HomeALL MEDIADeclaratie surprinzatoare a directorului general SRTv. Claudiu Saftoiu vrea sa mareasca taxa tv in cazul in care se interzice publicitatea la TVR

Declaratie surprinzatoare a directorului general SRTv. Claudiu Saftoiu vrea sa mareasca taxa tv in cazul in care se interzice publicitatea la TVR

Preşedintele-director general al SRTv, Claudiu Saftoiu adeclarat pt Mediafax, ca in cazul in care va fi luata o decizie impotriva Tvr priviind veniturile din publicitate, va fi necesara indexarea taxei tv pentru ca televiziunea nationala sa nu intre intr-un colaps financiar.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat, joi, la o dezbatere organizată în Parlament, că în curând Comisia de cultură din Senat va elabora o propunere legislativă prin care să se interzică televiziunii publice să mai primească publicitate.

Contactat de agenţia MEDIAFAX, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat :

După planul de redresare şi reorganizare, după reeşalonarea datoriilor pe şapte ani la statul român şi după refinanţare, în momentul acesta, statutul financiar al televiziunii publice este unul de stabilitate şi predictibilitate. În momentul acesta nu există pericol de sucombare sau de apropiere de ceea ce se tot vorbeşte acum ca efect al ordonanţei asupra mass-media, de insolvenţă

El a precizat că, în prezent, creanţele din publicitate ale TVR se ridică la 5.500.000 de lei, din care 3.590.000 de lei au scadenţa depăşită.

În acest sens, Claudiu Săftoiu a atras atenţia asupra pericolului de prăbuşire a televiziunii publice, dacă TVR nu va mai putea să încaseze venituri din publicitate. El a spus că renunţarea TVR la publicitate ar fi posibilă numai dacă taxa TV va fi indexată.

Potrivit raportului de activitate al SRTv pe anul 2012, TVR a avut anul trecut veniturile din publicitate în cuantum de 25.994.262 lei (4,48% din total venituri din exploatare), cu 12,04% mai mici faţă de anul 2011.

Totodată, veniturile TVR din taxa TV au fost anul trecut în cuantum de 333.002.496 lei (57,35% din total venituri din exploatare), cu 4,11% mai mari faţă de anul 2011.

Lasa un comentariu aici!

Written by

adrian.popa@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns