Connect with us

Emisiuni

Discovery Channel comemorează 50 de ani de la asasinarea președintelui John F. Kennedy

Published

on

Discovery Channel comemorează 50 de ani de la asasinarea președintelui Statele Unite ale Americii John F. Kennedy, difuzând patru programe speciale despre culisele incidentului petrecut în 1963, persoanele implicate și analizele criminalistice ale uneia dintre cele mai șocante tragedii ale lumii.

Urmăriți povestea capturării lui Lee Harvey Oswald, presupusul asasin al președintelui, și ancheta derulată de poliție, prin intermediul unor reconstituiri dramatizate, interviuri ale unor martori, segmente de grafică generată pe computer şi imagini de arhivă.

Capturarea lui Lee Harvey Oswald – 23 noiembrie, de la 11.00

Programul explorează asasinarea preşedintelui John F. Kennedy dintr-o perspectivă originală, văzută prin ochii ofiţerilor de poliţie din Dallas, dar şi ai familiei şi prietenilor care îl cunoşteau cel mai bine pe Lee Harvey Oswald. La aproximativ 90 de minute după ce preşedintele fusese împuşcat, poliţiştii din Dallas l-au arestat pe cel bănuit că ar fi fost asasinul. Mulţi acuză însă Departamentul de Poliţie din Dallas că ar fi tratat necorespunzător acest caz. În decurs de numai 48 de ore, preşedintele, un ofiţer de poliţie şi principalul suspect erau morţi. Cum a fost posibil ca un demers început atât de eficient să evolueze atât de îngrozitor?

JFK şi casetele audio oficiale – 23 noiembrie, de la 12.00

Programul prezintă detalii din culisele asasinării preşedintelui, prezentând eforturile disperate ale poliţiei care îl căuta pe asasin, dar şi rolul vital jucat de presa locală în informarea întregii lumi. După ce preşedintele Kennedy a fost asasinat, în 1963, casetele oficiale ale aeronavei prezidenţiale Air Force One au înregistrat pas cu pas derularea acestei situaţii de criză. Aceste materiale alcătuiesc cel mai complet inventar de informaţii referitoare la mesajele private schimbate între aeronava prezidenţială şi oficialităţi guvernamentale de cel mai înalt rang. În combinaţie cu înregistrări audio ale Poliţiei din Dallas, mărturii ale martorilor şi înregistrări ale reporterilor de radio care au fost de faţă în acea zi, casetele ne oferă o imagine unică asupra unuia dintre cele mai întunecate momente din istoria Preşedinţiei Statelor Unite.

Toţi oamenii preşedintelui – 23 noiembrie, de la 13.00

Programul readuce la viaţă afacerea Watergate, folosind secvenţe fascinante de arhivă, înregistrări şocante din Biroul Oval şi noi interviuri cu cei care au comis infracţiunile, cei care le-au investigat şi cei care le-au prezentat. Filmul dezvăluie povestea care a început cu “o tentativă de jaf de mâna a treia”, dar a căpătat ulterior proporţii uriaşe, încheindu-se cu prima şi singura demisie a unui preşedinte din istoria Americii. Distribuţia remarcabilă a programului care relatează această poveste include nume de marcă precum Robert Redford, Bob Woodward, Carl Bernstein, Dustin Hoffman, Jon Stewart și Rachel Maddow.

JFK: arma crimei – 23 noiembrie, de la 15.00 (2 episoade)

Asasinarea Preşedintelui John F. Kennedy a fost una dintre cele mai şocante tragedii ale lumii. Şi totuşi, această crimă a rămas învăluită în mister şi confuzie – până acum. Comemorând 50 de ani de la data asasinării preşedintelui Kennedy, programul JFK: arma crimei prezintă o analiză criminalistică detaliată a acestui caz.

Documentarul dezvăluie ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi, şi anume că a existat acolo un al doilea om care a apăsat pe trăgaci în mod accidental, devenind astfel autorul focului de armă fatal care i-a pus capăt vieţii preşedintelui. Ceea ce a urmat a fost una dintre cele mai masive operaţiuni de muşamalizare a unui caz din istoria Americii.

Apelând la reconstituiri dramatizate, interviuri, segmente de grafică generate pe computer şi imagini de arhivă, documentarul relatează în detaliu eforturile lui Howard Donahue, un armurier din Baltimore, trăgător de elită şi expert în arme de foc, care şi-a petrecut 25 de ani din viaţă făcând propriile investigaţii asupra morţii preşedintelui Kennedy. Donahue a examinat dovezile balistice şi criminalistice, inclusiv traiectoriile şi consecinţele gloanţelor trase, şi a ajuns la concluzia că glonţul care l-a lovit pe Kennedy în cap nu provenea de la Lee Harvey Oswald, ci de la un al doilea ţintaş.

Colin McLaren, detectiv veteran al anchetelor mai multor cazuri de crimă din Australia, a derulat la rândul lui o anchetă criminalistică de 4 ani şi jumătate asupra acestui caz deja vechi. Investigaţiile lui reprezintă prima şi singura dată când un detectiv calificat în anchetarea cazurilor de crimă a analizat minuţios catalogul complet al dovezilor şi mărturiilor din cazul asasinării lui JFK.

McLaren s-a concentrat strict asupra dovezilor disponibile la locul crimei şi asupra mărturiilor complete depuse de martorii aflaţi la faţa locului, în momentul focurilor de armă. I-au fost puse la dispoziţie mărturiile martorilor şi rapoartele autopsiei, care fuseseră păstrate secrete de Guvernul SUA, dar au fost desecretizate în timpul mandatului preşedintului Bill Clinton, sub incidenţa JFK Records Act din 1992. JFK: arma crimei face publice dovezile care arată că Oswald a tras cu arma şi i-a lovit pe Preşedintele Kennedy şi pe Guvernatorul John Connally, însă glonţul care l-a lovit pe Kennedy în cap – deci focul de armă fatal – a provenit dintr-o puşcă AR-15 declanşată accidental de George Hickey, agent al Serviciilor Secrete care însoţea limuzina prezidenţială imediat în spatele acesteia, stând pe spătarul banchetei din spate a maşinii de escortă.

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Otto

    5 noiembrie 2013 at 11:44

    mda….daca repeti o minciuna de multe ori va deveni adevar.

Lasă un răspuns

Emisiuni

Au început filmările pentru sezonul 2 ,,The Wall – Marele Zid”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

După 45 de ediții, ,,The Wall- Marele Zid” a încheiat un prim sezon plin de emoție și strălucire, iar jocul imprevizibil din fața proiecției a schimbat de nenumărate ori destinul concurenților.

Emisiunea fenomen revine cu sezonul al doilea, care va fi difuzat pe Antena 1 din această primăvară, iar Valentin Butnaru și echipa de producție au aterizat deja în Polonia- acolo unde se află platoul de filmare.

Prezentatorul show-ului, Valentin, este foarte încântat să revină la filmări și nerăbdător să cunoască poveștile impresionante ale oamenilor buni care se vor lupta cu Marele Zid. Deși recunoaște că programul de filmare nu a fost deloc ușor la început, știe că limitele pot fi depășite atunci când pui pasiune în ceea ce faci: ,,Abia așteptam să revin în fața Marelui Zid. Am emoții, dar sunt constructive și sunt convins că și de data aceasta voi cunoaște oameni frumoși și norocoși.”, a declarat acesta.

Echipa de producție poloneză a fost la fel de entuziasmată să îi primească pe românii din spatele     show-ului ,,The Wall-Marele Zid la ei acasă. De dimineață, au organizat un mic dejun în cinstea lor, unde au rememorat cele mai frumoase momente din edițiile trecute, atât din platou, cât și din spatele camerelor de filmat. În primul sezon, chiar la finalul ultimei emisiuni, polonezii au proiectat pe Marele Zid un mesaj emoționant- ,,I love Romania”, în semn de recunoștință pentru o colaborare frumoasă și fructuoasă.

Anul acesta, Valentin Butnaru își petrece ziua de naștere pe platoul de filmări: ,, Cum îmi petrec ziua de naștere?! Păi, la filmări pentru noul sezon The Wall-Marele Zid, evident! De ce e evident? Pentru că sunt înconjurat de oameni geniali, fac ceva ce iubesc și mă distrez în tot timpul asta! E perfect! Mă simt  extraordinar alături de prietenii mei de aici. De ziua mea…sper ca Marele Zid să fie darnic cu concurenții.”, a mărturisit moderatorul.

Fiecare ediție ,,The Wall- Marele Zid” a fost unică și a redat povești frumoase ale oamenilor care au avut curajul să se înscrie într-o competiție a norocului și a strategiei, iar al doilea sezon promite surprize, dar și câștiguri impresionante. Suma totală a premiilor a ajuns până în acest moment la 2,620,676 RON, dar zâmbetele, lacrimile de fericire și reacțiile emoționante ale concurenților au fost nenumărate. Emisiunea ,,The Wall- Marele Zidrevine din această primăvară la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Vineri, la Românii au talent, vedem la ce visează Mihaela Rădulescu încă din copilărie!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Jurații sunt plini de surprize în cea de-a doua ediție a sezonului 8 Românii au talent.

Inspirat de apariția inedită a unui concurent și de momentul pe care-l prezintă, Andi spune: ”În costumul ăla de panteră roz pot să mă îmbrac și eu.”, iar Mihaela continuă: ”Hai, du-te acum pe scenă! Vreau să-l văd pe Andi pantera roz, visez asta din copilărie!”. Pentru a-l încuraja pe jurat să facă transformarea, publicul îl aclamă și-l aplaudă frenetic.

Andi apare pe scenă în ritm de saxofon, cu mișcările specifice simpaticei pantere și face o demonstrație de talent autentic în fața a sute de persoane și a colegilor săi. ”Deși credeam că le-am văzut pe toate, sezonul 8 vine cu foarte multe surprize. Și din partea concurenților, dar și din partea juraților.”, spune Andra, impresionată până la lacrimi… de râs de reprezentația lui Andi, iar Smiley completează din culise: ”Seamănă cu mine din profil!”.

Vineri, de la 20:30, vedem întregul moment care provoacă ropote de aplauze și hohote de râs în sală, dar vedem și care este motivul pentru care unul dintre jurați declară că este extrem de nervos.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Anna Lesko le-a băgat în buzunar 17.500 de lei unei românce și unui columbian, la „Guess My Age – Ghicește vârsta”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Aseară, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”, norocul le-a surâs Mihaelei și iubitului ei columbian, Camilo. Cei doi au câștigat 17.500 de lei, bani pe care vor să-i folosească pentru organizarea propriei nunți sau ca să meargă în Columbia, “să își facă de cap”.

Mihaela, o prahoveancă de 34 de ani, și Camilo, un columbian de 29 de ani, născut la Bogota, s-au cunoscut în Columbia, pe când urmau cursurile unei școli de actorie. De altfel, ei i-au mărturisit lui Dan Negru că, acum, mulți dintre actorii care fac parte din distribuția serialului polițist “Narcos”, film care i-a făcut multe nopți albe prezentatorului show-ului, le sunt prieteni. De altfel, Mihaela, care a plecat de șase ani în această țară, lucrează deja la un important post de televiziune din Bogota, unde prezintă un program de sport.

La “Guess My Age – Ghicește vârsta”, Mihaela și Camilo nu au ghicit vârsta a cinci persoane care au venit în fața lor –  Beatrice (20 de ani), asistentă medicală, Dănuț (33 de ani), kinetoterapeut, Genil (41 de ani), un dansator de origine tătară, Daniela (54 de ani), inginer, și nici pe a interpretei de muzică pop Nicola (51 de ani) – dar estimările lor au fost apropiate de vârsta reală a acestora și astfel cei doi concurenți au reușit să intre în finală cu impresionanta sumă de 70.000 de lei. Extrem de important în obținerea acestei sume a fost faptul că au putut să ghicească din prima vârsta lui Lucian (53 de ani), consilier produse nutritive.

Etapa finala le-a adus mari emoții celor doi concurenți. Deznodământul a fost însă unul fericit, căci Mihaela și Camilo au ghicit, din ultima încercare, vârsta frumoasei interprete Anna Lesko (39 de ani) și au plecat acasă cu 17.500 de lei.

Diseară, de la ora 20.00, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”, doi tineri logodnici vin de la Tg.Jiu să-și testeze intuiția și spiritul de observație și să-și încerce norocul, la show-ul prezentat de Dan Negru.

Daiana Zupea (22 de ani) și Bogdan Radu (21 de ani) s-au cunoscut în urmă cu doi ani, însă ceva a început să se infiripe între ei în perioada examenului de bacalaureat. Locuiesc împreună la părinții ei, dar nu se gândesc neapărat la căsătorie, chiar dacă el a cerut-o deja de soție. Cu banii pe care speră să-i câștige la “Guess My Age – Ghicește vârsta” vor să plătească avansul pentru un apartament numai al lor dacă vor reuși să-și împlinească dorința, telespectatorii Antenei 1 vor vedea în această seară, de la ora 20.00.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending