Connect with us

Revista Presei

DIASPORA ÎN FLĂCĂRI Românii se mobilizează în vederea păstrării unui drept elementar în orice democrație: dreptul la vot

Published

on

Plătitori de taxe în țarile adoptive, finanțatori ai consumului din Romania prin banii trimiși acasă lună de lună, neglijați de propriul guvern, adesea marginalizați în locurile unde-și petrec amarul muncind din greu, românii din diaspora se văd acum jefuiți de un drept elementar al democratiei, dreptul la vot. Guvernului Romaniei se încăpățînează să ia în considerare și doleanțele cîtorva milioane de români care trăiesc în afara granițelor țării si nu dă semne concrete că ar renunța la ideea de a scoate din listele electorale pe cei care se află temporar în străinătate.

Asociațiile de Români, persoane fizice neafiliate politic,  studenti si muncitori, medici și profesori se raliază eforturilor depuse de FADERE (Federatia Asociatiilor de Romani din Europa) și semnează petiția trimisa Comisiei Europene și Presedintelui Comisiei, José Manuel Barosso, care este în esență un strigăt disperat după ajutor. Pe lîngă președinte, au mai fost informați și Doamna Viviane Reding,  Vicepreşedinte al Comisiei Europene, Comisar european pentru justiţie, cetăţenie şi drepturi fundamentale. La Consiliul Europei au fost încunoștiințați Domnul Thorbjørn Jagland, Secretar General al Consiliului Europei și Domnul Jean-Claude Mignon, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

„Dacă noi nu luăm atitudine, nimeni nu se va interesa de noi iar într-o zi ne vom trezi la graniță că sîntem întrebați unde ne este viza de intrare in România” a declarat o asistentă medicală din Anglia. Dacă dorești să semnezi și tu petiția trimisă Președintelui Comisiei Europene, urmeaza link-ul următor: http://www.ipetitions.com/petition/salvati-dreptul-la-vot-pentru-romanii-din-diaspora/
„Sperăm ca mesajele noastre către organismele și instituțiile europene nu vor rămîne fără ecou și Guvernul României se va achita cu demnitate si respect de sarcina de a garanta respectarea drepturilor fundamentale ale cetațenilor așa cum sînt ele exprimate in Constituția României. Nu este o acțiune de dorit, nu ar fi trebit să ajungem pînă aici, dar credem ca această petiție își va atinge scopul, acela de a trage un semnal de alarmă pentru Europa si Romania deopotrivă: Noi suntem români, chiar dacă pentru o vreme peregrinăm pe alte meleaguri” a declarat preşedintele FADERE, Daniel Ţecu.

Lasa un comentariu aici!

ALL MEDIA

Un jurnalist de la ziarul Adevarul reclama cenzura dupa un interviu cu un consultant politic

Published

on

Ziaristul Mircea Barbu reclama intr-o postare pe Facebook o presupusa cenzurare a interviului pe care i l-a luat consultantului politic american Roger Stone, noteaza Hotnews.ro

Mircea Barbu scrie ca redactorul-sef Dan Marinescu, i-a cerut sa elimine din interviu doua intrebari – una legata de episodul in care Donald Trump facea o referire ireverentioasa la adresa unei femei, si alta despre un episod din trecutul lui Stone, cand acesta postase un anunt pe un site de swingeri. Marinescu spune a declarat pentru HotNews.ro ca „i-am zis sa scoata doua intrebari care nu cred ca aveau profilul ziarului Adevarul”.

Mircea Barbu scrie ca, pe langa cererea lui Dan Marinescu, a mai fost sunat si de actionarul ziarului, Cristi Burci, in legatura cu interviul luat lui Stone.

„Conducerea Adevărul a pus presiuni considerabile asupra mea, jurnalist angajat full-time, să scot anumite intrebări incomode dintr-un interviu cu Roger Stone, un controversat consultant politic american”, scrie Barbu pe contul sau de Facebook.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Cea mai mare televiziune din Orientul Mijlociu, Al-Jazeera ar urma sa fie inchisa!

Published

on

Al-Jazeera, telviziunea din Orientul Mijlociu care emite din anul 1996 si a revolutionat mass-media din lumea araba, risca sa fie inchis.

 

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egiptul si Bahrainul si-au suspendat luna trecuta relatiile cu Qatarul, pe care l-au acuzat ca finanteaza terorismul si au acordat conducerii de la Doha 10 zile sa se conformeze solicitarilor lor, pentru a ridica sanctiunile diplomatice si economice fara precedent. Printre aceste solicitari se numara si inchiderea televiziunii Al-Jazeera, scrie The Guardian, citat de Hotnews.ro .

Termenul impus de cele patru tari arabe pentru indeplinirea solicitarilor de catre Qatar, in schimbul ridicarii sanctiunilor diplomatice si economice fara precedent si a blocadei agresive, expira la inceputul saptamanii viitoare.

Pe lista de 13 solicitari se afla de asemenea si aceea ca Doha sa isi intrerupa legaturile cu miscarile Fratii Musulmani, Hezbollah, precum si cu gruparile Al-Qaida si Statul Islamic.

 

Foto Credit: Al-Jazeera

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Jurnalista Sorina Matei anunta ca il va da in judecata pe seful EVZ, Dan Andronic

Published

on

Jurnalista Sorina Matei a anuntat duminica, pe contul ei de Facebook, ca a decis sa-l dea in judecata pe Dan Andronic dupa ce seful Evenimentului zilei a acuzat-o in mai multe randuri de legaturi cu serviciile de informatii, informeaza Hotnews.ro .

Dan Andronic, urmarit penal in mai multe dosare, a acuzat-o in mai multe randuri pe Sorina Matei de legaturi cu serviciile de informatii. Lunea trecuta, el a scris in Evz ca articolele ei erau folosite de generalii SRI pentru a se razboi intre ei. Tot luna aceasta, Andronic a sustinut pe Facebook ca Matei a fost angajata de doua televiziuni dupa interventii din SRI.

 

Iata ce a scris jurnalista pe contul sau de Facebook:

„Am decis impreuna cu avocatul meu actionarea in instanta a lui Dan Catalin Andronic pentru acte de denigrare si discreditare personala si profesionala savarsite prin comunicarea publica a unor informatii mincinoase si defaimatoare de natura sa aduca o afectare grava a drepturilor nepatrimoniale apartinand subsemnatei constand in onoare, demnitate, reputatie si imagine.

Avand in vedere ca respectivele comunicari publice ale lui Dan Catalin Andronic, preluate de catre entitati de presa, reprezinta acuzatii concrete si directe, prezentarea acestora fara niciun element probator determina intentia exclusiva de discreditare si denigrare personala si profesionala a subsemnatei.

De mai bine de 2 ani, am raspuns public insinuarii defaimatoare si denigratoare facute in contextul problemelor penale ale Elenei Udrea de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pe care in lipsa unei acuzatii directe, explicite si concrete nu am putut sa-l actionez in judecata.

De asemenea, am raspuns public acuzatiilor grave si dovedit neprobate facute de Elena Udrea si in acest sens am prezentat si public documente concrete in sustinerea afirmatiilor mele.

Am raspuns de asemenea public acuzatiilor facute de Sebastian Ghita care, din 18 Mai 2016, se afla la fel ca si Dan Catalin Andronic sub incidenta unei notificari legale privind incalcarea drepturilor nepatrimoniale din partea subsemnatei.”

 

Foto Credit: Inpolitics 

REZULTATE PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending