Connect with us

ALL MEDIA

Confesiunile unui fost tvmaniac

Published

on

 

De aproape un an deschid televizorul sporadic. O data la două săptămâni probabil. Ceea ce, pentru un fost jurnalist de media, care a lucrat niște ani buni la TV mania și a scris niște kilometri de hârtie despre tot ce mișcă la televizor, este o schimbare destul de radicală. Televizorul era parte din viața mea de zi cu zi, mă trezeam cu el, la propriu, pentru că era setat să se deschidă pe știri în fiecare dimineață la ora 7, și adormeam cu el, tot datorită unei setări care-l făcea să se stingă singur, dacă telecomanda nu mai era butonată. Destul de ciudat, nu?!

Eram un “zapeur” compulsiv și, de vreme ce pachetul meu de satelit îmi oferea acces la peste 150 de canale, aveam uneori senzația că n-am destul de mult timp să mă uit la televizor. Îmi imaginam că într-o bună zi voi putea și eu în sfârșit să nu fac nimic altceva decât să lâncezesc de dimineața până în creierii nopții la televizor, zapând. Deși, el mă însoțea peste tot, în fiecare zi. În sufragerie, în dormitor, la birou. Chiar și când nu mă uitam la televizor, el era deschis undeva lângă mine. Era parte din fondul sonor al vieții mele.

Nu, nu m-am reapucat de citit. Citesc la fel de puțin, din păcate. Televizorul a fost înlocuit doar de laptop, în rest viața mea începe și se termină zi de zi tot cu un aparat. Un computer pe care lucrez, pe care am internet, Facebook, citesc știrile și mă uit la seriale. Un aparat pe care lucrez și îmi petrec o bună parte din timpul liber. Pare mult mai gravă noua mea dependență, nu-i așa? Eu cred că este aceeași, numai că a evoluat. Și, cu riscul de a vă plictisi, am să vă spun, pe scurt, de ce cred lucrul acesta.

Televizorul a devenit un monitor. Datorită siteurilor video și a rețelelor de socializare consumul nostru de media a depășit deja epoca televiziunii. Suntem un miliard și ceva pe Facebook și tot cam atât pe Youtube, lună de lună. Iar consumul mondial de televiziune clasică scade încet, dar sigur. Conținutul video este shareuit online în mod natural și aproape că nu mai există produse de televiziune care să nu fie distribuite pe internet sau pe mobil, prin intermediul aplicațiilor de tot felul. Internetul îți este astăzi la îndemână aproape oriunde și online găsești destul conținut să-ți alimentezi curiozitatea naturală și să fi informat zi de zi. E adevărat, televizorul din sufragerie e mai mare și parcă îți pare rău după banii pe care i-ai investit la un moment dat în diagonala aia mare. Însă pe internet totul este mult mai ușor, mai la îndemână. Într-o bună zi ști că vei reuși să le conectezi. Și problema ta va fi rezolvată.

Telespectatorul nu mai este un consumator pasiv. Lângă telecomandă are acum o tabletă, un smartphone sau un laptop. Distribuie și comentează informația pe rețelele de socializare și, de cele mai multe ori, programul de la televizor este un pretext de a interacționa cu alții. Am “prieteni” pe Facebook pe care îi suspectez că nici nu apucă să înțeleagă ce se întâmplă la televizor, înaintea de a-și impărtăși simpatia sau dezaprobarea celorlalți. Simțul “știrii” îi posedează. Vor să fie ei primii care consemnează ce se întâmplă la televizor, mai dihai decât reporterii tv de pe vremuri. Internetul le-a oferit șansa de a “transmite de la fața locului” în fața comunității cu care interacționează. Și fac lucrul ăsta cu voluptatea pe care le-o dă tribuna la care care se simt chemați să vorbească.

Spectacolul internetului este mult mai seducător astăzi decât cel al televiziunii așa cum am pomenit-o eu. Însă nu mă simt deloc absolvit de obsesia mea mai veche. Știu doar că tvmaniacul de ieri s-a transformat într-un animal mult mai evoluat. Mai puternic, mai bine înarmat și mai absorbit de viața lui virtuală.

Dragoș Vărșăndan este jurnalist, antreprenor, social drinker, gurmand și degustător pasionat de vinuri. Este proprietarul theliquorstore.ro, cel mai complet magazin online de băuturi din România.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Radio

Măruță revine la ”prima iubire”, radioul, ca prezentator al matinalului ProFM, ”Dimineața blană”

Published

on

Foto Credit: PRO FM
 

Matinalii Sebastian Coțofană, Radu Țibulcă și Ramona Dumitrescu vor pleca în misiune la Bonțida, la Electric Castle, și ”îi cedează” lui Cătălin Măruță butoanele matinalului ProFM,”Dimineața Blană”, în zilele de 18, 19 și 20 iulie, de la 7.00 la 10.00.

După cum Măruță însuși a povestit, la 25 de ani de ProFM, că și-a dorit mereu să se întoarcă la prima dragoste, radioul, iată că visul împărtășit a devenit vis implinit. Cătălin se întorce în studioul radio, la ProFM!

El o va avea alături pe DJ-ița ProFM  Mădălina Vintilă și împreună vor duce mai departe momentele preferate ale ascultătorilor ProFM: vor învârti Roata Vacantzatziki, trimițând fanii norocoși direct în Grecia (Corfu, Thasos, Zakynthos, Halkidiki), vor da invitații la film și vor oferi vinuri speciale. Tot în studioul ProFM vor veni și ”Noaptea Târziu”, Liviu Teodorescu, Speak și Raluca. După toate semnalele, se anunță trei zile cu surprize foarte plăcute la ProFM!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Competiția de fotografie Next Image va avea loc în Europa Centrală și de Est și țările nordice

Published

on

 

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, lansează competiția de fotografie Next Image Mobile Photography Contest, oferindu-le posibilitatea tuturor pasionaților de fotografie cu smartphone-ul să își împărtășească viziunea asupra lumii moderne cu ajutorul propriului limbaj și al sistemului avansat de cameră care pune în lumină fotografia inteligentă. Fotografiile pot fi înscrise în competiție în perioada 09 iulie 2018 -20 august 2018.

Pasionații de fotografie își pot înscrie cadrele pe platforma dedicată competiției – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board. Fotografiile înscrise vor fi prezentate într-o galerie online și vor face subiectul unui vot public, până pe data de 28 august 2018. În săptămâna următoare, membrii juriului internațional vor alege câștigătorii din rândul primelor 50 cele mai votate fotografii din fiecare categorie. Juriul este format din:

  • Yanmin Wang – Președinte Huawei Consumer Business Group Huawei Europa Centrală și de Est și țările nordice
  • Dominic Bracco – Fotograf oficial National Geographic
  • Alex Lambrechts – Fotograf certificat Leica
  • Tomasz Lazar – Laureat World Press Photo
  • Bobby Anwar – Fotograf danez
  • Gal Gadot – Actriță, imaginea seriei Huawei P20

 

Primele 50 de fotografii din clasamentul Europei Centrale și de Est și țărilor nordice vor fi, de asemenea, înscrise în competiția globală Next Image.

„Am considerat întotdeauna camerele drept o caracteristică principală a smartphone-urilor noastre și ne bucurăm să vedem că, odată cu cea mai nouă tehnologie disponibilă, oamenii pot surprinde imagini la o calitate superioară. Iar odată cu lansarea competiției Next Image sperăm să oferim șansa acestei noi generații de fotografi să își găsească inspirația”, a declarat Zachary Jianglinchao, Country Manager Huawei Romania.

„Smartphone-urile fac posibil un nou tip de fotografie, unul care ne permite să fim mai spontani și creativi, mult mai confortabil pentru persoana aflată în spatele camerei. Cred cu tărie că telefoanele care îmbină viziunea fiecăruia dintre noi cu o cameră avansată pot fi folosite ca mediu de exprimare artistic, ajutându-ne să schimbăm modul în care vedem lumea. Această competiție ne oferă ocazia să interacționăm cu tot ceea ce ne înconjoară și să explorăm limitele creativității noastre”, a declarat Vlad Eftenie, ambasadorul competiției Next Image în România.

Premiul pentru câștigătorii fiecărei categorii va consta în câte un Matebook X, publicarea fotografiei în revista National Geographic și suma de 2,000 euro. Ocupanții locurilor doi și trei vor primi câte un smartphone Huawei P20 Pro, respectiv un Huawei P20. Nu în ultimul rând, juriul va acorda un titlu Grand Prix, al cărui premiu va consta într-un Matebook X, publicarea fotografiei câștigătoare în revista National Geographic, suma de 10,000 euro și șansa de a participa, în luna septembrie, în Italia, la o expediție fotografică de 10 zile, organizată de National Geographic.

Odată cu introducerea primei camere duale pe un smartphone, pentru modelul P9, Huawei a stabilit un nou standard în industria camerelor prezente pe dispozitivele mobile. Acum, aproape trei ani mai târziu, compania face același lucru cu lansarea Huawei P20 Pro, primul smartphone care folosește un sistem triplu de lentile, alături de un sistem avansat de inteligență artificială (AI) care îmbunătățește calitatea imaginilor și sparge barierele fotografiei. Combinând datele primite de la toți cei trei senzori, P20 Pro oferă o calitate fără precedent a imaginilor în condiții de lumină scăzută sau contrast ridicat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Statiile tv ale Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. raman in grilele UPC si FOCUS SAT si dupa iesirea din “must carry”

Published

on

 

Posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV vor continua sa fie distribuite neintrerupt, in retelele UPC si pe platforma DTH Focus Sat, in baza parteneriatului stabil si de lunga durata pe care Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. il au cu UPC Romania SRL si cu Focus Sat Romania SRL.

In luna iunie 2018 trustul INTACT a anuntat iesirea posturilor sale tv din “must carry” si incheierea unui parteneriat cu grupul RCS& RDS pentru acordarea dreptului de retransmitere a programelor tv.

Canalele Tv Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si Zu Tv vor mai putea fi receptionate in curand doar in retelele distribuitorilor care doresc incheierea unui contract de retransmisie.

In acest moment, astfel de contracte sunt semnate cu societatile RCS & RDS, UPC, Focus Sat, Orange si alte societati de distributie cu acoperire locala si regionala. De asemenea, exista discutii cu ceilalati distribuitori de programe tv cu scopul incheierii contractelor de distributie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending