HomeALL MEDIAConferința de Promovare a Sistemului IMI PQ în România Sibiu, 15-16 decembrie 2012

Conferința de Promovare a Sistemului IMI PQ în România Sibiu, 15-16 decembrie 2012

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) organizează în perioada   15-16 decembrie a.c. la Sibiu în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Calificări și Asociația Institutul pentru Politici Sociale, conferința de promovare a sistemului IMI PQ.

Conferința de promovare a sistemului IMI se află la cea de a 2 a ediție, această ediție fiind dedicată în exclusivitate extinderii de anul acesta a sistemului. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului POSDRU ”Reţeaua Autorităţilor Competente pentru Calificările Profesionale din România (IMI PQ NET România)”, ID 53132. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Evenimentul se adresează factorilor de decizie și actorilor relevanți din domeniul calificărilor profesionale, asociații profesionale, comitete sectoriale, ministere, ONG-uri și agenții cu atribuții în recunoașterea, validarea și certificarea calificărilor profesionale din România.

Printre participanții la acest eveniment se numără reprezentanți ai: Ministerului Justiției, Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Autorității Naționale pentru Calificări, Ministerului Administrației și Internelor, Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Comitetului sectorial pentru Cultură, Comitetului sectorial Mass media, Comitetului sectorial Protecția mediului, Ordinului Arhitecților din România, Fundației Institutul pentru Asigurări, Uniunii Naționale a Notarilor Publici, Centrului de Scafandri din Constanța, Comitetului sectorial Turism, Hoteluri, Restaurante, Agenției Române de Asigurare a Calității în Învământului Superior și alții.

Printre temele ce vor fi dezbatute se numără: stadiul implementării sistemului IMI – componenta PQ, la nivel european și național, prezentarea instituțională a Ordinului Arhitecților din România și a Ministerului Justiției, precum și o expunere a studiului de caz privind aspectele legate de analiza legislației comparative cu alte State membre UE din domeniul recunoașterii calificărilor, validării și certificării competențelor-Italia.

 

 

Un punct distinct pe agenda evenimentului il constituie prezentarea dlui. Pablo Fernandez – Cid Enriquez – din partea Ccordonatorului național IMI din Spania, prezentare ce se axează pe implementarea sistemului IMI în Spania.

IMI PQ NET susţine iniţiativa Comisiei Europene privind dezvoltarea Sistemului de informare al pieţei interne (IMI), prin desfăşurarea unor activităţi de sprijin la nivel naţional adresate partenerilor sociali (agenţii şi organizaţii guvernamentale, asociaţii profesionale, organizaţii ale societăţii civile) şi facilitarea unei comunicări eficiente cu organizaţiile similare din UE şi SEE, prin intermediul platformei informatice IMI.

Informații privind Sistemul de informare al Pieței Interne (IMI) dezvoltat de Comisia Europeană sunt disponibile la adresa: www.ec.europa.eu/imi-net

Pentru informații suplimentare și detalii privind proiectul IMI PQ NET România, vă puteți adresa Secretariatului Tehnic al Rețelei.

Dl. Cristian Alexandrescu, Expert informare și comunicare

Tel. 0726 32 55 31

secretariat.tehnic@imipqnet.ro

www.imipqnet.ro

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns