Connect with us

Emisiuni

Dragos Bucur – „La primul meu rol eram un papagal care tremura, probabil faceam pe mine de emotie” își aminteşte actorul despre proba dată pentru primul său film într-un interviu acordat emisiunii „Ca-n filme”, duminică, ora 20.20, la Digi24

Published

on

             

            Dragoş Bucur, unul dintre cei mai în vogă actori ai ultimilor ani, este protagonistul rubricii „Interviu” din cadrul emisiunii „Ca-n filme”, din această duminică, de la 20.20.

După ce a jucat în filme foarte cunoscute şi apreciate de critică, dar şi de spectatori, precum „Marfa şi banii”, „Furia”, „Moartea domnului Lăzărescu”, „Hârtia va fi albastră”, „Boogie”, „Poliţist adjectiv”, sau mai recentul „Ho,ho,ho 2”, Dragoş Bucur se descrie ca actor, cu modestia celui care abia ar păşi în această meserie. Nu joc modestia, dar eu cred că nu sunt cel mai talentat actor din România. Sunt actori din generaţia mea, chiar colegi de-ai mei de facultate, care clar sunt mai talentaţi ca mine. Însă ce am reuşit să fac eu şi poate de asta joc mai mult, a fost să îmi dezvolt profesionalismul ăsta. Tehnica de a fi tot timpul la o limită acceptabilă. Asta spunea tot timpul Albulescu la clasă: ca actor profesionist nu ai voie niciodată să cobori sub un anumit nivel. Poţi să fii mai bun, dacă ai inspiraţie eventual, dar niciodată mai prost. Ei bine, pe tehnica asta de a nu fi niciodată mai prost decât e acceptabil mă bazez eu în carieră. Şi în rest, vârfurile alea, repet: când vine îngeraşul şi mă atinge!”

            Despre debutul său, în anul 2001, în filmul lui Cristi Puiu, „Marfa şi banii”, Dragos Bucur îşi aminteşte amuzat. „Cred că am ajuns în ultima sau în penultima filmare, se dădea în sediul RoFilm, pe lângă Kogalniceanu. Şi era o cămăruţă destul de mică aşa, de un metru jumate pe doi metri jumate, cam aşa. Şi erau Puiu cu Stavilă, cu operatorul. Şi când i-am văzut pe ei puştani, aşa, camera aia, şi m-a întrebat Puiu dacă ştiu să înjur. Şi am fost foarte  amuzat, şmecher: Da, ştiu să înjur. Ia înjură-mă. Mi s-a părut o prostie, aşa, l-am înjurat cu juma de gură. Nu, înjură-mă mai agresiv. L-am înjurat ceva mai agresiv şi m-am dus spre el, chipurile să îl ameninţ…. Ei bine, eu credeam că am fost foarte cool în proba aia, şi după vreo şapte ani am văzut proba pe un VHS. Eram un papagal care tremura, probabil mai aveam puţin şi făceam pe mine de emoţie. Amintirea mea era cu totul şi cu totul alta.”

Dragoş Bucur crede că cel mai important în pregătirea unui rol, acel ceva fără de care succesul personajului nu are cum să vină  este documentarea. „Documentare faci. Pentru „Poliţist, adjectiv”, am stat cred o lună jumate în Vaslui, în fiecare zi mergeam la secţia de poliţie, în fiecare seară făceam două trei ore un soi de pregătire cu un domn care fusese angajat în Poliţie, la Antidrog, şi avea tot felul de exerciţii. Se întâmpla câteodată, câte o oră jumate urmăream oameni pe stradă. E mult mai solicitant decât îşi închipuie cineva, să urmăreşti un om pe stradă fără să fii văzut. Sau mergeam în baruri cu el şi îmi dădea teme: uite, ăla, câţi copii are şi ce culoare are maşina lui fără să îl întrebi direct. Tot felul, exerciţii care înteleg că se fac la Academia de Poliţie. Adica da, am stat în sosul ăla, dar mă duceam acasă şi tot ăla eram, nu eram poliţistul care… are probleme cu topica frazei.”

            Implicat în această industrie de peste 10 ani, părerea actorului este că filmul românesc merge foarte bine. Ceva probleme ar fi când vine vorba despre industria cinematografică românească„N-aş spune că e în urmă cinematografia în sine. Pentru că să ştii că filmele noastre, deşi publicul larg nu o să fie de aceeaşi părere, sunt foarte actuale. Eu cred că momentul în care suntem acum şi lipsa spectatorilor din sălile de cinema este rezultatul unui complex de împrejurări. De la gaura aceea extraordinară din anii 90, cred că au fost vreo 2-3 ani în care nu s-a făcut niciun film, dacă nu mă înşel. Până la cred eu proasta promovare a filmelor româneşti pentru publicul larg, promovarea unor filme greşit şi a unor filme greşite, pâna la, în general, lipsa oamenilor din sălile de cinema. Eu cred că problema este că aceste filme au fost promovate ca sarmale când ele sunt… vită argentiniană, dacă mă întrebi pe mine. Sau nu ştiu, biftec tartar. Ok, e tot carne. Numai că nu e carne în varză murată şi nu are şunculiţă printre.”

            Despre regizorii cu care a colaborat de-a lungul anilor, despre roluri şi personaje, împreună cu alte poveşti ale carierei sale, în interviul de duminică, ora 20.20, la emisiunea „Ca-n filme”, pe Digi24.

 

loading...

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

Show-ul Vorbește Lumea de la PRO TV a pregătit un super concurs cu premii de milioane

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Vorbește lumea că de luni, 26 martie, Adela și Cove au pregătit un super concurs pentru telespectatori cu premii de milioane!

Printre subiectele incitante, invitați speciali și doza de bună dispoziție, telespectatorii vor avea parte și de o mulțime de premii interesante, în fiecare ediție Vorbește lumea, începând de luni și până pe 6 aprilie.

Mecanismul este unul foarte simplu! Pentru a intra în concurs telespectatorii trebuie să dea SMS la 1883 (număr cu tarif normal – 0.06 eurocenți) cu mesajul „CÂȘTIGI ȘI PUNCT”, să urmărească emisiunea și să răspundă la telefon când vor fi sunați. În fiecare zi, Adela și Cove vor alege trei numere de telefon și vor suna telespectatorii în direct! Trei pași simpli pentru trei premii de milioane oferite în fiecare zi: laptopuri, smart TV, electrocasnice, smartphone-uri, sisteme audio și multe alte premii supriză.

Odată intrați în direct prin telefon cu Adela și Cove, telespectatorii trebuie să aleagă un număr de la 1 la 15, de pe panoul aflat în platou, în spatele cărora se afla ascund premiile de milioane,  pentru a afla ce au câștigat!

Telespectatorii sunt invitați să intre în joc cu Adela și Cove și să câștige cele mai tari premii în prag de sărbătoare!

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Jurata ”The Four – Cei 4” Antonia, despre cum împacă programul încărcat cu viața de familie

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Antonia, unul dintre cei patru jurați The Four Cei 4, mărturisește că are ajutoare de nădejde pe care se poate baza în perioadele în care programul său este foarte încărcat. 

Începând cu 31 martie, de la ora 20.00, Antonia, Feli, Carla’s Dreams și Cheloo sunt jurații ”The Four – Cei 4” care vor decide care challengeri merită sau nu să provoace la duel pe unul dintre cei 4 ocupanți ai scaunelor. Pe lângă emoțiile intense din platou, artista mărturisește că trebuie să facă față și provocărilor din viața de zi cu zi. ”Programul este încărcat, cu filmările pentru emisiune, ședințe foto și alte proiecte pe care le aveam deja stabilite”, spune Antonia, care are însă în jurul său o mulțime de ajutoare de nădejde.

”Le mulțumesc pentru ajutor lui Alex și părinților noștri, când amândoi suntem ocupați, ne ajută ai noștri să stea cu Dominic și Akim”, povestește jurata ”The Four – Cei 4”.

Încă din prima ediție a emisiunii, pe 31 martie, de la ora 20.00, la Antena 1, challengerii, tineri muzicieni talentați și dornici să se afirme, vor încerca să ocupe un loc ocupat de cei patru artiști selectați deja de membrii juriului, astfel că niciunul dintre ei nu va fi în siguranță! Fiecare challenger va cânta o melodie, iar jurații vor evalua prestația sa. Doar challengerii care primesc toate cele patru voturi ale juraților au dreptul să provoace la un duel pe unul dintre ”Cei 4”.

Publicul din sală este cel care ia decizia finală în urma duelului muzical dintre challenger și unul dintre cei patru. Publicul votează prin intermediul aplicației ”The Four – Cei 4”, iar cântărețul cu cele mai multe voturi se va așeza pe scaun. În situația în care unul dintre ”Cei 4” își piede locul, există o șansă de salvare. Înainte de semifinalã, doar patru dintre artiștii care au ocupat de-a lungul competiției un scaun, în funcţie de numãrul de voturi primite, pot fi votați de public și pot fi întorși la ”The Four – Cei 4” direct în semifinală. Challengerii care nu reușesc să obțină un scaun, nu pot fi readuși în competiție.

Lupta pentru a rămâne unul dintre ”Cei 4” vine însă și cu o mulțime de avantaje, iar cu fiecare săptămână în plus în care reușesc să își păstreze scaunul, aceștia vor avea ocazia să lucreze cu specialiștii industriei muzicale românești.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Doi soți din Constanța au făcut istorie, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”: Au pierdut 60.000 de lei, în câteva minute

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Soții Alexandra și Cozmin Panait, din Constanța, au câștigat cu greu 500 de lei, aseară, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”.

Deși au început show-ul cu dreptul și, pe parcursul emisiunii, au ghicit vârsta exactă a trei persoane, asta n-a fost suficient pentru ca ei să plece acasă cu mai mulți bani din cei 100.000 de lei puși în joc.

În prima etapă a show-ului, Alexandra și Cozmin au ghicit vârsta exactă a Cătălinei (26 de ani), actor și model, și pe a Adinei Halas (37 de ani) realizator de radio și tv. Dar au pierdut sume mari de bani, din cauză că au estimat greșit câți ani are Iulian (49 de ani), vânzător la un show-room de mobilă, Mihai (41 de ani), antrenor de fitness și fost Mister România, și Janina (34 de ani), din Hunedoara, care i-a uimit pe toți cei prezenți cu lungimea părului său. Janina are părul până la călcâie și spune că îl lasă să crească de la vârsta de 20 de ani.

Intuiția și spiritul de observație le-au jucat feste Alexandrei și lui Cozmin Panait atunci când a venit timpul să spună câți ani are Ștefan (35 de ani), artist plastic. Căci i-au greșit vârsta cu 12 ani și au pierdut astfel, dintr-un singur foc, nu mai puțin de 60.000 de lei!

Din fericire, cei doi concurenți au reușit să păstreze până la finalul jocului cei 500 de lei cu care au intrat în etapa finală. Și asta pentru că au ghicit din prima încercare vârsta cunoscutului om de radio Vlad Craioveanu (40 de ani).

Ne-a încurcat domnul tatuat (n.n. Ștefan, artistul plastic, în vârstă de 35 de ani). Soția a spus că o să facem istorie și uite că am făcut…”, au spus, la finalul jocului, cei doi soți, referindu-se la suma de 60.000 de lei pe care au pierdut-o în doar câteva minute.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending