Connect with us

ALL MEDIA

Deschiderea colocviului internaţional Disintegration and Integration in East-Central Europe (1919-post-1989)

Published

on

 

Conducerea Universităţii Babeş-Bolyai vă invită să participaţi miercuri, 20 februarie 2013, de la ora 15.30, în Aula Magna a UBB (str. M. Kogălniceanu nr. 1, et 2) la deschiderea colocviului internaţional Disintegration and Integration in East-Central Europe (1919-post-1989), organizat de Facultatea de Studii Europene şi Groupe de liaison des historiens auprès de la Commission des Communautés européennes, cu finanţarea Programului Jean Monnet.

Dezbaterea ştiinţifică asupra rolului şi locului Europei central-răsăritene în procesul de integrare europeană va avea loc în perioada în perioada 20-23 februarie 2013, fiind analizată vocea acestei zone, integrarea ei după prăbuşirea Imperiului Austro-Ungar într-o anumită paradigmă de dezvoltare, modernizare, sincronizare şi europenizare, ca parte a modelului occidental.

Cele patru paneluri, intitulate Sfârşitul Imperiilor şi încercările de a crea un nou echilibru (1919-1945); Sfârşitul „Imperiului” nazist în Europa Centrală şi de Est şi crearea unui nou „Imperiu” în Est (1945-1989); 1989: sfârşitul divizării Europei. O nouă Europă prin integrare , respectiv Acceptarea de către Europa Occidentală a extinderii Europei spre Est – un punct de plecare pentru noul viitor al Europei, vor beneficia de prezenţa unor renumiţi profesori şi cercetători care vor încerca să poziţioneze zona, cu avantajele şi limitele ei, în acest proces.

Vor prezenta lucrări unii dintre cei mai cunoscuţi specialişti în istoriografia secolului XX, precum profesorii de la Universitatea din Münster – Reinhard Meyers şi Wichard Woyke, deja Doctori Honoris Causa ai UBB, respectiv Wilfried Loth (profesor la Universitatea Duisburg-Essen), unul dintre cei mai titraţi istorici germani, una dintre lucrările acestuia urmând să fie lansată, vineri, 22 februarie 2013, ora 16:00.

Printre participanţi se numără şi Enrique Banús, preşedintele ECSA World; Charles Barthel, directorul Centrului pentru Studii şi Cercetări Europene Robert Schuman, Luxembourg; Gérard Bossuat, de la Universitatea Cergy-Pontoise; Nicolas Badalassi, de la Universitatea Sorbonne Nouvelle (Paris 3); Michael O’Neill, de la Nottingham Trent University; Michael Gehler, de la Universitatea Hildesheim; Alberto Gasparini, de la Universitatea din Trieste etc.

În cadrul colocviului vor susţine lucrări atât Günter Verheugen, căruia îi va fi decernat miercuri, 20 februarie 2013, titlul de Doctor Honoris Causa al UBB, cât şi rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop.

Este extrem de importantă prezenţa unor profesori şi cercetători de la universităţi central-europene, precum Vladimír Goněc (Slovacia), Gergely Fejérdy (Ungaria), Wojciech Morawski, Janusz Kaliński (Polonia), Roumiana Preshlenova (Bulgaria) etc.

În cadrul aceleiaşi manifestări vor fi organizate trei ateliere de cercetare pentru doctoranzi: Transilvania – dimensiune istorică, perspective contemporaneDunărea şi Marea Neagră: proiecte de integrare a Europei central-orientale în secolele XX şi XXI; respectiv Personalităţi feminine europene şi rolul acestora în integrarea Europei Centrale şi de Est, la eveniment urmând să fie prezenţi şi reprezentanţi ai RICHIE, o reţea academică dedicată tinerilor cercetători din Europa.

Facultatea de Studii Europene va lansa, cu acest prilej, volumul Facultăţii, Interferenţe Euro-Atlantice, care prezintă cele mai noi cercetări ale cadrelor didactice.

La Cluj vor fi prezenţi la acest eveniment ştiinţific numeroşi Profesori Jean Monnet din România, membri ai Asociaţiei Române de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene – ECSA România şi, nu în ultimul rând, toţi membrii reputatului Groupe de liaison des historiens auprès de la Commission des Communautés européennes, cel mai prestigios grup constituit pe probleme de integrare, care a acompaniat evoluţia istorică a Comunităţilor de-a lungul deceniilor, editând o importantă revistă susţinută de Marele Ducat de Luxembourg.

Centrul de Comunicare şi PR al UBB

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Competiția de fotografie Next Image va avea loc în Europa Centrală și de Est și țările nordice

Published

on

 

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, lansează competiția de fotografie Next Image Mobile Photography Contest, oferindu-le posibilitatea tuturor pasionaților de fotografie cu smartphone-ul să își împărtășească viziunea asupra lumii moderne cu ajutorul propriului limbaj și al sistemului avansat de cameră care pune în lumină fotografia inteligentă. Fotografiile pot fi înscrise în competiție în perioada 09 iulie 2018 -20 august 2018.

Pasionații de fotografie își pot înscrie cadrele pe platforma dedicată competiției – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board. Fotografiile înscrise vor fi prezentate într-o galerie online și vor face subiectul unui vot public, până pe data de 28 august 2018. În săptămâna următoare, membrii juriului internațional vor alege câștigătorii din rândul primelor 50 cele mai votate fotografii din fiecare categorie. Juriul este format din:

  • Yanmin Wang – Președinte Huawei Consumer Business Group Huawei Europa Centrală și de Est și țările nordice
  • Dominic Bracco – Fotograf oficial National Geographic
  • Alex Lambrechts – Fotograf certificat Leica
  • Tomasz Lazar – Laureat World Press Photo
  • Bobby Anwar – Fotograf danez
  • Gal Gadot – Actriță, imaginea seriei Huawei P20

 

Primele 50 de fotografii din clasamentul Europei Centrale și de Est și țărilor nordice vor fi, de asemenea, înscrise în competiția globală Next Image.

„Am considerat întotdeauna camerele drept o caracteristică principală a smartphone-urilor noastre și ne bucurăm să vedem că, odată cu cea mai nouă tehnologie disponibilă, oamenii pot surprinde imagini la o calitate superioară. Iar odată cu lansarea competiției Next Image sperăm să oferim șansa acestei noi generații de fotografi să își găsească inspirația”, a declarat Zachary Jianglinchao, Country Manager Huawei Romania.

„Smartphone-urile fac posibil un nou tip de fotografie, unul care ne permite să fim mai spontani și creativi, mult mai confortabil pentru persoana aflată în spatele camerei. Cred cu tărie că telefoanele care îmbină viziunea fiecăruia dintre noi cu o cameră avansată pot fi folosite ca mediu de exprimare artistic, ajutându-ne să schimbăm modul în care vedem lumea. Această competiție ne oferă ocazia să interacționăm cu tot ceea ce ne înconjoară și să explorăm limitele creativității noastre”, a declarat Vlad Eftenie, ambasadorul competiției Next Image în România.

Premiul pentru câștigătorii fiecărei categorii va consta în câte un Matebook X, publicarea fotografiei în revista National Geographic și suma de 2,000 euro. Ocupanții locurilor doi și trei vor primi câte un smartphone Huawei P20 Pro, respectiv un Huawei P20. Nu în ultimul rând, juriul va acorda un titlu Grand Prix, al cărui premiu va consta într-un Matebook X, publicarea fotografiei câștigătoare în revista National Geographic, suma de 10,000 euro și șansa de a participa, în luna septembrie, în Italia, la o expediție fotografică de 10 zile, organizată de National Geographic.

Odată cu introducerea primei camere duale pe un smartphone, pentru modelul P9, Huawei a stabilit un nou standard în industria camerelor prezente pe dispozitivele mobile. Acum, aproape trei ani mai târziu, compania face același lucru cu lansarea Huawei P20 Pro, primul smartphone care folosește un sistem triplu de lentile, alături de un sistem avansat de inteligență artificială (AI) care îmbunătățește calitatea imaginilor și sparge barierele fotografiei. Combinând datele primite de la toți cei trei senzori, P20 Pro oferă o calitate fără precedent a imaginilor în condiții de lumină scăzută sau contrast ridicat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Statiile tv ale Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. raman in grilele UPC si FOCUS SAT si dupa iesirea din “must carry”

Published

on

 

Posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV vor continua sa fie distribuite neintrerupt, in retelele UPC si pe platforma DTH Focus Sat, in baza parteneriatului stabil si de lunga durata pe care Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. il au cu UPC Romania SRL si cu Focus Sat Romania SRL.

In luna iunie 2018 trustul INTACT a anuntat iesirea posturilor sale tv din “must carry” si incheierea unui parteneriat cu grupul RCS& RDS pentru acordarea dreptului de retransmitere a programelor tv.

Canalele Tv Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si Zu Tv vor mai putea fi receptionate in curand doar in retelele distribuitorilor care doresc incheierea unui contract de retransmisie.

In acest moment, astfel de contracte sunt semnate cu societatile RCS & RDS, UPC, Focus Sat, Orange si alte societati de distributie cu acoperire locala si regionala. De asemenea, exista discutii cu ceilalati distribuitori de programe tv cu scopul incheierii contractelor de distributie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Intact Media Group semneaza cu Ringier Sportal tranzactia legata de brandul Gazeta Sporturilor

Published

on

 

Intact Media Group si Ringier Sportal (joint venture intre Ringier Romania si Sport Media Group din Bulgaria) au ajuns la un acord in tranzactia legata de brandul Gazeta Sporturilor (gsp).

Tranzactia include editiile print (cu o medie de vanzari de 20.000 exemplare zilnic) si online (cu 3.5 milioane unici lunar) si asigura transferul echipei.

„Ma bucur ca am reusit sa castigam loialitatea unei audiente de sport semnificative si sa cream un brand foarte puternic – Gazeta Sporturilor. In acest moment, intrucat strategia noastra este sa ne concentram pe business-ul nostru principal de televiziune, radio si digital, am considerat ca Ringier este cel mai bun loc pentru a pastra calitatea gsp, a ii asigura dezvoltarea si a integra echipa. Sunt multumita ca am ajuns la un acord benefic pentru toate partile implicate si le doresc tuturor mult succes.”, a explicat Camelia Voiculescu, Presedinte Intact Media Group.

“Ne vom asigura ca GSP.ro isi va consolida pozitia de leader pe piata portalurilor de sport din Romania”, spune Robin Lingg, Membru al Boardului Executiv al Ringier AG.”Vom extrage toate sinergiile rezultate din punerea laolalta a operatiunilor de media ale Ringier, a expertizei digitale a Sportal Media Group si a continutului de inalta calitate al Gazetei, pentru a atinge impresionante noi standarde”.

Tranzactia va fi finalizata dupa aprobarea din partea Consiliului Concurentei.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending