HomeMAGAZINEvenimenteCinci premii Grammy au ajuns la Beyonce! vezi toți câștigătorii…

Cinci premii Grammy au ajuns la Beyonce! vezi toți câștigătorii…

Duminică seară, la Los Angeles, a avut loc cea de-a 52-a gală a premiilor Grammy, în cadrul căreia Beyonce a câştigat cinci premii, inclusiv pentru cea mai bună piesă a anului, surclasând-o pe tânăra senzaţie a muzicii country Taylor Swift, care a obţinut trei trofee. Cântăreţele Beyonce şi Taylor Swift au primit cele mai multe nominalizări, concurând la zece, respectiv opt categorii.

În topul premiilor, celor două dive li s-au alăturat muzicienii din trupa de rock Kings of Leon, care au obţinut trei Grammy. Cvartetul din Tennessee, care a devenit celebru mai întâi în afara Statelor Unite, a cunoscut în sfârşit succesul în ţara natală odată cu lansarea piesei „Use Somebody”. Duminică, trupa Kings of Leon a câştigat premiile Grammy pentru înregistrarea/single-ul anului, pentru cea mai bună interpretare rock şi cea mai bună piesă rock – „Use Somebody”.

Trioul punk rock Green Day a câştigat premiul Grammy pentru cel mai bun album rock – „21st Century Breakdown”.

Lady Gaga a primit premiile pentru cea mai bună înregistrare dance – „Poker Face” şi pentru cel mai bun album dance – „The fame”.

Zac Brown Band a primit premiul Grammy pentru cel mai bun artist debutant, după cum se aşteptau criticii şi publicul.

Beyonce, în vârstă de 28 de ani, nominalizată la zece categorii, a câştigat premiile Grammy pentru cântecul anului – „Single Ladies (Put a Ring On It)”, cel mai bun cântec R&B – „Single Ladies”, cea mai bună interpretare pop – „Halo”, cel mai bun album R&B contemporan – „I Am … Sasha Fierce”, cea mai bună interpretare R&B tradiţională – pentru coverul „At Last”.

Nominalizată la opt categorii, Taylor Swift, în vârstă de 20 de ani, a câştigat trei premii, pentru cel mai bun album country – „Fearless” -, cea mai bună interpretare country şi cea mai bună piesă country – „White Horse”.

Cu o seară înainte, în timpul unei gale speciale organizate la Los Angeles, Michael Jackson a fost distins postum cu premiul Grammy pentru întreaga activitate, alături de alţi şase muzicieni – cântăreţul canadian Leonard Cohen, muzicianul Bobby Darin (postum), chitaristul David „Honeyboy” Edwards, trompetistul de muzică jazz Clark Terry, cântăreaţa de muzică country Loretta Lynn şi pianistul şi compozitorul Andre Previn.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns