Connect with us

Emisiuni

Despre sănătate, spirit şi frumuseţe în artele asiatice, sâmbătă, la TVR 2

Published

on

Sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 9.00, TVR 2 şi www.tvrplus.ro difuzează sub genericul „Pe urmele maeştrilor chinezi”, reportajul „Sănătate, spirit şi frumuseţe”, cea de-a doua emisiune dedicată maeştrilor artelor asiatice din România şi celor care au vizitat România pentru a preda tehnicile tradiţionale.

Reportajul explorează în profunzime tehnici care se concentrează pe aspectele fizice, mentale, spirituale şi energetice ale fiinţei umane. Astfel, telespectatorii au ocazia să descopere secretul artei Dao Yin – o străveche artă chinezească a mişcării pentru tinereţe, sănătate şi longevitate – şi informaţii despre Tai yin – „arta modelării feminine”.

Dao Yin combină totalitatea practicilor pentru sănătate cu tehnicile de respiraţie şi cu metodele de vindecare specifice medicinei tradiţionale chinezeşti. Este, de asemenea, considerată cea mai veche metodă de relaxare, care are la bază tehnicile de punere în circulaţie a energiei interne prin întregul corp al practicantului. Alături de maestrul Zhang Jian, cel care continuă astăzi tradiţia Dao Yin – Yang Shen Gong şi care ne va dezvălui o parte dintre secretele moştenite de la strămoşii săi, emisiunea îi va avea invitaţi şi pe unii dintre membrii Academiei Artelor Asiatice – Artasia, care vor face demonstraţii practice alături de profesorul chinez.

Tai yin, străvechea învăţătură despre înţelepciune, frumuseţe şi naturaleţe, oferă răspuns căutătorilor perfecţiunii feminine. De aceea Tai yin-ului i se mai spune şi „Arta Supremului Feminin”. Carmen Alona este cea care, în cadrul Academiei Artelor Asiatice a pus bazele studierii în România a acestei arte consacrate femeii şi aspectelor feminităţii. Despre tehnicile pe care le-a dobândit în China, despre experienţele sale şi despre modul în care această practică milenară este privită de către contemporanii noştri ne va vorbi şi chiar „arăta” maestrul român.

Tainele artelor asiatice, împărtăşite de maeştri chinezi

Maestrul Yang Song Quan (reprezentantul celei de a XIX-a generaţii de urmaşi ai lui Chen Wangting – întemeietorul Tai ji-ului şi practicant al stilului Chen) şi maestrul Zhang Jian (nepotul Marelui Maestru Zhang Guang De, cel care a transformat Dao Yin într-un program de pregătire fizică şi pentru îmbunătăţirea sănătăţii) au fost invitaţi în România anul trecut pentru a participa la instruirea unor cursanţi români în acest domeniu. Cu acest prilej, ei au oferit Televiziunii Române interviuri în exclusivitate despre ”tainele” mesteşugului lor. Reportajul “Pe urmele maeştrilor chinezi”, realizat de Estela Dincă (imagine: Adrian Mihai Buzura), le propune telespectatorilor să-şi găsească răgaz pentru a se descoperi, a se cunoaşte pe sine, dar şi să afle tradiţii străvechi proprii civilizaţiei chineze.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

Secretele Ancăi Sînă Serea, ale lui Wilmark și ale lui Radu Sîrbu, de la O-Zone, dezvăluite de copiii lor, la “Aici eu sunt vedeta”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Cinci copii și părinții lor celebri concurează joi, 22 martie, de la ora 20.00, la “Aici eu sunt vedeta”, cel mai haios show al momentului, prezentat de Cosmin Seleși, la Antena 1.

O ediție în care Anca Sînă Serea, Radu Sîrbu, component al trupei O-Zone, și Wilmark vor fi văzuți prin ochii propriilor lor copii, căci micuții vor dezvălui secretele celebrilor lor părinți și vor da din casă multe dintre obiceiurile lor ciudate.

Celebritățile și copiii lor vor face echipă și vor avea de trecut o serie de probe amuzante, pe parcursul cărora vor trebui să demonstreze cât de bine se cunosc unii pe alții. Echipa declarată câștigătoare va dona ulterior suma de bani care îi va reveni unor oameni mai puțin norocoși.

Așadar, joi, de la ora 20.00, la “Aici eu sunt vedeta”, Radu Sîrbu, component al trupei O-Zone, vine cu fiica sa mijlocie, Eva (4 ani și jumătate), Anca Sînă Serea împreună cu doi dintre cei cinci copii ai săi, Ava (3 ani și jumătate) și Sarah (10 ani), și coregraful Wilmark, alături de băieții săi, Loukas (9 ani) și Joakin (5 ani).

Abia aștept să văd ce imaginație are Eva și ce va spune în emisiune. Cred însă că vom face o echipă bună”, spune Radu Sîrbu.

Copiii sunt foarte imprevizibili și nu știu ce se va întâmpla. Pot să spun doar că nu sunt pregătită deloc pentru emisiune”, e de părere Anca Sînă Serea.

Emoțiile sunt mari și vom avea o intrare spectaculoasă”, adaugă Wilmark.

Ce vor răspunde copiii celebrităților la întrebări precum “Ce îi face tati lui mami când se supără?”, “Ce îi place lui mami să facă și nu știe lumea?” sau “Ce obicei ciudat are tati?” telespectatorii Antenei 1 vor vedea joi, 22 martie, de la ora 20.00, într-o nouă ediție “Aici eu sunt vedeta”, prezentată de Cosmin Seleși.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Un antrenor de tenis și soția lui vor să ajute câteva familii nevoiașe, cu banii de la “Guess My Age – Ghicește vârsta”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Soții Alexandra (29 de ani) și Cozmin Panait (28 de ani), din Constanța, vin joi, 22 martie, de la ora 22.00, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”, hotărâți să câștige cât mai mulți bani din cei 100.000 de lei puși în joc la show-ul prezentat de Dan Negru. Dar acest lucru va fi posibil doar dacă ei vor ghici cu exactitate vârsta celor șapte persoane care vor veni în fața lor.

Alexandra predă modelling și lucrează mult cu copiii, pe când Cozmin este antrenor de tenis. S-au cunoscut în facultate și au continuat mult timp să iasă în cercuri comune de prieteni, perioadă în care el a început să-și dorească să fie împreună cu ea. La un moment dat, ea s-a hotărât să-i acorde o șansă. De doi ani sunt căsătoriți și părinții unei fetițe, pe nume Ingrid.

Cu banii pe care speră să-i câștige, joi, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”, vor să sprijine familiile sărace dintr-un cartier alăturat lor, familii pe care de altfel le ajută de câte ori pot, dar și să plece într-o vacanță, în Belgia, la festivalul Tomorrowland.

Câți bani vor reuși Alexandra și Cozmin să câștige, telespectatorii Antenei 1 vor vedea joi, 22 martie, de la ora 22.00, într-o nouă ediție a show-ului “Guess My Age – Ghicește vârsta”, prezentată de Dan Negru.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Smiley, Pavel și Andi își testează flexibilitatea, vineri, la Românii au talent!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Mâine seară, de la 20:30, noi concurenți intră în cursa pentru câștigarea titlului de cel mai talentat român și fac spectacol pe scena show-ului suprem, Românii au talent.

O concurentă reușește să uimească jurații prin mobilitatea ei, dar și prin pasiunea pe care o pune în ceea ce face. ”Ai niște calități pe care oamenii le înțeleg foarte puțin.”, îi spune Mihaela Rădulescu.

Fata îi provoacă pe Smiley și pe Pavel să execute o serie de mișcări care necesită destul de multă concentrare și pregătire, iar cei doi demonstrează că flexibilitatea este una dintre calitățile lor și reușesc să o impresioneze. Nici Andi Moisescu nu scapă de acest test și este invitat pe scenă pentru un moment în tandem. Cum se va descurca juratul și dacă va face față provocării, vedem vinerea aceasta.

O româncă stabilită în Spania a reușit sa unească românii și spaniolii într-o trupă de dans care reprezintă în egală măsură ambele culturi. Concurenta povestește plină de emoții toate greutățile prin care a trecut peste hotare, cum a reușit să treacă peste ele, și prezintă un număr formidabil, plin de energie și pasiune.

Telespectatorii vor avea parte mâine de momente speciale, de suspans, energie, emoție și bucurie pe scena celui mai tare show de divertisment, Românii au talent.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending