HomeMAGAZINCroația – Brazilia e meciul de deschidere al Campionatului Mondialului de Fotbal din 2014! S-au tras la sorți grupele turneului final

Croația – Brazilia e meciul de deschidere al Campionatului Mondialului de Fotbal din 2014! S-au tras la sorți grupele turneului final

Iata cele 8 grupe:

Grupa A
1.Brazilia
2.Croația
3.Mexic
4.Camerun

Grupa B
1.Spania
2.Olanda
3.Chile
4.Australia

Grupa C
1.Columbia
2.Grecia
3.Coasta de Fildeș
4.Japonia

Grupa D
1.Uruguay
2.Costa Rica
3.Anglia
4.Italia

Grupa E
1.Elveția
2.Ecuador
3.Franța
4.Honduras

Grupa F
1.Argentina
2. Bosnia-Herzegovina
3.Iran
4.Nigeria

Grupa G
1.Germania
2.Portugalia
3.Ghana
4. Statele Unite

Grupa H
1.Belgia
2.Algeria
3.Rusia
4.Coreea de Sud

Componența celor patru urne de la tragerea la sorți a fost confirmată în urmă cu trei zile, pe 3 decembrie. Astfel, din prima urnă, a capilor de serie, vor face parte Brazilia, țara gazdă, și primele șapte echipe din clasamentul FIFA Coca-Cola, așa cum arăta el pe 17 octombrie 2013: Brazilia, Argentina, Belgia, Columbia, Germania, Spania, Elveția și Uruguay.

În a doua urnă, alcătuită din echipe din Africa și America de Sud, sunt următoarele echipe: Algeria, Camerun, Coasta de Fildeș, Ghana, Nigeria, Chile, Ecuador, scrie DigiSport.

În a treia urnă, formată din echipe din Asia și America Centrală și de Nord, sunt următoarele șapte echipe: Australia, Iran, Japonia, Coreea de Sud, Costa Rica, Honduras, Mexic, S.U.A.

În fine, în ultima urnă, formată din nouă echipe, au fost distribuite echipele din zona UEFA: Bosnia, Croația, Anglia, Franța, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia și Rusia.

Campionatul Mondial din Brazilia va demara pe 12 iunie, în Brazilia, iar finala competiției se va disputa pe 13 iulie.

Pentru prima oară din 1962 încoace, Italia nu este cap de serie. Uruguay revine în această postură după 40 de ani, iar Belgia, după 20 de ani. Columbia și Elveția sunt pentru prima oară în istoria lor capi de serie, incheie sursa citata.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns