HomeTELEVIZIUNEEmisiuniDespre SoNoRo şi alte evenimente culturale, sâmbătă, la „Arte, carte şi capricii”

Despre SoNoRo şi alte evenimente culturale, sâmbătă, la „Arte, carte şi capricii”

Liana Stanciu încearcă să descopere răspunsul la o întrebare interesantă: se făcea artă de calitate şi în timpul comunismului? Ar fi fost mai bine ca artiştii să nu creeze pentru a nu cauţiona sistemul dictatorial? Pe acest subiect, Liana Stanciu va analiza arta înainte şi după Decembrie 1989 cu invitaţii săi: Sandra Pralong şi academician Razvan Theodorescu, în această sâmbătă, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD.

O altă personalitate pe care telespectatorii o vor putea urmări în această săptămână la „Arte, carte si capricii” este Răzvan Popovici, directorul festivalului SoNoRo. Acesta, într-un interviu special, va prezenta cea de-a noua ediţie a Festivalului care aduce marea muzică în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, cu un repertoriu fascinant: de la cea mai rafinată muzică de cameră a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johannes Brahms, Edward Elgar, Claude Debussy sau César Franck, la exactitatea experimentală din Living Room Music a lui John Cage.

În cadrul Anului Brancoveanu, coregrafa Irinel Anghel a conceput o călătorie inedită cu cinci popasuri la Palatul Cantacuzino. Nu a fost teatru, nu a fost concert, nu a fost dans, nu a fost o conferinţă, nu a fost film. Nu a fost nimic din ceea ce se întâmplă în mod obişnuit într-un asemenea proiect. A fost experienţă oferită publicului într-un tur al muzeului ghidat de performeri  – de care acum se pot bucura şi telespectatorii.

Cele mai frumoase apariţii editoriale ale anului 2013 le găsiţi tot în această ediţie a emisiunii „Arte, carte şi capricii”, precum şi detalii despre ediţia 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu ce se anunţă, de pe acum, a fi una de excepţie!

Reportajele speciale din această săptămână ne prezintă lumea profesorului universitar Adina Nanu desprinsă, parcă, dintr-un alt timp – precum şi succesul extraordinar al Operei Comice pentru Copii la “Beijing International Tourism Festival”.

„Arte, carte şi capricii”

Foto Credit: TVR

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.ivascu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns