Connect with us

Premieră TV

Documentar despre viata lui Nelson Mandela, la Discovey Chanel

Published

on

Discovery Channel îi aduce un omagiu lui Nelson Mandela difuzând sâmbătă, de la ora 16.00 un documentar de o ora care comemorează viața remarcabilă a liderului sud-african.

Programul relatează cu sinceritate povestea personală a lui Mandela şi deciziile cruciale pe care le-a luat acest om în drumul său spre libertate. Programul Viața lui Mandela va fi difuzat pentru prima dată pe Discovery Channel în 224 de ţări din întreaga lume.

Prietenii personali, camarazii şi partenerii lui Nelson Mandela s-au reunit pentru realizarea programului Viața lui Mandela, contribuind la documentarea unei cronici despre viaţa sa politică ce a avut un impact incontestabil asupra noastră, a tuturor,” a declarat Luis Silberwasser, Chief Content Officer & Executive Vice President, Discovery Networks International. „Acest documentar demonstrează încă o dată angajamentul Discovery de a spune poveşti cu o uriaşă încărcătură emoţională. Suntem onoraţi că putem prezenta această poveste publicului din întreaga lume.”

Viața lui Mandela arată cum a devenit acest nume un simbol al speranţei şi al păcii nu numai în Africa de Sud, ci în întreaga lume. Cei mai apropiaţi prieteni ai regretatului lider ne oferă o perspectivă unică, intimă, asupra vieţii acestuia, iar filmul pune publicul pe gânduri prezentând alegerile foarte dificile cu care s-a confruntat Mandela, precum şi curajul, integritatea şi dragostea pentru libertate care i-au marcat toţi cei 95 de ani de viaţă.
Programul se derulează în naraţiunea celebrului actor britanic David Harewood, iar interviurile sunt completate de înregistrări personale ale lui Mandela, după cartea scrisă chiar de el, “A Long Walk to Freedom” (Lungul drum spre libertate), începând cu masacrul de la Sharpeville, din anul 1960. Pornind de la originile acestui tânăr avocat de culoare şi ale luptei sale pentru ca toţi sud-africanii să aibă drepturi egale, urmărim apariţia organizaţiei “uMkhonto weSizwe” (Vârful de Lance al Naţiunii), încarcerarea nedreaptă a lui Mandela timp de 27 de ani, câteva dintre umilinţele pe care a fost obligat să le îndure, dar şi campania internaţională fără precedent derulată pentru eliberarea lui, culminând chiar cu acest moment de triumf. Viața lui Mandela este o cronică detaliată a traseului acestui lider spre libertate, nu doar cea personală, ci şi libertatea tuturor sud-africanilor.

Printre prietenii şi asociaţii lui Nelson Mandela prezentaţi în acest program se numără:

–    Brian Widlake, prezentator britanic de televiziune, care pentru prima dată dezvăluie o poveste cutremurătoare: cum a reuşit să scape din mâinile temutelor servicii secrete sud-africane pentru a-i lua lui Mandela primul interviu care avea să trimită unde de şoc în întreaga lume

–   Dr. Niel Barnard, Directorul Serviciilor Naţionale de Spionaj din Africa de Sud în perioada în care Nelson Mandela a fost închis. Dr. Barnard discută cu sinceritate despre motivele pentru care l-a convins pe De Klerk că trebuia să stea de vorbă cu Mandela

–     FW De Klerk, fostul preşedinte al Africii de Sud

–    Shaun Johnson, prieten şi jurnalist

–    George Bizos, prieten şi avocat

–    Jesse Jackson, activist politic american

–     Dennis Goldberg, prieten acuzat în acelaşi proces cu Mandela

–    Ahmed Kathrada, prieten al lui Mandela, închis în acelaşi timp cu el pe Insula Robben

–    Andrew Mlangeni, prieten al lui Mandela, închis în acelaşi timp cu el pe Insula Robben
Viața lui Mandela este un program produs pentru DNI de Darlow Smithson Productions. Pentru DNI, Sarah T. Davies este producător executiv, iar pentru Darlow Smithson Productions, Iain Riddick. În semn de respect pentru Nelson Mandela, filmul nu va avea un generic cu numele celor care au contribuit la realizarea sa.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Premieră TV

Sezonul 9 al emisiunii „Politică şi delicateţuri”, în premieră, la TVR 1

Published

on

Foto Credit: TVR

În deschiderea sezonului cu numărul 9 „Politică şi delicateţuri”, poetul Mircea Dinescu vrea să-şi impresioneze invitatul, pe maestul bucătar Joseph Hadad, cu un „şalău pictat”.

Vedem dacă reuşeste duminică, ora 15.30, la „Politică şi delicateţuri” de la TVR 1 şi TVR+.

La început de sezon Politică şi delicateţuri, în bucătăria lui Mircea Dinescu vine renumitul chef Joseph Hadad. Politică şi delicateţuri debutează duminică 25 martie, cu o întâlnire a chefilor, pe care o urmărim tot la aceeaşi oră, 15.30, la TVR 1 şi TVR+.

„De obicei nu am emoţii, dar când inviţi un maestru bucătar cum e Hadad, m-am gândit să îl impresionez”, mărturiseşte poetul, care a inventat ad-hoc o reţetă de file de şalău de Dunăre, amestecat cu ardei Capia copţi, baby spanac aşezat pe vinete şi dovlecei traşi la tigaie, operă pe care a botezat-o „şalău pictat”.

Îmbrăcat în halatul său de bucătar, chef Hadad se aştepta să gătească, nefiind obişnuit ca altcineva să prepare mâncarea pentru el. Dar Dinescu jonglează atât de rapid cu ingredientele încât musafirul său nu apucă nici să-şi dea seama ce urmează să-i prepare gazda.

Chef Hadad se declară uimit de secretele poetului: de faptul că pune în preparat zeamă de portocală, de folosirea dulceţii de ardei iute şi de ingredientul surpriză – cătina păstrată în miere.

În cramă, cei doi gustă din bucate, ascultă muzica tarafului de la Vărbilău, iar chef Hadad povesteşte cu farmec şi umor despre începuturile lui în România. Ocazie cu care îi şi oferă gazdei cartea sa de bucate, „În bucătăria lui Joseph”. Impresionat de invitatul său, Dinescu îl ascultă cu mare plăcere: „E un om generos pentru că e sigur pe ceea ce face, profesionalismul se simte, are un soi de modestie calmă şi fină care poate să explodeze într-o farfurie”. Nici Hadad nu se lasă mai prejos: „M-am simţit ca acasă. La noi, am învăţat de la tata că în viaţă, în primul rând trebuie să fii om şi Mircea este în primul rând OM, şi apoi poet şi bucătar”.

 

Nu rataţi întâlnirea dintre doi oameni pe care îi leagă o mare pasiune – arta culinară – duminică, 25 martie, de la 15.30, la TVR 1 şi TVR+.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Premieră TV

Andra Trandaș va prezenta emisiunea ”Stăpânii vedetelor”, la Antena Stars

Published

on

Foto Credit: ANTENA STARS

Intuitivi și extrem de simpatici, frumoasa prezentatoare tv Andra Trandaș și Billy, cățelușul care i-a fost co-prezentator în cadrul știrilor Star News, vor putea fi urmăriți de cãtre telespectatorii Antena Stars într-o nouă ipostază.

Începând de sâmbătă, 24 martie, de la ora 13.00, Billy va fi gazda propriei emisiuni,  intitulată sugestiv ”Stăpânii vedetelor”, patrupedul dovedind adevărate veleități de jurnalism monden.

Andra și Billy, împreună cu invitații lor, vor putea fi urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora  13.00, la Antena Stars. Dacă Billy va fi cel care va interacționa cu animăluțele vedetelor, chestionând nu doar căței, ci și pisici, țestoase, cai și alte viețuitoare, Andra va sta de vorbă cu vedetele în persoană pentru a afla secretele și picanteriile din viața lor.

”Stăpânii vedetelor” este o emisiune nou-nouță, cu vedete, bineînteles, dar de data aceasta, cu acele vedete care au inima mare, care iubesc animalele din tot sufletul.   Și eu, și Billy ne bucurăm foarte mult că facem parte din acest proiect! Eu sunt foarte încântată pentru că am iubit enorm animalele dintotdeauna și consider că ele există în viețile noastre ca să ne iubească, să ne aducă zâmbetul pe buze când ajungem acasă după o zi grea și să ne aline durerile sufletești când suntem supărați. În aceeași măsură însă, și ele au nevoie de iubirea și grija noastră! Iar cu ocazia asta vom cunoaște patrupede ,sau poate bipede sau, eu știu… reptilele care trăiesc sub același acoperiș cu vedetele autohtone. Billy este foarte fericit că merge la filmări, pentru că, de atâția ani de când formăm un cuplu la tv, s-a obișnuit și chiar se simte cel mai bine înconjurat de vedete și camere de luat vederi”, mărturisește Andra Trandaș.

Emisiunea, care demonstrează că, de multe ori, și oamenii aparțin animalelor de companie, nu doar invers, va cuprinde mai multe rubrici: Pet Talks – în care interviurile se desfășoară față în față, fără perdea; Pet Fashion – despre ce se poartă în materie de ținute și accesorii ale animalelor de companie; Pet Beauty –pentru că orice star are nevoie de îngrijiri speciale; Pet Vet- în care sfaturile veterinarului sunt extrem de prețioase pentru că sănătatea este cel mai important lucru și în cazul animalelor; Pet Training- ce cuprinde tehnici și ponturi pentru cea mai eficientă dresură și Pet World- în care animalele celebrităților internaționale devin subiect monden.

”Numele emisiunii este inspirat din faptul că Billy este stăpânul inimii mele și eu, de foarte multe ori, fac lucruri pentru a ști că este fericit, iar el mă răsplătește cu un comportament devotat și foarte ascultător. Vor fi și o mulțime de surprize, așa că-i invităm pe prietenii noștri să stea cu ochii pe noi!”, spune gazda emisiunii, Andra Trandaș.

Care sunt cei mai buni prieteni ai vedetelor, cum își manifestă celebritățile de la noi dragostea față de animalele lor de companie, dar și despre viața starurilor de dincolo de camerele de filmat, telespectatorii vor afla în fiecare sâmbătă, de la ora 13.00, la Antena Stars.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Premieră TV

PRO TV va difuză o nouă emisiune de life style: Inspirația de weekend

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Din 25 martie, în fiecare duminică, de la ora 11:00, PRO TV le aduce telespectatorilor Inspirația de weekend! Emisiunea va fi prezentată de Andressa (Andreea Retea), unul dintre primii bloggeri din România, și Irina Fodor.

Cele două prezentatoare vor veni cu idei pentru destinații de vacanță, petrecerea timpului liber, redecorarea casei, rețete, informații despre cele mai noi trenduri sau lifestyle. În fiecare ediție, Andressa și Irina vor avea invitați specialiști din diverse domenii și bloggeri cunoscuți din România.

„Sunt foarte încântată de acest nou început. Cred foarte mult în acest proiect, în primul rând pentru că prezintă informații utile care te pot inspira să îți faci viața mai frumoasă. Cel mai interesant e că totul este prezentat de specialiști care și-au câștigat un nume în online datorită abilităților și farmecului lor. Îmi face mare plăcere să realizez această emisiune împreuna cu prietena mea, Irina, și sunt emoționată de noua mea postură de prezentatoare.”, spune Andressa.

”Sunt în punctul în care simt că fiecare experienţă trăită trebuie să îmbunătăţească ceva la mine ca om: să mă facă să fiu mai pricepută la lucruri pe care le fac deja sau să învăţ lucruri noi, netestate până atunci. Să îmi deschidă ochii si mintea. Să mă înveţe să mă adaptez, să îmi fac viaţa mai simplă şi să creez. Să îmi lase cadou amintiri frumoase sau să mă înveţe să construiesc altele şi mai bogate. Despre asta e vorba în proiectul nostru: aducem publicului noutăţi şi informaţii din domenii de interes pentru toată lumea care te ajută să le faci pe toate cele de mai sus. Va fi o emisiune dinamică, plină de culoare şi bună dispoziţie, numai bună pentru o zi de weekend.”, a completat irina Fodor.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending