Connect with us

ALL MEDIA

Cornel Mihalache contestă Regulamentul de organizare a alegerilor pentru CA al SRTv. Vezi declaraţia şi contestaţia jurnalistului!

Published

on

 

Discuţiile din TVR continuă. Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, aflaţi pe primele locuri în urma scrutinului organizat vineri în TVR, dar invalidaţi din cauză că „nu au depus cazierul judiciar”, contestă Regulamentul de organizare a alegerilor pentru CA al SRTv.

Aceştia precizează că au declarat pe proprie răspundere că nu au cazier, iar preşedintele principalului sindicat al TVR susţine că votul trebuie refăcut.

Mihalache a obţinut 598 de voturi la scrutinul din TVR, clasându-se pe prima poziţie în urma alegerilor organizate vineri.

RADAR DE MEDIA vă prezintă declaraţia lui Cornel Mihalache:

„Am avut dreptate. O mârșăvie ieșită din comun și din lege. Vă mulțumesc mult tuturor celor care au votat și tuturor celor ce au susținut acestă candidatură. Am contestat eu acest regulament greșit în fiecare cuvânt și în fiecare virgulă.
Era de datoria mea, era prima minciună pe care aș fi semnat-o. Am anexat, când m-am înscris, părerea mea despre actele și art 6 din Regulament. Din 13 ianuarie le-am spus că e greșit! Vă rog să faceți ce credeți de cuviință.
Eu voi da în judecată Comitetul Director și SRTV pentru acest abuz. Atenție, ni se cere, mie și lui Mihai, să aducem un act care să ateste că nu avem ce nu avem: cazier judiciar!. Atenție, ni se cere să declarăm pe propria răspundere că nu avem cazier judiciar sub rezerva aducerii cazierului judiciar!
Cum să aduci ceva ce n-ai. Apoi, nu ni se cere un certificat de cazier judiciar, ci să aducem tocmai serverul cu 200000 de infractori! cazierul judiciar e o instituție! Citiți vă rog contestația. Dacă actele SRTV sunt întocmite ca acest punct din regulament, ne-au dovedit. Mergem cu toții acasă. Vă mulțumesc.”
De asemenea, vă prezentăm şi Contestaţia candidatului:
„Subsemnatul Cornel Mihalache, candidat la alegerile pentru cele două locuri din Consiliul de Administrație al SRTV, din partea salariaților, contest articolul 6 (1) din ”Regulamentul privind organizarea și desfășurarea alegerilor reprezentanților salariaților pentru CA al SRTV”, anexa nr.3 la HCD nr 17 din 08.01.2014.Deoarece acest regulament nu a fost pus în dezbatere internă în Televiziunea Română, nu-mi rămâne decât acest spațiu de timp, sâmbătă 18 ianuarie, orele 14.00 – 18.00, pentru a vă adresa această solicitare.Pentru faptul că poate candida numai un salariat al SRTv am făcut deja o solicitare domnului Director general Stelian Tănase, șeful Comitetului Director, și Comisiei de Etică și Arbitraj și aștept un răspuns din partea dânsului. E mai mult decât un abuz, e o greșeală.”Declarația pe propria răspundere că nu a făcut poliție politică și că nu a făcut parte din structurile de poliție politică ale regimului, comunist…”Sintagma ”poliție politică” a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională, iar Guvernul României a eliminat din legea CNSAS această sintagmă prin ORDONANŢA DE URGENŢĂ Nr. 24 din 10 martie 2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI, PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 182 din 10 martie 2008, semnată de Călin Popescu Tăriceanu, prim ministru.

Deci, declarațiile pe proprie răspundere ale candidaților sunt nule de drept, ca și articolul 6 (1) din Regulamentul la care ne referim. Personal, am anexat, odată cu înscrierea, acest punct de vedere, în data de 13 ianuarie, ora 14.45.

Dealtfel, dacă prin absurd, eu aș fi fost colaborator (informator) al Securității, de ce nu aș putea candida la alegerile pentru CA? Câți colaboratori ai Securității sunt astăzi în TVR? Câți colaboratori ai serviciilor secrete sunt astăzi în TVR? Îmi poate răspunde cineva la aceste întrebare? De ce nu aș putea candida? Constantin Bălăceanu Stolnici, informator dovedit de CNSAS, turnător al Regelui Mihai, poate apărea în interviul din emisiunea Ora Regelui din 2013, dar alt informator nu poate candida pentru un loc în Consiliu? Care este legea care îl oprește?

Ce vrea să spună virgula dintre ”…regimului, comunist…”? Sunt mai multe regimuri? Pedelist, pesedist, penelist? Care alt regim?

”…și că nu are cazier judiciar, sub rezerva prezentării ulterioare a cazierului judiciar, …”

Dacă declar pe propria răspundere că nu am cazier judiciar, nu am cum să prezint un cazier judiciar. E o logică simplă. Sau declar pe propria răspundere că nu am sau am și îl prezint.
Și mă refer, evident, la certificat.
Pentru că eu nu am cum să prezint cazierul judiciar. Pot cel mult să prezint un ”certificat de cazier judiciar”. Doar Ministerul de Interne, Poliția poate prezenta un cazier judiciar al cuiva. Deoarece ”cazierul judiciar” este o instituție. Eu nu pot aduce o instituție.
Citez din legea 290 din 2004:

”Art. 1. — In scopul prevenirii si combaterii faptelor prevazute si pedepsite de legea penala se organizeaza cazierul judiciar, ca mijloc de cunoastere si identificare operativa a persoanelor care au comis infractiuni contra persoanei si a libertatii acesteia, a patrimoniului si, in general, a ordinii de drept.
Art. 2. — In cazierul judiciar se tine evidenta persoanelor fizice si a persoanelor juridice condamnate ori impotriva carora s-au luat alte masuri cu caracter penal sau administrativ conform Codului penal, precum si a celor fata de care au fost dispuse masuri procesual-penale.

Art. 4. — Cazierul judiciar se organizeaza de Ministerul Administratiei si Internelor si se tine de unitatile Politiei Romane, prin structuri specializate in acest domeniu.”

Dacă am cazier judiciar, înseamnă că undeva, cândva, am făcut o infracțiune. Dacă nu am făcut și nu am cazier judiciar și declar asta pe propria răspundere, funcționează prezumția de nevinovăție. Constituția României statornicește regula prezumției de nevinovăție astfel: Art.23 pct.11: ”Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată.”
Prezumția de nevinovăție este de asemenea prevăzută în procedura penală română: „învinuitul sau inculpatul nu este obligat să probeze nevinovăția sa” (art.66 alin.1 din Codul de procedură penală).

Ne considerați din principiu infractori și trebuie să luăm hârtie că nu suntem? Este absurd și jignitor din punct de vedere moral.

Apoi, ce înseamnă ”sub rezerva”? Ar fi fost mai bine ”cu condiția”? BEC a validat deja candidaturile, acum trebuie doar să analizeze desfășurarea scrutinului. Articolul 6 (1) nu prevede expres că nedepunerea documentului atrage după sine anularea voturilor exprimate pentru candidatul respectiv.

”…până la momnetul validării rezultatelor finale, respectiv duminică 19 ianuarie 2014. Ora 20.00.”
Dacă insistați, și aștept răspunsul dumneavoastră în timp util, vă readuc aminte:

Art. 2554 Noul cod civil
CAPITOLUL IV
Împlinirea prescripţiei
Art. 2554
Prorogarea termenului
Dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează.

Dacă insistați cu acest lucru, caduc și imoral în prezența unei declarații pe proprie răspundere, vă vom aduce luni un certificat de cazier judiciar care să ateste că nu avem cazier judiciar.

Vă mulțumesc.

Cornel Mihalache

18 ianuarie 2014”

Biroul Electoral Central din TVR a respins sâmbătă contestaţia lui Cornel Mihalache. BEC a invocat prevederile articolului 6, alineatul 1 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor reprezentanţilor salariaţilor pentru Consiliul de Administraţie al SRTv, aprobat de Comitetul Director. Totodată, BEC a precizat că nu are competenţa să modifice acest regulament.

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Digi Sport va difuza meciurile din Liga 2 plus alte competitii cu traditie

Published

on

 

Digi Sport va difuza timp de trei sezoane meciurile din Liga 2, posturile grupului Digi deținând dreptul de a difuza primele patru opțiuni din fiecare etapă. De asemenea, canalele Digi Sport vor transmite și Cupa României și Supercupa României.  

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunţat, miercuri, 18 iulie, componenţa Ligii 2 pentru sezonul 2018-2019, iar joi, 19 iulie, a fost făcut public calendarul competițional, stabilit prin tragere la sorți. Telespectatorii Digi Sport se vor putea reîntâlni, în noul sezon care va debuta în 4-5 august 2018, cu echipe cu tradiție cum ar fi UTA, Petrolul Ploieşti, FC Argeş, U Cluj şi Farul, dar și cu echipe mai tinere. În ceea ce privește Cupa României, aceasta va debuta pe 1 august 2018, iar finala se va juca în data de 2 iunie 2019. Supercupa Romaniei se dispută între campioana Ligii 1 și deținătoarea Cupei României, ultima câștigătoare fiind CFR Cluj.

În afară de sportul rege, pe cele 4 canale ale Digi Sport, telespectatorii se pot întâlni și cu alte sporturi îndrăgite de români. Până în 2021, Digi Sport transmite, în exclusivitate, 50 de turnee WTA pe an, unde Simona Halep, numărul 1 mondial, scrie istoria tenisului, alături de Mihaela Buzărnescu, Sorana Cârstea, Irina Begu, Monica Niculescu și Ana Bogdan, aflate între primele 90 de jucătoare ale lumii. Acestor trasmisiuni li se adaugă meciurile din Cupa Davis, Fed Cup și ATP 1000 și 500.

În grilele de programe Digi Sport se regăsesc și competiții interne și internaționale de handbal, baschet, volei și motorsport, oferind telespectatorilor și abonaților Digi o diversitate de emisiuni și transmisiuni sportive greu de egalat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Presa scrisă

Revista Capital are o nouă conducere: Anca Andrei, noul redactor-șef

Published

on

 

Editura Evenimentul și Capital anunță modificări în structura de coordonare a revistei Capital. Noul redactorșef al revistei este Anca Andrei, care anterior a ocupat funcția de redactor-șef al site-ului bugetul.ro.

Ea va prelua atribuțiile de coordonare din zona de online și de print de la fostul redactor-șef, Ciprian Mailat. Acesta va rămâne în cadrul companiei și va coordona Top 300 Cei mai bogați români, cel mai cunoscut produs din portofoliul EEC, și zona de proiecte speciale.

“Îi mulțumesc lui Ciprian pentru efortul pe care l-a depus, într-o perioadă grea pentru industria media, reușind să păstreze revista Capital în topul presei românești. Sunt convins că proiectele speciale sunt pe mâini bune. De asemenea, îi urez succes noii conduceri și sunt încrezător că numele Capital va continua să fie un reper în rândul publicațiilor financiare și de business din România”, a declarat Virgil Munteanu, director executiv al Editurii Evenimentul și Capital.

Anca Andrei este doctorand al Academiei de Studii Economice. Licențiată în drept și în studii economice, ea a urmat și cursuri la Universitatea din Nancy. Înainte să se ocupe de lansarea și coordonarea site-ului bugetul.ro, Anca Andrei a fost consilier politic în cadrul Parlamentului European.

„Sunt onorată de propunerea primită. Revista Capital este și va rămâne una dintre publicațiile de top din România. Vom continua proiectele cu tradiție ale Capital și vom acorda o atenție sporită site-ului capital.ro”, spune Anca Andrei, noul redactor-șef al revistei Capital.

Încă de la înființare, din anul 1992, Capital s-a impus prin conţinut editorial de calitate, seriozitate şi consecvență în presa din România. Astfel, a rămas timp de 26 de ani unul dintre cele mai citite titluri economice din presa de business. Conform celor mai recente date comunicate de SNA, Capital are o audiență de peste 38.000 de cititori pe ediție. Site-ul revistei Capital este accesat lunar de peste 1,3 milioane de cititori și are circa patru milioane de afișări.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Măruță revine la ”prima iubire”, radioul, ca prezentator al matinalului ProFM, ”Dimineața blană”

Published

on

Foto Credit: PRO FM
 

Matinalii Sebastian Coțofană, Radu Țibulcă și Ramona Dumitrescu vor pleca în misiune la Bonțida, la Electric Castle, și ”îi cedează” lui Cătălin Măruță butoanele matinalului ProFM,”Dimineața Blană”, în zilele de 18, 19 și 20 iulie, de la 7.00 la 10.00.

După cum Măruță însuși a povestit, la 25 de ani de ProFM, că și-a dorit mereu să se întoarcă la prima dragoste, radioul, iată că visul împărtășit a devenit vis implinit. Cătălin se întorce în studioul radio, la ProFM!

El o va avea alături pe DJ-ița ProFM  Mădălina Vintilă și împreună vor duce mai departe momentele preferate ale ascultătorilor ProFM: vor învârti Roata Vacantzatziki, trimițând fanii norocoși direct în Grecia (Corfu, Thasos, Zakynthos, Halkidiki), vor da invitații la film și vor oferi vinuri speciale. Tot în studioul ProFM vor veni și ”Noaptea Târziu”, Liviu Teodorescu, Speak și Raluca. După toate semnalele, se anunță trei zile cu surprize foarte plăcute la ProFM!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending