HomeLIFE STYLECNA a decis difuzarea reality show-urilor dupa ora 23

CNA a decis difuzarea reality show-urilor dupa ora 23

CNA a hotarat ca reality show-urile cu conotatie sexuala sau cu un grad mare de violenta fizica si psihica vor putea fi difuzate numai in intervalul orar 23-6.

Propunerea a fost facuta in sedinta de joi a CAN si va fi inclusa in Codul audiovizual.

Noua reglementare va viza si emisiunile tip fictiune care apeleaza la mijloacele reality-show.Propunerea a fost facuta in urma reclamatiilor primite de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru editiile din 5 si 12 martie ale emisiunii „Consilier de urgenta”, difuzate de postul National TV de la ora 22.00, care a inclus scene de violenta intensa, atat verbala, cat si fizica.In raportul de monitorizare pentru emisiunea „Consilier de urgenta” se mentioneaza ca aceasta se bazeaza pe interpretarea critica a unor situatii reale, fiind astfel incadrata in genul Reality Show.

La final, psihologul apare dupa prezentarea scenelor conflictuale si ofera solutii. Genericul final al emisiunii cuprinde si numele participantilor, actori amatori, pusi sa reproduca situatia reala care urmeaza a fi discutata de psiholog. La finalul emisiunii nu se preciza, insa, ca personajele implicate si cazurile studiate sunt fictive.

Potrivit presedintelui, proiectul de modificare a Codului audiovizual care sa faca trimitere la reality show-uri si la emisiuni care apeleaza la mijloacele de expresie specifice acestui gen de emisiuni va fi gata pana la sedinta din 9 aprilie a CNA.AFIS 1

Sursa: ziare.com

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns