HomeLIFE STYLEConcurentii Cerbul de Aur – Brasov 2009

Concurentii Cerbul de Aur – Brasov 2009

Ediţia 2009 a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur” reuneşte concurenţi apreciaţi şi premiaţi la competiţii naţionale şi internaţionale. cerbul de aurPe scena festivalului vor urca 27 de concurenţi din 20 de ţări (România, Armenia, Australia, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, China, Cipru, Estonia, Finlanda, Israel, Italia, Macedonia, Malta, Mexic, Republica Moldova, Norvegia, Rusia, Turcia şi Ucraina), conform site-ului Televiziunii Romane www.tvr.ro.

Concurenţii Festivalului Cerbul de Aur, ediţia 2009:
Laura Voutilainen din Finlanda este câştigătoare a două premii Emmy. A înregistrat nouă albume, fiind premiată cu discul de platină. De asemenea, a reprezentat Finlanda la Eurovision 2002.

Bojana Atanasovska din Macedonia este câştigătoarea locului I la festivalurile: „Makfest” din Macedonia, „Fantana Di Malme”, festival aromân, şi „Marko Polo” din Croaţia.

Massimo Bertacci din Italia a ocupat primul loc la prestigiosul festival de la Cesme (Turcia), la Festivalul Internaţional „Moskoj Uzel” din Rusia şi la Festivalul Internaţional „Astana 2007″ din Kazahstan.

Italianul Antonino Spadaccino a câştigat în 2005 premiul „Amicii” şi „Discul de aur” pentru primul său single, „Ce la faro”. În 2006 a câştigat premiul „Lucio Battisti” pentru cel mai bun cântăreţ.

Nikolay Demidov din Rusia a obţinut premiul Festivalului „New Wave” în 2005, distincţie care i-a fost înmânată de faimoasa cântăreaţă Alla Pugachova. În 2009, a obţinut locul II la Festivalul Internaţional „Discoveryfest”, desfăşurat la Varna, în Bulgaria.

Rolf Roosalu din Estonia, şi Aleksander Fortado din Ucraina s-au remarcat în cadrul selecţiilor naţionale pentru Eurovision.

Armenia şi Azerbaidjan, clasate în primele 10 locuri la ediţiile Eurovision din ultimii 2 ani, îi au ca reprezentanţi la „Cerbul de Aur” pe Emin Hasan şi Sergey Grigoryan. Emin Hasan a fost premiat la festivaluri muzicale din Belarus (2000) şi Ucraina (2008). Sergey Grigoryan s-a remarcat în numeroase competiţii naţionale.

Orlin Pavlov din Bulgaria împreună cu trupa Kaffe au ocupat locul III la Cerbul de Aur în anul 2003.
Olia Tira din Republica Moldova a colaborat cu artişti ai trupei Zdob şi Zdub, cu Transbalkanica şi cu Dan Bălan Band. Melodiile de pe albumul de debut „Your place or mine?”, din 2007, au fost înregistrate în Franţa, la Liberty Rock Studio, din Paris.

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns