Connect with us

ALL MEDIA

Confesiunile unui fost tvmaniac

Published

on

De aproape un an deschid televizorul sporadic. O data la două săptămâni probabil. Ceea ce, pentru un fost jurnalist de media, care a lucrat niște ani buni la TV mania și a scris niște kilometri de hârtie despre tot ce mișcă la televizor, este o schimbare destul de radicală. Televizorul era parte din viața mea de zi cu zi, mă trezeam cu el, la propriu, pentru că era setat să se deschidă pe știri în fiecare dimineață la ora 7, și adormeam cu el, tot datorită unei setări care-l făcea să se stingă singur, dacă telecomanda nu mai era butonată. Destul de ciudat, nu?!

Eram un “zapeur” compulsiv și, de vreme ce pachetul meu de satelit îmi oferea acces la peste 150 de canale, aveam uneori senzația că n-am destul de mult timp să mă uit la televizor. Îmi imaginam că într-o bună zi voi putea și eu în sfârșit să nu fac nimic altceva decât să lâncezesc de dimineața până în creierii nopții la televizor, zapând. Deși, el mă însoțea peste tot, în fiecare zi. În sufragerie, în dormitor, la birou. Chiar și când nu mă uitam la televizor, el era deschis undeva lângă mine. Era parte din fondul sonor al vieții mele.

Nu, nu m-am reapucat de citit. Citesc la fel de puțin, din păcate. Televizorul a fost înlocuit doar de laptop, în rest viața mea începe și se termină zi de zi tot cu un aparat. Un computer pe care lucrez, pe care am internet, Facebook, citesc știrile și mă uit la seriale. Un aparat pe care lucrez și îmi petrec o bună parte din timpul liber. Pare mult mai gravă noua mea dependență, nu-i așa? Eu cred că este aceeași, numai că a evoluat. Și, cu riscul de a vă plictisi, am să vă spun, pe scurt, de ce cred lucrul acesta.

Televizorul a devenit un monitor. Datorită siteurilor video și a rețelelor de socializare consumul nostru de media a depășit deja epoca televiziunii. Suntem un miliard și ceva pe Facebook și tot cam atât pe Youtube, lună de lună. Iar consumul mondial de televiziune clasică scade încet, dar sigur. Conținutul video este shareuit online în mod natural și aproape că nu mai există produse de televiziune care să nu fie distribuite pe internet sau pe mobil, prin intermediul aplicațiilor de tot felul. Internetul îți este astăzi la îndemână aproape oriunde și online găsești destul conținut să-ți alimentezi curiozitatea naturală și să fi informat zi de zi. E adevărat, televizorul din sufragerie e mai mare și parcă îți pare rău după banii pe care i-ai investit la un moment dat în diagonala aia mare. Însă pe internet totul este mult mai ușor, mai la îndemână. Într-o bună zi ști că vei reuși să le conectezi. Și problema ta va fi rezolvată.

Telespectatorul nu mai este un consumator pasiv. Lângă telecomandă are acum o tabletă, un smartphone sau un laptop. Distribuie și comentează informația pe rețelele de socializare și, de cele mai multe ori, programul de la televizor este un pretext de a interacționa cu alții. Am “prieteni” pe Facebook pe care îi suspectez că nici nu apucă să înțeleagă ce se întâmplă la televizor, înaintea de a-și impărtăși simpatia sau dezaprobarea celorlalți. Simțul “știrii” îi posedează. Vor să fie ei primii care consemnează ce se întâmplă la televizor, mai dihai decât reporterii tv de pe vremuri. Internetul le-a oferit șansa de a “transmite de la fața locului” în fața comunității cu care interacționează. Și fac lucrul ăsta cu voluptatea pe care le-o dă tribuna la care care se simt chemați să vorbească.

Spectacolul internetului este mult mai seducător astăzi decât cel al televiziunii așa cum am pomenit-o eu. Însă nu mă simt deloc absolvit de obsesia mea mai veche. Știu doar că tvmaniacul de ieri s-a transformat într-un animal mult mai evoluat. Mai puternic, mai bine înarmat și mai absorbit de viața lui virtuală.

Dragoș Vărșăndan este jurnalist, antreprenor, social drinker, gurmand și degustător pasionat de vinuri. Este proprietarul theliquorstore.ro, cel mai complet magazin online de băuturi din România.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Cazacii Rusiei, coregrafie speciala pentru Romania

“Lucram la el din noiembrie anul trecut. Nu am mai facut asta pentru niciun show din nicio tara unde am fost”

Published

on

Cazacii Rusiei, cea mai buna companie de dans rusesc din lume, va avea 3 spectacole in Romania: Iasi (23 martie 2018, Opera Nationala), Constanta (25 martie 2018, Casa de Cultura a Sindicatelor) si Bucuresti (26 martie 2018, Sala Palatului).

In show-ul de 2 ore trupa s-a decis sa includa o SURPRIZA pentru publicul de la noi din tara: un moment creat special pentru romani.

“Timp de 2 ore, Russian Cossack State Dance Company spune pe scena fascinanta poveste a cazacilor cu ajutorul muzicii live in interpretarea instrumentala si vocala a orchestrei, prin coregrafia care combina elementele de gimnastica, de acrobatie, balet cu dansul clasic si cel modern. Insa, am decis sa pregatim si sa inseram in show un moment unic, destinat prietenilor nostri romani. Nu vreau sa va dau detalii, pentru ca am ruina surpriza. Tot ce pot sa va spun este ca lucram la el din noiembrie anul trecut si ca nu am mai facut asta pentru niciun show din nicio tara unde am fost. Vor fi 2 ore uluitoare pe care nu le veti uita prea curand”, spune coregraful trupei.

 

Russian Cossack State Dance Company din Moscova 

Dupa turnee pe toate continentele si dupa ce au ridicat in picioare sali si stadioane in America, Marea Britanie, Germania, Grecia, Danemarca, Spania, Italia, Canada, China, Coreea, Portugalia, Franta, Cehia, Norvegia, Elvetia, Scotia, etc., Ansamblul din Moscova aduce un spectacol ce poate fi numit Enciclopedia vietii cazace. In repertoriul lor sunt mai mult de 20 de dansuri, 50 de cantece si 10 compozitii instrumentale. Renumiti pentru forta atletica de pe scena, Cazacii danseaza cu vigoare, cu stralucire si spontaneitate si o fac la fel de natural precum respira. Fiecare scena este un compozit complex, bazat pe elementele istoriei cazacilor, pe folclor, pe costume, pe butaforie precum sabiile cazacilor (saska) sau tunuri, totul sub bagheta Artistului Emerit, directorul artistic si fondatorul Companiei de Dans, Leonid Milovanov.

Biletele se pot achizitiona Online: Eventim, Bilete.ro, Bilet.ro, Iabilet.ro, Blt.ro Myticket.ro si in reteaua magazinelor partenere, la casa de bilete a Salii Palatului, la casa de bilete ale Casei de cultura a sindicatelor din Constanta, la casa de bilete a Operei din Iasi.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Matinalul București Fm: Răzvan Petre are un nou coleg de dimineață

Published

on

Foto Credit: BUCURESTI FM

Răzvan Petre, realizatorul Matinalului Bfm, va da startul unor dimineți mai tari decât cafeaua alături de noul său coleg, Marius Stoica.

Astfel, începând de astăzi, de luni până vineri, de la 06.30 la 10.00 cei doi vor spune “Bună dimineața, București!” pe 98,3 sau live pe bucurestifm.ro și pe aplicația pentru telefon. Matinalul aduce și noutăți: alte provocări inedite pentru ascultători și invitați, multe concursuri, campanii în premieră și mult mai multe zâmbete.

 

Răzvan Petre are 35 de ani, este din Constanta și lucrează în industria radio de 14 ani, activând la început la postul regional al Radio Romania de acolo, și este realizatorul matinalului Bfm de 4 ani. Perfecționist din fire, radioul îi curge prin vene. Spritul fresh, muzica bună, atitudinea young a București Fm se regăsesc în programele postului dar si  matinalul pe care îl realizează. Mai ales că Răzvan este și Playlist Manager-ul Bucuresti FM. “Dacă la Matinal avem invitați cei mai vogă artiști, muzica postului nu putea să fie altfel. De altfel, mai toți artiștii care se aud acum pe radio au venit pentru prima dată la noi în studio iar multe dintre piesele care au devenit hit-uri s-au auzit pentru prima dată la București Fm. Am inventat multe concepte radio pe care acum oamenii le consideră firești și le regăsesc dezvoltate pe toate posturile de radio din România. Sunt lucruri pe care le confirmă cronologia din online”, spune Răzvan. Marius Stoica, bucureștean de proveniență, este om de radio de 11 ani, activează ca MC la diverse evenimente iar muzica este o pasiune la fel de mare ca și radioul. Marius a fost concurent la “Vocea României”, în echipa lui Smiley. “Matinalul Bfm trezește bucureștenii și cu informații foarte utile, dar și cu multă voie bună!”, adaugă Marius.

Iar atunci când pasiunile comune pentru radio și muzică se întâlnesc, nu poate să iasă decât un format de morning show de ascultat!

28 de ani de Bfm

Bucureşti FM emite din anul 1990, ca singurul post de radio destinat vieţii Capitalei. Deși denumirea a fost schimbată în timp (Antena Bucureștilor, Radio București), postul și-a păstrat caracterul unic în peisajul radiofonic bucureştean, oferind informaţii despre tot ceea ce se întâmplă în metropolă (din punct de vedere administrativ, social, educativ, economic, cultural, sportiv). Anul acesta postul împlinește 28 de ani, mesajulul către ascultători fiind unul adaptat vremurilor și vremii: București FM! Be active, Be smart, Be cool!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

KANAL D, amendă maximă de la CNA pentru prea multă publicitate difuzată!

Published

on

Televiziunea Kanal D a mai primit o amendă maximă, de 200.000 de lei, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, informeaza adevarul.ro .

Potrivit monitorizării realizate pentru perioada 1-30 noiembrie 2017, în intervalul orar 07.00–18.00, Kanal D a avut în total depăşiri de aproape trei ore (2 ore, 59 de minute şi 31 de secunde), depăşirea cea mai mare fiind de două minute şi 10 secunde. Pe 18 ianuarie, Kanal D a mai fost amendată cu 200.000 de lei de CNA pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, dar pentru intervalul orar 18.00–23.00. Pentru acel interval orar s-au constatat depăşiri de 3 ore, un minut şi 31 de secunde, iar depăşirea cea mai mare a fost de un minut şi 57 de secunde.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending