HomeALL MEDIACiclism | Turul Flandrei 2012 a fost castigat de Tom Boonen dupa ce Cancellara a facut tripla fractura de clavicula

Ciclism | Turul Flandrei 2012 a fost castigat de Tom Boonen dupa ce Cancellara a facut tripla fractura de clavicula

Ciclistul belgian Tom Boonen a câştigat pentru a treia oară în carieră Turul Flandrei, egalând recordul deţinut de Achiel Buysse, Eric Leman, Fiorenzo Magni şi Johan Museeuw.

În cea de-a doua cursă-monument a sezonului, desfăşurată duminica 1 aprilie, era aşteptat un duel similar cu cel din 2010 între elveţianul Fabian Cancellara (echipa Radioshack-Nissan) şi Tom Boonen (Omega Pharma-Quickstep), însă elveţianul a căzut cu 62 de km înainte de final şi nu a mai putut continua cursa.

Belgianul devenit mare favorit după ieşirea lui Cancellara din cursă s-a distanţat împreună cu italienii Alessandro Ballan (BMC Racing) şi Filippo Pozatto (Farnesse Vini-Selle Italia) pe penultima căţărare a cursei şi i-a învins pe aceştia în cele din urmă la sprintul final. Pe locul doi a venit Filippo Pozatto, care a confirmat astfel forma bună în care se află, fostul campion mondial şi câştigator al cursei Alessandro Ballan, terminând cursa abia pe locul trei, deşi el a fost cel care a iniţiat atacul pe penultima căţărare, scrie ziuaveche.ro.

La o distanţă de 38 de secunde după cei trei a sosit un grup de urmăritori condus de coechipierul lui Ballan, belgianul Greg van Avaermaet şi de fenomenul slovac Peter Sagan (Liquigas), care au terminat pe locurile 4 şi 5. Sagan arată că nu este încă pregătit să câştige o mare clasică, dar obţine în acelaşi timp două rezultate remarcabile pentru cei doar 22 de ani ai săi în deputul acestui sezon,locul 4 în Milano-San Remo şi locul 5 în Turul Flandrei. În primul monument ciclistic al sezonului, cursa Milano-San Remo, s-a impus australianul Simon Garrans (GreenEdge), devansându-l pe ghinionistul elveţian Fabian Cancellara şi pe coechipierul lui Sagan, italianul Vincenzo Nibali. Săptămâna viitoare se va desfăşura cursa Paris-Roubaix, cea de-a treia mare cursă clasică a sezonului. Tom Boonen va fi cu siguranţă printre favoriţii cursei pe pavate din Franţa, Cancellara fiindu-i principalul adversar în cazul în care va scăpa de accidentare, lista favoriţiilor mai conţinându-i pe norvegianul Thor Hushovd (BMC Racing), spaniolul Juan Antonio Flecha (Sky Procycling) şi olandezul Bjorn Leukemans (Vacansoleil).

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns