HomeMAGAZINEurovisionDe la Anna la Caiafa – România la Eurovision

De la Anna la Caiafa – România la Eurovision

De la prima participare la Eurovision, din 1994, Romania si-a mai facut simtita prezenta de 11 ori la nivelul competitiei. Din pacate in nici o situatie nu am reusit sa dobandim laurii primei pozitii.

Ne-am cramponat in reprezentatii scenice demne de limita joasa a penibilului, de vestimentatii agasante, de linii melodice care ori erau prea lente, demne de funeraliile unei virgine, ori prea vocale, galagioase chiar, fara a transmite un mesaj substantial. Exista insa si un aspect care in ultima vreme a capatat amploare: votul geopolitic, bazat pe valentele si conexiunile teritoriale, culturale, istorice intre tari.

Sa nu uitam ca acum 2 ani, Dima Bilan, reprezentantul Rusiei a castigat pentru ca in buna masura a primit punctaj maxim de la state foste sovietice. Aceste aspecte au generat de-a lungul timpului si scandaluri ceea ce a determinat o modificare la nivelul sistemului de vot facand posibil ca si statele neparticipante sa isi exercite dreptul de a alege. Astfel s-a mai diminuat efectul sau proportia votului pe raport de vecinatate.

Cea mai buna clasare a noastra a fost in 2005 cand Luminita Anghel si Sistem au ocupat pozitia a treia cu un total de 158 puncte prin melodia „Let me try”.

M-am gandit ca o rememorare a primelor 5 melodi iin ordinea clasarii ar fi de bun augur:

Luminita Anghel&Sistem

Mihai Traistariu

Monica Anghel&Marcel Pavel

Nicola

Todomondo

V-am atasat mai jos un tabel in care puteti regasi participarile Romaniei la Eurovision, punctajele obtinute in ordinea locului ocupat.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Latest comment

Lasă un răspuns