Connect with us

A-Z NEWS

Compania RCS&RDS isi extinde activitatea pe piata energiei electrice

Published

on

Reclame

Compania RCS&RDS si-a modificat obiectul secundar de activitate prin introducerea unor noi activitati si anume : productia, transportul, distributia si comercializarea energiei electrice după cum arată anuntul publicat in Monitorul Oficial . Cel mai mare operator de comunicaţii prin cablu a cumpărat în urmă cu câteva luni, proiectul unui parc solar din satul bihorean Gepiu, făcut de firma locală Novitas Electro, acesta reprezentand  al şaptelea proiect solar cumpărat în ultimul an, dar primul din Bihor,scrie  eBihoreanul.ro citat de hotnews.ro .

rcs rds

“Parcul are o putere de 4 MW, însă valoarea lui depinde de mai mulţi factori, inclusiv de tipul de panouri folosite. În cel mai scump caz, ar putea costa un milion de euro pentru producţia unui megawatt”, a explicat pentru eBihoreanul.ro Valentin Micoriciu, patronul Novitas Electro, care susţine că a vândut proiectul pentru că nu-şi permite să-l finanţeze, refuzând, evident, să spună câţi bani a primit pentru el.

Parcul din Gepiu se va întinde pe o suprafaţă de 113.700 metri pătraţi, urmând să aibă 11.980 de panouri fotovoltaice. Pentru magnatul Zoltan Teszari, acesta este al şaptelea proiect solar cumpărat în ultimul an, dar primul din Bihor. În toate acestea, RCS&RDS va produce 23,4 MW,menţionează publicaţia.

Interesul RCS&RDS pentru parcurile solare se explică prin schema de sprijin pentru producătorii de energie regenerabilă, scrie publicaţia bihoreană. Conform legislaţiei româneşti, pentru fiecare megawatt produs prin energia solară, proprietarul parcului primeşte patru certificate verzi, instrumente ce sunt apoi vândute furnizorilor de electricitate, care anual trebuie să adune o cotă anume.

Practic, sistemul certificatelor verzi (ale căror costuri au fost stabilite între 27 şi 55 de euro) este modalitatea europeană de subvenţionare a firmelor ce produc energie regenerabilă. În ultimul timp, la nivel mondial acest sistem este tot mai criticat, cu argumentele ca parcurile solare nu produc locuri de muncă, ocupând în schimb suprafeţe mari de terenuri agricole. Sunt motive pentru care şi în România se discuta despre scăderea valorii certificatelor verzi.

RCS&RDS este cel mai mare operator de comunicaţii prin cablu din ţară. În 2012, conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe, operatorul a avut o cifră de afaceri de 2,04 milioane lei (circa 460 milioane euro, în scădere cu 4,04%) şi a trecut pe profit de 19,7 milioane de euro, după o pierdere de 2,95 milioane euro în 2011. La sfârşitul anului trecut, RCS&RDS avea datorii de aproape 840 de milioane de euro, iar numărul salariaţilor a crescut cu 28% până la 8845 angajaţi.




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending