Connect with us

ALL MEDIA

CNA. Postul de radio pentru copii Itsy Bitsy vrea să îşi extindă reţeaua în alte 8 localităţi

Published

on

Postul de radio pentru copii Itsy Bitsy vrea să îşi extindă reţeaua în alte 8 localităţi, între care Bistriţa şi Suceava, conform planurilor prezentate de oficialii radioului la concursul organizat, miercuri, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru atribuirea a 47 de frecvenţe radio, informeaza Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului organizează, începând de luni, un concurs pentru atribuirea unui număr total de 47 de frecvenţe de radio, tematice şi generaliste.

Societatea On Air Studio SRL s-a înscris la concursul organizat de CNA şi a solicitat 8 noi frecvenţe pentru postul de radio Itsy Bitsy, în localităţile Bistriţa, Bălceşti, Drăgăşani, Petroşani, Slatina, Slobozia, Suceava şi Vaslui.

La concursul CNA de miercuri au fost prezenţi Nadia Tătaru şi Felix Tătaru, acţionarii postului de radio Itsy Bitsy.

Itsy Bitsy este un post de radio tematic (cu şi despre copii), care deţine în prezent 16 licenţe (15 licenţe terestre şi una pe satelit). În staţiile locale ale Itsy Bitsy este retransmis programul Itsy Bitsy Bucureşti.

Dacă va primi cele 8 noi frecvenţe, în aceste staţii locale va fi retransmis de asemenea programul realizat la staţia centrală de la Bucureşti a Itsy Bitsy.

Itsy Bitsy difuzează programe de informare (5%), programe educative şi culturale (15%), programe de divertisment (79,5%) şi publicitate (0,5%).

Potrivit Nadiei Tătaru, postul de radio Itsy Bitsy a început să emită în România în decembrie 2005.

„Ne-am propus încă de acum 8 ani şi asta am şi făcut programe educative pentru copii şi părinţi (…) Când ne-am lansat în decembrie 2005, am vrut să facem un radio pentru copii. Între timp ne-am dat seama că pentru a fi educaţi, copiii au nevoie şi de ajutorul părinţilor. Astfel, în timp, programele noastre pentru părinţi au ocupat mai mult loc în grilă”, a declarat Nadia Tătaru.

„Itsy Bitsy este un lucru bun şi necesar în ţara noastră”, a mai spus aceasta. „Este foarte greu şi costisitor să faci educaţie pentru copii şi părinţi. În ţările civilizate, un astfel de post de radio ar fi susţinut de stat (…) Anul acesta, 2013, ne-a fost extrem de greu, pentru că veniturile noastre sunt numai din publicitate şi piaţa a fost în scădere. În plus, noi încă de la început am respectat un Cod etic, la Itsy Bitsy nu se difuzează nimic nociv pentru copii şi nici publicitatea la fast food-uri, margarină etc.”, a spus Nadia Tătaru.

Totodată, Nadia Tătaru a spus că, în oraşele în care emite în prezent, Itsy Bitsy are o audienţă de 1.400.000 de părinţi, cărora li se adaugă copiii acestora.

Ea a solicitat CNA să acorde Itsy Bitsy cele 8 noi frecvenţe, astfel încât postul de radio să poată să se extindă la nivel naţional şi să poată să atragă mai uşor publicitate.

„Când vrem să câştigăm bugete de publicitate apare problema acoperirii naţionale, ne lipsesc oraşe mari care atârnă greu (…) Orice oraş mare în plus în care noi am emite ar fi un atuu pentru noi să câştigăm bani din publicitate şi să supravieţuim şi să facem programe mai multe şi mai bune”, a spus Nadia Tătaru.

Pe de altă parte, răspunzând unor întrebări, Nadia Tătaru a spus că în prezent Itsy Bitsy difuzează zilnic cinci ore de programe în direct, în restul timpului fiind difuzate programe educative înregistrate, între care teatru radiofonic pentru copii şi programe enciclopedice. „Noi facem educaţie prin joc”, a spus Nadia Tătaru.

Echipa postului de radio include în prezent 20 de persoane, angajaţi şi colaboratori.

La rândul său, Felix Tătaru a spus că Itsy Bitsy nu este în prezent un business, ci un „demers social” al său şi al soţiei sale, Nadia Tătaru, inspirat de copiii lor.

„Este un demers social ce facem. Nadia şi cu mine considerăm că Radio Itsy Bitsy este cel de-al treilea copil al nostru (…) Ne-am gândit la copiii noştri şi la efectul pe care îl au televiziunea şi internetul asupra copiilor (…) Puţine radiouri în România reuşesc să supravieţuiască doar din acest business de radio”, a spus Felix Tătaru, precizând că lucrează în domeniul comunicării şi cunoaşte faptul că trandurile privind bugetele de publicitate sunt în scădere.

„Anul acesta bugetele de radio sunt în scădere şi reprezintă 6% din piaţa totală de publicitate (din România, n.r.), iar pentru la anul se preconizează o scădere până la 5% (…) Noi am reuşit să împlinit visul ăsta (al înfiinţării şi funcţionării Itsy Bitsy, n.r.) din alte lucruri pe care noi le facem în industria comunicării”, a spus Felix Tătaru.

El a precizat că, dacă CNA va acorda Itsy Bitsy cele 8 noi frecvenţe solicitate, acestea vor fi şi implementate. „Toate licenţele pe care le-am primit, le-am implimentat (…) Venim şi vă cerem 8 frecvenţe noi şi vă pot spune că avem bani să le implementăm”, a mai spus Felix Tătaru.

Totodată, Felix Tătaru le-a spus membrilor CNA că ei nu vor să facă „trafic de frecvenţe radio”. „Dacă nu o să meargă radioul, veţi primi frecvenţele înapoi sub semnătură”, a spus Felix Tătaru.

El a mai spus că încearcă să dezvolte brandul Itsy Bitsy, prin intermediul unor evenimente adiacente, astfel încât postul de radio să devină un business sustenabil.

Itsy Bitsy a început să emită pe 6 decembrie 2005. Postul de radio Itsy Bitsy este deţinut de societatea On Air Studio SRL, ai cărei acţionari sunt Nadia Tătaru (90%) şi Felix Tătaru (10%), proprietarul agenţiei de publicitate GMP.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a demarat luni concursul pentru atribuirea unor frecvenţe de radio, tematice şi generaliste.

Iniţial au fost scoase la concurs 71 de frecvenţe, însă, ulterior, concursul pentru frecvenţa pe care a emis Click FM, căruia CNA i-a retras licenţa pe 18 iulie 2013 -, a fost amânat până la soluţionarea situaţiei juridice a acesteia. Totodată, marţi, CNA a decis să amâne concursul pentru cele 23 de frecvenţele pe care a emis Radio Guerrilla, căruia CNA i-a retras licenţa pe 19 septembrie, până la soluţionarea situaţiei juridice a acestora.

Astfel, după amânarea concursurilor pentru frecvenţa Click FM şi pentru cele 23 de frecvenţe ale Radio Guerrilla, urmează să mai fie atribuite în urma concursului un număr total de 47 de frecvenţe de radio.

Concursul se va întinde pe câte zile va fi necesar până la audierea tuturor solicitanţilor.

Rezultatele concursului ar urma să fie făcute publice după audierea tuturor societăţilor care concurează pentru calupurile tematice, respectiv generaliste.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

George Ureche va prelua conducerea Antena Group

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

George Ureche, Director Corporate Finance la PwC va prelua conducerea Antena Group incepand cu 19 martie 2018.

Din aceasta pozitie, George va coordona posturile de televiziune ale Antena Group (Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV) si platformele digitale (AntenaPlay, LaJumate.ro si site-urile de continut) ale companiei. George vine cu o experienta de 8 ani in cadrul PwC (2000-2005 si 2015-2018) si 10 ani in industria media (in calitate de manager executiv si de dezvoltare in grupul MediaPro).

 

“Ma bucur ca George va completa echipa Antena Group care si-a demonstrat pe parcursul timpului profesionalismul, unitatea si determinarea.  Am incredere ca George si toti membrii echipei isi vor pune competenta si energia in slujba publicului si a partenerilor de business si le multumesc tuturor” a declarat Camelia Voiculescu, actionar Antena Group.

 

George Ureche a adaugat: “Antena Group este o companie de referinta intr-o industrie dinamica. Am apreciat intotdeauna spiritul antreprenorial si flexibilitatea acestui grup, care sunt ingredientele de baza pentru inovatie si crestere. Abia astept sa ma alatur echipei si impreuna sa dezvoltam produse si servicii de calitate”.

 

Functia de Channel Manager Antena 1 va fi detinuta in continuare de Isabella Carmu. Sub conducerea sa, strategia Antena 1 va avea ca focus achizitionarea si dezvoltarea formatelor de entertainment puternice si originale care au forta de a face diferenta pe piata media din Romania ( Chefi la cutite, The Wall, Asia, iUmor, Guess my Age, Final Four si multe altele). “Ne bucuram ca echipei de top management i se va alatura o persoana cu experinenta de business pe care o are George si suntem siguri ca impreuna vom deveni si mai puternici” a declarat Isabella Carmu, Channel Manager Antena1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Monica Ghiurco şi Karen Sebesi sunt reprezentanţii salariaţilor în CA al TVR

Published

on

Foto Credit: TVR

Jurnaliştii Monica Ghiurco şi Karen Sebesi au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie (CA), în urma scrutinului desfăşurat luni, 19 februarie 2018, la sediile TVR din Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Tîrgu Mureş.

Mihai Rădulescu (jurnalist tv) şi Cristian Stoian (director de imagine) au fost aleşi membri supleanţi, conform votului.

Monica Ghiurco a obţinut 534 de voturi, Karen Sebesi – 321, Mihai Rădulescu – 301, iar Cristian Stoian – 242 voturi.

Monica Ghiurco şi Karen Sebesi au mai făcut parte din Consiliile de Administraţie ale televiziunii publice: Monica Ghiurco, între anii 2016-2017, iar Karen Sebesi, între 2010 şi 2012.

 

Lista completă a rezultatelor obţinute în urma procesului de votare de luni, 19 februarie a.c., este următoarea: Monica Ghiurco – 534 de voturi; Sebesi Karen Attila – 321 de voturi; Mihai Rădulescu – 301 voturi; Cristian Stoian – 242 de voturi; Cornel Mihalache – 205 voturi; Titi Dincă – 180 de voturi; Corneliu Calotă – 177 de voturi; Andrei George Ţoneş – 160 de voturi; Horia Gruşcă – 115 voturi; Emanuel Sorin Torică – 105 voturi; Gabriel Giurgiu – 80 de voturi; Dorel Dick – 76 de voturi; Adrian Sobaru – 70 de voturi; Fekete Hajnal – 60 de voturi; Carmen Kleibel – 47 de voturi; Dumitru Bădiţa – 32 de voturi; Liviu Nicolescu – 31 de voturi; Adrian Cătălin Florea – 19 voturi; Cristina Lascu – 18 voturi; Stelian Ristache – 18 voturi; Oana Ilinca Roşca – 18 voturi; Eugen Alexandru Constantinescu – 9 voturi.

 

Prezenţa la vot a fost de 64,37%, la scrutinul din 19 februarie fiind înregistraţi 1525 de votanţi.

Directorul general interimar al TVR, Doina Gradea va înainta Parlamentului numele candidaţilor clasaţi pe primele patru locuri: primii doi clasaţi pentru calitatea de membru titular în Consiliul de Administraţie, iar următorii doi pentru membru supleant (poziţia 3 reprezintă supleantul primului clasat şi poziţia 4 – supleantul celui de-al doilea clasat).

 

Despre reprezentanţii salariaţilor din CA:

Licenţiată a Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Monica Ghiurco este doctor în ştiinţe economice, domeniul relaţii economice internaţionale în cadrul aceleiaşi universităţi. Din 2002 a devenit redactor-prezentator la Direcţia Ştiri a Televiziunii Române, iar din 2013 este jurnalist senior la TVR.

Monica Ghiurco a fost prezentatoarea emisiunii „Ora de ştiri” de pe TVR 2, moderator de talk-show, producător şi realizator de emisiuni de politică internă şi ediţii speciale. În perioada 2008 – 2010 a coordonat Departamentul Social Politic Economic din cadrul Direcţiei Editoriale din SRTv. În ultimii ani, a prezentat emisiunile „Întrebări şi răspunderi” şi „Banii tăi”.

 

Sebesi Karen Attila a fost crainic-redactor la Radioteleviziunea Română, studioul Cluj, între anii 1991 – 1993. După o perioadă petrecută la mai multe posturi de radio sau în instituţii publice, Sebesi Karen revine în mass-media, ca realizator de emisiuni, la TVR, în perioadele 2005-2007 şi din 2008 până în prezent. Anterior, şi-a desfăşurat activitatea la DUNA TV şi BBC/secţia maghiară, în calitate de corespondent.  Karen Sebesi a mai fost membru în Consiliul de Adminsitraţie al SRTv în perioada 2010-2012 şi membru supleant între 1996-2000, 2001-2004, iar în perioada 2006-2010, membru supleant în CA al SRR.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Sighişoara, ultimul oraş care găzduieşte Semifinala Eurovision

Doina Gradea, Director General TVR: „Ne-am dorit să organizăm ultima semifinală Eurovision la Sighişoara, pentru a reaminti telespectatorilor TVR cultura şi istoria acestui oraş”

Published

on

Foto Credit: TVR

Mai sunt doar două zile până la spectacolul Eurovision România de la Sighişoara, în decorul încărcat de istorie al cetăţii medievale.

Înainte de startul repetiţiilor pentru al cincilea spectacol al Selecţiei Naţionale, organizatorii au susţinut o conferinţă de presă în Sala de protocol a Primăriei Municipiului Sighisoara.

La întâlnirea cu jurnaliştii, au participat Primarul Municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, Directorul TVR Târgu Mureş, Cristian Georgescu, regizorul şi coproducătorul semifinalei, Dan Manoliu, Directorul Cancelariei Instituţiei Prefectului Judeţului Mureş, Sorin Savu şi prezentatorii show-ului, Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu.

Conferinţa a fost moderată de Simona Boantă, coprezentator – din  Camera verde – al spectacolului de la Sighisoara.

 

Directorul General Interimar al TVR, Doina Gradea, a transmis un mesaj prin intermediul Directorului TVR Târgu Mureş, Cristian Georgescu:

„Ne-am dorit să organizăm ultima semifinală Eurovision la Sighişoara, pentru a reaminti telespectatorilor TVR cultura şi istoria acestui oraş şi potenţialul pe care îl are”. „Mulţumim Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Sighişoara pentru sprijinul acordat în vederea producţiei show-ului în acest decor absolut fantastic”, a mai transmis Directorul General Intermiar al TVR.

„Suntem onoraţi pentru că oraşul nostru a fost ales ca gazdă a semifinalei Eurovision. Sper ca eforturile noastre să se reflecte într-un show spectaculos”, a declarat Primarul Municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

 

Dr. Lucian Goga, Prefectul Judeţului Mureş, a vorbit, în mesajul transmis de Directorul Cancelariei Instituţiei Prefectului Judeţului Mureş, Sorin Savu, despre alegerea Sighişoarei ca gazdă a ultimei semifinale a concursului, desfăşurat  sub sloganul „Eurovision uneşte România!“:

„Îmi face plăcere să cred că alegerea, în acest an, a Sighişoarei şi a judeţului Mureş – în care, deşi suntem de etnii diferite, trăim alături – va contribui la această atmosferă deosebită, de bună înţelegere”.

 

Directorul TVR Tg. Mureş, Cristian Georgescu, le-a reamintit sighişorenilor că sâmbătă, de la ora 19.00, în Piaţa Cetăţii, TVR organizează un concert extraordinar Direcţia 5, care va fi înregistrat şi va putea fi urmărit de toţi telespectatorii Eurovision la spectacolul de duminică.

Despre provocările organizării show-ului în Sala de spectacole „Mihai Eminescu”, regizorul şi coproducătorul show-ului, Dan Manoliu, a declarat că duminică, vom asista la o premieră – este cea mică scenă pe care a fost organizat, vreodată, un eveniment Eurovision România.

 

„Este o mare bucurie să revăd Sighişoara şi vă mărturisesc că ne-am plimbat deja, seara trecută, pe străzile cetăţii, pentru a filma câteva prezentări inedite pentru semifinală, alături de un personaj surpriză”, a spus Diana Dumitrescu. La rândul său, Cezar Ouatu, aflat la prima vizită în cetate, a declarat că: „la a cincea oprire din itinerariul Eurovision România, vom stabili un record cu spectacolul din Sala Mihai Eminescu, în cetatea Sighişoarei, cu atmosfera sa cu totul specială”.

 

Semifinala Eurovision România de la Sighişoara va fi transmisă, în direct, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+, duminică, 18 februarie, de la ora 21.00.

 

Spectacolul încheie seria semifinalelor Eurovision România 2018. Pe 25 februarie, la Bucureşti, vom urmări Marea Finală a Selecţiei Naţionale.

Cu o zi înaintea show-ului, sâmbătă, TVR 1 va transmite, de la ora 22.00, „Culise Eurovision 2018“, o serie de emisiuni live despre ultimele pregătiri, impresii la cald, imagini de la repetiţii şi de la conferinţele de presă premergătoare evenimentelor. Concurenţii fiecărei semifinale vor oferi momente inedite, interpretând diferite melodii, altele decat cele cu care s-au înscris în concurs.

În acest an, Selecţia Naţională se desfăşoară sub sloganul „Eurovision uneşte România!“ Ediţia 2018 a Selecţiei Naţionale a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală. În fiecare semifinală, juriul Selecţiei Naţionale alege câte trei finalişti. Primii trei, aleşi în spectacolul de la Focşani, sunt Alexia & Matei, trupa Echoes şi Eduard Santha.

 

Juriul Selecţiei Naţionale îi reuneşte pe Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă, cinci artişti legaţi prin experienţa participării la cel mai mare concurs muzical din lume.

Pe 25 februarie, în Marea Finală care va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending