Connect with us

Emisiuni

Despre sănătate, spirit şi frumuseţe în artele asiatice, sâmbătă, la TVR 2

Published

on

 

Sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 9.00, TVR 2 şi www.tvrplus.ro difuzează sub genericul „Pe urmele maeştrilor chinezi”, reportajul „Sănătate, spirit şi frumuseţe”, cea de-a doua emisiune dedicată maeştrilor artelor asiatice din România şi celor care au vizitat România pentru a preda tehnicile tradiţionale.

Reportajul explorează în profunzime tehnici care se concentrează pe aspectele fizice, mentale, spirituale şi energetice ale fiinţei umane. Astfel, telespectatorii au ocazia să descopere secretul artei Dao Yin – o străveche artă chinezească a mişcării pentru tinereţe, sănătate şi longevitate – şi informaţii despre Tai yin – „arta modelării feminine”.

Dao Yin combină totalitatea practicilor pentru sănătate cu tehnicile de respiraţie şi cu metodele de vindecare specifice medicinei tradiţionale chinezeşti. Este, de asemenea, considerată cea mai veche metodă de relaxare, care are la bază tehnicile de punere în circulaţie a energiei interne prin întregul corp al practicantului. Alături de maestrul Zhang Jian, cel care continuă astăzi tradiţia Dao Yin – Yang Shen Gong şi care ne va dezvălui o parte dintre secretele moştenite de la strămoşii săi, emisiunea îi va avea invitaţi şi pe unii dintre membrii Academiei Artelor Asiatice – Artasia, care vor face demonstraţii practice alături de profesorul chinez.

Tai yin, străvechea învăţătură despre înţelepciune, frumuseţe şi naturaleţe, oferă răspuns căutătorilor perfecţiunii feminine. De aceea Tai yin-ului i se mai spune şi „Arta Supremului Feminin”. Carmen Alona este cea care, în cadrul Academiei Artelor Asiatice a pus bazele studierii în România a acestei arte consacrate femeii şi aspectelor feminităţii. Despre tehnicile pe care le-a dobândit în China, despre experienţele sale şi despre modul în care această practică milenară este privită de către contemporanii noştri ne va vorbi şi chiar „arăta” maestrul român.

Tainele artelor asiatice, împărtăşite de maeştri chinezi

Maestrul Yang Song Quan (reprezentantul celei de a XIX-a generaţii de urmaşi ai lui Chen Wangting – întemeietorul Tai ji-ului şi practicant al stilului Chen) şi maestrul Zhang Jian (nepotul Marelui Maestru Zhang Guang De, cel care a transformat Dao Yin într-un program de pregătire fizică şi pentru îmbunătăţirea sănătăţii) au fost invitaţi în România anul trecut pentru a participa la instruirea unor cursanţi români în acest domeniu. Cu acest prilej, ei au oferit Televiziunii Române interviuri în exclusivitate despre ”tainele” mesteşugului lor. Reportajul “Pe urmele maeştrilor chinezi”, realizat de Estela Dincă (imagine: Adrian Mihai Buzura), le propune telespectatorilor să-şi găsească răgaz pentru a se descoperi, a se cunoaşte pe sine, dar şi să afle tradiţii străvechi proprii civilizaţiei chineze.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Marian Drãgulescu în rol de Sancho Panza la „Next Star”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

O nouã searã spectaculoasã şi încãrcatã de emoţie se anunţã sâmbãta aceasta, de la 20:00, la Antena 1, când pe scena „Next Star” va urca o nouã serie de copii uimitori.

Muzicã bunã, un moment excepţional de acrobaţie, desen pe apã, calcul japonez, dans tradiţional ucrainean, umor, o demonstraţie la calul cu mânere sau un moment muzical emoţionant, din care nu va lipsi toaca sunt doar câteva dintre ingredientele unei seri speciale marca „Next Star”.

Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii se numãrã şi multiplul campion mondial şi european Marian Drãgulescu, care, costumat în Sancho Panza, vine alãturi de David, un puşti de 12 ani, gimnast de performanţã, pentru un moment executat la calul cu mânere.

„Don Quihote, aici de faţã, este maestrul meu, care o sã mã înveţe azi sã cãlãresc!”, le va mãrturisi Marian Drãgulescu juraţilor, crescând aşteptãrile acestora. „Ştiam de la <<Asia Express>> cã Marian e un tip extrem de comic, acum mi se confirmã lucrurile!”, va dezvãlui Dorian Popa. Întregul moment va putea fi urmãrit sâmbãta aceasta, de la 20:00, la Antena 1, când telespectatorii vor putea afla  şi cine sunt ceilalţi copii talentaţi care vor lupta pentru trofeul „Next Star”.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Incepand de astazi, cupluri de vedete se vor duela in bucatarie, la Cine-i Chefu’?

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Incepand de astazi, in cea mai delicioasa competitive culinara, “Cine-i Chefu’?”, un cuplu de vedete va concura alaturi de celelalte doua perechi, alcatuite din oameni obisnuiti, in fiecare editie, pentru premiul de 1000 de Euro.

Printre cuplurile de vedete care isi vor face aparitia in platoul de la “Cine-i Chefu’?” se vor numara Raluca Badulescu si Catalin Botezatu, Cristian si Roxana Geaman, Teo Trandafir si Bursucu, Stefan Floroaica si Diana Bulimar, dar si multe alte nume alese pe spranceana, care vor sa demonstreze ca au chimie in bucatarie.

Provocarea gastronomica ajunge la un alt nivel, probele de foc contracronometru, tensiunea, dinamismul si discutiile spumoase intre concurentii de la “Cine-i Chefu’?” vor face deliciul celor din fata micilor ecrane. Nelipsite vor fi si accidentele inevitabile din bucatarie, dar si sfaturile utile din partea lui Chef Foa, atat pentru cei aflati in platou, cat si pentru telespectatori.

Nu ratati, de luni pana vineri, de la ora 17:00, cel mai delicios show culinar, “Cine-i Chefu’?”, numai la Kanal D!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Ediție specială ”Totul pentru dragoste”, în memoria artistului Aurelian Andreescu

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Aurelian Andreescu a fost fără doar și poate o voce de aur a României, un artist inegalabil ce a plecat în aplauze, lăsând în urmă o moștenire vastă de șlagăre. Vineri, 20 iulie, la 32 de ani de la trecerea în neființă a „Copacului” muzicii românești, ”Totul pentru dragoste”, emisiune prezentată de Mirela Vaida, va avea o ediție specială în memoria unui om de excepție.

Jolt Kerestely, compozitorul piesei ce a intrat în istoria muzicii, ”Copacul”, vine astăzi de la 14:00 la Antena 1 să vorbească despre relația sa cu Aurelian Andreescu și despre poveștile muzicale ce le-au consolidat colaborarea: ”I-am spus că am o piesă și că am încredere în ea. Apoi l-am întrebat dacă vrea să îmi cânte. A venit la mine acasă, i-am cântat la pian și a fost de acord. A luat locul trei la Festivalul de la Mamaia. Nimeni nu mai știe cine a luat locul 1”. Petre Geambașu, o altă voce ce i-a fost alături lui Aurelian Andreescu chiar în ultima zi din viață, vine și el în emisiunea Mirelei Vaida să vorbească despre cele mai frumoase amintiri la ultima apariție în public alături de artist, dar și despre vestea sumbră a dispariției lui: “«Aţi auzit ce s-a întâmplat? Aurelian Andreescu a murit…», mi-a zis. Vestea m-a lovit ca un trăsnet! Am rămas mut!”.

Deși a fost cunoscut și extrem de apreciat de fanii săi, Aurelian Andreescu a preferat să se ferească de ochii indiscreți ai publicului, motiv pentru care nu a dezvăluit foarte multe lucruri din viața sa privată. O căsnicie finalizată cu un divorț și o a doua iubire ce s-a transformat într-un suflet pereche au stat la baza poveștii din spatele cortinei. În puținele interviuri pe care le-a acordat, marele artist a ales să vorbească mai mult despre începutul carierei sale, decât despre viața lui sentimentală. Momentul cheie al periplului muzical a fost cel în care a fost remarcat de către chitaristul Gaby Mezei într-un restaurant din capitală. La scurt timp, aplauzele publicului și recunoașterea muzicală au venit într-un mod natural, iar acum, la 32 de ani de la dispariția sa, șlagărele consacrate ale lui Aurelian Andreescu continuă să strălucească.

Cum a reușit să treacă peste greutățile pe care le-a trăit și care sunt cele mai interesante dezvăluiri din viața unui artist greu de egalat, telespectatorii vor afla astăzi, de la ora 14.00, într-o ediție specială din cadrul emisiunii ”Totul pentru dragoste” prezentată de Mirela Vaida la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending