HomeALL MEDIAChill Out Music- Stare de Beatitudine…

Chill Out Music- Stare de Beatitudine…

Termenul „Chill out” (uneori „chillout”) provine de la un slang, care se refera la relaxare. A aparut la mijlocul anilor 1990 si definea stiluri variate de muzica, reprezentand creatii realizate de producatori contemporani in domeniul muzicii electronice.

In prezent acest gen de muzica se refera la variantele „slow” ale muzicii house, nu-jazz, o extraordinara varietate de muzica downtempo (cu un tempo scazut considerabil) si muzicii de relaxare („lounge music”). Genul mai include forme variate ale muzicii trance, muzicii ambientale si a absorbit in totalitate vechiul gen numit ” Balearic Beat”. Muzica „Chill Out” este tonica, relaxanta (sau cel putin nu la fel de „intensa” ca alte stiluri de muzica) si se asculta in spatiul intim. A mai fost numita „techno usor” („soft techno”).

Din anul 2005 „chill out” este recunoscut de cea mai mare parte a magazinelor sau clasamentelor de specialitate din Marea Britanie. In prezent, sunt mii de compilatii, ale caror titluri cuprind cuvinte precum: „chill out” sau „chill” si care se adreseaza publicului „chill out”.

Acest gen de muzica are multe nume: ambient, new age, instrumentala contemporana, experimentala, spacerock, ambient techno, ambient trance, mood music, world music, muzica acustica noua.

Chill Out-ul a dat nastere la o intreaga cultura, care s-a dezvoltat in cluburile si barurile la moda, creand o atmosfera retro sau futurista. Show-urile de muzica „Chillout” adesea interfereaza cu imagini relaxante, desprinse din natura sau efecte speciale.

Celebra „Ministry of Sound” din Londra a gazduit numeroase evenimente chillout in locatii ale muzicii precum Ibiza, Marea Britanie etc. De asemenea, exista un mare eveniment dedicat acestui stil, intitulat „Mare Festival de muzica chill” („The Big Chill Festival”), care are loc anual in Herefordshire (Marea Britanie).

sunt ceea ce sunt pentru pacatele mele”

„De zile de nopti tremur neincetat , mi-ai trimis un strop de energie  ma simt detasat de tot si toate ….sunt in extaz „

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

<p>Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti<br /> Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.</p>

Latest comments
  • de zile de nopti numai la tine ma gandesc ! nu stiu cum sa fac sa te am … sa te mai simt ! trebuie sa fac ceva
    sa iau o decizie finala , asa nu se mai poate ! acum sunt in stare de reverire si tot la tine ma gandesc … imi fac un suc sa mai treaca timpul si ma gandesc ca poate tu o sa mai dai un semn si poate ca si tu te gandesti la mine ! Ei bine asta am in cap asta cred despre tine…. dar cand tu nu reactionezi in nici un fel eu ce sa mai zic cum sa mai cred ! asta este doar o amintire si trebuie tratata ca atare ! star noapte de noapte

Lasă un răspuns