HomeMAGAZINEvenimenteCerbul de Aur, pe ultima suta de metri!

Cerbul de Aur, pe ultima suta de metri!

Prev1 of 2

Scena festivalului „Cerbul de Aur”, care se va desfăşura în perioada 3-8 septembrie, la Braşov, a fost terminată după aproape două săptămâni de muncă, în cursul zilei de duminică atunci cand vor avea loc si primele repetiţii.

Lucrările pentru montarea scenei festivalului au început, în Piaţa Sfatului, din 15 august, iar sâmbătă seară au fost făcute ultimele retuşuri. Scena, scaunele, luminile şi instalaţiile de sunet au fost montate, totul fiind deja pregătit pentru primele repetiţii. Majoritatea concurenţilor au sosit deja în Braşov, iar duminică dimineaţă au testat scena şi sonorizarea şi au făcut primele „încălziri” înainte de concurs. Duminică seară, de la ora 20.00, fiecare concurent va avea la dispoziţie maxim zece minute pentru repetiţii, pentru a se acomoda cu scena, sunetul şi luminile, la fel cum va fi şi în seara de concurs.

De la primele apariţii pe scenă ale concurenţilor, Piaţa Sfatului a devenit neîncăpătoare. Mulţimi de curioşi s-au strâns în centrul vechi al Braşovului, au dansat pe ritmurile muzicii, au cântat şi i-au aplaudat pe concurenţi. Mai mulţi spectatori chiar s-au aşezat comod pe scaunele de plastic instalate în Piaţa Sfatului pentru a privi spectacolul. Nu pentru multă vreme însă. Organizatorii spectacolului au ordonat „degajarea terenului”, pentru a pune la punct ultimele pregătiri. Spectatorii nu s-au lăsat intimidaţi şi au privit mai departe spectacolul de la gardul improvizat în jurul scenei.

În cursul serii de duminică, braşovenii vor putea urmări şi primele repetiţii cu spectaculoasele jocuri de lumini promise de organizatori, dar şi prestaţia concureţilor care vor purta ţinutele cu care se vor prezenta şi în concurs. Concurenţii, dar şi tehnicienii, vor avea la dispoziţie încă două zile de repetiţii până la startul competiţiei. Cei 30 de concurenţi provin din 21 de ţări, România având cinci reprezentanţi: Tony Poptamas & Alexandra Ungureanu, Răzvan Krivach, Dragoş Chircu, Provincialii şi Annamari Dancs.

Prima seară a festivalului, 3 septembrie, va debuta cu un spectacol susţinut de unii dintre cei mai mari artişti români – Iris, Direcţia 5, Aura Urziceanu, Angela Similea, Doru Tufiş, Paula Seling, Gabriel Cotabitţă, Nicola, Laurenţiu Cazan, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Mircea Baniciu, Marcel Pavel, Nico şi Aurelian Andreescu – care vor interpreta piese prezentate de-a lungul timpului pe scena de la Braşov. Seara va continua cu semifinala I, în care vor concura primii zece artişti, recitalul care încheie prima seară fiind rezervat trupei spaniole Los Vivancos.

Prev1 of 2

Lasa un comentariu aici!

Written by

razvan.badea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Latest comments

Lasă un răspuns