Connect with us

Life Style

Dan Fințescu îl face praf pe What’s Up: „A apărut pe radio anul acesta, împreună cu alți câțiva băieți. Eu le spun strofari”

Published

on

Dan Fințescu este extrem de supărat pe faptul că What’s Up nu și-a respectat angajamentul și nu a fost prezent la Winter Kiss Predeal. DJ-ul Kiss FM a postat pe blogul său personal o „scrisoare deschisă” catre What’s Up, in care il critica foarte dur pe acesta.

„Industia asta muzicală a noastră este una cu oameni extrem de delicați. Acesta este un lucru lăudabil. Rufele murdare se spală în familie. De felul meu sunt un mare admirator al bunelor maniere, însă nu atunci când ele permit unor non-valori să profite de pe urma lor. M-am exprimat răspicat atunci când am simțit că este nevoie (cazul Florin Grozea vs. Mihai Pocorschi, articole despre DJ, povești despre MC) și nu voi înceta să fac lucrul acesta, fără să-mi pese dacă pe la evenimente vor exista din ce în ce mai mulți oameni din industria asta care mă vor ocoli. Astăzi aș vrea să vă povestesc despre băiatul ăsta de-și spune What€’s Up.

Cine e el, scuzați-mi ignoranța de om care se învârte prin muzica românească de 14 ani, nu știu. A apărut pe radio anul acesta, împreună cu alți câțiva băieți. Eu le spun strofari. Oameni care n-au avut niciodată o piesă singuri, dar care apar pe cântecele altora. Pe multe cântece ale altora. Producătorii n-au încredere să lanseze melodii 100% cântate și atunci bagă o strofă-două de rap pe undeva, ca să rupă piesa. Soluția nu au inventat-o ei, se poartă prin muzica mondială de ani buni. Diferența dintre ei și noi este că, de obicei, la ei strofele de rap aparțin unor nume foarte mari, care dau greutate piesei prin aportul lor de imagine. La noi, fără să-mi pot explica exact de ce, treaba asta nu se poartă. Poate rapperii consacrați sunt prea scumpi, poate preferă să își lanseze piese singuria…. Mă rog. Nu asta este ideea. Astfel au apărut băieții ăștia, pe care nu-i știe nimeni, dar apar în toate piesele cu câte-o strofă-două, unele cam șchioape între noi fie vorba.

Traseul unui strofar este simplu. Azi o strofă pe piesa unui artist mare, mâine pe a altuia, ți se aude numele la radio, apari în clipuri, devii cunoscut și apoi lansezi primul tău single. Cazul cel mai cunoscut se numește Pitbull. Ok. Înapoi la oile noastre. Voi avea imensa neobrăzare de a mă adresa direct artistului în cauză în rândurile următoare, însă v-aș invita să citiți și voi ce am a-i spune.

Stimate domnule What’s Up,

Nu am avut plăcerea de a vă cunoaște niciodată, deși mi-aș fi dorit lucrul acesta. Nu din vreo stimă deosebită pe care v-o nutresc, ci pentru că ieri ar fi trebuit să vă aflați la Winter Kiss Predeal pentru a susține un mini-concert pe pârtia Clăbucet și pentru un interviu în direct pe Kiss FM. Această apariție era una universal-benefică. Oamenii de pe pârtie se bucurau de câteva minute de muzică, ascultătorii Kiss FM primeau vești despre un artist difuzat la radio, iar Dumneavoastră ați fi avut ocazia să vă îmbunătățiți imaginea auzindu-vă pe cel mai ascultat radio din România, apărând pe pagina de facebook și pe site-ul acestui post de radio.

Apariția Dumneavoasta a fost stabilită cu vreo două săptămâni în urmă, confirmată și reconfirmată. Faptul că nu ați ajuns ieri poate fi cauza unui șir de întâmplări nefericite, după cum susțin cei care vă reprezintă. Nu zic nu, nu vreau să fiu nedrept. Cu toate acestea, să pleci spre Predeal cu doar două ore și jumătate înainte de ora programată într-o zi în care toată lumea știe că traficul pe Valea Prahovei este infernal, s-ar putea să nu fie cea mai bună soluție. Fără să fiu Hercule Poirot (ăsta este un detectiv din romanele Agathei Christie, nu personajul francez de desene animate cum sunteți tentat să credeți) și cu ajutorul unei întâmplări, am confruntat informațiile pe care le primeam de la Dumnevoastră cu realitatea și aș vrea să vă spun că nu prea se pupă. În sensul în care o mașină în care se aflau doi colegi de-ai mei a pornit de la Sinaia spre Predeal la cam 30 de minute după ce reprezentanții Dumneavoastră îmi spuseseră că v-ați fi aflat în acea localitate, deplasându-vă în aceeași direcție. Acea mașină a ajuns cu aproape o oră înainte ca Dumneavoastră să fiți zărit întâmplător în Predeal de alți colegi de-ai mei. Sunt sigur că până și Dumneavoastră vă puteți folosi cunoștințele de aritmetică pentru a constata nulitatea valorii de adevăr a afirmațiilor ce mi-au fost transmise.

Precedentul, stimate domnule What’€™s Up, s-a creat, în ceea ce privește Kiss FM, acum vreo câteva săptămâni. Când, invitat la Cronica Cârcotașilor împreună cu Amna, Dumneavoastră ați uitat să vă treziți. Poate că nu știți, însă matinalurile, oricât de crunte ar fi pentru artiști prin ora de trezire, reprezintă punctul de maximă audiență al unui radio. Adică atunci v-ar fi ascultat foarte, FOARTE mulți oameni. V-aș atrage de asemenea atenția asupra unui alt detaliu: sunteți singurul artist care anul acesta a reușit performanța de a nu ajunge la programarea de la Winter Kiss. Cine au fost proștii punctuali? Păi…. nume mici ale industriei, nume nedemne de a fi menționate în același articol cu al Dumneavoastră, nume precum: Voltaj, Elena Gheorghe, Corina, DJ Sava & Raluka. Niște neica nimeni cu hituri multe pe radio. Niște terchea-berhcea care știu cum se fabrică și, mai ales, cum se menține succesul. Evident că oamenii aceștia nu se pot compara cu imensa Dumneavoastră carieră care include 3-4 strofe pe niște piese care nu vă aparțin.

Aș vrea, de asemenea, să vă aduc la cunoștință faptul că în industrie sunteți admirat pentru felul dezinvolt cu care vă bateți joc de oameni. Artiste care se plâng pentru că uitați să ajungeți la concerte, foști impresari care au renunțat să vă reprezinte pentru că își făceau firma de rușine având în portofoliu numele Dumneavoastră, iar lista poate continua. Pentru că ei au tăcut în public până acum, le voi respecta discreția și nu le voi pomeni numele. Dumneavoastră, însă, știți foarte bine despre cine vorbesc.

Desigur că felul în care alegeți să vă dezvoltați cariera vă aparține în totalitate. Tocmai din acest motiv nu vă voi ține aici o lecție de profesionalism. Vă voi povesti, însă, despre politețe. Politețea omului care, atunci când greșește, își cere scuze. Nu printr-un sms trimis de nu-știu-ce-fată-care-lucrează-nu-știu-unde. Ci personal. Cu vocea din dotare. Eu așa procedez dacă o fac de oaie. La fel a procedat și artistul care v-a întovărășit ieri. Se pare că Dumneavoastră nu socotiți de cuviință să risipiți din cuvintele atât de prețioase pe un biet DJ de radio. Nu-i problemă. Am eu destule vorbe despre amândoi, după cum puteți vedea.

Închei aici, dorindu-vă tot binele din lume, multă sănătate în 2014 că despre cariera Dumneavoastră nu cred să mai auzim foarte mult timp de-acum încolo. Eu unul vă asigur de faptul că de-acum încolo vă voi trata la fel cum ați ales Dumneavoastră să mă tratați pe mine: vă voi ignora în totalitate. Îmi invit colegii de breaslă să facă același lucru, că mai mult nu meritați. Iar când radiourile nu mai vorbesc despre un cântăreț, el se poate apuca liniștit de pictat, de tuns iarba sau barba, sau de remaiat ciorapi. Îi invit și impresarii din România să va trateze cu aceeași seriozitate cu care alegeți Dumneavoastră să tratați evenimentele contractate de ei în numele Domniei Voastre.

Pe Măria Sa publicul ce citește aceste rânduri nu-l rog nimic. Pentru că publicul judecă întotdeauna drept, domnule „artist”.

Fără pic de stimă,

Dan Fințescu”, a scris Dan Fințescu.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Life Style

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman, mărturisiri despre experiența lor de suflet: “Este măgulitor!”

Published

on

Foto Credit: HAPPY CHANNEL

Au cucerit numeroși telespectatori cu rolurile lor din “Fructul oprit”, iar pe parcursul difuzării serialului la Antena 1 au primit foarte multe reacții.

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman au trăit, în ultimele luni, una dintre cele mai frumoase experiențe profesionale, făcând echipă cu actori talentați și iubiți de publicul român, pentru a pune în scenă o poveste impresionantă.

Echipa emisiunii “Povești COOL” continuă și în această sâmbătă (19 mai), de la ora 16.00, la Happy Channel, seria interviurilor cu actorii din “Fructul oprit”. De data aceasta, Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman au vorbit despre experiența trăită pe platourile de filmare ale primei drame psihologice din peisajul serialelor autohtone. Cei doi au fost surprinși la Snagov, într-o locație superbă, acolo unde se desfășoară o mare parte din filmările serialului difuzat miercurea, de la ora 20.00, la Antena 1. “Este un proiect de suflet pentru mine, mi-a plăcut foarte mult perioada asta în care am lucrat alături de oameni frumoși, oameni talentați, adevărați profesioniști.”, mărturisește Cristina Ciobănașu despre producția care a cucerit numeroși telespectatori, în cadrul căreia o interpretează pe Ana Caragea.

Am învățat foarte multe lucruri de la Ioan. Îl respect și îl îndrăgesc, mă bucur foarte tare că am reușit să-i dau viață acestui personaj. Sunt fericit pentru că foarte mulți oameni mi-au spus <<Faci o treabă extraordinară!>>, <<I-ai dat suflet și emoție acestui personaj!>>, <<Empatizăm cu el.>>. Este măgulitor! Te bucuri să auzi astfel de lucruri și să primești mesaje de la oameni care se uită la serial. Îmi place foarte tare! Unii spun că este rolul vieții mele. Eu sper să mai am roluri memorabile și să nu fie chiar rolul vieții mele, dar până acum pot să spun că Ioan este rolul pe care îl îndrăgesc cel mai tare și pe care l-am făcut cu toată inima mea!”, a povestit Vlad Gherman.  

Anii petrecuți în lumina reflectoarelor și-au spus cuvântul, ajutând-o pe Cristina să pună în scenă unele momente solicitante emotional.“Este vorba de exercițiu, am început de mică să fac asta și treptat am luat-o ca pe un lucru normal, care venea la pachet cu meseria. Niciodată nu m-am gândit <<Vai, este greu să plângi! Cum o să fac asta?>>. Ușor, ușor, exersând, am ajuns să pot să controlez asta.”, a spus ea.

Vlad le-a transmis fanilor că ultimele episoade ale serialului vor avea momente total neașteptate. “Lucrurile se complică, intervin drame, situații limită, intrigi. Totul devine incert și imprevizibil, așa că orice ați crezut despre serialul ăsta, că o s-o ia într-o direcție anume, o să vă fie spulberate acele scenarii.”

Telespectatorii Happy Channel pot urmări interviul integral acordat de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman, sâmbătă, de la ora 16.00, la Povești COOL.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Lucrurile complicate pot deveni simple

Published

on

Nu stiu cati dintre voi se gandesc la faptul ca in prezent pot avea la indemana toate lucrurile pe care si le doresc si nu cred ca mai trebuie sa vorbim despre genul acela de produse pe care le gasiti in diferite magazine. Poate ca ar fi mult mai util daca ne-am stradui sa ne punem in ordine toate gandurile si sa intelegem ca tehnologia din ziua de astazi ne poate aduce cele mai mari beneficii. Cu siguranta pentru cei ce sunt conectati in permanenta la internet si la noile tehnoloegii pentru ei nu este nici un fel de problema, mai ales ca au totul la un click distanta.

De asemenea sunt persoane ce nu inteleg acest concept si nici de ce sunt posibile anumite servicii. Cel mai probabil multi dintre ei nici macar nu inteleg de ce sunt necesare aceste servicii. Chiar daca aducem in discutie acele produse pe care le poti comanda prin intermediul internetului, fie ca vorbim despre produse electronice sau electrocasnice sau fie ca vorbim de servicii putin mai complexe si in acelasi timp mai complicate cum sunt acele servicii funerare sau acea comanda coliva, pe care de acum o poti face oricand.

Stiu ca in mintea unora aceste lucruri devin putin confuze si o buna parte dintre aceste persoane confuze nu isi pot explica asemenea tipuri de servicii. De fapt problema in sine nu este legata de aceste servicii, ci de faptul ca exista astfel de servicii, iar foarte multe dintre aceste prsoane nu isi pot explica cum este posibil un asemenea serviciu, cel putin cel legat de comandarea colivei. Multi dintre ei sunt putin mai traditionalisti si nu vor intelege lucrurile, cu atat mai mult daca nu sunt familiarizati cu noaua tehnologie si beneficiie pe care le poate aduce internetul. Bineinteles nu trebuie sa-i judecam atat de aspru pe acesti oameni mai ales daca nu sunt obisnuiti cu astfel de lucruri.

Pana la urma toate aceste servicii nu fac altceva decat sa ii ajute tot pe ei, sa le dea acea mana de ajutor atunci cand nu au la cine apela si nu stiu ceea ce au de facut pentru rezolvarea anumitor situatii. Iar toate aceste mici detalii sunt efecte ale societatii in care traim, deoarece inca mai exista comunitati care nu au posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce inseamna dezvoltare si noua tehnologie. Cat despre servicii exact cum am spus si putin mai devreme, in randurile de mai sus, acestea sunt menite pentru a fi in ajutorul acelor oameni  care nu stiu sa se descurce in anumite situatii sau care, printre multe altele, nu au timpul necesar ori sunt mult mai comozi decat isi pot iamgina unii dintre noi.

Asadar indiferent de tipul de serviciu de care amintim acesta nu este o problema si nici nu este un generator de probleme, ci mai degraba este exact inversul acestui fapt. De aceea indiferent de problema pe care o aveti veti gasi ajutor si rezolvare fara sa intampinati alte greutati sau sa aveti dubii cu privire la acestea. Iar dupa toate cele spuse trebuie sa stiti ca nu aveti niciun motiv de ingrijorare atunci cand va indreptati catre astfel de servicii.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Actorul Marius Manole, în scaun cu rotile prin București: ”Ești în permanență cu senzația unui pericol iminent”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Cunoscutul actor Marius Manole a acceptat provocarea de a fi parte dintr-un experiment inedit, acela de a face turul Bucureștiului în scaun cu rotile, tocmai pentru a atrage atenția autorităților față de dificultățile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități atunci când vor să se deplaseze în Capitală.

În cadrul ediției de astăzi a emisiunii ”Totul pentru dragoste”, prezentată de Mirela Vaida la Antena 1, Lidia Leahu, o tânără care a aflat la vârsta de 14 ani că suferă de distrofie musculară și-a împărtășit propria poveste de viață.

Lidia a ajuns în scaun cu rotile de la o vârstă fragedă, a trecut prin perioade extrem de dificile, a intrat în depresie, dar a reușit de fiecare dată să se ridice și să o ia de la capăt. Acum, ea locuiește în Germania, pentru că viața ei este mai ușoară acolo, dar continuă să inițieze multe proiecte în România, cu speranța de a schimba percepția societății și a autorităților față de persoanele cu dizabilități. Una dintre aceste inițiative este cea în care îndeamnă persoanele publice să încerce să meargă prin propriul oraș în scaun cu rotile, pentru a vedea cât este de dificil.

Actorul Marius Manole a fost cel care a dat curs invitației primite din partea emisiunii ”Totul pentru dragoste” de a-i face o surpriză Lidiei acceptând provocarea pe care ea a lansat-o.

”Am acceptat invitația cu mare drag. Am mers în tot orașul, pe unde am putut, să vedem cât de ușor sau cât de greu le este unor oameni să treacă prin viață. Nu sunt multe instituții care au rampă. Bordurile înalte îţi fac accesul dificil, dacă nu chiar imposibil, la magazine, la farmacie. Nu am putut merge pe trotuar, pentru că trotuarul este ocupat de mașini, așa că a trebuit să merg pe carosabil, printre mașini. În București, în anul 2018, încă mai sunt stații de metrou în care persoanele cu dizabilități nu pot avea acces singure.

Suntem obișnuiți să ne mirăm, să arătăm cu degetul, să criticăm. Dacă ieși din casă singur ești într-un continuu disconfort psihic, în permanență cu senzația unui pericol iminent”, a explicat Marius Manole după o zi în care a mers în scaun cu rotile prin București.

”A fost o surpriză și o mare bucurie. E important să arătăm oamenilor și să conștientizăm anumite lucruri”, a declarat Lidia emoționată după ce a văzut prin câte dificultăți a fost nevoit să treacă și artistul la rândul lui.

Emisiunea ”Totul pentru dragoste” prezentată de Mirela Vaida poate fi urmărită în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 14.00, la Antena 1, unde sunt prezentate povești de viață impresionante.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending