HomeTELEVIZIUNEEmisiuniCuplul Leonardo DiCaprio – Kate Winslet, reunit pentru prima oara dupa 12 ani in drama “Nonconformistii”, la Pro TV

Cuplul Leonardo DiCaprio – Kate Winslet, reunit pentru prima oara dupa 12 ani in drama “Nonconformistii”, la Pro TV

Dupa ce in “Titanic” au emotionat o lume intreaga cu povestea de dragoste  devenita simbol dintre Rose si Jack , Kate Winslet si Leonardo DiCaprio revin in formula care i-a consacrat pe micile ecrane duminica, 2 decembrie, ora 00:00, la ProTv, in drama “Nonconformistii”.

Cu 3 nominalizari la premiile Oscar si premiul pentru “cea mai buna actrita” castigat de Kate Winslet la Globurile de Aur, “Nonconformistii” este o poveste de dragoste tragică pusa in scena de unul dintre cele mai iubite cupluri ale cinematografiei Hollywood-iene, in regia titratului Sam Mendes.

Despre aceasta a doua colaborare cu Leonardo, Kate are numai cuvinte de lauda: “Este si mai dragut, si mai amuzant, si un actor mai bun decat inainte, daca asa ceva este cu putinta! Mi-a placut sa joc scenele dificile in compania lui Leo pentru ca ne cunoastem de atata timp si avem incredere deplina unul in celalalt”.

Drama “Nonconformistii” prezinta viata lui April (Kate Winslet) si a lui Frank (Leonardo DiCaprio), un cuplu casatorit, care traieste intr-o suburbie a orasului Connecticut, impreuna cu cei doi copii ai lor. In aparenta, sotii Wheeler par a avea toate ingredientele necesare unui trai fericit, tipic Americii anilor ‘50: un sot care munceste si aduce bani in casa, o sotie casnica ce se ingrijeste de copii si, mai ales, o viata linistita. Cu toate acestea, nemultumirile si frustrarile celor doi soti ies la iveala, incetul cu incetul. Lui Frank nu ii place munca lui, April uraste faptul ca a ajuns casnica si isi doreste sa devina actrita, astfel incat amandoi decid sa faca o schimbare radicala in viata lor: se hotarasc sa se mute la Paris, insa vor afla in curand ca nonconformismul lor va fi aspru taxat de presiunile societatii si ale vremurilor.

Foarte critic la adresa societatii americane patriarhale a anilor ’50, unul dintre subiectele controversate aduse in discutie de “Nonconformistii” este problema avortului. In anul 1955, cand se petrece actiunea filmui, intreruperea sarcinii era interzisa prin lege pe intreg teritoriul Statelor Unite, iar in Connecticut, folosirea mijloacelor contraceptive era si ea ilegala. Sam Mendes este un maestru in redarea unei povesti de un realism extrem care ofera publicului o portie de viata necosmetizata, imbibata pana la refuz de rutina, frustrari, tensiune si morala, uneori absurda, a timpurilor respective.

Filmul reprezinta prima colaborare profesionala dintre Kate si regizorul Sam Mendes, casatoriti in perioada respectiva, astfel incat nu este de mirare faptul ca in timpul filmarilor scenelor de dragoste dintre actrita britanica si Leonardo, Sam a ales sa  urmareasca actiunea pe un monitor, intr-o camera alaturata.

O drama in toata puterea cuvantului, cu o distributie exceptionala, “Nonconformistii” este un film care socheaza prin realitatea cruda pe care o infatiseaza, o productie care nu trebuie ratata, duminica, 2 decembrie, doar la ProTv.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns