HomeALL MEDIACNA va sesiza Parchetul în legătură cu retransmisia OTV de către DDTV

CNA va sesiza Parchetul în legătură cu retransmisia OTV de către DDTV

CNA a decis, marţi, să sesizeze Parchetul în legătură cu faptul că OTV a emis, de la sfârşitul săptămânii trecute, pe teritoriul României cu ajutorul televiziunii DDTV, fără să aibă licenta audiovizuală şi licenţa de emisie. CNA a votat, totodată, să ceară ANCOM şi companiei Digital Sky, care ridică la satelit semnalul DDTV, să suspende preluarea semnalului până la “soluţionarea elementelor de natură penală”, iar în şedinţa de joi va discuta eventuale sancţiuni pentru DDTV, televiziune care a retransmis un post fără licenţe audiovizuala şi de emisie, scrie Hot news.

OTV a început să emită în România în noaptea de vineri spre sâmbătă, folosind semnatul televiziunii DDTV. Cu câteva zile înainte, OTV începuse să transmită “din Italia” şi din “punctul de lucru” de la Bucureşti, semnalul nefiind preluat, însă, de cablistii din România. La începutul acestui an, din cauză că nu plătise mai multe amenzi date de CNA, postul lui Dan Diaconescu a rămas fără licenţa audiovizuală şi fără licenţa de emisie.

DDTV (Direct Digital TV) este o televiziune cunoscută drept al doilea post controlat de Dan Diaconescu. În actele de la CNA, însă, deţinătoarea licenţei audiovizuale, societatea Telecroma Media SRL, nu îl are ca asociat pe Dan Diaconescu, ci pe Flostoiu Ion FLorin (61%), Diaconescu Iulius Mario (33,35%) şi Al Attar Khaldoun (5%). În ultimii ani, postul a emis mai mult desene animate şi filme şi prelua, conform grilei depuse la CNA, şi o parte din emisia postului de muzica populara Inedit TV.

Membrii CNA au atras atenţia că, din septembrie a.c., societatea Telecroma Media SRL se afla în insolventa şi ca, pentru moment, “nu are plan de reorganizare” – caz în care s-ar aplica noul cod al insolventei, ce obliga oprirea emisiei televiziunilor în cazul în care societăţile care deţin licenta audiovizuală se afla în insolventa, până la aprobarea planului de reorganizare.

CNA a decis să sesizeze Parchetul în acest caz în temeiul articolului 96 din Legea audiovizualului, care, a alin.1, prevede:

“Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penala de la 5.000 lei la 100.000 lei transmisia serviciilor de programe de televiziune/radiodifuziune fără licenţa de emisie sau licenta de utilizare a frecventelor radio în sistem digital terestru, dacă fapta prezintă pericol pentru siguranţa naţională, ordinea publică sau sănătatea publica ori poate crea probleme de natură economică sau operationala altor furnizori de reţele ori servicii de comunicaţii electronice sau utilizatorilor”

Lasa un comentariu aici!

Written by

laura.cristea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns