HomeLIFE STYLECine e Osaka, unul dintre compozitorii hitului “The Violin Song”

Cine e Osaka, unul dintre compozitorii hitului “The Violin Song”

“The Violin Song” este una dintre piesele care a fost realizate de o echipa de romani si care a ajuns la performanta de a depasi peste 20.500.000 de vizualizari in catea luni. Radar de media a stat de vorba cu unul dintre compozitorii romani, cunosut in cercurile muzicale drept Osaka.

 

Salut, Osaka! Cine se ascunde in spatele acestui nume?
Hello. Ma bucur ca sunteti interesati de muzica buna si de cine o face. Osaka este Victor Biliac, m-am născut în Galaţi pe 28 ianuarie 1987 şi mi-am început cariera de DJ în 2005, la Bârlad. A fost “instruit” de David Deejay şi Mossano, aceștia fiind şi cei care mi-au ales numele de scenă Osaka. Pot spune ca Osaka este unul dintre compozitorii piesei “The Violin Song”.

Cine sunt ceilalti muzicieni cu care ai lucrat?
“Vinovati” de succesul piesei “The Violin Song” sunt Monoir, Osaka si Brianna. Single-ul “The Violin Song” este compus de Cristian Tarcea, Iuga Diana-Cosmina, Osaka, Brianna si foloseste un sample dintr-o piesa folclorica a compozitorul bulgar Nikolay Kaufman. Producatorul muzical e Cristian Tarcea, in studioul Thrace Music iar unul dintre comozitorii piesei sunt chiar eu, Osaka.

Piesa a deposit granitele tarii si are mare succes in strainatate. Unde mai exact este difuzata?
Da, s-a bucurat încă de la debut de mare succes si inca se bucura, fiind difuzată deja în Turcia, Grecia, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Rusia sau Albania și adunând peste 20.000.000 de vizualizări pe YouTube. În acest moment, melodia se află în top 5 al radiourilor internaţionale, iar de curând a început să fie difuzată şi la posturile de radio şi de televiziune din Emiratele Arabe. “The Viollin Song” e cea mai accesată melodie din ultima vreme, depăşind 500.000 de căutări pe Shazam şi peste 300.000 de vizualizari pe zi, pe YouTube. Piesa a intrat şi în playlist-ul televiziunilor şi al radiourilor din România.

S-a filmat si un videoclip la aceasta piesa insa tu lipsesti din el. De ce nu ai jucat si tu in el?
S-a fimat în Bulgaria iar in el a aparut un cuplu format din coregraful Emil Rengle şi Angie Sutru, o balerină. N-am apărut, probabil ca să se întrebe lumea cine cânta aceasta melodie. Voi avea timp sa apar si in altele….

Când ai început să faci muzică si cu cine ai mai lucrat?
In 2005. Mi-a plăcut sa fac muzica şi am fost la unul dintre prietenii mei Mossano, care era resident într un club din Bârlad, în aceea perioada şi m-a luat şi mi-a arătat tainele mixatului. În 2009 am mai lucrat la Shift în studio, am facut o piesa produsă de el şi lansată cu Roton. Am fost DJ prin cluburi şi am realizat multe remixuri pentru diverse piese.

Cum ai ajuns să lucrezi in studioul Thrace Music?
Am descoperit o portiune muzicala, un sample care apartine dintr-o piesa folclorica a compozitorul bulgar Nikolay Kaufman. Cu ceea bucata am lucrat si la piesa “High” la care am lucrat cu Shift. Am ajuns in studio la Thrace Music si le am aratat-o. Am pus impreuna cap la cap ideilie si asa s-a nascut “The Violin Song”. Apoi s-au mai adaugat si alte idei si …

Te aşteptai la un aşa de mare succes?
Sincer, nu! Deşi piesă ieşise şi a avut impact foarte mare în afară ţări. Apoi când am văzut că ia amploare foarte mare mă aşteptăm şi mă aştept în continuare. Sper să între pe alte 10 ţări în difuzare şi nu numai în Europa cu ea ci şi în alte regiuni.

Ce alte pasiuni mai ai?
Sa va spun, sincer, eu, de fapt, în viaţă de zi cu zi, sunt hairstilist. Practic meseria de un an dar îmi place foarte mult ceea ce fac. Şi chiar mă relaxează. Pe primul loc tot ce e legat de par, am făcut şi o şcoală în acest sens, îmi place şi mă relaxează foarte mult sa stau cu mainile prin parul clientilor. Nu prea am timp liber şi mai mergeam la fotbal.

Ai facut muzica inca din copilărie?
Pe la 15-16 ani, avem o formatie, se numea Damages si am lucrat cu David Deejay. Eu şi doi băieţi am zis să vedem ce va fi, si spre surprinderea noastră am fost şi pe la câteva evenimete. Cu Damages am fost la un festival şi am luat locul 3. Trupa nu a rezistat prea mult, din pacate.

Ce urmează în carieră ta dupa “The Violin Song”?
O noua piesă care sper ca va aparea in curand. Momentan nu mă gândesc la alte colaborări, îmi doresc că The Violin Song să urce cât mai mult in topuri

Mai multe amanunte despre Osaka – https://www.facebook.com/DjOsakaOfficialRo/

Lasa un comentariu aici!

Written by

lucian.zavoianu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns