HomeTELEVIZIUNESportCu TVR, românii susţin sportivii noştri la JO 2012

Cu TVR, românii susţin sportivii noştri la JO 2012

Declaraţii exclusive Ana Maria Brânză pentru TVR, unde peste 670.000 de telespectatorii au urmărit în direct tensionatele lupte din concursul de scrimă

Numai mamă să nu fii! Românca Ana Maria Brânză a pierdut în optimi, împotriva ucrainiencei Yana Shemyakina, dar n-a suferit aşa cum a făcut-o mama ei în tribună. În concursul de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Londra desfăşurat ieri, 30 iulie, mama i-a ţinut pumnii Anei, a aplaudat-o, a îndurat presiunea, apoi n-a mai avut inimă să-şi vadă fata învinsă. Într-o atmosferă tristă, doar Ana a încercat să rămână optimistă:


„E frustrant să pierzi la o tuşă, dar asta este. Ăsta este sportul, de aceea m-am şi apucat. Am învăţat să şi pierd după atâţia ani de carieră. Mă gândeam că se va răzbuna norocul de la Mondiale, când am învins-o pe sportiva din Ucraina. E normal că îmi vine să sparg tot, să mă dau cu capul de pereţi, dar asta este. Sper că la echipe se va schimba situaţia”, a declarat Ana Maria Brânză în exclusivitate pentru TVR.

Deşi Ana Maria Brânză a fost eliminată, fiind învinsă de ucraineanca Yana Shemyakina, scor 14-13, după prelungiri, românii au fost în număr mare alături de ea. Pe intervalul 17.28 – 17.52, postul TVR 1 a fost din nou lider de audienţă cu transmisiunile de la Olimpiadă, fiind urmărit în medie la nivel naţional de 670.000 de telespectatori, ceea ce corespunde unui rating1 mediu de 3,5% şi unei cote de piaţă2 de 14%. Şi la nivel urban, TVR 1 a fost lider de audienţă pe momentele tensionate ale fetiţelor Power-Praf. Cu un rating de 4,3% şi o cotă medie de piaţă de 15%, adică o medie de 456.000 de telespectatori, TVR 1 a întrecut toate celelalte posturi de pe piaţă pe intervalul amintit.

Fetiţele Power-Praf au şansa revanşei în concursul pe echipe, vineri, de la ora 12.30, concurs care va putea fi urmărit în direct la TVR 1 şi TVR HD.

Finala de judo feminin a captat de asemenea interesul telespectatorilor români. 697.000 de telespectatori (rating 3,7%, share 14,3%) au urmărit în medie, la nivel naţional, finala de judo feminin de ieri, pe intervalul 18.17 – 18.30, TVR 1 adjudecându-şi primul loc la capitolul audienţe. Şi la nivelul publicului urban, TVR 1 a surclasat celelalte posturi pe durata finalei de judo feminin, cu o medie de 508.000 de telespectatori, ceea ce corespunde unui rating mediu 4,8% şi unei cote de piaţă medii de 16%.

Din 27 iulie, TVR transmite Olimpiada în direct, prin canalele sale TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD, dar şi pe jo2012.tvr.ro3, site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra. Ceremonia oficială de deschidere a putut fi urmărită simultan la TVR 1, TVR HD şi jo2012.tvr.ro


*** TVR este principala televiziune care transmite Jocurile Olimpice de la Londra *** TVR este locul unde putem vedea toţi sportivii români în competiţie *** TVR este singura televiziune care a susţinut România la Jocurile Olimpice, de-a lungul timpului.

Jocurile Olimpice se văd la TVR

În mod tradiţional, Televiziunea Română oferă cele mai importante competiţii sportive pentru români. TVR a început difuzarea Jocurilor Olimpice în 1964, cu ediţia desfăşurată la Tokio.

Anul acesta, TVR transmite, pe posturile TVR 1, TVR 2 şi TVR 3, un număr record de ore – aproximativ 400, cărora li se vor adăuga cele aproape 300 de ore de Jocuri Olimpice difuzate la calitate înaltă, pe TVR HD (transmisiuni live, simultan cu celelalte canale sau înregistrări), precum şi rezumate, studiouri şi Buletine Olimpice. Toate competiţiile din cadrul JO 2012 la care iau parte sportivi români se văd la TVR.

Anul acesta, TVR a lansat site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra, www.jo2012.tvr.ro, unde românii pot urmări live competiţiile şi unde pot rămâne conectaţi non-stop la atmosfera Olimpiadei. Imaginile de arhivă cu sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice pot fi văzute online în exclusivitate pe platforma video a Televiziunii Române – www.tvrplus.ro.

1Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

2Cotă de piaţă(Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

3TVR, în calitate de official broadcaster al Jocurilor Olimpice de la Londra, are dreptul de a difuza online competiţiile din cadrul acestui eveniment numai pe teritoriul României. Prin urmare, transmisiunile în direct de pe jo2012.tvr.ro pot fi accesate doar din interiorul ţării.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns