HomeMAGAZINEvenimenteCorul MADRIGAL – bun al Patrimoniul Cultural Universal UNESCO

Corul MADRIGAL – bun al Patrimoniul Cultural Universal UNESCO

Simbol al măiestriei interpretative româneşti Corul Naţional de Cameră MADRIGAL face parte, de 20 ani, din Patrimoniul Cultural Universal UNESCO. Onorantul statut a fost acordat prestigioasei formație corale în 1992, la Paris, în cadrul unui eveniment festiv. În acelaşi an dirijorului Marin Constantin i-a fost decernat înaltul titlu de Ambassadeur De Bonne Volonte de L’UNESCO. Distincţia se acordă personalităţilor ce îşi pun talentul şi notorietatea în slujba sensibilizării opiniei publice cu privire la obiectivele UNESCO.

În pragul sărbătorilor, corul MADRIGAL, va susţine un concert extraordinar de Crăciun, pe scena Ateneului Român, pe 9 decembrie 2012. Evenimentul este inedit prin prezentarea colindelor româneşti în succesiunea originală în care au fost  înregistrate pentru prima oara pe disc de vinil , în urmă cu 45 de ani şi a lucrării Navidad Nuestra pentru cor, solişti (Florian Costea. Mihai Cârstea, Ionel Orheian, pianist Verona Maier) şi percutie (Alexandru Atanasiu), a compozitorului latino-american, Ariel Ramirez. Acestea vor fi interpretate de  prestigiosul cor sub bagheta dirijorului  Voicu Popescu.

Concertul din Bucureşti va fi urmat de un turneu național, ce va include spectacole în următoarele oraşe:

 

11 Decembrie – Braşov – Sala Reduta
12 Decembrie – Ploieşti – Casa de cultură a Sindicatelor
13 De
cembrie – Constanţa – Casa de Cultură a Sindicatelor
17 Decembrie – Timişoara – Opera Română
18 Decembrie – Cluj Napoca – Opera Română
21 Decembrie – Piteşti – Casa de cultură a sindicatelor
22 Decembrie – Galaţi – Casa de cultură a sindicatelor
23 Decembrie – Iaşi – Opera Română

Corul Naţional de Cameră “Madrigal” a luat fiinţă în 1963, iar preţ de peste patru decenii activitatea sa a fost sinonimă cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul corului. În decursul a 47 de ani cu 4100 de concerte susţinute pe cele mai mari scene din țară şi străinătate, MADRIGALUL a adus aproape de sufletul publicului capodopere aparţinând şcolilor Renaşterii Europene, mari comori ale muzicii bizantine, colinde şi lucrări de inspiraţie folclorică şi creaţii româneşti contemporane.

Biletele pentru concertul extraordinar găzduit de Ateneul Român sunt disponibile în toată reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se găsesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro.  www.blt.ro,  www.bilet.rowww.bilete.rowww.myticket.ro

 

Biletele pentru concertele din ţară se găsesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol din fiecare oraş.

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns