HomeALL MEDIACristi Gretcu s-a plimbat pe fiorduri, a călcat pe urmele trolilor şi a făcut ,,nopţi albe” în Norvegia (galerie foto)

Cristi Gretcu s-a plimbat pe fiorduri, a călcat pe urmele trolilor şi a făcut ,,nopţi albe” în Norvegia (galerie foto)

În timp ce România fierbea la multe grade Celsius, umoristul Cristi Gretcu din show-ul ,,Land of Jokes” de la Pro Tv a ales să se răcorească împreună cu familia într-o vacanţă-circuit prin ţările nordice. Astfel, acesta a avut parte de senzaţii unice pe fiordurile din Norvegia, a trăit pe propria piele ,,nopţile albe” şi a călcat pe urmele … trolilor!
,,Am vizitat tone de peisaje, urbane, interurbane şi montane”, povesteşte Cristi. ”Cracovia, Varşovia, Stockholm, Trondheim, Bergen, Oslo, Copenhaga, Potsdam, Dresda, Praga şi, tot pe fugă, Bratislava. Mai precis, 17 zile. Dar nu am stat, ci am alergat! Ne-am trezit că participăm la fugă cu bagajul în spinare şi la campionatul de vizitat la norma”, glumeşte umoristul atunci când vorbeşte despre acest circuit. ”Noroc că grupul din care am făcut parte era haios şi ne-am mai scos cu gluma”.

În plus, peisajele vizitate şi amintirile culese au meritat tot efortul: ”Am văzut cascade frumoase în peisaje superbe, m-am ,,dat” cu ferryboat-ul prin ditamai fiordul, am băut apă de gheţar, am atins cu mâna mea gheaţă dintr-un gheţar, am băut bere şi am ignorat oboseala admirând suedeze sau norvegience… ah, da, şi mi-am luat un tricou cu o norvegiancă zdravănă călăre pe un porc şi mai zdravăn. Mie mi s-a părut „haios”. Neveste-mii, nu”, glumeşte actorul de la Pro Tv.
Despre vizita în Norvegia Cristi Gretcu povesteşte că a durat cam două zile, dar a fost plină de experienţe unice. ,,Am mers pe Drumul trolilor, am văzut gheţarul de la Briskdaal, am traversat fiorduri, mari şi oceane cu ferryboat-ul şi am gustat din plin bucuria peisajului văzut din goana autocarului şi a dormitului cu capul pe scaunul din fata”, poveste cu umor Cristi. Şi ,,nopţile albe” au fost la fel de fascinante, mai ales că perioadă în care actorul şi familia să au vizitat aceste ţinuturi era perfectă pentru ,,vanatorii” de astfel de senzaţii. ,,Am apucat şi fenomenul astronomic numit ”Noptile Albe”, care se manifestă pe meleagurile mai nordice, vara, prin faptul că soarele ”uita” să mai apună sau o face foarte târziu şi răsare mult mai devreme. Hehe… acum ceva anişori în urmă, fenomenul se manifesta mereu în România, la Costineşti, Neptun sau pe unde mai aveam spectacole cu colegii”, îşi aminteşte nostalgic actorul din ,,Land of Jokes”.
Declarându-se un turist care preferă în vacanţe ”relaxarea prin drumeţie şi aventură în oricare loc”, Cristi a avut parte şi de experienţe culinare interesante, pe care le recomandă celor care doresc să meargă într-o astfel de vacanţă. ”Supa de ouă cu , de specialitate , cărui gust oscilează de la delicios la de nemâncat, specialităţi norvegiene , de ren, elan cerb, fel chip, salam de ren de capra”, acestea câteva dintre specialităţile culinare nordice pe care actorul familia le-au încercat.

Lasa un comentariu aici!

Written by

lucian.zavoianu@radardemedia.ro

<p>Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!</p>

No comments

Lasă un răspuns