Connect with us

Emisiuni

De Crăciun, la TVR 3 se spun poveşti la gura sobei (vezi program complet)

Published

on

În preajma Crăciunului, TVR 3 difuzează numeroase programe speciale, având ca temă Naşterea Domnului – emisiuni de colinde, transmisiuni în direct ale slujbelor religioase oficiate în diverse oraşe ale ţării, reportaje despre semnificaţia şi valorile Crăciunului, dezbateri etc.

 

Pentru că atmosfera Crăciunului aduce oamenii dragi împreună, TVR 3 le oferă telespectatorilor săi Poveşti la gura sobei, o emisiune realizată de Studioul teritorial Târgu Mureş, sub forma unui grupaj de reportaje inedite, bune de povestit în tihnă, de sărbători. De luni până joi, de la 16.30 (şi în reluare de la 21.30), vom asculta poveşti despre oameni deosebiţi şi locuri care ne rămân în memorie. În Ajun, ascultăm o „Poveste din Ţara Lăpuşului”, avându-l ca personaj principal pe cel mai bătrân rapsod popular din Maramureş, poveste ce dezvăluie şi câteva obiceiuri de iarnă uitate. Marţi, în ziua de Crăciun, aflăm povestea unui sat părăsit de pe culmile Apusenilor, dintr-un reportaj ce poartă numele „Şapte case”. La Buteşti au mai rămas şapte familii care trăiesc, izolate de lume, în condiţii greu de închipuit pentru secolul nostru. Totuşi, sărbătorile vin şi aici… „Povestea lui Teofil” o ascultăm pe 26 decembrie, tot la gura sobei. Teofil Hanăş locuieşte într-un cătun din comuna Poiana Vadului, judeţul Alba. Are numai zece clase şi este paracliser la biserica din sat. A publicat, după 1990, şase volume de poezie. Versurile sale au fost preluate de importanţi interpreţi de folclor din Ardeal. Cea de-a patra poveste la gura sobei,intitulată „Pită şi slană de… Bruxelles”, este povestea unei familii de ardeleni adevăraţi, stabiliţi în capitala Europei, la Bruxelles, precum şi istoria unui pictor care a avut prima expoziţie personală la… şaizeci de ani, chiar în prejma sărbătorilor de iarnă.

 

***

Şi anul acesta, de Crăciun, colindele pătrund în casele telespectatorilor TVR 3. Aşa cum ne-a obişnuit, Studioul teritorial Timişoara prezintă Concerto di Natale, cu muzică simfonică din Biserica Millenium, din Timişoara. Concertul va putea fi urmărit luni, de la ora 18.30. În continuare, de la 19.30, de la TVR Iaşi vin Colinde cu corul Byzantion, dirijor Adrian Sârbu. Filmările sunt realizate la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi. În aceeaşi seară, de la ora 22.00, TVR Timişoara ne invită la un spectacol de colinde şi muzică populară cu un titlu sugestiv: Hai feciori cu dubele! Iar târziu în noapte, putem asculta Colinde vechi, de la Studioul TVR din Târgu Mureş – cele mai vechi şi mai frumoase colinde de Crăciun, precum şi povestea unor obiceiuri uiate din întrega Transilvanie, culese acum cu… obiectivul camerei de luat vederi.

 

Vechi de două mii de ani, colindul românesc nu şi-a pierdut prospeţimea. Pe 25 decembrie, de la ora 17.00, TVR 3 difuzează programul Am plecat să colindăm, realizat de studioul de la Târgu Mureş, cuprinzând câteva dintre cele mai reprezentative şi mai frumoase colinde şi obiceiuri de iarnă din Ardeal, împreună cu povestea lor. De la ora 18.00, colindători din toate regiunile ţării vin în studioul TVR Timişoara, cântând, pentru telespectatorii TVR 3 Colinde, colinde. Iar de la 19.30 Studioul teritorial Iaşi ne aduce Colind cu Aura Urziceanu, un program de colinde cu celebra interpretă, alături de Romeo Cozma, corul Animus şi Ansamblul de percuţie condus de Florian Simion. Seara de Crăciun revine, din nou, cântecului specific sărbătorii Naşterii Domnului: de la ora 22.00, TVR Craiova aduce deja tradiţionalul Colindar cu Paula Seling, un concert extraordinar al îndrăgitei Paula Seling, alături de corul mimico-gestual Anghelos.

 

Colindele continuă şi în cea de-a doua zi de Crăciun. De la ora 11.00, Studioul teritorial Iaşi aduce la TVR 3 un Concert de sărbători cu Opis Band. Iar de la ora 17.00 Ducu Bertzi vine cu al său cânt în casele românilor, dintr-un concert prezentat de TVR Craiova. Seara de miercuri este dedicată veseliei şi jocului. Sub umbrela îndrăgitei emisiuni Cântec şi poveste, TVR Craiova oferă telespectatorilor TVR 3, de la ora 20.00, un Spectacol folcloric cu doi dintre cei mai iubiţi cântereţi de muzică populară, prezentat de Laura Dincă. Plini de cântec şi voie bună, Niculina Stoican şi Petrică Mâţu Stoian intră în casele românilor în a doua zi de Crăciun, alături deAnsamblul Folcloric „Maria Tănase”. În aceeaşi seară, de la ora 22.00, TVR Iaşi ne oferă un Spectacol de dans cu trupa The Sky, un spectacol extraordinar de Crăciun, intitulat „Santa’s Last Dancers”.

 

***

Şi programele cu specific religios se regăsesc, de Crăciun, în grila TVR 3. Marţi dimineaţă, de la 9.30, de la TVR Cluj vine o Scrisoare Pastorală cu Episcopul Crihălmeanu. Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic, ne invită în Anul Credinţei să reflectăm asupra omului creat după chipul, asemănarea şi icoana lui Dumnezeu. De la ora 10.00, Cristian Tabără moderează, în direct de la Cluj, emisiunea Axios, cu transmisiunea Sfintei Liturghii de Crăciun de la Mănăstirea Crişan din judeţul Hunedoara. Iar joi, pe 27 decembrie, de la 10.10, în direct şi în simulcast cu TVR 1, TVR 3 oferă telespectatorilor săi slujba Sfântului Ştefan, în cadrul emisiunii Repere sacre.

 

***

Emisiunile care reflectă obiceiurile românilor de Crăciun se numără şi în acest an printre programele TVR 3. În Ajun, de la ora 11.00, aflăm ce se întâmplă De Ignat în Ţara Huţulilor, prin intermediul TVR Iaşi. De la ora 17.00, tot luni, Cristian Tabără ne face o invitaţie de nerefuzat: Gustă Transilvania. La Boz, o localitate aflată la câţiva kilometri de Deva, în care mai locuiesc doar cinci familii, se mai păstrează intact un obicei vechi de sute de ani: colindătorii apar pe rând, pe categorii de vârstă, cu instrumente şi ritualuri diferite. Etnologii de la Bucureşti vin de Crăciun să vadă cu ochii lor felul în care se colindă şi azi la Boz. Emisiunea realizată de Studioul teritorial Cluj va fi transmisă în direct la TVR 3. Iar jurnaliştii de la Târgu Mureş ne îndeamnă la un Crăciun cu… sănătate, marţi, de la ora 9.00, într-o emisiune culinară specială, realizată la o fermă ecologică, ce îşi propune să distrugă mitul adânc înrădăcinat cum că de sărbători românii nu mănâncă sănătos. Caravana TVR 3 de la Cluj are, de asemenea, ediţii speciale, de miercuri până duminică, de la ora 19.00. Subiectele propuse de cei doi moderatori, Irina Gaşpar şi Dorin Mesaroş, vizează satul românesc în sărbătoarea Crăciunului: tradiţii, reţete, obiceiuri specifice vieţii la ţară.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

Andrei Ștefănescu va prezenta alături de Nasrin Ameri matinalul de weekend la Antena Stars

Published

on

Foto Credit: ANTENA STARS

Începând de sâmbătă, 3 martie, Andrei Ștefănescu  se va alătura familiei Antena Stars și va prezenta emisiunea ”Star Matinal” alături de Nasrin Ameri și de asistenta Roxana Nicolae.

Andrei  mărturisește că are emoții, dar este și foarte bucuros că va face parte din echipa matinală de weekend de la Antena Stars.

”Dorința de a face o emisiune live a fost una foarte mare, mi se pare un bun exercițiu, un pas înainte în carieră. Nu este ușor să fii în direct, pentru că trebuie să fii natural, spontan, dar în același timp să ai și grijă ce spui. Mă bucur foarte mult să fac parte din familia Antena Stars, eu simt de mult timp că fac parte din această familie.

Am fost foarte bucuros pentru că am simțit că oamenii au încredere în mine că pot face o treabă bună. Am fost și prudent pentru că un matinal de weekend este o mare responsabilitate, mai ales pentru noi, artiștii care avem multe evenimente la sfârșit de săptămână”, spune Andrei Ștefănescu.

În noua formulă, echipa ”Star Matinal” îi va aștepta pe telespectatori în fiecare weekend, de la ora 9.00, ca de obicei, cu o mulțime de surprize și exclusivități, numai la Antena Stars.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Un concurent va reuși imposibilul la ”iUmor” și va smulge o reacție neașteptată de la Cheloo

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Reacție în premieră pentru juratul iUmor care unora dintre concurenți le dă emoții.

Duminică seara, de la ora 20.00, la Antena 1, în prima ediție din cel de-al cincilea sezon”, un concurent va reuși să îl facă pe Cheloo să râdă cu lacrimi! 

Dacă unii concurenți își fac curaj înainte de a intra pe scena ”iUmor” și de a-și prezenta numărul înaintea celor trei jurați, duminică, de la ora 20.00, unul dintre aceștia va reuși o performanță în premieră. Numărul prezentat va stârni hohote de râs și ropote de aplauze, iar Cheloo va râde până la lacrimi. ” E numărul meu preferat, nu sunteți primii care călătoriți jumătate de planetă pentru a veni aici, dar pentru mine sunteți numărul 1!”, va mărturisi Cheloo încântat.

Delia va fi și ea uimită de ceea ce va vedea. ”Ideilea acestea cred că îți vin când nu ai probleme. Cred că ei au o viață frumoasă! Să îți vină inspirația pe frecvența asta, trebuie să fii un om fericit!”, va concluziona jurata.

Cea mai îndrăgită emisiune de umor din România revine duminica aceasta, 25 februarie, de la ora 20.00, la Antena 1. Anul acesta, aspiranții la marele premiu „iUmor” au adus cele mai amuzante numere de stand up, magie, mimă sau improvizație, inedite și pentru jurați, dar și pentru telespectatorii care vor urmări și vor vota prestațiile din sezonul cu numărul cinci, începând din 25 februarie, de la ora 20.00, la Antena 1.

Fiecare dintre cei trei jurați își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

Concurenţii din fiecare ediţie care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Cei trei câștigători de până acum au fost Vlad Grigorescu (sezonul I), Maria Popovici (sezonul al II-lea), Doina Teodoru (sezonul al III-lea) și Ana Maria Calița (sezonul al IV-lea).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Din Venezuela la ”iUmor” pentru că e îndrăgostit de Delia: ”Sunt înnebunit după ea”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Surpriză în prima ediție iUmor” din cel de-al cincilea sezon, duminică de la ora 20.00, la Antena 1! Un concurent va mărturisi că a bătut drumul tocmai din Venezuela cu un motiv ascuns.

Mai exact, artistul în vârstă de 30 de ani va mărturisi duminică, de la ora 20.00, că este complet îndrăgostit de Delia! ”N-ai idee cât timp mi-a luat să ajung aici, să o caut pe Delia. Am venit pentru ea, sunt înnebunit după ea. Cu părul ei blond, ochii senini, curbele ei… Sunt nerăbdător să o văd! Sunt mort după Delia, mai mult decât după oricare alta și e prima datã când spun asta.  Voi face specialitatea mea, voi face numărul cu drag fetei mele preferate. Apoi o să am un final fericit. Va fi o surpriză!”, promite artistul din Venezuela.

Cea mai îndrăgită emisiune de umor din România revine duminica aceasta, 25 februarie, de la ora 20.00, la Antena 1. Anul acesta, aspiranții la marele premiu „iUmor” au adus cele mai amuzante numere de stand up, magie, mimă sau improvizație, inedite și pentru jurați, dar și pentru telespectatorii care vor urmări și vor vota prestațiile din sezonul cu numărul cinci, începând din 25 februarie, de la ora 20.00, la Antena 1.

Fiecare dintre cei trei jurați își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

Concurenţii din fiecare ediţie care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Cei trei câștigători de până acum au fost Vlad Grigorescu (sezonul I), Maria Popovici (sezonul al II-lea), Doina Teodoru (sezonul al III-lea) și Ana Maria Calița (sezonul al IV-lea).

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending