HomeLIFE STYLECNA saluta adoptarea Ordonantei de Urgenta de modificare a legii audiovizualului

CNA saluta adoptarea Ordonantei de Urgenta de modificare a legii audiovizualului

Proiectul a fost elaborat si initiat de CNA impreuna cu Ministerul Culturii si Cultelor, cu consultarea reprezentantilor principalelor posturi de televiziune, ai societatii civile si a fost supus dezbaterii publice, inca din luna februarie.antena

Prin aceasta Ordonanta de Urgenta, Romania implementeaza Directiva Serviciile Media Audiovizuale, adoptata de Uniunea Europeana in decembrie 2007. Actul normativ emis de guvern, in acord cu directiva UE, relaxeaza normele privind regimul publicitatii, fara a depasi limita celor 12 minute pe ora, existenta si in prezent. In acest fel, posturile vor putea sa produca sau sa achizitioneze programe de mai buna calitate si sa obtina resursele necesare pentru trecerea la televizunea digitala.

Ordonanta de Urgenta asigura un nivel adecvat de protectie a minorilor, precum si a demnitatii umane. De asemenea, actul normativ faciliteaza dreptul persoanelor cu handicap si varstnicilor de a beneficia de servicii audiovizuale accesibile acestora.

Totodata, Ordonanta de Urgenta stabileste cadrul legal pentru trecerea la televiziunea digitala, care trebuie finalizata, conform Deciziei Comisiei Europene, pana la 1 ianuarie 2012. Acest proces, aflat in faza avansata in multe tari europene, a necesitat adoptarea actului normativ in regim de urgenta.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns