HomeTELEVIZIUNEPremieră TVDocumentar despre viata lui Nelson Mandela, la Discovey Chanel

Documentar despre viata lui Nelson Mandela, la Discovey Chanel

Discovery Channel îi aduce un omagiu lui Nelson Mandela difuzând sâmbătă, de la ora 16.00 un documentar de o ora care comemorează viața remarcabilă a liderului sud-african.

Programul relatează cu sinceritate povestea personală a lui Mandela şi deciziile cruciale pe care le-a luat acest om în drumul său spre libertate. Programul Viața lui Mandela va fi difuzat pentru prima dată pe Discovery Channel în 224 de ţări din întreaga lume.

Prietenii personali, camarazii şi partenerii lui Nelson Mandela s-au reunit pentru realizarea programului Viața lui Mandela, contribuind la documentarea unei cronici despre viaţa sa politică ce a avut un impact incontestabil asupra noastră, a tuturor,” a declarat Luis Silberwasser, Chief Content Officer & Executive Vice President, Discovery Networks International. „Acest documentar demonstrează încă o dată angajamentul Discovery de a spune poveşti cu o uriaşă încărcătură emoţională. Suntem onoraţi că putem prezenta această poveste publicului din întreaga lume.”

Viața lui Mandela arată cum a devenit acest nume un simbol al speranţei şi al păcii nu numai în Africa de Sud, ci în întreaga lume. Cei mai apropiaţi prieteni ai regretatului lider ne oferă o perspectivă unică, intimă, asupra vieţii acestuia, iar filmul pune publicul pe gânduri prezentând alegerile foarte dificile cu care s-a confruntat Mandela, precum şi curajul, integritatea şi dragostea pentru libertate care i-au marcat toţi cei 95 de ani de viaţă.
Programul se derulează în naraţiunea celebrului actor britanic David Harewood, iar interviurile sunt completate de înregistrări personale ale lui Mandela, după cartea scrisă chiar de el, “A Long Walk to Freedom” (Lungul drum spre libertate), începând cu masacrul de la Sharpeville, din anul 1960. Pornind de la originile acestui tânăr avocat de culoare şi ale luptei sale pentru ca toţi sud-africanii să aibă drepturi egale, urmărim apariţia organizaţiei “uMkhonto weSizwe” (Vârful de Lance al Naţiunii), încarcerarea nedreaptă a lui Mandela timp de 27 de ani, câteva dintre umilinţele pe care a fost obligat să le îndure, dar şi campania internaţională fără precedent derulată pentru eliberarea lui, culminând chiar cu acest moment de triumf. Viața lui Mandela este o cronică detaliată a traseului acestui lider spre libertate, nu doar cea personală, ci şi libertatea tuturor sud-africanilor.

Printre prietenii şi asociaţii lui Nelson Mandela prezentaţi în acest program se numără:

–    Brian Widlake, prezentator britanic de televiziune, care pentru prima dată dezvăluie o poveste cutremurătoare: cum a reuşit să scape din mâinile temutelor servicii secrete sud-africane pentru a-i lua lui Mandela primul interviu care avea să trimită unde de şoc în întreaga lume

–   Dr. Niel Barnard, Directorul Serviciilor Naţionale de Spionaj din Africa de Sud în perioada în care Nelson Mandela a fost închis. Dr. Barnard discută cu sinceritate despre motivele pentru care l-a convins pe De Klerk că trebuia să stea de vorbă cu Mandela

–     FW De Klerk, fostul preşedinte al Africii de Sud

–    Shaun Johnson, prieten şi jurnalist

–    George Bizos, prieten şi avocat

–    Jesse Jackson, activist politic american

–     Dennis Goldberg, prieten acuzat în acelaşi proces cu Mandela

–    Ahmed Kathrada, prieten al lui Mandela, închis în acelaşi timp cu el pe Insula Robben

–    Andrew Mlangeni, prieten al lui Mandela, închis în acelaşi timp cu el pe Insula Robben
Viața lui Mandela este un program produs pentru DNI de Darlow Smithson Productions. Pentru DNI, Sarah T. Davies este producător executiv, iar pentru Darlow Smithson Productions, Iain Riddick. În semn de respect pentru Nelson Mandela, filmul nu va avea un generic cu numele celor care au contribuit la realizarea sa.

Lasa un comentariu aici!

Written by

laura.cristea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns