HomeLIFE STYLECNA someaza 5 posturi de televiziune, PRO-TV, National TV, TVR 1, TVR 2 si Kanal D.

CNA someaza 5 posturi de televiziune, PRO-TV, National TV, TVR 1, TVR 2 si Kanal D.

onsiliul National al Audiovizualului a somat public, marti, cinci posturi de televiziune pentru ca au difuzat imagini despre o tanara ucisa la o casa de amanet din Galati, fara sa avertizeze telespectatorii ca imaginile sunt socante.
Potrivit comunicatului CNA, acest fapt incalca legislatia audiovizualului. Cele cinci posturi somate sunt Kanal D, National TV, Pro TV, TVR 1 si TVR 2.
Cazul tinerei de 25 de ani ucisa pe 14 iunie cu 14 lovituri de cutit, la o casa de amanet aflata in cartierul galatean Micro 40, a fost prezentat pe larg in jurnalele de stiri ale televiziunilor, din perioada 5 – 7 august.
Potrivit CNA, posturile au difuzat in mod repetat imagini inregistrate cu camera de supraveghere care surprind uciderea tinerei, imaginile fiind puse la dispozitie de Serviciul Criminalistic Galati.

Pe de alta parte, CNA a decis sa solicite posturilor de televiziune care au prezentat cazul crimei de la casa de amanet din Galati, mai precis Kanal D, National TV, Pro TV, TVR 1, TVR 2, Antena 1, Antena 3, Realitatea TV si Prima TV, sa faca dovada ca au difuzat imaginile respective cu acordul familiei tinerei ucise.

Potrivit art. 35, alin 1, din Codul de reglementare a continutului audiovizual, „nu pot fi difuzate materiale audiovizuale realizate si puse la dispozitia radiodifuzorilor de catre politie sau parchet, fara acordul persoanelor care sunt victime ale unor infractiuni sau fara acordul familiilor acestora”.

Sursa: Ziare.com

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns