Connect with us

ALL MEDIA

Dramele românilor, prezentate în weekend la "România, te iubesc!"

Published

on

 

Cancerul pulmonar, o dramă trăită de zeci de mii de români fumători

Anual, nu mai puţin de 33.000 de români mor de cancer pulmonar şi sunt descoperite alte 7000 de noi persoane bolnave. De cele mai multe ori, în 80 % din cazuri, în spatele acestor numere înfiorătoare se ascunde o cauză comună: fumatul.

Duminică, 6 martie, de la 18:00, la România, te iubesc!, cei care aprind ţigara fără să se gândească la posibilele consecinţe tragice, dar şi cei care au în preajmă o persoană dragă care are acest viciu, pot afla cutremurătoarea poveste a unui bărbat care a fost diagnosticat în 2007 cu această boală. Paula Herlo, corespondentul Ştirilor Pro Tv laureat cu premiul Emmy, şi Amalia Enache sunt autoarele unui reportaj impresionant despre cel mai mare neajuns pe care îl are fumatul, un viciu de care cei mai mulţi se apucă în joacă.

Ca şi mulţi alţii, bărbatul filmat de reporterii Pro Tv timp de trei ani, a plătit mult prea scump pentru plăcerea de a fuma. Plecat de pe scena vieţii la numai 39 de ani, Marius Ardelean a acceptat demersul jurnalistic al celor de la România, te iubesc! cu speranţa sinceră ca măcar o persoană să se lase de fumat după ce îi va cunoaşte trista poveste. În urma lui nu au rămas doar o soţie sfâşiată de durere şi o fiică aflată la vârsta la care are nevoie de sprijinul ambilor părinţi, ci şi multe visuri transformate în scrum.

Amalia Enache, cea care l-a convins pe Marius să se destăinuie telespectatorilor Pro Tv încă din primele luni în care şi-a descoperit boala, mărturiseşte că „am vorbit mult înainte să începem filmările, cu el şi cu toată familia. Aveam să-i arătăm povestea, aveam să-l facem purtătorul de mesaj al celor pentru care avertismentele de pe pachetele de ţigări nu mai sunt o etichetă de ignorat, ci chiar eticheta de pe destinul lor.

Adesea i-am ştiut buletinele medicale mai bine decât el însuşi. În astfel de cazuri, familia păstrează uneori unele informaţii departe de ochii bolnavului. Când starea lui s-a agravat, am mai vorbit doar la telefon şi doar când el dorea să vorbim”, a mai povestit emoţionată Amalia.

Ceea ce ar trebui să ştie nu doar fumătorii, ci şi cei care stau în preajma acestora, este faptul că cercetătorii au făcut o descoperire ce ar trebui să-i pună serios pe gânduri: multe dintre cele 4000 de chimicale descoperite în ţigări sunt cancerigene. Mai mult decât atât, un compus care se regăseşte în fiecare ţigară are capacitatea de a distruge ADN-ul din celulele plămânului, adică exact acea componentă a organismului care „spune” fiecărei celule  când să se dividă şi când să moară. Atunci când codul genetic este alterat, urmările pot fi dezastruoase: celulele se pot înmulţi în mod incontrolabil, iar ceea ce rezultă este o tumoră.

Romania, te iubesc!, duminica de la ora 18:00, numai la PRO TV

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Radio

Exclusiv la DigiFM, Horia Tecau: „Nu e un regret medalia olimpică”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM
 

În această dimineață la Digi FM, Horia Tecău a vorbit despre rolul părinților în viață tinerilor jucători de tenis. Cătălin Striblea a stat de vorbă cu cel mai bun jucător de dublu al României la interviurile de colecție pe pagina de facebook Digi FM.

„Părinții să nu uite că acei copii care încep să joace tenis sau orice alt sport au nevoie de un părinte, în primul rând, și după de un antrenor de tenis. Tu, ca părinte, devii antrenor de tenis și nu mai ești părinte, e dificil acolo. Cred că rolul părintelui este să găsească educatorii, antrenorii potriviți pentru copilul lui, în care crede, îl poate dezvolta într-un mod sănătos și să îi ofere condițiile necesare”, a spus Tecău.

Tenismenul a avut parte de o perioadă grea, atunci când a pierdut 3 finale consecutive de Grand Slam.

„Începusem să mă gândesc dacă voi mai avea oportunitatea să ajung într-o finală de Grand Slam și dacă voi putea câștiga vreodată. Îmi lipsea acea încredere în mine și acea credință până la final. Ca să joci o finală e foarte diferit, față de o semifinală, e altă încărcătură, e meciul suprem. Dacă nu ai pe cineva în jur care să te facă să înțelegi de ce ai nevoie ca să câștigi, e mai greu.”

Cătălin Striblea a fost curios să afle dacă Horia Tecău regretă că nu a devenit și campion olimpic.

„Nu e un regret medalia olimpică. Cu toate că e foarte greu să fii acolo pe podium, eram bine pentru că am avut câteva minute de pauză, în care ne bucuram că eram acolo, dar era și regretul că am fost atât de aproape.”, a spus tenismenul.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Alexandru Giboi a fost ales Secretar General al Alianței Europene a Agențiilor de Presă

Published

on

 

Vineri, 21 septembrie 2018, directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales în funcția de Secretar General al Alianței Europene a Agențiilor de Presă, în cadrul Conferinței EANA de la Varșovia, Polonia.

La Varșovia a avut loc în perioada 20-21 septembrie întâlnirea șefilor agențiilor de presă membre EANA, ocazie cu care a fost aleasă și noua conducere a Alianței: Peter Kropsch, CEO dpa (Germania), președinte, Michalis Psilos, CEO ANA-MPA (Grecia), și Jiri Majstr, CEO CTK (Cehia), membri în board.

În cadrul Conferinței s-a discutat și despre provocările actuale din domeniul media, despre întărirea colaborării dintre agențiile membre, dar și despre directiva privind drepturile de autor.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Digi FM lansează campania de imagine “Ca să știi” – toamna 2018

Published

on

Foto Credit: DIGI FM
 

Digi FM iese din studioul radio și merge în stradă, alături de ascultători. “Ca să știi” este și în acest sezon out of home, nu doar On Air. Campania de imagine urmărește să apropie publicul de radio de cea mai inspirată combinație de știri și muzică, difuzată exclusiv la Digi FM.

„În prezent, Digi FM ajunge săptămânal la peste două milioane de ascultători. După trei ani de la prima emisie, aceasta este o reușită datorată muncii de echipă, un rezultat care ne determină să continuăm investițiile pentru susținerea creșterii. Ne dorim ca Digi FM să fie, în continuare, principalul reper al zilei pentru cei care apreciază calitatea informației, alternanța dinamică între știrile și hit-urile zilei, dezbaterile documentate despre evenimentele actuale”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al grupului Digi|RCS&RDS.

Campania de imagine din această toamnă continuă seria veștilor bune despre Digi FM, marcată de rezultatul sondajelor recent făcute publice. Conform studiilor de audiență pe valul de vară (aprilie – august 2018),  Digi FM are la nivel național o cotă de piață* care l-a dus pe locul 4 în topul celor mai ascultate radiouri din România.

Ca sa știi – Digi FM 2018” se desfășoară în perioada 17 septembrie 2018 – 17 decembrie 2018 la nivel național. Vizualul campaniei se va vedea pe mijloacele de transport public din București și din țară, pe una dintre rețelele de LED screen-uri din București și din țară, în rețeaua de metrou și pe stâlpi, sub formă de steaguri, în București.

Sloganul “Ca să știi” a fost lansat în 2017, printr-o campanie On Air, continuată și în OOH.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending