HomeALL MEDIADECIZIE CNA. Antena 2 nu se va transforma in Antena Stars din cauza Biancai Dragusanu

DECIZIE CNA. Antena 2 nu se va transforma in Antena Stars din cauza Biancai Dragusanu

CNA a respins solicitarea societăţii Antena TV Group de transformare a televiziunii Antena 2 în Antena Stars, unii membri ai Consiliului – Narcisa Iorga şi Laura Georgescu – precizând că postul se va tabloidiza prin emisiunile unor prezentatori ca Bianca Drăguşanu în noua grilă a canalului, informeaza Agentia Mediafax.

Societatea Antena TV Group SA a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) modificarea denumirii televiziunii Antena 2 în Antena Stars, modificarea siglei şi a grilei de programe a televiziunii.

„Premisa de la care plecăm este aceea că, de la lansarea sa, în 2007, Antena 2 a fost un post de dezbatere, fie că au fost subiecte sociale, showbiz, talk-show-uri (…) S-a atins potenţialul maxim relativ rapid, însă evoluţia pieţei TV din ultimii ani ne-a demonstrat că, păstrând lucrurile aşa cum sunt, nu mai avem suficientă forţă pentru a creşte cota de piaţă a canalului. Aşa a apărut această nouă repoziţionare a televiziunii, cu sloturi suplimentare de ştiri şi reality show în weekend”, a spus Cristian Ionescu.

Întrebat ce reality-show-uri ar urma să difuzeze noul Antena Stars, Cristian Ionescu a spus că vor fi două astfel de emisiuni: „Academia Biancăi” şi „Asistentele”.

Potrivit lui Ionescu, „Academia Biancăi” o are ca protagonistă pe Bianca Drăguşanu, care îşi prezintă povestea mai multor tinere.

„Dincolo de faptul că vorbim de un personaj care atrage atenţia, Bianca Drăguşanu a reuşit în viaţă. A pornit de la o fată de condiţie modestă, aşa cum sunt cele mai multe tinere din ţara asta, şi care şi-a găsit drumul ei în viaţă, şi-a deschis un business în modă, începe o carieră în televiziune”, a explicat Cristian Ionescu.

El a precizat că reality show-ul „Asistentele” va fi „o producţie care va intra în viaţa asistentelor TV Loredana Chivu şi Ana Maria Mocanu, care sunt asistentele programului „Un show păcătos” (de la Antena 1, n.r.)”.

Întrebat de membrul CNA Monica Gubernat cum garantează respectarea legislaţiei audiovizualului privind protecţia minorilor, Cristian Ionescu a spus că show-ul „Asistentele”, care ar putea pune astfel de probleme, este programat după 23.30.

Monica Gubernat a spus că, din punctul său de vedere, Bianca Drăguşanu nu are o poveste model, care poate fi dată ca exemplu unor tinere.

„Ea nu-şi arogă dreptul de a preda lecţii. Doamna Drăguşanu va fi prezentatoarea emisiunii”, i-a răspus Cristian Ionescu.

Un alt membru al CNA, Narcisa Iorga, a spus că, din punctul său de vedere, Antena Stars va fi o televiziune taboidizată 100%.

„Faptul că dumneavoastră vă ocupaţi de acest post, care sunteţi producător şi la «Acces direct» şi la «Un show păcătos», nu face decât să-mi confirme că acest Antena Stars va fi un post cu 24 de ore de «Acces direct» şi «Un show păcătos» (…) Nu voi susţine niciodată tabloidizarea unui post de televiziune, aşa cum o propuneţi dumneavoastră”, a spus Iorga.

Întrebată de Laura Georgescu, preşedintele CNA, de ce au ales-o pe Bianca Drăguşanu să facă parte din echipa de prezentatori a noului Antena Stars, Cristian Ionescu a spus:

„Pentru noi este un foarte bun instrument de marketing şi este şi un experiment şi sperăm noi să ajungem la o concluzie fericită şi la o altă imagine legată de personajele care de obicei au o imagine negativă aprioric (…) Eu am avut experienţa să constat că este un om cu totul şi cu totul altfel şi sunt convins că şi telespectatorii vor avea o surpriză plăcută”

În urma discuţiilor, CNA a decis să respingă solicitarea Antena TV Group de modificare a denumirii televiziunii Antena 2 în Antena Stars, de modificare a siglei şi a grilei de programe a televiziunii.

Membrul CNA Cristina Trepcea şi-a motivat votul negativ la cererea Antenei 2.

„Votul meu este dat astăzi şi sub impresia semnalului de alarmă dat de 25 de organizaţii nonguvernamentale, care au cerut ieri CNA să facă gesturi de autoritate în favoarea demnităţii femeii în audiovizual. Femeia folosită ca decor, redusă la statutul de obiect sexual, antrenată doar să devină mai atrăgătoare şi mai decorativă – lucruri pe care mai multe emisiuni ale postului intenţionează să le promoveze – perpetuează şi legitimează comportamente misogine şi atitudini stereotipe păguboase, pe care nu facem nimic dacă doar le sancţionăm, fără să le dezavuăm când avem ocazia”. Vezi aici articolul.

Lasa un comentariu aici!

Written by

cristina.minac@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Latest comments
  • Televiziunea respectiva nu are de suferit pentru ca ei le cauta astfel de personaje, pentru a face rating. Din contra acel post de televiziune ar trebui oprit pentru ca functioneaza doar pe baza acestor programe.

  • Trebuiesc scoase astfel de programe care degradeaza femeile. Create emisiuni educative care sa ridice femeia la un nivel inalt nu care sa o coboare.

  • foarte bine ati facut! NU SE POATE CA BIANCA SA FACA PARTE DINTR-O EMISIUNE.NU AR FACE FATA. DAR DIN CAUZA EI NU ESTE BINE CA TELEVIZIUNEA RESPECTIVA SA AIBA DE SUFERIT.PUR SI SIMPLU SA O DEA AFARA DE ACOLO.ESTE SIMPLU.
    DE CE SA SUFERE SI CEILALTI DIN CAUZA EI?

Lasă un răspuns