Connect with us

ALL MEDIA

Cornel Mihalache contestă Regulamentul de organizare a alegerilor pentru CA al SRTv. Vezi declaraţia şi contestaţia jurnalistului!

Published

on

Discuţiile din TVR continuă. Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, aflaţi pe primele locuri în urma scrutinului organizat vineri în TVR, dar invalidaţi din cauză că „nu au depus cazierul judiciar”, contestă Regulamentul de organizare a alegerilor pentru CA al SRTv.

Aceştia precizează că au declarat pe proprie răspundere că nu au cazier, iar preşedintele principalului sindicat al TVR susţine că votul trebuie refăcut.

Mihalache a obţinut 598 de voturi la scrutinul din TVR, clasându-se pe prima poziţie în urma alegerilor organizate vineri.

RADAR DE MEDIA vă prezintă declaraţia lui Cornel Mihalache:

„Am avut dreptate. O mârșăvie ieșită din comun și din lege. Vă mulțumesc mult tuturor celor care au votat și tuturor celor ce au susținut acestă candidatură. Am contestat eu acest regulament greșit în fiecare cuvânt și în fiecare virgulă.
Era de datoria mea, era prima minciună pe care aș fi semnat-o. Am anexat, când m-am înscris, părerea mea despre actele și art 6 din Regulament. Din 13 ianuarie le-am spus că e greșit! Vă rog să faceți ce credeți de cuviință.
Eu voi da în judecată Comitetul Director și SRTV pentru acest abuz. Atenție, ni se cere, mie și lui Mihai, să aducem un act care să ateste că nu avem ce nu avem: cazier judiciar!. Atenție, ni se cere să declarăm pe propria răspundere că nu avem cazier judiciar sub rezerva aducerii cazierului judiciar!
Cum să aduci ceva ce n-ai. Apoi, nu ni se cere un certificat de cazier judiciar, ci să aducem tocmai serverul cu 200000 de infractori! cazierul judiciar e o instituție! Citiți vă rog contestația. Dacă actele SRTV sunt întocmite ca acest punct din regulament, ne-au dovedit. Mergem cu toții acasă. Vă mulțumesc.”
De asemenea, vă prezentăm şi Contestaţia candidatului:
„Subsemnatul Cornel Mihalache, candidat la alegerile pentru cele două locuri din Consiliul de Administrație al SRTV, din partea salariaților, contest articolul 6 (1) din ”Regulamentul privind organizarea și desfășurarea alegerilor reprezentanților salariaților pentru CA al SRTV”, anexa nr.3 la HCD nr 17 din 08.01.2014.Deoarece acest regulament nu a fost pus în dezbatere internă în Televiziunea Română, nu-mi rămâne decât acest spațiu de timp, sâmbătă 18 ianuarie, orele 14.00 – 18.00, pentru a vă adresa această solicitare.Pentru faptul că poate candida numai un salariat al SRTv am făcut deja o solicitare domnului Director general Stelian Tănase, șeful Comitetului Director, și Comisiei de Etică și Arbitraj și aștept un răspuns din partea dânsului. E mai mult decât un abuz, e o greșeală.”Declarația pe propria răspundere că nu a făcut poliție politică și că nu a făcut parte din structurile de poliție politică ale regimului, comunist…”Sintagma ”poliție politică” a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională, iar Guvernul României a eliminat din legea CNSAS această sintagmă prin ORDONANŢA DE URGENŢĂ Nr. 24 din 10 martie 2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI, PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 182 din 10 martie 2008, semnată de Călin Popescu Tăriceanu, prim ministru.

Deci, declarațiile pe proprie răspundere ale candidaților sunt nule de drept, ca și articolul 6 (1) din Regulamentul la care ne referim. Personal, am anexat, odată cu înscrierea, acest punct de vedere, în data de 13 ianuarie, ora 14.45.

Dealtfel, dacă prin absurd, eu aș fi fost colaborator (informator) al Securității, de ce nu aș putea candida la alegerile pentru CA? Câți colaboratori ai Securității sunt astăzi în TVR? Câți colaboratori ai serviciilor secrete sunt astăzi în TVR? Îmi poate răspunde cineva la aceste întrebare? De ce nu aș putea candida? Constantin Bălăceanu Stolnici, informator dovedit de CNSAS, turnător al Regelui Mihai, poate apărea în interviul din emisiunea Ora Regelui din 2013, dar alt informator nu poate candida pentru un loc în Consiliu? Care este legea care îl oprește?

Ce vrea să spună virgula dintre ”…regimului, comunist…”? Sunt mai multe regimuri? Pedelist, pesedist, penelist? Care alt regim?

”…și că nu are cazier judiciar, sub rezerva prezentării ulterioare a cazierului judiciar, …”

Dacă declar pe propria răspundere că nu am cazier judiciar, nu am cum să prezint un cazier judiciar. E o logică simplă. Sau declar pe propria răspundere că nu am sau am și îl prezint.
Și mă refer, evident, la certificat.
Pentru că eu nu am cum să prezint cazierul judiciar. Pot cel mult să prezint un ”certificat de cazier judiciar”. Doar Ministerul de Interne, Poliția poate prezenta un cazier judiciar al cuiva. Deoarece ”cazierul judiciar” este o instituție. Eu nu pot aduce o instituție.
Citez din legea 290 din 2004:

”Art. 1. — In scopul prevenirii si combaterii faptelor prevazute si pedepsite de legea penala se organizeaza cazierul judiciar, ca mijloc de cunoastere si identificare operativa a persoanelor care au comis infractiuni contra persoanei si a libertatii acesteia, a patrimoniului si, in general, a ordinii de drept.
Art. 2. — In cazierul judiciar se tine evidenta persoanelor fizice si a persoanelor juridice condamnate ori impotriva carora s-au luat alte masuri cu caracter penal sau administrativ conform Codului penal, precum si a celor fata de care au fost dispuse masuri procesual-penale.

Art. 4. — Cazierul judiciar se organizeaza de Ministerul Administratiei si Internelor si se tine de unitatile Politiei Romane, prin structuri specializate in acest domeniu.”

Dacă am cazier judiciar, înseamnă că undeva, cândva, am făcut o infracțiune. Dacă nu am făcut și nu am cazier judiciar și declar asta pe propria răspundere, funcționează prezumția de nevinovăție. Constituția României statornicește regula prezumției de nevinovăție astfel: Art.23 pct.11: ”Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată.”
Prezumția de nevinovăție este de asemenea prevăzută în procedura penală română: „învinuitul sau inculpatul nu este obligat să probeze nevinovăția sa” (art.66 alin.1 din Codul de procedură penală).

Ne considerați din principiu infractori și trebuie să luăm hârtie că nu suntem? Este absurd și jignitor din punct de vedere moral.

Apoi, ce înseamnă ”sub rezerva”? Ar fi fost mai bine ”cu condiția”? BEC a validat deja candidaturile, acum trebuie doar să analizeze desfășurarea scrutinului. Articolul 6 (1) nu prevede expres că nedepunerea documentului atrage după sine anularea voturilor exprimate pentru candidatul respectiv.

”…până la momnetul validării rezultatelor finale, respectiv duminică 19 ianuarie 2014. Ora 20.00.”
Dacă insistați, și aștept răspunsul dumneavoastră în timp util, vă readuc aminte:

Art. 2554 Noul cod civil
CAPITOLUL IV
Împlinirea prescripţiei
Art. 2554
Prorogarea termenului
Dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează.

Dacă insistați cu acest lucru, caduc și imoral în prezența unei declarații pe proprie răspundere, vă vom aduce luni un certificat de cazier judiciar care să ateste că nu avem cazier judiciar.

Vă mulțumesc.

Cornel Mihalache

18 ianuarie 2014”

Biroul Electoral Central din TVR a respins sâmbătă contestaţia lui Cornel Mihalache. BEC a invocat prevederile articolului 6, alineatul 1 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor reprezentanţilor salariaţilor pentru Consiliul de Administraţie al SRTv, aprobat de Comitetul Director. Totodată, BEC a precizat că nu are competenţa să modifice acest regulament.

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

loading...

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Radio

București Fm, de 28 de ani radioul Capitalei

Published

on

Foto Credit: BUCURESTI FM

București Fm a aniversat ieri 28 de ani de emisie. Stația apartine de Radio România, fiind primul şi singurul post de radio dedicat vieţii zilnice a Capitalei. Denumit iniţial Antena Bucureştilor, apoi Radio Bucureşti, parte a reţelei Radio România Regional, Bucureşti FM este un post de radio dinamic, implicat în viaţa comunităţilor, putand fi recepţionat pe frecvenţa de 98,3 MHz în FM şi online, pe bucurestifm.ro.

În același film

Pentru că de 28 de ani joacă în același film cu bucureștenii, București Fm sau, pe numele de alint BFm, și-a răsfățat ascultatorii printr-o seară la film. ”Midnight Sun”, distribuit de Vertical Entertainment, a fost alegerea, iar 28 de ascultători pentru 28 de ani au vizionat în avanpremieră națională o frumoasă și emoționantă poveste. Mai mult, pentru momentul aniversar, echipa BFm a realizat un short movie pe care l-a proiectat pe marele ecran și care poate fi vizionat pe bucurestifm.ro, pe canalul de YouTube al postului și pe pagina de Facebook.

“Pentru noi, Bucureștiul este oraşul în care trăim şi, mai ales, din care trăim. Ne hrăneşte fizic şi spiritual. Ne oferă mereu ceva nou, ceva inedit, ceva cool, „altceva-ul” care ne scoate din rutină. Şi cum orașul se dă pe radio zilnic, asta înseamnă distracţie garantată pe frecvenţa noastră… 98,3! De 28 de ani, personalitatea oraşului se aude tare şi răspicat pe radio! Cu bunele și relele, cu frumusețile și planurile lui… Viu și deștept, ca noi!”, spune Flavia Voinea – Managerul București Fm.

“Dacă la Matinal avem invitați cei mai vogă artiști, muzica postului nu putea să fie altfel. De altfel, mai toți artiștii care se aud acum pe radio au venit pentru prima dată la noi în studio iar multe dintre piesele care au devenit hit-uri s-au auzit pentru prima dată la București Fm. Am inventat multe concepte radio pe care acum oamenii le consideră firești și le regăsesc dezvoltate pe toate posturile de radio din România. Sunt lucruri pe care le confirmă cronologia din online”, spune Răzvan Petre – realizatorul Matinalului (alături de Marius Stoica) și Playlist Manager-ul BFm.

„Fiecare cu filmele lui din cap. Dacă mai adaugi și 28 de fani în ecuație, matematica anilor devine brusc ofertantă. Sunt mândru să fiu #bfm la cei 30 de ani ai mei. Promit să bat eu pasul pe loc și să fiu de-o vârstă cu job-ul. Dar face el cinste! La mulți ani de cel puțin 98,3 ori”, adauga Marius Stoica – celălalt matinal.

28 de ani de evoluție

În 2010, postul a început parcursul a ceea ce este în prezent. A schimbat echipele de realizatori pentru principalele emisiuni, a elaborat desfăşurătoare (Hot-clocks), un pachet audio nou şi unitar şi o campanie de promovare a noului brand, Bucureşti FM (nume şi logo). Postul şi-a definit formatul muzical – Contemporary Hit Radio – CHR, ceea ce presupune difuzarea hiturilor curente, contemporane şi recurente într-o anume succesiune, cu un anume grad de repetitivitate, cu o selecţie a melodiilor realizată prin cercetări calitative. Publicul – ţintă al postului a devenit segmentul cu vârste între 30 şi 50 de ani, cu studii medii şi superioare, uşor preponderent feminin. Temele importante, cu impact, sunt urmărite pe parcursul întregii zile (în emisiuni şi ştiri), autopromovate pe site-ul propriu şi pe reţelele de socializare, prin conturile asociate postului: www.bucureştifm.ro.

În anul 2013, Radio România Bucureşti FM a continuat procesul de repoziţionare, prin obiectivele fixate în grila de programe concepută pentru a îmbunătăţi cota de market-share a postului şi atragerea publicului activ, cu vârste între 30 şi 50 de ani. Noua grilă a adus schimbări majore în structura programelor de ştiri: patru jurnale complexe în fiecare zi.

2014 a fost momentul în care Radio România Bucureşti FM este poziţionat pe piaţa media ca un radio al comunităţilor, dat fiind caracterul eterogen al locuitorilor din capitală. Postul difuzează program propriu 24 de ore din 24, cu o grilă ce cuprinde emisiuni de actualitate, muzicale, culturale (inclusiv cultură urbană), cu realizatori dedicaţi pe fiecare linie de emisiuni, care corespund formatului CHR al postului. Grupajele de ştiri sunt proprii şi difuzate din oră în oră, cu jurnale extinse la orele 8.00, 12.00, 17.00, 20.00. În prime-time, intervalul de difuzare al ştirilor este de 30 de minute.

Radio România Bucureşti FM s-a afirmat pe reţelele de socializare, mai ales pe Facebook, prin: campanii de succes precum „EU aleg ROmania” (prima pagină de Facebook a corporaţiei care a atins 100.000 de vizualizări în cadrul unei singure campanii); implementări tehnice, precum live video stream pe Facebook (fiind prima pagină de FB a corporaţiei Radio România care a implementat această tehnologie).

Activitatea Bucureşti FM s-a concretizat în 2015 în emisiuni şi ştiri în care sunt abordate atât teme de interes pentru publicul-ţintă al postului – conform studiilor de piaţă, publicul este alcătuit cu preponderenţă din femei cu vârsta medie de 35 ani, cu un nivel mediu de educaţie –, cât şi actualitatea bucureşteană. Online, Bucureşti FM a acordat o atenţie specială dezvoltării componentei mediatice de acest gen. Atât pe Facebook, cât şi pe canalul de Youtube Bucureşti FM exista înregistrările emisiunilor “Bună dimineaţa, Bucureşti”, “De 10 X România”, “Pauza de prânz”, “În comunitate”, “Sens unic”, “Linia de noapte” şi “City Break”, precum şi materialele video realizate de reporterii şi redactorii Bucureşti FM.

Din 2016, grila nouă respectă ultimele tendinţe în materie de CHR. Bucureşti FM capătă și „alintul” de Be FM.  Be fresh, be smart, be cool… Be FM! este noul mesaj care se încadrează perfect în dorinţele actuale ale consumatorilor tineri. Be FM e on-air 24 de ore din 24.

Audiențe

Datele de audiență din 2017 arată pentru București un Daily Reach de 20.300 și Market Share de 1.1%.

La nivel național, București FM a ajuns la 103.600 Daily Reach și 0.5 Market Share.

BFm va continua să fie postul destinat și dedicat bucureștenilor pentru că, așa cum spun cei din echipa radioului: „De 28 de ani jucăm în același film!”

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2018 – Etapa preliminară

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

PRO TV lansează noua platformă PRO TV Plus! Emisiunile, serialele și Știrile PRO TV sunt disponibile online GRATUIT, pe orice dispozitiv

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Vineri seara erai în drum spre casă și ai pierdut ediția Românii au talent? Vrei să urmărești aventurile personajelor preferate din Las Fierbinți, în timp ce ești pe plajă? Ești în drum spre serviciu și vrei să fii la curent cu evenimentele care s-au întâmplat la nivel național și internațional? Atunci locul potrivit este platforma PRO TV Plus – protvplus.ro!

 

Cu un design și funcționalități complet noi, platforma le oferă tuturor utilizatorilor gratuit, online, conținut fresh PRO TV, fie că este vorba despre emisiuni, seriale sau Știrile PRO TV.

Relansarea platformei PRO TV Plus reprezintă un pas important pentru strategia video digitală de a avea conținutul PRO disponibil pe orice ecran, într-o platformă care asigură o experiență on-site modernă și simplă pentru utilizatori și, în același timp, un mediu sigur pentru partenerii noștri de advertising. Platforma PRO TV Plus este rezultatul echipei noastre de digital și development și reprezintă un prim pas pe care îl facem, urmând să lansăm și alte produse și conținut fresh în lunile care urmează.”, a declarat Hendrik von der Linden, Chief Operating Officer PRO TV și Co-Coordinator of CME’s digital initiatives.

 

Ca destinație online, pe platforma PRO TV Plus este disponibil atât conținut live, dar și producții proprii PRO TV:

  • Gratuitate – poți vedea sau revedea orice emisiune sau serial PRO TV online, gratuit, oriunde te-ai afla, fără necesitatea unui abonament!
  • Disponibil pe orice device – laptop, tabletă, telefon mobil
  • Live PRO TV – dacă nu ești în fața televizorului, poți urmări PRO TV live, de oriunde te-ai afla
  • Conținut fresh – Conținutul producțiilor de pe canalele PRO TV este actualizat în fiecare zi și este disponibil pentru cel puțin șapte zile de la încărcarea pe protvplus.ro
  • Conținut exclusiv – fie că vorbim despre emisiuni sau seriale, pe protvplus.ro vei găsi video-uri speciale, pe care nu o să le vezi niciodată la TV!
  • Experiența utilizatorului este personalizată – în funcție de conținutul pe care îl urmărești, ai opțiunea de a continua de unde ai rămas și recomandări personalizate, în funcție de producțiile preferate

 

Oriunde ai fi, indiferent de oră, te bucuri gratuit de Românii au talent la o cafea, râzi cu fierbințenii în drum spre casă și trăiești Pe bune?! la înălțime! Show-urile, serialele și știrile tale preferate sunt acum gratuit online, pe platforma PRO TV Plus!

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2018 – Etapa preliminară

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Dragoș Bucurenci, dezvăluiri La Radio cu Andreea Esca: Nu stiu dacă o să mă însor cu un bărbat sau cu o femeie

Published

on

Dragoș Bucurenci, consultant și trainer de comunicare, activist civic și jurnalist, și-a spus povestea în emisiunea La Radio cu Andreea Esca, de la Europa FM.

 

Despre Copilărie și Părinți

Sunt născut la București, în cartierul Tineretului, lângă Crematoriu și lângă lac, acolo am făcut și Școala Ion Creangă, iar la 18 ani, ai mei au decis să-și împlinească un vis mai vechi și să se mute la casă, în Rahova și pot să spun că acolo am descoperit București-ul adevărat…

Toate vacanțele din copilărie mi le-am petrecut la țară, la bunici.

Desertul copilăriei era orez cu lapte și scoțișoară pe care ni-l făcea bunica.

Țin minte că îmi doream, copil fiind, să mă fac om mare mai repede. Cea mai mare plăcere a mea era să stau pe lângă părinții mei. Îmi plăcea să ascult discuțiile oamenilor mari. Cred că aveam un grad de înțelegere mai avansat în comparație cu alți copii de vârsta mea.

Când eram mic, îmi era frică de natură: de păienjeni, șopârle etc.

 

Despre iubire, bisexualitate

În liceu tânjeam după niște fete. Prima dragoste a fost cu o fată la 18 ani și ea a fost cea care a făcut primul pas.

Îmi plăceau fetele diafane, aflate într-o oarecare suferință, puțin neajutorate, care să se lase salvate.

Bisexualitatea este o stare naturală. Cred că, de fapt, toți oamenii sunt într-o măsură mai mare sau mai mică bisexuali.

Nu știu dacă o să mă însor cu un bărbat sau o femeie, iar dacă aș vrea să mă însor cu o femeie, aș refuza să o fac într-o țară în care doi bărbați nu pot să beneficieze nici măcar de parteneriatul civil, deci cred că aș refuza să o fac.

 

Citeste mai mult pe Alistmagazine.ro!

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2018 – Etapa preliminară

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending