HomeLIFE STYLEDespre diurnele ce le primesc jurnalistii de la Ministerul Turismului

Despre diurnele ce le primesc jurnalistii de la Ministerul Turismului

A sosit momentul ca politicienii sa tina spatele jurnalistilor. Intr-o foame canibala de anchetare a cheltuirii banilor publici, fasul cu diurnele incasate de reporteri de la Ministerul Turismului s-a stins repede. Nimeni nu are interesul sa vorbeasca despre asta, dar surse din interiorul trustului Realitatea spun ca s-au luat deja masuri, care insa nu vor fi facute publice. Se incearca pastrarea aparentelor.udrea- jurnalisti

Ziarul Catavencu a prezentat lista cu institutiile de presa care au beneficiat in ultimii ani de bani de transport, cazare si  DIURNA. Despre numele jurnalistilor care au mancat si au baut prin barurile din Germania, Spania sau Franta, prin buna-vointa politicienilor insarcinati cu promovarea Romaniei …tacere.

Legal, Udrea si ceilalti fosti pastori ai Turismului sunt acoperiti. In hotararile de Guvern anuale, legate de programele de marketing, promovare si  dezvoltare a produselor turistice Romanesti, se stipuleaza dreptul Ministerului de a acoperi cheltuielile “cu transportul, cazarea si diurna pentru reprezentantii  mass-media”. (HG 169 / 2001, HG 928/2001, HG 413/2004, HG 387/2007, HG 120/2008 si HG 314/2009).

Am putea vorbi insa si despre moralitatea si deontologia faptelor….( Tu ce parere ai?)

Atata timp cat petreci 2 zile la Milano, in hotel de 4 stele, cu mese incluse si cu bani de suvenire, parca te impinge si inima sa admiri iscusinta politicienilor care transforma Romania in brand intergalactic. Nu credeti? Mai mult, reporterii TV, adulmecand savoarea banilor straini, ajung sa faca smecherii.Iau bani pentru deplasare din doua parti: o data de la televiziune, iar mai apoi  si de la Minister. In plus, pastreaza si diurna operatorului mai putin initiat in tainele mass-mediei … Exemplul nu e intamplator, ci se gaseste chiar in curtea Realitatii. S-a soldat cu demitere… de-abia acum..

Presedintele Basescu declara in urma cu o saptamana ca la Cotroceni doar transportul jurnalistilor este acoperit si ca nu i se pare normala acordarea unei diurne. Dar Traian e certat cu presa.

Azi, la comisia de anchetare a ministrului Udrea , politicienii au dictat sentinta: Vom cere acte care sa ateste legalitatea acordarii diurnelor, dar nu se pune problema ca jurnalistii sa fi gresit cu ceva in momentul acceptarii banilor.

Asadar, problema a fost transata. E normal ca jurnalistii sa primeasca bani. In plus, aceiasi politicieni au mai hotarat ceva: lista jurnalistilor in discutie nu va fi publica. Secret de stat!

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns