Connect with us

Emisiuni

De Crăciun, la TVR 3 se spun poveşti la gura sobei (vezi program complet)

Published

on

 

În preajma Crăciunului, TVR 3 difuzează numeroase programe speciale, având ca temă Naşterea Domnului – emisiuni de colinde, transmisiuni în direct ale slujbelor religioase oficiate în diverse oraşe ale ţării, reportaje despre semnificaţia şi valorile Crăciunului, dezbateri etc.

 

Pentru că atmosfera Crăciunului aduce oamenii dragi împreună, TVR 3 le oferă telespectatorilor săi Poveşti la gura sobei, o emisiune realizată de Studioul teritorial Târgu Mureş, sub forma unui grupaj de reportaje inedite, bune de povestit în tihnă, de sărbători. De luni până joi, de la 16.30 (şi în reluare de la 21.30), vom asculta poveşti despre oameni deosebiţi şi locuri care ne rămân în memorie. În Ajun, ascultăm o „Poveste din Ţara Lăpuşului”, avându-l ca personaj principal pe cel mai bătrân rapsod popular din Maramureş, poveste ce dezvăluie şi câteva obiceiuri de iarnă uitate. Marţi, în ziua de Crăciun, aflăm povestea unui sat părăsit de pe culmile Apusenilor, dintr-un reportaj ce poartă numele „Şapte case”. La Buteşti au mai rămas şapte familii care trăiesc, izolate de lume, în condiţii greu de închipuit pentru secolul nostru. Totuşi, sărbătorile vin şi aici… „Povestea lui Teofil” o ascultăm pe 26 decembrie, tot la gura sobei. Teofil Hanăş locuieşte într-un cătun din comuna Poiana Vadului, judeţul Alba. Are numai zece clase şi este paracliser la biserica din sat. A publicat, după 1990, şase volume de poezie. Versurile sale au fost preluate de importanţi interpreţi de folclor din Ardeal. Cea de-a patra poveste la gura sobei,intitulată „Pită şi slană de… Bruxelles”, este povestea unei familii de ardeleni adevăraţi, stabiliţi în capitala Europei, la Bruxelles, precum şi istoria unui pictor care a avut prima expoziţie personală la… şaizeci de ani, chiar în prejma sărbătorilor de iarnă.

 

***

Şi anul acesta, de Crăciun, colindele pătrund în casele telespectatorilor TVR 3. Aşa cum ne-a obişnuit, Studioul teritorial Timişoara prezintă Concerto di Natale, cu muzică simfonică din Biserica Millenium, din Timişoara. Concertul va putea fi urmărit luni, de la ora 18.30. În continuare, de la 19.30, de la TVR Iaşi vin Colinde cu corul Byzantion, dirijor Adrian Sârbu. Filmările sunt realizate la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi. În aceeaşi seară, de la ora 22.00, TVR Timişoara ne invită la un spectacol de colinde şi muzică populară cu un titlu sugestiv: Hai feciori cu dubele! Iar târziu în noapte, putem asculta Colinde vechi, de la Studioul TVR din Târgu Mureş – cele mai vechi şi mai frumoase colinde de Crăciun, precum şi povestea unor obiceiuri uiate din întrega Transilvanie, culese acum cu… obiectivul camerei de luat vederi.

 

Vechi de două mii de ani, colindul românesc nu şi-a pierdut prospeţimea. Pe 25 decembrie, de la ora 17.00, TVR 3 difuzează programul Am plecat să colindăm, realizat de studioul de la Târgu Mureş, cuprinzând câteva dintre cele mai reprezentative şi mai frumoase colinde şi obiceiuri de iarnă din Ardeal, împreună cu povestea lor. De la ora 18.00, colindători din toate regiunile ţării vin în studioul TVR Timişoara, cântând, pentru telespectatorii TVR 3 Colinde, colinde. Iar de la 19.30 Studioul teritorial Iaşi ne aduce Colind cu Aura Urziceanu, un program de colinde cu celebra interpretă, alături de Romeo Cozma, corul Animus şi Ansamblul de percuţie condus de Florian Simion. Seara de Crăciun revine, din nou, cântecului specific sărbătorii Naşterii Domnului: de la ora 22.00, TVR Craiova aduce deja tradiţionalul Colindar cu Paula Seling, un concert extraordinar al îndrăgitei Paula Seling, alături de corul mimico-gestual Anghelos.

 

Colindele continuă şi în cea de-a doua zi de Crăciun. De la ora 11.00, Studioul teritorial Iaşi aduce la TVR 3 un Concert de sărbători cu Opis Band. Iar de la ora 17.00 Ducu Bertzi vine cu al său cânt în casele românilor, dintr-un concert prezentat de TVR Craiova. Seara de miercuri este dedicată veseliei şi jocului. Sub umbrela îndrăgitei emisiuni Cântec şi poveste, TVR Craiova oferă telespectatorilor TVR 3, de la ora 20.00, un Spectacol folcloric cu doi dintre cei mai iubiţi cântereţi de muzică populară, prezentat de Laura Dincă. Plini de cântec şi voie bună, Niculina Stoican şi Petrică Mâţu Stoian intră în casele românilor în a doua zi de Crăciun, alături deAnsamblul Folcloric „Maria Tănase”. În aceeaşi seară, de la ora 22.00, TVR Iaşi ne oferă un Spectacol de dans cu trupa The Sky, un spectacol extraordinar de Crăciun, intitulat „Santa’s Last Dancers”.

 

***

Şi programele cu specific religios se regăsesc, de Crăciun, în grila TVR 3. Marţi dimineaţă, de la 9.30, de la TVR Cluj vine o Scrisoare Pastorală cu Episcopul Crihălmeanu. Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic, ne invită în Anul Credinţei să reflectăm asupra omului creat după chipul, asemănarea şi icoana lui Dumnezeu. De la ora 10.00, Cristian Tabără moderează, în direct de la Cluj, emisiunea Axios, cu transmisiunea Sfintei Liturghii de Crăciun de la Mănăstirea Crişan din judeţul Hunedoara. Iar joi, pe 27 decembrie, de la 10.10, în direct şi în simulcast cu TVR 1, TVR 3 oferă telespectatorilor săi slujba Sfântului Ştefan, în cadrul emisiunii Repere sacre.

 

***

Emisiunile care reflectă obiceiurile românilor de Crăciun se numără şi în acest an printre programele TVR 3. În Ajun, de la ora 11.00, aflăm ce se întâmplă De Ignat în Ţara Huţulilor, prin intermediul TVR Iaşi. De la ora 17.00, tot luni, Cristian Tabără ne face o invitaţie de nerefuzat: Gustă Transilvania. La Boz, o localitate aflată la câţiva kilometri de Deva, în care mai locuiesc doar cinci familii, se mai păstrează intact un obicei vechi de sute de ani: colindătorii apar pe rând, pe categorii de vârstă, cu instrumente şi ritualuri diferite. Etnologii de la Bucureşti vin de Crăciun să vadă cu ochii lor felul în care se colindă şi azi la Boz. Emisiunea realizată de Studioul teritorial Cluj va fi transmisă în direct la TVR 3. Iar jurnaliştii de la Târgu Mureş ne îndeamnă la un Crăciun cu… sănătate, marţi, de la ora 9.00, într-o emisiune culinară specială, realizată la o fermă ecologică, ce îşi propune să distrugă mitul adânc înrădăcinat cum că de sărbători românii nu mănâncă sănătos. Caravana TVR 3 de la Cluj are, de asemenea, ediţii speciale, de miercuri până duminică, de la ora 19.00. Subiectele propuse de cei doi moderatori, Irina Gaşpar şi Dorin Mesaroş, vizează satul românesc în sărbătoarea Crăciunului: tradiţii, reţete, obiceiuri specifice vieţii la ţară.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Marian Drãgulescu în rol de Sancho Panza la „Next Star”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

O nouã searã spectaculoasã şi încãrcatã de emoţie se anunţã sâmbãta aceasta, de la 20:00, la Antena 1, când pe scena „Next Star” va urca o nouã serie de copii uimitori.

Muzicã bunã, un moment excepţional de acrobaţie, desen pe apã, calcul japonez, dans tradiţional ucrainean, umor, o demonstraţie la calul cu mânere sau un moment muzical emoţionant, din care nu va lipsi toaca sunt doar câteva dintre ingredientele unei seri speciale marca „Next Star”.

Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii se numãrã şi multiplul campion mondial şi european Marian Drãgulescu, care, costumat în Sancho Panza, vine alãturi de David, un puşti de 12 ani, gimnast de performanţã, pentru un moment executat la calul cu mânere.

„Don Quihote, aici de faţã, este maestrul meu, care o sã mã înveţe azi sã cãlãresc!”, le va mãrturisi Marian Drãgulescu juraţilor, crescând aşteptãrile acestora. „Ştiam de la <<Asia Express>> cã Marian e un tip extrem de comic, acum mi se confirmã lucrurile!”, va dezvãlui Dorian Popa. Întregul moment va putea fi urmãrit sâmbãta aceasta, de la 20:00, la Antena 1, când telespectatorii vor putea afla  şi cine sunt ceilalţi copii talentaţi care vor lupta pentru trofeul „Next Star”.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Incepand de astazi, cupluri de vedete se vor duela in bucatarie, la Cine-i Chefu’?

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Incepand de astazi, in cea mai delicioasa competitive culinara, “Cine-i Chefu’?”, un cuplu de vedete va concura alaturi de celelalte doua perechi, alcatuite din oameni obisnuiti, in fiecare editie, pentru premiul de 1000 de Euro.

Printre cuplurile de vedete care isi vor face aparitia in platoul de la “Cine-i Chefu’?” se vor numara Raluca Badulescu si Catalin Botezatu, Cristian si Roxana Geaman, Teo Trandafir si Bursucu, Stefan Floroaica si Diana Bulimar, dar si multe alte nume alese pe spranceana, care vor sa demonstreze ca au chimie in bucatarie.

Provocarea gastronomica ajunge la un alt nivel, probele de foc contracronometru, tensiunea, dinamismul si discutiile spumoase intre concurentii de la “Cine-i Chefu’?” vor face deliciul celor din fata micilor ecrane. Nelipsite vor fi si accidentele inevitabile din bucatarie, dar si sfaturile utile din partea lui Chef Foa, atat pentru cei aflati in platou, cat si pentru telespectatori.

Nu ratati, de luni pana vineri, de la ora 17:00, cel mai delicios show culinar, “Cine-i Chefu’?”, numai la Kanal D!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Ediție specială ”Totul pentru dragoste”, în memoria artistului Aurelian Andreescu

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Aurelian Andreescu a fost fără doar și poate o voce de aur a României, un artist inegalabil ce a plecat în aplauze, lăsând în urmă o moștenire vastă de șlagăre. Vineri, 20 iulie, la 32 de ani de la trecerea în neființă a „Copacului” muzicii românești, ”Totul pentru dragoste”, emisiune prezentată de Mirela Vaida, va avea o ediție specială în memoria unui om de excepție.

Jolt Kerestely, compozitorul piesei ce a intrat în istoria muzicii, ”Copacul”, vine astăzi de la 14:00 la Antena 1 să vorbească despre relația sa cu Aurelian Andreescu și despre poveștile muzicale ce le-au consolidat colaborarea: ”I-am spus că am o piesă și că am încredere în ea. Apoi l-am întrebat dacă vrea să îmi cânte. A venit la mine acasă, i-am cântat la pian și a fost de acord. A luat locul trei la Festivalul de la Mamaia. Nimeni nu mai știe cine a luat locul 1”. Petre Geambașu, o altă voce ce i-a fost alături lui Aurelian Andreescu chiar în ultima zi din viață, vine și el în emisiunea Mirelei Vaida să vorbească despre cele mai frumoase amintiri la ultima apariție în public alături de artist, dar și despre vestea sumbră a dispariției lui: “«Aţi auzit ce s-a întâmplat? Aurelian Andreescu a murit…», mi-a zis. Vestea m-a lovit ca un trăsnet! Am rămas mut!”.

Deși a fost cunoscut și extrem de apreciat de fanii săi, Aurelian Andreescu a preferat să se ferească de ochii indiscreți ai publicului, motiv pentru care nu a dezvăluit foarte multe lucruri din viața sa privată. O căsnicie finalizată cu un divorț și o a doua iubire ce s-a transformat într-un suflet pereche au stat la baza poveștii din spatele cortinei. În puținele interviuri pe care le-a acordat, marele artist a ales să vorbească mai mult despre începutul carierei sale, decât despre viața lui sentimentală. Momentul cheie al periplului muzical a fost cel în care a fost remarcat de către chitaristul Gaby Mezei într-un restaurant din capitală. La scurt timp, aplauzele publicului și recunoașterea muzicală au venit într-un mod natural, iar acum, la 32 de ani de la dispariția sa, șlagărele consacrate ale lui Aurelian Andreescu continuă să strălucească.

Cum a reușit să treacă peste greutățile pe care le-a trăit și care sunt cele mai interesante dezvăluiri din viața unui artist greu de egalat, telespectatorii vor afla astăzi, de la ora 14.00, într-o ediție specială din cadrul emisiunii ”Totul pentru dragoste” prezentată de Mirela Vaida la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending