HomeALL MEDIADIICOT: Niciun semn în cazul dosarului reportajului SKY NEWS, în care se prezintă traficul de arme din România

DIICOT: Niciun semn în cazul dosarului reportajului SKY NEWS, în care se prezintă traficul de arme din România

Procurorii români „colaborează destul de greu” cu autoritățile britanice în dosarul Sky News, a declarat, joi, procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. Jurnaliştii Sky News care au filmat reportajul din care reieşea că la în România s-ar face trafic cu arme de asalt ar trebui să dea declaraţii în ancheta începută de DIICOT, dacă procurorii din Regatul Unit vor da curs cererii omologilor români, informeaza Digi 24. 

Nu s-au înregistrat însă progrese în privința înființării unei comisii rogatorii, a spus Daniel Horodniceanu. „Nu avem până în acest moment niciun fel de rezultat, fapt care ne îngrijorează, pentru că au trecut deja două luni, iar inculpații din România sunt puși sub măsuri preventive. Ceea ce pare cumva injust, pentru că nu au acționat de unii siguri. Înțeleg că dosarul a ajuns la Home Office, în Marea Britanie, așteptăm un răspuns. Dacă nu, vom continua demersurile internaționale în acest sens. ”, a spus procurorul-șef la DIICOT.

 

Cu colegii britanici se colaborează mai greu decât cu alții din UE și, probabil, că după Brexit, va fi și mai greu”, a adăugat el.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins definitiv, luna aceasta, cererea procurorilor DIICOT de prelungire a arestului preventiv în cazul celor trei bărbați români care apar în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News.

Stuart Ramsay - Sky News Headshot

Stuart Ramsay – Sky News Headshot

 

Instanța supremă a respins contestația DIICOT și a menținut decizia Curții de Apel București, din 5 octombrie, prin care s-a dispus eliberarea din arest preventiv a lui Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics și Levente Pantics.Aceștia sunt plasați sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cei trei se aflau în arest preventiv din 12 august, fiind acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și comunicarea de informații false.

Foto Credit: captura video / SKY NEWS

Video Credit: DIGI 24

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns