HomeTELEVIZIUNEEmisiuniCorul Madrigal serbează 50 de ani la Garantat 100% Duminică, 17 februarie, ora 22.50, la TVR 1

Corul Madrigal serbează 50 de ani la Garantat 100% Duminică, 17 februarie, ora 22.50, la TVR 1

Ediţia din 17 februarie a emisiunii Garantat 100% este dedicată uneia dintre cele mai renumite instituţii de cultură din România: Corul Naţional de Cameră Madrigal, de la a cărui înfiinţare se împlinesc 50 de ani. De altfel, ca o recunoaştere a valorii excepţionale a acestui for artistic, Corul Madrigal a fost declarat în 1992, la Paris, „Bun al Patrimoniului Cultural Universal UNESCO”.
Părintele, fondatorul, creatorul acestei excepţionale instituţii culturale a fost dirijorul Marin Constantin. Continuatorii săi sunt Voicu Popescu – dirijorul şi directorul general adjunct al Corului  Madrigal, Veronica Maria Stoica – manager şi membru al corului din anul I de studenţie la Conservator, solistă, coristă şi profesor de canto la peste 4100 de concerte ale corului, în România, în ţări din Europa, Asia şi America, respectiv Anna Ungureanu – dirijorul secund al Corului Madrigal – cu o experienţă concertistică de 10 ani în cadrul Corului Madrigal.
Cum se gestionează astăzi, la jumătate de secol de la înfiinţare şi după un patronaj atât de răsunător al Maestrului Marin Constantin, o instituţie cu o carte de vizită impresionantă şi o imagine atât de elocventă în plan intern şi internaţional este tema de discuţie a emisiunii Garantat 100%. Cătălin Ştefănescu şi invitaţii săi vorbesc despre cum se menţin echilibrele în interiorul corului, despre performanţă şi despre ce se află dincolo de imagine în Corul Madrigal.
Despre Garantat 100%
Anul acesta, emisiunea Garantat 100%, realizată şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, împlineşte 14 ani de când este difuzată de TVR 1.

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

carmen.moraru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns