Connect with us

Premieră TV

Concerte extraordinare din Festivalul “RadiRo” difuzate în premieră de TVR

Published

on

Pentru cei care nu au avut ocazia să asiste la evenimentele cuprinse în primul Festival internaţional al orchestrelor radio – “RadiRo”, o producţie Radio România, desfăşurat la Bucureşti în perioada 23-29 septembrie 2012, sau să le asculte în direct la Radio România Cultural sau Radio România Muzical, Televiziunea Română demarează o serie de difuzări însemnând 13 concerte extraordinare prezentate în
cadrul manifestării.

Reunind mari orchestre, solişti şi dirijori ai lumii la Sala Radio şi Sala Palatului, într-un eveniment care a durat o săptămână şi a fost perceput ca o binevenită contribuţie la peisajul cultural românesc în anii în care nu este organizat Festivalul Enescu, “RadiRo” a fost produs de Radio România în coproducţie cu Primăria Capitalei – prin ARCUB şi TVR – şi organizat de ARTEXIM.

Duminică, 27 ianuarie, de la ora 18.30, în deschiderea programului, s-a putut urmări în premieră un documentar despre RadiRO, realizat de Virgil Oprina pentru Radio România. Concertele vor putea fi urmărite pe TVR 2 (între 27 ianuarie şi 14 februarie de la ora 13.00) şi pe TVR Internaţional (începând cu data de 11 februarie 2013, de luni până vineri, de la ora 15.00).

 

Programul complet de difuzare pe TVR 2 este:

·Duminică, 27 ianuarie – ora 18.30 (în reluare marti, 29 ianuarie – ora 14.00)

Festivalul RadiRO, 2012 * Making of. O producţie Radio România. Realizator Virgil Oprina.

·De luni, 28 ianuarie până joi, 14 februarie – ora 13.00.

Difuzare selecţiuni din concerte, după următorul program:

– CONCERT 1 – 28 ianuarie, ora 13.00.

Orchestra RAI Torino, Dirijor JURAJ VALCUHA

În Program: PIOTR ILICI CEAIKOVSKI – Concertul pentru vioară şi orchestră în Re
Major op. 35. Solist ALEXANDRU TOMESCU

– CONCERT 2 – 29 ianuarie, ora 13.00

Orchestra RAI Torino, Dirijor JURAJ VALCUHA

În program: SERGHEI RAHMANINOV – Simfonia nr. 3 în la minor op. 44; ANTONIN DVORAK –
Dans slav

– CONCERT 3 – 30 ianuarie, ora 13.00

Orchestra RAI Torino, Dirijor JURAJ VALCUHA

În program: JOHANNES BRAHMS – Concertul nr. 2 pentru pian în Si b Major op. 83.

Solist: CHRISTIAN ZACHARIAS

– CONCERT 4 – 31 ianuarie, ora 13.00

Orchestra RAI Torino, Dirijor JURAJ VALCUHA

În program: RICHARD STRAUSS – “Till Eulenspiegels lustige Streiche” op. 28; RICHARD
STRAUSS – Suita de concert “Der Rosenkavalier” op. 59; GIACOMO PUCCINI –
“Intermezzo” din opera Manon Lescaut

– CONCERT 5 – 4 februarie, ora 13.00

ORCHESTRA RADIO FRANCE, Dirijor: ION MARIN

În program: ANTONIN DVORAK – Concertul pentru violoncel şi orchestră în si minor op.
104 Solist: JIAN WANG; AH BIN – Reflection of the moon in the river

– CONCERT 6 – 5 februarie, ora 13.00

DMITRI ŞOSTAKOVICI – Simfonia nr. 6 în si minor op. 54. Interpretează ORCHESTRA
RADIO FRANCE, Dirijor: ION MARIN

FRANZ SCHUBERT – Trei antracte din opera “Rosamunda” op. 26. Interpretează ORCHESTRA
NAŢIONALĂ RADIO, Dirijor: CHRISTIAN ZACHARIAS

– CONCERT 7 – 6 februarie, ora 13.00

ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, Dirijor: HORIA ANDREESCU

În program: Constantin Silvestri – Preludiu şi Fugă nr. 2 op. 17; Johannes Brahms –
Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major op. 77, Solist: MAXIM VENGEROV

– CONCERT 8 – 7 februarie, ora 13.00

ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO , Dirijor: HORIA ANDREESCU

În program: Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 5 în do minor op. 67; Ludwig van
Beehtoven – Uvertura Egmont op. 84 (9 min); Wolfgang Amadeus Mozart – Concertul nr.
4 in Re Major Kv. 218 (7 min)

Partea a II-a: Andante Cantabile

Solist: Maxim Vengerov

– CONCERT 9 – 8 februarie, ora 13.00

ORCHESTRA BBC, Dirijor: JUKKA PEKKA SARASTE

În program: GEORGE ENESCU – Rapsodia nr. 1 în La Major op. 11; MAX BRUCH – Fantezia
Scoţiană op. 46. Solist: VIVIANE HAGNER

FRANZ SCHUBERT – Rosamunda – Antract III

– CONCERT 10 – 11 februarie, ora 13.00

ORCHESTRA BBC, Dirijor: JUKKA PEKKA SARASTE

În program: FRANZ SCHUBERT – Simfonia nr. 9 în Do Major D 944

– CONCERT 11 – 12 februarie, ora 13.00

ORCHESTRA BBC, Dirijor: JUKKA PEKKA SARASTE

În program: GEORGE ENESCU – Rapsodia nr. 2 în Re Major op. 11; SERGHEI RAHMANINOV –
Rapsodie pe o temă de Paganini pentru pian și orchestră op. 43. Solist: DAN GRIGORE

Jean Sibelius – Scena cu cocori op. 44 nr. 2

– CONCERT 12 – 13 februarie, ora 13.00

ORCHESTRA BBC, Dirijor: JUKKA PEKKA SARASTE

În program: DMITRI ŞOSTAKOVICI – Simfonia nr. 4 în do minor op. 43

– CONCERT 13 – 14 februarie, ora 13.00

ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, Dirijor: CHRISTIAN ZACHARIAS

Solişti: SIBYLLA RUBENS – soprană, RUXANDRA DONOSE – mezzo-soprană, JÖRG DÜRMÜLLER – tenor, SEBASTIAN HOLECEK – bas-bariton

LUDWIG VAN BEETHOVEN – Simfonia nr. 9 în re minor op. 125

[sam id=”12″ codes=”true”]

Foto Credit: TVR

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Premieră TV

Sezonul 9 al emisiunii „Politică şi delicateţuri”, în premieră, la TVR 1

Published

on

Foto Credit: TVR

În deschiderea sezonului cu numărul 9 „Politică şi delicateţuri”, poetul Mircea Dinescu vrea să-şi impresioneze invitatul, pe maestul bucătar Joseph Hadad, cu un „şalău pictat”.

Vedem dacă reuşeste duminică, ora 15.30, la „Politică şi delicateţuri” de la TVR 1 şi TVR+.

La început de sezon Politică şi delicateţuri, în bucătăria lui Mircea Dinescu vine renumitul chef Joseph Hadad. Politică şi delicateţuri debutează duminică 25 martie, cu o întâlnire a chefilor, pe care o urmărim tot la aceeaşi oră, 15.30, la TVR 1 şi TVR+.

„De obicei nu am emoţii, dar când inviţi un maestru bucătar cum e Hadad, m-am gândit să îl impresionez”, mărturiseşte poetul, care a inventat ad-hoc o reţetă de file de şalău de Dunăre, amestecat cu ardei Capia copţi, baby spanac aşezat pe vinete şi dovlecei traşi la tigaie, operă pe care a botezat-o „şalău pictat”.

Îmbrăcat în halatul său de bucătar, chef Hadad se aştepta să gătească, nefiind obişnuit ca altcineva să prepare mâncarea pentru el. Dar Dinescu jonglează atât de rapid cu ingredientele încât musafirul său nu apucă nici să-şi dea seama ce urmează să-i prepare gazda.

Chef Hadad se declară uimit de secretele poetului: de faptul că pune în preparat zeamă de portocală, de folosirea dulceţii de ardei iute şi de ingredientul surpriză – cătina păstrată în miere.

În cramă, cei doi gustă din bucate, ascultă muzica tarafului de la Vărbilău, iar chef Hadad povesteşte cu farmec şi umor despre începuturile lui în România. Ocazie cu care îi şi oferă gazdei cartea sa de bucate, „În bucătăria lui Joseph”. Impresionat de invitatul său, Dinescu îl ascultă cu mare plăcere: „E un om generos pentru că e sigur pe ceea ce face, profesionalismul se simte, are un soi de modestie calmă şi fină care poate să explodeze într-o farfurie”. Nici Hadad nu se lasă mai prejos: „M-am simţit ca acasă. La noi, am învăţat de la tata că în viaţă, în primul rând trebuie să fii om şi Mircea este în primul rând OM, şi apoi poet şi bucătar”.

 

Nu rataţi întâlnirea dintre doi oameni pe care îi leagă o mare pasiune – arta culinară – duminică, 25 martie, de la 15.30, la TVR 1 şi TVR+.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Premieră TV

Andra Trandaș va prezenta emisiunea ”Stăpânii vedetelor”, la Antena Stars

Published

on

Foto Credit: ANTENA STARS

Intuitivi și extrem de simpatici, frumoasa prezentatoare tv Andra Trandaș și Billy, cățelușul care i-a fost co-prezentator în cadrul știrilor Star News, vor putea fi urmăriți de cãtre telespectatorii Antena Stars într-o nouă ipostază.

Începând de sâmbătă, 24 martie, de la ora 13.00, Billy va fi gazda propriei emisiuni,  intitulată sugestiv ”Stăpânii vedetelor”, patrupedul dovedind adevărate veleități de jurnalism monden.

Andra și Billy, împreună cu invitații lor, vor putea fi urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora  13.00, la Antena Stars. Dacă Billy va fi cel care va interacționa cu animăluțele vedetelor, chestionând nu doar căței, ci și pisici, țestoase, cai și alte viețuitoare, Andra va sta de vorbă cu vedetele în persoană pentru a afla secretele și picanteriile din viața lor.

”Stăpânii vedetelor” este o emisiune nou-nouță, cu vedete, bineînteles, dar de data aceasta, cu acele vedete care au inima mare, care iubesc animalele din tot sufletul.   Și eu, și Billy ne bucurăm foarte mult că facem parte din acest proiect! Eu sunt foarte încântată pentru că am iubit enorm animalele dintotdeauna și consider că ele există în viețile noastre ca să ne iubească, să ne aducă zâmbetul pe buze când ajungem acasă după o zi grea și să ne aline durerile sufletești când suntem supărați. În aceeași măsură însă, și ele au nevoie de iubirea și grija noastră! Iar cu ocazia asta vom cunoaște patrupede ,sau poate bipede sau, eu știu… reptilele care trăiesc sub același acoperiș cu vedetele autohtone. Billy este foarte fericit că merge la filmări, pentru că, de atâția ani de când formăm un cuplu la tv, s-a obișnuit și chiar se simte cel mai bine înconjurat de vedete și camere de luat vederi”, mărturisește Andra Trandaș.

Emisiunea, care demonstrează că, de multe ori, și oamenii aparțin animalelor de companie, nu doar invers, va cuprinde mai multe rubrici: Pet Talks – în care interviurile se desfășoară față în față, fără perdea; Pet Fashion – despre ce se poartă în materie de ținute și accesorii ale animalelor de companie; Pet Beauty –pentru că orice star are nevoie de îngrijiri speciale; Pet Vet- în care sfaturile veterinarului sunt extrem de prețioase pentru că sănătatea este cel mai important lucru și în cazul animalelor; Pet Training- ce cuprinde tehnici și ponturi pentru cea mai eficientă dresură și Pet World- în care animalele celebrităților internaționale devin subiect monden.

”Numele emisiunii este inspirat din faptul că Billy este stăpânul inimii mele și eu, de foarte multe ori, fac lucruri pentru a ști că este fericit, iar el mă răsplătește cu un comportament devotat și foarte ascultător. Vor fi și o mulțime de surprize, așa că-i invităm pe prietenii noștri să stea cu ochii pe noi!”, spune gazda emisiunii, Andra Trandaș.

Care sunt cei mai buni prieteni ai vedetelor, cum își manifestă celebritățile de la noi dragostea față de animalele lor de companie, dar și despre viața starurilor de dincolo de camerele de filmat, telespectatorii vor afla în fiecare sâmbătă, de la ora 13.00, la Antena Stars.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Premieră TV

PRO TV va difuză o nouă emisiune de life style: Inspirația de weekend

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Din 25 martie, în fiecare duminică, de la ora 11:00, PRO TV le aduce telespectatorilor Inspirația de weekend! Emisiunea va fi prezentată de Andressa (Andreea Retea), unul dintre primii bloggeri din România, și Irina Fodor.

Cele două prezentatoare vor veni cu idei pentru destinații de vacanță, petrecerea timpului liber, redecorarea casei, rețete, informații despre cele mai noi trenduri sau lifestyle. În fiecare ediție, Andressa și Irina vor avea invitați specialiști din diverse domenii și bloggeri cunoscuți din România.

„Sunt foarte încântată de acest nou început. Cred foarte mult în acest proiect, în primul rând pentru că prezintă informații utile care te pot inspira să îți faci viața mai frumoasă. Cel mai interesant e că totul este prezentat de specialiști care și-au câștigat un nume în online datorită abilităților și farmecului lor. Îmi face mare plăcere să realizez această emisiune împreuna cu prietena mea, Irina, și sunt emoționată de noua mea postură de prezentatoare.”, spune Andressa.

”Sunt în punctul în care simt că fiecare experienţă trăită trebuie să îmbunătăţească ceva la mine ca om: să mă facă să fiu mai pricepută la lucruri pe care le fac deja sau să învăţ lucruri noi, netestate până atunci. Să îmi deschidă ochii si mintea. Să mă înveţe să mă adaptez, să îmi fac viaţa mai simplă şi să creez. Să îmi lase cadou amintiri frumoase sau să mă înveţe să construiesc altele şi mai bogate. Despre asta e vorba în proiectul nostru: aducem publicului noutăţi şi informaţii din domenii de interes pentru toată lumea care te ajută să le faci pe toate cele de mai sus. Va fi o emisiune dinamică, plină de culoare şi bună dispoziţie, numai bună pentru o zi de weekend.”, a completat irina Fodor.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending