HomeLIFE STYLECNA inrerupe emisia postului OTV; fara Elodia timp de 3 ore pentru limbaj injurios!

CNA inrerupe emisia postului OTV; fara Elodia timp de 3 ore pentru limbaj injurios!

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a hotarat in sedinta de marti sa sanctioneze postul OTV cu intreruperea emisiei timp de trei ore, joi seara, pentru limbaj injurios, incalcarea vietii private si nerespectarea obligatiei de a proteja imaginea copilului.

CNA a primit 17 reclamatii contra OTV, privind emisiunea „Dan Diaconescu Direct” – editiile din perioada 1 august – 3 septembrie. Cristian Cioaca reclama faptul ca in editiile din 6, 7 si 8 august, moderate de Liviu Lazarus, au fost prezentate informatii si aprecieri negative despre familia sa, informeaza Newsin.
Reporterii OTV au mers la casa parintilor lui Cioaca si au filmat-o pe mama acestuia, adresandu-i o serie de intrebari si cerandu-i sa ii lase sa stea de vorba cu copilul lui Cioaca si al Elodiei Ghinescu. Printre altele, ei au intrebat-o pe femeie daca fiul lui Cioaca a zis ca tatal sau i-ar fi omorat mama. Materialul contine si imagini cu copilul.

CNA considera ca OTV a incalcat astfel o serie de articole din Codul de reglementare a continutului audiovizual: Art. 2 si 3 care prevad ca „ori de cate ori copilul este subiect al emisiunilor audiovizuale, radiodifuzorii au obligatia sa respecte principiul interesului superior al acestuia”, si respectiv „copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice si a vietii sale intime, private si familiale”, precum si Art.36, referitor la protejarea vietii private si de familie, a domiciliului si a corespondentei, si Art 37, care interzice „difuzarea de imagini ale persoanei, filmate in propria locuinta sau in orice alte locuri private, fara consimtamantul acesteia”.

Patriarhia Romana a reclamat, de asemenea, OTV pentru emisiunea „Dan Diaconescu Direct” din 25 august, in care o femeie povesteste ca a fost agresata sexual de un preot, in urma cu 14 ani, si este dat si numele acestuia.
CNA a invocat in acest caz Art. 71 (1) a) care prevede „asigurarea impartialitatii, echilibrului si favorizarea liberei formari a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate in opozitie”, precum si punctul (3) din acelasi articol care prevede ca „prezentarea principalelor puncte de vedere aflate in opozitie se asigura, de regula, in cadrul aceleiasi emisiuni sau, in mod exceptional, in emisiunile urmatoare; in cazul in care cei solicitati refuza sa isi precizeze punctul de vedere, acest fapt se mentioneaza pe post”.
In sedinta CNA de marti, 9 septembrie, a mai fost discutata si emisiunea „Dan Diaconescu Direct” din 19 august, in care invitata Magda Ciumacu si jurnalisul Luis Lazarus folosesc un limbaj injurios, precum si felul in care sunt prezentate de OTV mesajele telespectatorilor catre post, in cazul sondajelor cu intrebare inchisa, in procente, de regula 50% – Da si 50% – Nu.
CNA a amintit Art.78 h), care prevede ca radiodifuzorii au obligatia sa precizeze „numarul mesajelor primite prin orice mijloace de comunicare, atunci cand se prezinta opiniile publicului”.
CNA a mai hotarat ca postul OTV a incalcat si articole din Legea Audiovizualului – Art 3 (2) referitor la obligatia de a asigura informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor, in cazul prezentarii unui „atentat cu bomba” la sediul OTV, in urma primirii unui telefon de amenintare.

Sursa: ziare.com, www.cna.ro

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Latest comments
  • Nu te superi ca-ti fur o poza de pe blog nu? dar imi place .. si stii vorba aia .. ti-o fur dar nu zici ca ramai fara ea! :))

    • ok nici o prob!

  • foarte tare..:))

Lasă un răspuns