea diverse sunete, uneori de dihor, alteori precum mârâitul unui câine sau plânsetul unui copil. La scurt timp, creatura a dovedit că poate vorbi, şi s-a prezentat ca fiind Gef, o mangustă, care pretindea că s-a născut în India, în 1852. După spusele fetiţei, care a fost singura persoană care a văzut animalul, Gef avea dimensiunile unui şobolan mic, o blană galbenă şi o coadă mare şi stufoasă (mangustele în general sunt mult mai mari decât un şobolan şi nu au coada stufoasă). Mangusta Gef spunea despre ea că este “foarte, foarte inteligentă”, “un spirit pământean”, sau “o fantomă în formă de nevastuică”. A explicat chiar la un moment dat: “Sunt foarte ciudat. Am mâini şi picioare, iar dacă m-ai vedea, ai leşina, ai fi pietrificat, mumificat sau transformat în piatră sau într-un munte de sare”. Voirrey Irving, care l-a luat pe Gef sub aripa sa, devenind prieteni, a murit în anul  2005. Într-un interviu dat ulterior, ea si-a menţinut afirmaţiile că Gef nu a fost o invenţie a sa.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Muzica

MCulture lanseaza cel de-al treilea single de pe album: “Nu te las”

Published

on

Foto Credit: CAT MUSIC

Dupa prezentarea in avanpremiera a albumului “Naked Truth” in cadrul unui eveniment la TNB, MCulture by Damian Draghici lanseaza cel de-al treilea episod: “Nu te las”, interpretata de Cristine Popa intr-o maniera pop dance cu influente dubstep. Piesa este produsa de Damian Draghici in studioul Share The Talent Production.

“Sunt onorata sa fac parte din proiectul MCulture! Pe langa faptul ca am avut fiecare dintre noi libertatea sa ne interpretam piesele in stilul propriu, am luat parte si la crearea acestui album, care dupa parerea mea, la ora actuala este gura de aer proaspat de care au nevoie oamenii pentru a se regasi si retrai momente frumoase din viata lor. Asa cum ne-a obisnuit pe toti, Damian Draghici este cel mai in masura sa surprinda prin nonconformism si odata cu acest album sa inceapa o schimbare. La inceput, nu stiam exact cine si ce va interpreta, dar spre norocul meu, n-am ales eu piesa, ci ea m-a ales pe mine! Stiu ca multi dintre noi ne regasim in mesajul piesei si ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut ocazia sa fiu lasata sa pun pe foaie si sa-mi exprim sentimentele prin aceasta piesa care, sper eu, va ajunge la inimile voastre!”, declara Cristine Popa.

 

Cristine Popa a facut parte din proiectul Mculture inca de la inceput, de la selectia pieselor. «Nu te las» a ales-o pe Cristine, este o piesa pentru care ea a si scris strofele in engleza si care i se potriveste ca stil muzical si ca personalitate”, adauga Damian Draghici.

Cristine Popa este o artista talentata din Chisinau, ce provine dintr-o familie de muzicieni. In 2015, Cristine a participat la Vocea Romaniei, unde a facut parte din echipa lui Smiley. A urmat prima piesa lansata, in colaborare cu mentorul ei, “Let your love out”, apoi o serie de concerte in Asia si nu numai. In 2016, artista s-a intors in tara, iar din 2017, a inceput colaborarea cu Damian Draghici si a devenit membru al trupei Damian & Brothers.

MCulture este format din 13 artisti cool, diferiti, cu voci exceptionale, care, de-a lungul timpului, au cucerit publicul din Romania si nu numai. Printre artistii MCulture se numara Jazzy Jo, Silviu Pasca, Cristine Popa, Cristina Stroe, Skizzo Skillz, Olga Verbitchi, Nora Denes, dar si Ilinca Bacila, castigatoarea Eurovision Romania din 2017.

 

Pe 5 februarie, a avut loc sub forma unui spectacol multimedia evenimentul de lansare al proiectului MCulture, moment in care solistii au fost acompaniati de doi actori balerini si de o animatie special creata pentru acest proiect, toate aceste elemente ilustrand o poveste de dragoste atemporala. Albumul “Naked Truth” contine 13 piese post-manele, reinterpretate intr-o maniera deosebita, cu un sound cool ce imbina influente dubstep, trap, jazz, dar si pop, material care aduna unele dintre cele mai bune voci din Romania, sub indrumarea lui Damian Draghici.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

MAGAZIN

23 februarie. Aniversare DAN NEGRU, prezentatorul TV împlinește 47 de ani

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Dan Cristian Negru s-a născut pe 23 februarie 1971, în Timișoara și este prezentator de televiziune.

RADAR DE MEDIA îi urează „La mulți ani!”

A absolvit Facultatea de Drept și cea de Jurnalism.
Este căsătorit cu Codruța Negru, medic stomatolog și are doi copii, Dara și Bogdan.

Și-a început cariera în radio, la Radio TVR Timișoara, ajungând apoi moderator de emisiuni al postului Antena 1.

Primul interviu pe care l-a realizat a fost cu Dan Spătaru.

Este cunoscut pentru emisiuni ca Ciao Darwin, Ziua Judecății, Te pui cu blondele?, Academia Vedetelor, Genialii, Money Drop, Plasa de stele, Next Star, etc.

În Republica Moldova a realizat Who wants to be a millionaire, Deal or not deal și Star Factory.

A prezentat festivaluri naționale televizate: Mamaia, Eurovision, Callatis. Nu a acceptat niciodată să-și asocieze imaginea cu vreun produs comercial.

Dan Negru este considerat unul din cei mai buni moderatori tv din România, timp de 18 ani consecutiv a prezentat revelioane tv, toate lider de audiență, performanță reflectată de presa din România și din străinătate. Este singurul moderator tv european care a realizat simultan showuri tv lider de audiență în două țări, România și Moldova.

Acesta menține legătura cu publicul său pe blogul personal: www.dannegru.com

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Alexandra Stan, pusa la zid de avocati!

Published

on

Alexandra Stan nu isi amana datoriile pentru a-si face vacante exotice, asa cum s-a vehiculat in presa, ci sustine dreptatea si vrea sa fie tratata cu respect, nu inselata.

Totul a pornit de la fosta casa de avocatura angajata in dosarul penal indreptat impotriva fostului impresar. Aceasta i-a comunicat o suma de bani pe care cantareata trebuia sa o plateasca doar cu o zi inainte de proces, ce urma sa se judece la Curtea de Apel Constanta, suma fiind sensibil mai mare decat cea discutata si comunicata in precedent. Mai mult, pentru ca nu a platit la acel moment, artista a fost lasata fara aparare in ziua procesului.

Tinand cont de toate acestea, Alexandra Stan a refuzat sa plateasca aceasta suma care era aproape dubla decat cea comunicata initial, mai ales ca nici facturile fiscale nu ii fusesera comunicate la acel moment si nu i-au fost comunicate nici pana in prezent.

Astfel, fostii avocati au initiat procedurile de executare silita, prima cerere fiind solutionata favorabil Alexandrei de catre instanta de judecata care a respins cererea depusa de executorul judecatoresc Dumitrache.

Cea de-a doua cerere depusa de casa de avocatura la executorul judecatoresc Cojocaru a fost admisa de catre instanta.

Evident, Alexandra a contestat aceaste actiuni. Un dosar a fost castigat de artista, iar unul pierdut, dar nu este inca finalizat procesul, hotararile nu sunt definitive.

Cu toate ca artista se afla intr-o perioada excelenta din punct de vedere al carierei, urmand sa lanseaze albumul “Mami”, dar fericita si pe plan personal, aceasta nu poate sa treaca cu vederea nedreptatea si sa plateasca o suma incorecta.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending