Connect with us

CNA

CNA a a amendat posturile de ştiri România TV şi Realitatea TV. Iată motivele, aici!

Published

on

Foto Credit: CNA
 

CNA a acordat o serie de amenzi pentru posturile de televiziune Realitatea TV şi România TV, în şedinţa de marţi.

Astfel România TV a primit o amendă de 25.000 lei pentru că a furnizat informaţii false despre moartea Regelui Mihai, iar Realitatea TV s-a ales cu 30.000 lei pentru o serie de discuţii pe tema incidentului din Colectiv.

 

Iată decizia consiliului: 

  •  amendă în cuantum de 30.000 de lei postului de televiziune Realitatea TV pentru emisiunea “Breaking News” difuzată în data de 22.11.2015, în care tema discuțiilor din platou a fost tragedia de la Clubul Colectiv și modul în care au primit asistență medicală victimele incendiului. Radiodifuzorul nu a ținut cont de prevederile art. 3 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 şi nici de cele ale art. 30, art. 40 alin. (1) și (3), art. 64  alin. (1) lit. a) și b) și  art 67 din Codul audiovizualului;

 

  • amendă în cuantum de 25.000 de lei postului de televiziune România TV pentru încălcarea, după caz, a prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 şi ale art. 40 alin. (1) și (2), art. 64  alin. (1) lit. a), art. 65 lit. c)  și art 67 din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunilor „Ediție specială” din 20.12.2015, „România de poveste” din 09.01.2016 și  „Breaking News” din 10.01.2016  în care subiectele abordate au fost legate de Casa Regală a României (exemple titluri: „Moartea Regelui Mihai, ce se ascunde, scandal uriaș, cine se bate pe averea familiei regale”/ România de poveste; „Ofițeri acoperiți, infiltrați la vârf în Casa Regală”/ Ediție specială), precum și a emisiunilor „Ediție specială” din 01.10.2015 și „România te vede” din 03.10.2015  în care s-au dezbătut subiecte ce aveau legătură cu doamna Alina Gorghiu, Co-președinte al PNL (exemple titluri: „Cum a ajutat Alina Gorghiu mafia să ia bani grei” sau  „Alina Gorghiu, în instanță cu penali celebri”/ România te vede);

 

De asemenea, Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotărât să emită decizie privind intrarea în legalitate în privinţa spoturilor publicitare (2 variante) care au fost difuzate de posturile de radio în campania de promovare pentru produsul Nokian Tyres, (pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 29 alin. (1) lit. f) din Legea audiovizualului), precum și decizie privind intrarea în legalitate în privinţa spotului publicitar la suplimentul alimentar Genacol, spot difuzat, la această dată, în emisiunile de teleshopping (pentru nerespectarea prevederilor art. 120 alin. (1)  din Codul audiovizualului).

 

  • În aceeaşi şedinţă, CNA a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de Serviciul Inspecție ca urmare a sesizărilor primite și a decis să aplice o amendă în cuantum de 15.000 de lei postului Tele M Iași pentru mai multe ediții ale emisiunii Raport de caz, la difuzarea cărora nu s-a ținut seama de prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului și nici de cele ale art. 40 alin. (2) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.
  • Totodată, Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotărât să emită decizie privind intrarea în legalitate în privinţa spotului Avantgarden 3 (difuzat de 3 posturi locale) aferent campaniei de promovare a unui cartier rezidențial din Brașov (pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 29 alin. (2) lit. d) din Legea audiovizualului).

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

CNA a avizat iesirea din “must carry” a posturilor tv ale Trustului INTACT

Published

on

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a avizat solicitarea Antena TV Group SA şi Antena 3 SA de a renunţa la regimul “must carry”, aplicat pânã la aceastã datã posturilor de televiziune  ale Antena TV Group SA (Antena1, Antena Stars, Happy Channel, ZuTv) si  respectiv Antena 3.

http://www.cna.ro/IMG/pdf/Lista_statiilor_TV_modif_01-07-2018.pdf

“Considerãm cã  – inclusiv prin contribuţia semnificativã a Trustului INTACT – piaţa de distribuţie a programelor de televiziune a ajuns la maturitatea şi stabilitatea necesare pentru a pune colaborarea noastrã cu societãţile de cablu pe principii comerciale sãnãtoase şi echitabile. Deşi, pânã în prezent nu am beneficiat de venituri importante din drepturile de retransmisie, iî ultimii 25 de ani am investit constant şi semnificativ în calitatea conţinutului, dar şi a imaginii canalelor noastre tv“, a declarat Cristian Ionescu Director Teritoriu Antena TV Group SA.

“Mã bucur cã am ajuns într-o etapã fireascã în evoluţia pieţei media din România şi a Antena Group. Vom investi în continuare în producţii de calitate, tehnologie şi mai ales în oameni. Aceştia sunt pilonii pe care ne vom baza creşterea în viitor” a declarat George Ureche, CEO Antena TV Group SA.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

CNA

Primele reacţii ale CNA în cazul TVR, Patraru – Doina Gradea!

Published

on

Foto Credit: CNA
 

Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a vorbit despre scandalul înregistrărilor din TVR, precizând că declaraţiile şefei instituţiei, Doina Gradea, reflectă „o mentalitate şocantă“.

Nu toţi membrii forului sunt însă de acord, existând voci ce susţin că „dincolo de limbajul regretabil, nu s-a întâmplat nimic.“, informeaza ziarul Adevarul

În deschiderea şedinţei CNA, Dorina Rusu a făcut referire la conflictul din Televiziunea Română, izbucnit după ce jurnalistul Dragoş Pătraru a făcut publice o serie de înregistrări audio. În ele, preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, a numit o reporteră „cap de porc“, pentru că i-a adresat insistent o întrebare primarului Capitalei, Gabrielei Firea, iar despre jurnaliştii de la Ştiri a spus că sunt „hateri de profesie“ pentru că sunt critici la adresa Guvernului.   Potrivit agenţiei News.ro, membra CNA a subliniat că o astfel de mentalitate, este periculoasă pentru democraţie. „Am văzut ce s-a întâmplat la TVR zilele astea şi cred că ar trebui să fim atenţi la ce se întâmplă acolo. Pe mine nu mă interesează atât limbajul pe care l-a folosit doamna Gradea.

Mă interesează problemele legate de libertatea de exprimare, pentru că ce spunea doamna acolo reflectă o mentalitate şocantă. Dânsa consideră că dacă cineva de la Guvern îţi dă bani ca să funcţionezi ca televiziune publică tu nu trebuie să ataci deloc Guvernul, nu trebuie să ataci deloc puterea, pentru că ei îţi fac o favoare că îţi dau bani. Mi s-a părut o mentalitate absolut şocantă. Să nu îţi vină să crezi! Şi i-a numit pe jurnaliştii care îşi fac treaba – ea, de fapt, consideră că nu şi-o fac, că nu fac altceva decât să atace puterea – i-a numit «hateri». Ce înseamnă asta? Cum să fii preşedintele unei televiziuni şi să spui că cei care îşi fac treaba la ştiri sunt «hateri», pentru că atacă puterea? Păi nu asta e misiunea unui jurnalist? Să incomodeze puterea? Care este alta?“, a spus Dorina Rusu.

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2018 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

CNA

CNA, amendă maximă pentru postul Kanal D! Iată ce sancţiuni au mai fost date!

Published

on

 

Postul de televiziune KANAL D a primit o amendă de 150.000 de lei pentru că a difuzat prea multă publicitate, iar Antena 1 a încasat o amendă de 30.000 de lei pentru limbajul injurios din emisiunea Acces Direct. 

 

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate și a decis să aplice următoarele sancțiuni:

  • amendă de 150.000 de lei postului Kanal D pentru încălcarea dispozițiilor art. 35 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările și completările ulterioare, conform cărora „proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date” (raportul de monitorizare a cuprins perioada 01 – 31.12.2017, interval orar 18.00 – 23.00);
  • amendă de 65.000 de lei postului Estrada TV, deoarece la difuzarea emisiunii „Fabrica de sănătate”, edițiile din 20 și 21.02.2018, radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 3 alin. (2) și art. 29 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului și nici pe cele ale art. 73, art. 120 alin (1) și art. 130 alin. (1) lit a), b) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual;
  • amendă de 30.000 de lei postului Antena 1 pentru încălcarea dispozițiilor art. 39 alin. (2) din Legea nr. 504/2002, precum și ale art. 41 alin. (1) lit. c) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii „Acces direct”, ediția din 10.11.2017;
  • câte o somație publică posturilor Pro TV, Pro X și Telekom Sport 1, pentru nerespectarea prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului  la difuzarea, în lunile noiembrie și/sau decembrie 2017 (după caz), a unor emisiuni în cadrul cărora au fost utilizate denumirile „Steaua”/ „steliști” pentru echipa FCSB.

În aceeași ședință, în urma analizării rapoartelor Serviciului Inspecție, Consiliul a decis aplicarea următoarelor sancțiuni:

  • amendă de 15.000 de lei postului Acum TV din Onești, pentru ediția din 30.10.2017 a emisiunii „24 de ore”, la difuzarea căreia au fost încălcate dispozițiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului și cele ale art. 93 alin. (1) din Codul audiovizualului;

– somație publică postului Tele M Botoșani deoarece, la difuzarea emisiunii „Dosarul zilei” din 05.03.2018, radiodifuzorul nu a ținut cont de prevederile art. 18 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending