HomeTELEVIZIUNESportCiclism: Alberto Contador va fi audiat ca martor în procesul afacerii de dopaj Puerto

Ciclism: Alberto Contador va fi audiat ca martor în procesul afacerii de dopaj Puerto

Ciclistul spaniol Alberto Contador va fi audiat ca martor în procesul legat de „Operaţiunea Puerto”, reţeaua de dopaj din sportul spaniol descoperită de autorităţile iberice, în centrul căreia s-a aflat doctorul Eufemiano Fuentes.

Contador, revenit recent în plutonul profesionist după o suspendare de doi ani pentru dopaj, a declarat că nu are „nicio problemă” să depună mărturie în acest caz, chiar dacă va fi nevoit să se prezinte în faţa judecătorului. „Nu ştiu cum se va proceda, prin videoconferinţă sau nu. Îmi este indiferent, însă nu am nicio problemă să merg acolo”, a spus rutierul.

În urma confesiunilor făcute de americanul Lance Armstrong referitoare la dopajul generalizat din ciclismul profesionist, urmate acum de procesul doctorului Fuentes, Contador a recunoscut că sportul cu pedale traversează „un moment cu adevărat complicat” din cauza „multor lucruri care s-au întâmplat în trecut”. Implicat într-un proiect rezervat tinerilor ciclişti, campionul spaniol speră ca după toate aceste scandaluri noua generaţie de rutieri să beneficieze de „un ciclism diferit”.

Printre foştii sau actualii rutieri care vor fi audiaţi în acest caz se numără şi americanul Tyler Hamilton, fostul coechipier al lui Lance Armstrong, care va depune mărturie prin videoconferinţă, din Statele Unite, în data de 19 februarie.

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns