Connect with us

Evenimente

Cerbul de Aur, pe ultima suta de metri!

Published

on

Foto Credit: TVR
Prev1 of 2

Scena festivalului „Cerbul de Aur”, care se va desfăşura în perioada 3-8 septembrie, la Braşov, a fost terminată după aproape două săptămâni de muncă, în cursul zilei de duminică atunci cand vor avea loc si primele repetiţii.

Lucrările pentru montarea scenei festivalului au început, în Piaţa Sfatului, din 15 august, iar sâmbătă seară au fost făcute ultimele retuşuri. Scena, scaunele, luminile şi instalaţiile de sunet au fost montate, totul fiind deja pregătit pentru primele repetiţii. Majoritatea concurenţilor au sosit deja în Braşov, iar duminică dimineaţă au testat scena şi sonorizarea şi au făcut primele „încălziri” înainte de concurs. Duminică seară, de la ora 20.00, fiecare concurent va avea la dispoziţie maxim zece minute pentru repetiţii, pentru a se acomoda cu scena, sunetul şi luminile, la fel cum va fi şi în seara de concurs.

De la primele apariţii pe scenă ale concurenţilor, Piaţa Sfatului a devenit neîncăpătoare. Mulţimi de curioşi s-au strâns în centrul vechi al Braşovului, au dansat pe ritmurile muzicii, au cântat şi i-au aplaudat pe concurenţi. Mai mulţi spectatori chiar s-au aşezat comod pe scaunele de plastic instalate în Piaţa Sfatului pentru a privi spectacolul. Nu pentru multă vreme însă. Organizatorii spectacolului au ordonat „degajarea terenului”, pentru a pune la punct ultimele pregătiri. Spectatorii nu s-au lăsat intimidaţi şi au privit mai departe spectacolul de la gardul improvizat în jurul scenei.

În cursul serii de duminică, braşovenii vor putea urmări şi primele repetiţii cu spectaculoasele jocuri de lumini promise de organizatori, dar şi prestaţia concureţilor care vor purta ţinutele cu care se vor prezenta şi în concurs. Concurenţii, dar şi tehnicienii, vor avea la dispoziţie încă două zile de repetiţii până la startul competiţiei. Cei 30 de concurenţi provin din 21 de ţări, România având cinci reprezentanţi: Tony Poptamas & Alexandra Ungureanu, Răzvan Krivach, Dragoş Chircu, Provincialii şi Annamari Dancs.

Prima seară a festivalului, 3 septembrie, va debuta cu un spectacol susţinut de unii dintre cei mai mari artişti români – Iris, Direcţia 5, Aura Urziceanu, Angela Similea, Doru Tufiş, Paula Seling, Gabriel Cotabitţă, Nicola, Laurenţiu Cazan, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Mircea Baniciu, Marcel Pavel, Nico şi Aurelian Andreescu – care vor interpreta piese prezentate de-a lungul timpului pe scena de la Braşov. Seara va continua cu semifinala I, în care vor concura primii zece artişti, recitalul care încheie prima seară fiind rezervat trupei spaniole Los Vivancos.

Prev1 of 2

Lasa un comentariu aici!

2 Comments

2 Comments

  1. fan cerb

    2 septembrie 2008 at 21:39

    aurelian endreescu a murit in ’86

  2. Mihaela

    31 august 2008 at 21:14

Lasă un răspuns

Evenimente

Soprana Bianca Ionescu-Ballo ne invită în atmosfera londoneză prin spectacolul “London – A New Story”

Published

on

După o idee de Bianca Ionescu-Ballo, spectacolul “London – A New Story”, tratează cu mult umor și uneori autoironie subiecte de actualitate. În contextul recentului Brexit, acaparați de mirajul scenei, personajele ne invită în universul lor folosindu-se de sintagme motivaționale la modă.

Trei vecini, locuitori cu aspiraţii diverse ai unui imobil londonez, sunt puşi prin intermediul poştaşului într-o situaţie căreia sunt nevoiţi să-i facă faţă fiecare în felul lui. Sub pretextul unei invitaţii la casting, viaţa fiecăruia dintre ei înregistrează o schimbare care le perturbă existenţa monotonă. Ambiţia, nostalgia, nevoia de a arăta că încă mai sunt competitivi îi aduce pe toţi în situaţia de a reevoca şi interpreta melodii superbe, de mare succes. În final, însuşi poştaşul este cooptat în această vâltoare şi sunt şanse să se înfiripe chiar şi câteva idile!

Vor fi din nou sub lumina reflectoarelor! “Urmează-ţi visul!”, par să spună cei… patru!

Distribuție: Bianca Ionescu-Ballo, Anton Zidaru, Gabriela Daha, Valentino Tiron

Text: Bianca Ionescu-Ballo

La pian: Alexandru Burcă

Regia: Anda Cruceanu

Coregrafia: Andreea Toma

Scenografia: Oana Letiţia Grigore

 

Biletele pot fi achiziţionate online, pe www.startickets.ro și în reţeaua de magazine Startickets.ro:

  • B-dul Tineretului Nr. 8 – 10, Casa de bilete a Palatului Naţional al Copiilor, Bucureşti
  • Calea Dorobanţi nr. 62, ap. 5

Mai multe detalii legate de spectacolele noastre găsiți pe: www.opereta.ro.

Parteneri: Agerpres, Evenimentul zilei, Capital, Șapte seri, Radio România Cultural, DC News, Radar de Media, societateamuzicală.ro, mklasica.ro, eva.ro, ArtOut, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, Universitatea București, goingout.ro, inoras.ro, iqool.ro.

Sponsori: Bucuria, ookee.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

100 de zile până la CM de Fotbal Rusia 2018: TVR transmite in exclusivitate toate cele 64 de meciuri!

Published

on

Foto Credit: TVR

100 de zile! Atât mai avem de aşteptat până la primul fluier al Campionatului Mondial de Fotbal ediţia 2018. După 4 ani de la triumful Germaniei în Brazilia, Cupa Mondială ne dă întâlnire în Rusia.

Începând din 14 iunie, Televiziunea Română va transmite în exclusivitate cel mai important eveniment sportiv al anului 2018. Timp de o lună, telespectatorii din România, alături de sute de milioane de fani de pe întreaga planetă, vor urmări la posturile TVR lupta pentru cel mai râvnit trofeu din lumea fotbalului.

Toate partidele din cadrul competiţiei vor fi difuzate numai de televiziunea publică, în perioada 14 iunie – 15 iulie. 64 de meciuri, 32 de echipe au un singur obiectiv la primul turneu final de Campionat Mondial care va avea loc în Europa de Est şi anume să obţină trofeul din aur pur, care are o bază de 13 cm cu două fragmente de malachit încorporate in ea.

Pregătirile au intat pe ultima sută de zile! 100 de zile în care vom afla nouăţile pregătite de organizatori. 100 de zile în care TVR va difuza programe dedicate Campionatului Mondial de Fotbal.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

“Povestirile lui… Offenbach” și “Vestitorii Primăverii… în partituri tenorale” sunt spectacolele prezentate Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

Published

on

Pe 10 martie, de la ora 19:00, la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor vă invităm la „Povestirile lui… Offenbach.

Regizoarea spectacolului, Constanța Cîmpeanu îl descrie atât de bine: „Povestiri? Da. Povestiri… muzicale. Arii, duete, trio-uri etc., momente pline de de farmec. De ce a fost ales Offenbach? Pentru că el, prin creația sa, a cristalizat un gen nou – opereta – care, de peste o sută de ani, este numită „surâsul muzicii”.

Desigur, veți surâde, ascultând o primă parte în care minunații interpreți vă vor oferi un buchet de melodii încântătoare, fiecare dintre ele având un colorit aparte de lirism, umor, ironie fină, melancolie, bună dispoziție.

În partea a doua chiar veți râde: opereta într-un act „Domnul Choufleuri” vă va prezenta un personaj care, vrând să dea la el acasă o serată muzicală – că așa era „de bon ton” în vremea lui, trece prin peripeții amuzante, pe care vă invităm să le descoperiți… Și, întocmai ca niște copii, bucurați-vă de joaca noastră de-a… Offenbach.”

 

Regie: Constanța Cîmpeanu

Asistent regie: Gladiola Niţulescu Lamatic

Producător şi stilist costume: Ovidiu Huminiuc

Regizori de scenă: Roxana Tudor şi Sorin Ciucă

La pian: Gonul Aptula/Andreea Dobia

INTERPREŢII (în ordinea intrării în scenă)

 

PARTEA I – Arii şi duete

Tina Munteanu, Daniela Bucşan, Mediana Vlad, Bogdan Lupea, George Ionuţ Vîrban, Raluca Ciocă, Gladiola Niţulescu-Lamatic, Mioara Manea-Arvunescu, Silvia Şohterus-Mărăscu, Amelia Antoniu, Roxana Tudor, Sorin Ciucă.

PARTEA a II-a – „Domnul Choufleuri”

Gabriela Daha, Daniela Bucșan, Andrei Pleșca, Bogdan Lupea, Orest Pîslariu-Ranghilof, Stefan Popov, Cătălin Petrescu, Valentino Tiron, Jeaninne Bradler, Ioana Băiaşu, Corina Plopeanu, Carmen Angheloiu, Alois Doboş, Răzvan Rusu, Bogdan Ardeleanu, Alexandru Vasile.

 

Pe 11 martie, de la ora 19:00, “Vestitorii primăverii… în partituri tenorale” este un spectacol realizat în parteneiat cu Casa de Cultură a Studenților din București.

Sub bagheta dirijorului Lucian Vlădescu, „Vestitorii primăverii” este un concert extraodinar de muzică de operetă, musical și canțonete cu participarea tinerilor soliști George Ionuț Vîrban, Bogdan Lupea și Andrei Pleşca.

 

Biletele pot fi achiziţionate online, pe www.startickets.ro și în reţeaua de magazine Startickets.ro:

B-dul Tineretului Nr. 8 – 10, Casa de bilete a Palatului Naţional al Copiilor, Bucureşti

Calea Dorobanţi nr. 62, apt. 5

Mai multe detalii legate de spectacolele noastre găsiți pe: www.opereta.ro

 

Parteneri: Agerpres, Evenimentul zilei, Capital, Șapte seri, Radio România Cultural, societateamuzicală.ro, mklasica.ro, eva.ro, ArtOut, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, Universitatea București, goingout.ro, inoras.ro, iqool.ro.

Sponsori: Bucuria, ookee.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending