HomeALL MEDIADigi24, singura televiziune de stiri din Romania care nu a fost sanctionata de CNA în cazul morții regizorului Sergiu Nicolaescu

Digi24, singura televiziune de stiri din Romania care nu a fost sanctionata de CNA în cazul morții regizorului Sergiu Nicolaescu

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat drastic posturile de știri pentru modul în care au reflectat în programele zilnice moartea regizorului Sergiu Nicolaescu.

A existat însă și o excepție, Digi24, care este, de altfel, singura televiziune de știri din România care nu a primit o sancțiune din partea forului care reglementează activitatea din audio-vizual. Noi nu am facut altceva decât să ne respectăm linia editorială pe care am pornit la 1 martie 2012, și anume să prezentăm informațiile așa cum sunt ele, fără să le interpretăm, fără să le trunchiem. Avem un singur scop jurnalistic- să fim corecți cu telespectatorii noștri. La Digi24 am ales să tratăm cu decență dorința familiei de a nu difuza imagini de la funeralile lui Sergiu Nicolaescu” a precizat George Orbean, manager de proiect Digi24.

Amenzile totale aplicate de CNA sunt în valoare de 160.000. Realitatea TV a primit o amendă de 10.000 de lei, Antena 3 – 20.000 de lei, B1 TV – 30.000 de lei, iar RTV – 100.000 de lei. Membrii CNA au considerat că televiziunile de știri au încălcat articolele privind demnitatea umană, dreptul la viață privată și promovarea unor informații insuficient verificate.Digi24 a fost singura televiziune de știri din România care nu a încălcat aceste articole.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns