Connect with us

ALL MEDIA

Cum scapi de pistrui?

Published

on

Primăvara e anotimpul în care încep să apară mult doriţii pistrui. Mici pete circulare cafenii, pistruii nu sunt o afecţiune a pielii, însă sunt un semnal privind fragilitatea pielii în contact cu razele soarelui. Pistruii, specifici persoanelor cu piele deschisă la culoare, apar în zonele cele mai expuse soarelui, cum ar fi pomeții, nasul, pieptul, braţele şi spatele.

Culoarea pistruilor se estompează iarna, însă se accentuează vara, odată cu expunerea la soare. Nu există tratament definitiv pentru a-i îndepărta, ci doar diverse metode pentru a-i atenua, scrie Machiaj.MD

Cauzele apariţiei pistruilor:

  • Moștenirea genetică;
  • Prezența unei cantități semnificative de melanină la nivelul pielii care provoacă o pigmentare accentuată;
  • Expunerea excesivă la radiații UVA și UVB fără aplicarea de creme cu factor de protecție solară;
  • Xeroderma pigmentosum, boală rară cauzată de incapacitatea de reparare a ADN-ului, astfel celulele cutanate devin sensibile la expunerea la soare.

Printre cele mai bune metode de atenuare a pistruilor figurează:

1. Utilizarea cremelor pentru albire și depigmentare. Cremele de albire conțin hidrochinonă și acid kojic care împiedică formarea melaninei. Aplicate în mod regulat, ele pot decolora petele de culoare. Însă abuzul lor poate duce la o decolorare exagerată a pielii.
2. Utilizarea cremelor cu conținut de tretinoin, de tazarotene și de adapalene. Aplicarea acestor creme în timpul nopții duce la reducerea pistruilor pe perioade de 3-6 luni.
3. Criotetapia este o metoda ce constă în aplicarea de azot lichid pe piele pentru a forma o umflătură ce curăță pistruii. Specialiștii recomandă să apelați la această metodă doar o dată pe săptămână căci este dureroasă.
4. Operațiile cu laser constau în îndepărtarea unui strat superficial al pielii sub anestezie locală. Aspectul tenului se îmbunătățește după câteva ședințe, iar efectele durează perioade îndelungate.
5. Peeling-ul chimic este făcut cu scop depigmentat și presupune o exfoliere intensă a tenului făcută în cabinetele de specialitate. Efectul poate dura un an.

Remedii naturale:

Pistruii pot fi de asemenea îndepărtați recurgând la remedii naturale care sunt mai puțin costisitoare și mult mai blânde pentru piele.

  • Spălarea feței cu lapte acru, cu suc de lămâie, cu suc de pătrunjel, cu suc de ceapă sau frecarea pielii cu coajă de pepene roșu sau galben cu puțin miez de fruct pe ea.
  • Loțiune de pătrunjel. Într-o jumătate de litru de apă se fierbe timp de 15 minute o grămadă de pătrunjel. Loțiunea obținută se filtrează și se aplică pe față zilnic.
  • Loțiune din flori de tei. 50 g de flori uscate de tei se fierb la foc mic într-un litru de apă timp de 20 de minute. După filtrare, loțiunea se aplică zilnic pe față.
  • Mască din zeamă de lămâie. Amestecați 3 linguri de zeamă de lămâie cu 20 g de drojdie de bere și 20 g de tărâțe de grâu. După curățarea tenului, aplicați masca.
  • Sucul de lămâie. Amestecul obținut din suc de lămâie, suc natural de pătrunjel și suc de portocale se adaugă în crema de față. Procedura se repetă de cel puțin 3 ori pe săptămână după demachiere.
  • Mască de fructe pe bază de caise sau căpșuni. Pasta obținută din pisarea fructelor se aplică pe pielea cu pistrui. După 15-20 de minute, se clătește cu apă rece.

Aceste tratamente naturiste sunt mai eficiente dacă sunt completate de o dietă bogată în fructe și legume ce conțin Vitamina C ( citrice, mere, ceapă, coacăză roșie si neagră), căci ele reduc sensibilitatea pielii la expunerea solară.

Marcă a frumuseții, pistruii nu reprezintă un pericol pentru sănătate. Atributul lor este de a spori farmecul personal. Învăţaţi să-i apreciați și să-i puneți în valoare!

Votaţi AICI în FINALA premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

TVR a programat ediţii in memoriam dedicate celebrului regizor Lucian Pintilie

Published

on

Televiziunea publică va difuza o serie de programe dedicate celui care a fost Lucian Pintilie, personalitate marcantă a cinematografiei româneşti.

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 23.00, TVR 1 difuzează o ediţie a emisiunii „Dosar Romania” dedicată  filmului „Reconstituirea”, capodopera semnată de marele regizor. Cornel Mihalache a realizat dosarul „Reconstituirii”, un document de televiziune care ne dezvăluie culisele filmării şi ne aduce mărturii inedite despre felul în care lucra regizorul Lucian Pintilie. Actorii Vladimir Găitan, George Mihăiţă, Ileana Popovici, George Constantin şi Ernest Maftei vorbesc despre film, filmări şi timpurile în care a fost realizată „Reconstituirea”.

Considerat cel mai bun film românesc din toate timpurile, de către Asociaţia Criticilor Români de Film, „Reconstituirea” este programat duminică, 20 mai, pe TVR 2 de la ora 13.10. Lucian Pintilie relatează anchetarea (reconstituirea) unei bătăi între doi tineri. Prin actele de o crasă stupiditate miliţienească, ce pot fi considerate veritabile scene de comedie neagră, se produce tragedia unei lovituri mortale chiar sub ochii investigatorilor. La scurt timp de la lansarea din 1968, filmul a fost interzis şi relansat în 1990. Scenariul a fost scris după nuvela omonimă a lui Horia Pătraşcu, textul literar bazându-se pe un fapt real. În film au jucat Vladimir Găitan, George Constantin, George Mihăiţă, Emil Botta, Ernest Maftei şi Ileana Popovici.

Lungmetrajul va fi difuzat şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 23.00.

TVR 3 difuzează sâmbătă, respectiv, duminică, de la ora 17.00, „Fără Titlu”, un making of al producţiei „De ce bat clopotele Mitică?” şi un making of al filmului „Balanţa”.

Ediţia „Fără Titlu” dedicată lungmetrajului „De ce bat clopotele Mitică?” va fi difuzată şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 16.00.

 

Născut la 9 noiembrie 1933, la Tarutino, în Basarabia (azi în Ucraina), Lucian Pintilie a absolvit, în anul 1956, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”. A regizat numeroase spectacole de teatru, iar anul 1965 a marcat debutul său în cinematografie, cu filmul „Duminică la ora 6”.

De numele său se leagă capodopere precum „Reconstituirea”, „Le Tableau”, „Salonul nr. 6”, „Balanţa”, „O vară de neuitat”, „Prea târziu”, scurtmetrajul „Tertium non datur”, „Terminus Paradis”, „Capul de zimbru”, „După amiaza unui torţionar” sau „Niki Ardelean, colonel în rezervă”.

 

Foto credit: Playtech

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Pavel Bartoș exclusiv pentru DigiFM: „Mă deranjează termenul de vedetă”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM

Pavel Bartoș a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea “Oameni de Colecție”, emisiune de interviuri unice, difuzate LIVE pe pagina de facebook DigiFMRadio și în fiecare duminică, on air, la DigiFM.

Cătălin Striblea a început interviul cu o scurtă prezentare a lui Pavel Bartoș, în care a enumerat motivele pentru care acesta este celebru. Actorul a avut însă niște remarci la acest termen.

„Nu știu dacă a fi celebru este un vis al meu. Încerc doar să îmi fac treaba. Mă deranjează termenul de vedetă. Vedetă înseamnă ceva mult mai complex. Vedetă este Simona Halep, Gică Hagi, Ilie Năstase. Eu mă consider o persoană publică, cu un oarecare succes. Mă bucur că am succes în teatru cât și în televiziune.”

Pavel Bartoș a vorbit despre înscrierea la facultate, la Teatru. Uitase banii de înscriere acasă și chiar dacă i-ar fi trimis mama sa banii, ar fi ajuns prin mandat poștal abia în 3 zile. Acest lucru ar fi însemnat să rateze înscrierea, pentru că era ultima zi.

“Am uitat banii de înscriere la facultate. Am intrat în cancelarie, erau vreo 7-8 profesori. Le-am zis că am uitat banii de înscriere la teatru acasă și am nevoie de 5000 de lei. <<Mă ajutați? Promit că peste 3 zile, când vin banii, vi-i dau!>>. ”

Pavel a avut mare noroc, pentru că unul dintre profesori a apreciat curajul său și i-a împrumutat banii. “Din fundul sălii, profesorul de franceză, domnul Ionescu a zis <<Ia uite, mă! În sfârșit cineva cere bani pentru că vrea să facă școală. Da, îți dau eu, tinere!>>. Venea apoi la toate examenele mele și mereu îmi spunea că au fost cei mai bine investiți bani”, a completat el.

Mama sa credea că el va da la Drept. După ce a intrat la Teatru, Pavel s-a dus acasă să îi dea vestea cea mare. Iar dialogul dintre ei, a sunat cam așa (după cum ne-a povestit actorul):

-Mamă, am intrat!
-Ce bine!
-Da, dar trebuie să îți spun ceva! Am intrat la Teatru!
-Pauză…. E facultate. Tot e bine. Măcar nu ajungi golan!

Pavel a povestit și despre o întâmplare, din copilărie, care l-a marcat destul de mult.

”Pe data de 3 martie am pierdut cartela. Până pe 31 martie, mă gândeam că nu o să avem ce să mâncăm. Am refăcut drumul de acasă la magazin de trei ori, plângeam. Până la urmă m-am întors și am întrebat vânzătoarea. Am găsit cartela acolo, o adusese un domn. E foarte important ca generațiile de acum să știe că nu e bine cum a fost. ”

Cătălin Striblea a vrut să știe cât de apropiat este Pavel Bartoș de Smiley.

„Suntem mai mult decât prieteni. Smiley este un membru al familiei. Mi-e dor când nu suntem împreună. El are o educație foarte sănătoasă și se simte asta. Are mult bun simț. Datorită lui pot să zic că am devenit un om mai bun. Nu a zis niciodată ceva de rău de nimeni.”

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Iuliana Tudor, gânduri despre Cristian Țopescu: „Am pierdut cu toții un OM bun”

Published

on

Iuliana Tudor, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România, a lansat o scrisoare deschisă pe pagina sa de Facebook, în amintirea celui care a fost și va rămâne -OMUL Cristian Țopescu.

 

Domnule Țopescu,

…domn, așa cum ați fost toată viața, asa cum m-am adresat dumneavoastră întotdeauna, deși mereu mă invitați să vă spun pe nume. Ați plecat…e gol tare în urmă pentru familie, pentru breaslă, pentru toți românii. Am pierdut cu toții un Om bun și un Profesionist rarisim! Pentru că așa ați fost!
Am pierdut cu totii pe cel mai apropiat comentator, care ne-a adus în case prin comentarii excepționale marile bucurii ale sportului romanesc! Pentru că așa ați fost!

Am pierdut cu toții, noi colegii din TVR, un reper. Ați iubit Televiziunea Română și ne-ați iubit pe noi toți, așa cum o poate face doar cel care înțelege rostul și esența acestui loc. Aveați un cult pentru „cea mai frumoasă meserie din lume” cum îmi spuneați, făcută la postul public. V-amintiți? Eram la parterul blocului turn și mi-ați spus: „Cine are vocație pentru meseria făcută la postul public de televiziune are sanșa de a face arta aici”.

Îmi vor lipsi mult convorbirile cu dvs… Telefonul primit în fiecare an de ziua mea mi se părea fantastic și atât de onorant că în fiecare an, dvs, marele Cristian Țopescu găseați un răgaz pentru a mă suna și a-mi spune „La mulți ani!”. Și ce mult vă bucura să vă povestesc despre „tizul” dumneavoastră, cum vă plăcea să-i spuneți fiului meu care poartă și numele Cristian. Ne veți lipsi!!!

Să vă fie…liniște și lumină! Rămas bun!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending