HomeTELEVIZIUNEEmisiuniConstanta Buzea si Adrian Paunescu, o poveste de dragoste zdruncinata de infidelitati(galerie foto)

Constanta Buzea si Adrian Paunescu, o poveste de dragoste zdruncinata de infidelitati(galerie foto)

Povestea de dragoste dintre Constanta Buzea si Adrian Paunescu, dramele si suferintele prin care a trecut poeta, indoielile care au macinat-o toata viata, motivele care au dus la erodarea relatiei dintre cei doi si de ce nu a mai fost dragostea suficienta, reprezinta subiectul editiei de duminica, 28 octombrie, a emisiunii “Doamne de poveste”, difuzata de la 16.30, ACASA.

 

Constanta Buzea a fost prima sotie a lui Adrian Paunescu, au avut impreuna doi copii, pe Ioana si Andrei. A fost o dragoste navalnica, nu mai puteau trai unul fara altul si au decis sa se casatoreasca in 1961, insa nepotrivirea de caracter si infidelitatile sotului sau, printre altele, au dus la destramarea mariajului : “A fost o dragoste mare, dar nu au stiut ca nu o sa se potriveasca niciodata. Au stat casatoriti pana in 1977, 4 martie, cand s-a dat sentinta definitiva pentru divort.”, povesteste Andrei Paunescu, fiul celor doi poeti.

Pe Adrian Paunescu si Constanta Buzea, destinul i-a adus impreuna in mediul care i-a si consacrat. Constanta Buzea a scris peste 20 de volume de poezie si a fost considerata de critici drept unul dintre cei mai importanti poeti romani contemporani. “Parintii mei s-au cunoscut, si ma bucur ca am aflat asta si de la tata in ultima perioada a vietii lui si de la mama in ultimele ei luni, in mediul literar. Mama deja publicase cateva poezii, tata era de abia venit in Bucuresti.”, spune la “Doamne de poveste”, Andrei Paunescu.

Problemele si certurile dintre parinti, si in cele din urma, divortul cutremurator, i-au marcat pentru totdeauna pe cei doi copii ai cuplului : “Procesul acesta de 3 ani s-a incheiat cu drumul meu si cu viata alaturi de tatal meu si cu o relatie buna cu mama mea. Ioana, cand a dorit, a mers la tata, cand a dorit, a mers la mama. Deci, eu am fost miza divortului lor.”, adauga Andrei Paunescu.

“La câteva luni după naşterea Ioanei, stând noi de vorbă, încercam să-l conving că următorul nostru prunc o să fie băiatul pe care şi-l doreşte. Dar îi scapă o remarcă aiuritoare, că lui i se vor naşte numai fete. Cum aşa? Şi fără să-i pese de efect, mi se spovedeşte cu orgoliu că este tată şi la altă casă. Că o nebună îndrăgostită de el, femeie măritată, i-ar fi născut gemene…”, scria in jurnalul personal Constanta Buzea.

Despre copiii nelegitimi ai lui Adrian Paunescu, a caror identitate nu a fost niciodata facuta publica, despre procesul crancen de divort care a durat 3 ani, despre anii de suferinta si boala care au rapus-o pe Constanta Buzea, telespectatorii vor afla din confesiunile facute in exclusivitate la  “Doamne de poveste”, ACASA, de fiul lor, Andrei Paunescu.

Lasa un comentariu aici!

Written by

laura.anton@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns