HomeALL MEDIACiclism: „În mintea mea, am 7 tururi câştigate”, declară Alberto Contador

Ciclism: „În mintea mea, am 7 tururi câştigate”, declară Alberto Contador

Ciclistul spaniol Alberto Contador, învingător în ediţia a 67-a a Turului Spaniei, a apreciat că „în mintea mea am 7 mari tururi câştigate”, în pofida faptului că 2 dintre acestea i-au fost retrase în februarie, pentru un control antidopaj pozitiv.

Întrebat asupra motivului pentru care a format cu degetele numărul 7 pe podiumul Vuelta, Contador a răspuns astfel canalului public TVE: „Mental, este imaginea marilor tururi pe care am putut să le câştig”. Răspunsul lui Contador este unul diplomatic, pentru că el a făcut acelaşi gest şi la trecerea peste linia de sosire la ultima etapă, la Madrid, aşa încât se poate presupune că gestul nu este unul reflex, cum sugerează, ci premeditat, voind să spună că retragerea celor 2 tururi a fost o sancţiune nedreaptă.

„Faptul că o cifră apare pe o hârtie, este în cele din urmă un lucru secunar pentru mine. Ceea ce contează este propria mea senzaţie şi impresiile care rămân pe retina spectatorilor”, a apreciat spaniolul, făcând trimitere la Turul Franţei 2010 sau la Giro 2011, victorii retrase ca urmare a suspendării pe 2 ani după un control pozitiv la clenbuterol în Marea Buclă 2010.

Oficial, alergătorul de la echipa Saxo-Bank are 5 mari tururi în palmares: Tururile Franţei 2007 şi 2009, Giro 2008 şi Vuelta 2008 şi 2012.

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns