Connect with us

Emisiuni

Dragos Bucur – „La primul meu rol eram un papagal care tremura, probabil faceam pe mine de emotie” își aminteşte actorul despre proba dată pentru primul său film într-un interviu acordat emisiunii „Ca-n filme”, duminică, ora 20.20, la Digi24

Published

on

 

             

            Dragoş Bucur, unul dintre cei mai în vogă actori ai ultimilor ani, este protagonistul rubricii „Interviu” din cadrul emisiunii „Ca-n filme”, din această duminică, de la 20.20.

După ce a jucat în filme foarte cunoscute şi apreciate de critică, dar şi de spectatori, precum „Marfa şi banii”, „Furia”, „Moartea domnului Lăzărescu”, „Hârtia va fi albastră”, „Boogie”, „Poliţist adjectiv”, sau mai recentul „Ho,ho,ho 2”, Dragoş Bucur se descrie ca actor, cu modestia celui care abia ar păşi în această meserie. Nu joc modestia, dar eu cred că nu sunt cel mai talentat actor din România. Sunt actori din generaţia mea, chiar colegi de-ai mei de facultate, care clar sunt mai talentaţi ca mine. Însă ce am reuşit să fac eu şi poate de asta joc mai mult, a fost să îmi dezvolt profesionalismul ăsta. Tehnica de a fi tot timpul la o limită acceptabilă. Asta spunea tot timpul Albulescu la clasă: ca actor profesionist nu ai voie niciodată să cobori sub un anumit nivel. Poţi să fii mai bun, dacă ai inspiraţie eventual, dar niciodată mai prost. Ei bine, pe tehnica asta de a nu fi niciodată mai prost decât e acceptabil mă bazez eu în carieră. Şi în rest, vârfurile alea, repet: când vine îngeraşul şi mă atinge!”

            Despre debutul său, în anul 2001, în filmul lui Cristi Puiu, „Marfa şi banii”, Dragos Bucur îşi aminteşte amuzat. „Cred că am ajuns în ultima sau în penultima filmare, se dădea în sediul RoFilm, pe lângă Kogalniceanu. Şi era o cămăruţă destul de mică aşa, de un metru jumate pe doi metri jumate, cam aşa. Şi erau Puiu cu Stavilă, cu operatorul. Şi când i-am văzut pe ei puştani, aşa, camera aia, şi m-a întrebat Puiu dacă ştiu să înjur. Şi am fost foarte  amuzat, şmecher: Da, ştiu să înjur. Ia înjură-mă. Mi s-a părut o prostie, aşa, l-am înjurat cu juma de gură. Nu, înjură-mă mai agresiv. L-am înjurat ceva mai agresiv şi m-am dus spre el, chipurile să îl ameninţ…. Ei bine, eu credeam că am fost foarte cool în proba aia, şi după vreo şapte ani am văzut proba pe un VHS. Eram un papagal care tremura, probabil mai aveam puţin şi făceam pe mine de emoţie. Amintirea mea era cu totul şi cu totul alta.”

Dragoş Bucur crede că cel mai important în pregătirea unui rol, acel ceva fără de care succesul personajului nu are cum să vină  este documentarea. „Documentare faci. Pentru „Poliţist, adjectiv”, am stat cred o lună jumate în Vaslui, în fiecare zi mergeam la secţia de poliţie, în fiecare seară făceam două trei ore un soi de pregătire cu un domn care fusese angajat în Poliţie, la Antidrog, şi avea tot felul de exerciţii. Se întâmpla câteodată, câte o oră jumate urmăream oameni pe stradă. E mult mai solicitant decât îşi închipuie cineva, să urmăreşti un om pe stradă fără să fii văzut. Sau mergeam în baruri cu el şi îmi dădea teme: uite, ăla, câţi copii are şi ce culoare are maşina lui fără să îl întrebi direct. Tot felul, exerciţii care înteleg că se fac la Academia de Poliţie. Adica da, am stat în sosul ăla, dar mă duceam acasă şi tot ăla eram, nu eram poliţistul care… are probleme cu topica frazei.”

            Implicat în această industrie de peste 10 ani, părerea actorului este că filmul românesc merge foarte bine. Ceva probleme ar fi când vine vorba despre industria cinematografică românească„N-aş spune că e în urmă cinematografia în sine. Pentru că să ştii că filmele noastre, deşi publicul larg nu o să fie de aceeaşi părere, sunt foarte actuale. Eu cred că momentul în care suntem acum şi lipsa spectatorilor din sălile de cinema este rezultatul unui complex de împrejurări. De la gaura aceea extraordinară din anii 90, cred că au fost vreo 2-3 ani în care nu s-a făcut niciun film, dacă nu mă înşel. Până la cred eu proasta promovare a filmelor româneşti pentru publicul larg, promovarea unor filme greşit şi a unor filme greşite, pâna la, în general, lipsa oamenilor din sălile de cinema. Eu cred că problema este că aceste filme au fost promovate ca sarmale când ele sunt… vită argentiniană, dacă mă întrebi pe mine. Sau nu ştiu, biftec tartar. Ok, e tot carne. Numai că nu e carne în varză murată şi nu are şunculiţă printre.”

            Despre regizorii cu care a colaborat de-a lungul anilor, despre roluri şi personaje, împreună cu alte poveşti ale carierei sale, în interviul de duminică, ora 20.20, la emisiunea „Ca-n filme”, pe Digi24.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Vlad Drăgulin, despre experiența X Factor: ”Noi nu suntem prezentatori, suntem îngeri păzitori”

Published

on

 

Aflat într-o nouă postură, în cel de-al optulea sezon ”X Factor”, actorul Vlad Drăgulin și-a luat în serios rolul de… înger păzitor! 

Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin vor fi cei care vor avea grijă de concurenții ”X Factor” în acest sezon înainte de a intra pe scenă. ”Noi nu suntem prezentatori, suntem îngeri păzitori. E atât de nouă experiența aceasta pentru mine! Eu am fost mereu un tip egoist, iar asta este ca o spălare de păcate; mi-am propus să devin mai bun și să îi ajut pe alții fiind un braț blajin și generos care îi conduce din postura lor de civil până în momentul în care devin artiști pe scenă. Este ca o inițiere”, a spus Vlad Drăgulin.

Actorul empatizează cu tinerii, mai ales că s-a aflat și el în această ipostază. ”Concurenții au toți un numitor comun, se vede că se pregătesc pentru un moment mare, sunt încărcați de energie, iar eu o împrumut. Mă bucură că sunt tineri care iau această decizie în ciuda prejudecăților, că dacă te apuci de muzică o să mori de foame și noi am trecut prin asta, ni s-a zis să nu ne apucăm de teatru, dar sunt tineri care fac asta din pasiune, își fixează ștacheta altfel”, a mai spus Vlad Drăgulin.

Cel de-al optulea sezon ”X Factor” se anunță plin de surprize încă de la început. Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin s-au alăturat echipei și vor căuta factorul X alături de Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică. Telespectatorii vor avea astfel și ei ocazia să decidă alături de jurați cine merită sau nu să ajungă pe marile scene ale lumii, încă din etapa audiţiilor. Noi povești spectaculoase, talente care merită să fie arătate, momente care vor surprinde sau vor emoționa sunt scoase la iveală în noul sezon ”X Factor”, în curând, la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Au început filmările pentru cel de-al șaselea sezon “Chefi la cuțite”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

La nici o lună de la difuzarea finalei de poveste “Chefi la cuțite”, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Gina Pistol s-au reîntors pe platouri pentru a filma un nou sezon al celui mai iubit cooking show.

Dacă chef Scărlătescu a fost ocupat cu selfie-urile, iar chef Bontea a fredonat mai toată ziua pe platouri, chef Dumitrescu, câștigătorul ultimului sezon, și-a făcut apariția într-un mod inedit: pe o trotinetă electrică.

Revederea a fost așteptată de toți cei patru, iar chefii, în ciuda rivalităților din confruntările pe echipe ale sezonului trecut, s-au bucurat să își reia locul la masa jurizării pentru etapa lor preferată a emisiunii: jurizările pe nevăzute. Aceștia au declarat că degustarea unor preparate misterioase și încercarea de a ghici ce personaj se află în spatele ușilor îi lasă de multe ori fără replică: “Sezonul trecut am primit ostropel de pui cu piure de cartofi din partea unei concurente ce practica sado-maso. Toți trei am acordat câte un cuțit și am rămas fascinați când s-au deschis ușile…pentru că ne așteptam să intre o bunicuță simpatică. A fost o jurizare de poveste, tocmai de aceea suntem tare curioși să vedem ce ne rezervă valul nou de concurenți înscriși anul acesta!”, a afirmat chef Scărlătescu. Sezonul şase ascunde multe surprize, atât pentru telespectatori cât și pentru chefi, iar pentru o parte din candidați, un nou sezon înseamnă o nouă șansă de a demonstra că au sarea și piperul necesar unei competiții „la cuțite”.

Jurații au și mai multe așteptări de la cei care vor trece de data aceasta pragul bucătăriei “Chefi la cuțite”, ținând cont de standardul ridicat setat de concurenții din cel de-al cincilea sezon. Și pentru că Sorin Bontea și Florin Dumitrescu și-au adjudecat fiecare câte două finale, clasamentul îi impune lui Cătălin Scărlătescu să lupte și mai aprig în sezonul cu numărul şase: “Eu rămân la părerea că oricine poate participa la acest concurs- indiferent de rasă, vârstă, sex sau profesie. Îmi doresc ca in acest sezon să câștig fie cu un sudor, cu o croitoreasă, un sofer de tir, un marinar, un profesor universitar, sau o casieriță. Și lista poate continua!”, mărturisește juratul.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Start filmări pentru noul sezon VOCEA ROMÂNIEI! Iată ce au spus noii antrenori ai show-ului!

Published

on

Foto Credit: PRO TV
 

Săptămâna aceasta au început filmările pentru cel de-al optulea sezon al celei mai bune competiții a vocilor, Vocea României! Într-un decor nou, cu scaune noi și foarte multe elemente high-tech, antrenorii și-au ocupat locurile, au ascultat extrem de atenți primele voci din acest sezon și s-au bucurat de efervescența și de forța din melodiile interpretate de concurenți.

Tudor, Irina, Andra și Smiley au avut câteva schimburi de replici savuroase și au luptat cu toate armele pentru cei pe care și i-au dorit cu ardoare în echipele lor.

Încântat de acest început de sezon și de energia pe care i-a dat-o prima zi de filmări, Tudor a declarat: „Prima zi de filmări a fost foarte bună din punct de vedere al energiei și mai ales al felului în care am funcționat noi, antrenorii, împreună. Am fost surprins să am sentimentul că parcă ne cunoaștem de zece ani. Sigur, ne și cunoaștem unii cu alții, dar nu mă așteptam să funcționăm atât de bine, ca și cum ne-am ști de mult mai mult timp, iar ăsta mi s-a părut un lucru foarte bun. Ne-am și distrat, încă un aspect foarte important atunci când ești în scaunul de antrenor, și în același timp am primit deja fiecare în echipele noastre concurenți buni, ceea ce înseamnă că e de așteptat ca blind-urile următoare să crească în energie și în calitate, în intensitatea sau densitatea vocilor pe metru pătrat.”.

Irina a completat, fericită și emoționată: ”Este o experiență inedită, probabil nu voi uita niciodată prima zi la Vocea României, așa cum nu am uitat primul sărut sau prima zi de școală. Trebuie să ai abilitatea de a simți potențialul unui concurent și de a gândi în perspectivă. Este o călătorie promițătoare și plină de provocări, căreia îmi place la nebunie să-i fac față alături de trei oameni minunați ai muzicii românești. În prima zi de filmări am câștigat două voci extraordinare, de care sunt mândră, și sper ca cel care va câștiga sezonul 8 să facă parte din echipa mea.”.

Fericită de această nouă experiență, Andra a spus: ”Prima zi la Vocea României a fost intensă pentru mine. Încă sunt prinsă în vraja acestor audiții: câtă adrenalină, cât suspans înainte de întoarcerea scaunelor! De asemenea, am râs foarte mult, cred că telespectatorii se vor distra alături de noi când vor urmări audițiile pe nevăzute. Au fost multe momente în care ne-am întrecut în replici ca să câștigăm simpatia concurenților și a ieșit ceva savuros. Deși eram pentru prima oară pe scaunele de antrenori, eu și Irina le-am făcut față băieților. Am avut satisfacția de a fi aleasă de o tânără cu o voce senzațională când toți patru ne-am întors pentru ea. Aștept zilele următoare! Abia m-am încălzit!”.

Și Smiley este bucuros că au început filmările pentru sezonul 8 și a declarat la finalul primei zile: ”A fost o zi inedită. Deși ne cunoaștem între noi, în formula de antrenori practic abia am făcut cunoștință. Am cel puțin aceleași așteptări ca și în celelalte sezoane, de la noi, antrenorii, și de la concurenți.  Am descoperit deja niște voci foarte bune, o să avem treabă multă.”.

Filmările continuă, iar din toamnă telespectatorii vor urmări un sezon Vocea României plin de energie, culoare și dinamism!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending