Connect with us

ALL MEDIA

Dramele românilor, prezentate în weekend la "România, te iubesc!"

Published

on

 

Cancerul pulmonar, o dramă trăită de zeci de mii de români fumători

Anual, nu mai puţin de 33.000 de români mor de cancer pulmonar şi sunt descoperite alte 7000 de noi persoane bolnave. De cele mai multe ori, în 80 % din cazuri, în spatele acestor numere înfiorătoare se ascunde o cauză comună: fumatul.

Duminică, 6 martie, de la 18:00, la România, te iubesc!, cei care aprind ţigara fără să se gândească la posibilele consecinţe tragice, dar şi cei care au în preajmă o persoană dragă care are acest viciu, pot afla cutremurătoarea poveste a unui bărbat care a fost diagnosticat în 2007 cu această boală. Paula Herlo, corespondentul Ştirilor Pro Tv laureat cu premiul Emmy, şi Amalia Enache sunt autoarele unui reportaj impresionant despre cel mai mare neajuns pe care îl are fumatul, un viciu de care cei mai mulţi se apucă în joacă.

Ca şi mulţi alţii, bărbatul filmat de reporterii Pro Tv timp de trei ani, a plătit mult prea scump pentru plăcerea de a fuma. Plecat de pe scena vieţii la numai 39 de ani, Marius Ardelean a acceptat demersul jurnalistic al celor de la România, te iubesc! cu speranţa sinceră ca măcar o persoană să se lase de fumat după ce îi va cunoaşte trista poveste. În urma lui nu au rămas doar o soţie sfâşiată de durere şi o fiică aflată la vârsta la care are nevoie de sprijinul ambilor părinţi, ci şi multe visuri transformate în scrum.

Amalia Enache, cea care l-a convins pe Marius să se destăinuie telespectatorilor Pro Tv încă din primele luni în care şi-a descoperit boala, mărturiseşte că „am vorbit mult înainte să începem filmările, cu el şi cu toată familia. Aveam să-i arătăm povestea, aveam să-l facem purtătorul de mesaj al celor pentru care avertismentele de pe pachetele de ţigări nu mai sunt o etichetă de ignorat, ci chiar eticheta de pe destinul lor.

Adesea i-am ştiut buletinele medicale mai bine decât el însuşi. În astfel de cazuri, familia păstrează uneori unele informaţii departe de ochii bolnavului. Când starea lui s-a agravat, am mai vorbit doar la telefon şi doar când el dorea să vorbim”, a mai povestit emoţionată Amalia.

Ceea ce ar trebui să ştie nu doar fumătorii, ci şi cei care stau în preajma acestora, este faptul că cercetătorii au făcut o descoperire ce ar trebui să-i pună serios pe gânduri: multe dintre cele 4000 de chimicale descoperite în ţigări sunt cancerigene. Mai mult decât atât, un compus care se regăseşte în fiecare ţigară are capacitatea de a distruge ADN-ul din celulele plămânului, adică exact acea componentă a organismului care „spune” fiecărei celule  când să se dividă şi când să moară. Atunci când codul genetic este alterat, urmările pot fi dezastruoase: celulele se pot înmulţi în mod incontrolabil, iar ceea ce rezultă este o tumoră.

Romania, te iubesc!, duminica de la ora 18:00, numai la PRO TV

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Radio

Măruță revine la ”prima iubire”, radioul, ca prezentator al matinalului ProFM, ”Dimineața blană”

Published

on

Foto Credit: PRO FM
 

Matinalii Sebastian Coțofană, Radu Țibulcă și Ramona Dumitrescu vor pleca în misiune la Bonțida, la Electric Castle, și ”îi cedează” lui Cătălin Măruță butoanele matinalului ProFM,”Dimineața Blană”, în zilele de 18, 19 și 20 iulie, de la 7.00 la 10.00.

După cum Măruță însuși a povestit, la 25 de ani de ProFM, că și-a dorit mereu să se întoarcă la prima dragoste, radioul, iată că visul împărtășit a devenit vis implinit. Cătălin se întorce în studioul radio, la ProFM!

El o va avea alături pe DJ-ița ProFM  Mădălina Vintilă și împreună vor duce mai departe momentele preferate ale ascultătorilor ProFM: vor învârti Roata Vacantzatziki, trimițând fanii norocoși direct în Grecia (Corfu, Thasos, Zakynthos, Halkidiki), vor da invitații la film și vor oferi vinuri speciale. Tot în studioul ProFM vor veni și ”Noaptea Târziu”, Liviu Teodorescu, Speak și Raluca. După toate semnalele, se anunță trei zile cu surprize foarte plăcute la ProFM!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Competiția de fotografie Next Image va avea loc în Europa Centrală și de Est și țările nordice

Published

on

 

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, lansează competiția de fotografie Next Image Mobile Photography Contest, oferindu-le posibilitatea tuturor pasionaților de fotografie cu smartphone-ul să își împărtășească viziunea asupra lumii moderne cu ajutorul propriului limbaj și al sistemului avansat de cameră care pune în lumină fotografia inteligentă. Fotografiile pot fi înscrise în competiție în perioada 09 iulie 2018 -20 august 2018.

Pasionații de fotografie își pot înscrie cadrele pe platforma dedicată competiției – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board. Fotografiile înscrise vor fi prezentate într-o galerie online și vor face subiectul unui vot public, până pe data de 28 august 2018. În săptămâna următoare, membrii juriului internațional vor alege câștigătorii din rândul primelor 50 cele mai votate fotografii din fiecare categorie. Juriul este format din:

  • Yanmin Wang – Președinte Huawei Consumer Business Group Huawei Europa Centrală și de Est și țările nordice
  • Dominic Bracco – Fotograf oficial National Geographic
  • Alex Lambrechts – Fotograf certificat Leica
  • Tomasz Lazar – Laureat World Press Photo
  • Bobby Anwar – Fotograf danez
  • Gal Gadot – Actriță, imaginea seriei Huawei P20

 

Primele 50 de fotografii din clasamentul Europei Centrale și de Est și țărilor nordice vor fi, de asemenea, înscrise în competiția globală Next Image.

„Am considerat întotdeauna camerele drept o caracteristică principală a smartphone-urilor noastre și ne bucurăm să vedem că, odată cu cea mai nouă tehnologie disponibilă, oamenii pot surprinde imagini la o calitate superioară. Iar odată cu lansarea competiției Next Image sperăm să oferim șansa acestei noi generații de fotografi să își găsească inspirația”, a declarat Zachary Jianglinchao, Country Manager Huawei Romania.

„Smartphone-urile fac posibil un nou tip de fotografie, unul care ne permite să fim mai spontani și creativi, mult mai confortabil pentru persoana aflată în spatele camerei. Cred cu tărie că telefoanele care îmbină viziunea fiecăruia dintre noi cu o cameră avansată pot fi folosite ca mediu de exprimare artistic, ajutându-ne să schimbăm modul în care vedem lumea. Această competiție ne oferă ocazia să interacționăm cu tot ceea ce ne înconjoară și să explorăm limitele creativității noastre”, a declarat Vlad Eftenie, ambasadorul competiției Next Image în România.

Premiul pentru câștigătorii fiecărei categorii va consta în câte un Matebook X, publicarea fotografiei în revista National Geographic și suma de 2,000 euro. Ocupanții locurilor doi și trei vor primi câte un smartphone Huawei P20 Pro, respectiv un Huawei P20. Nu în ultimul rând, juriul va acorda un titlu Grand Prix, al cărui premiu va consta într-un Matebook X, publicarea fotografiei câștigătoare în revista National Geographic, suma de 10,000 euro și șansa de a participa, în luna septembrie, în Italia, la o expediție fotografică de 10 zile, organizată de National Geographic.

Odată cu introducerea primei camere duale pe un smartphone, pentru modelul P9, Huawei a stabilit un nou standard în industria camerelor prezente pe dispozitivele mobile. Acum, aproape trei ani mai târziu, compania face același lucru cu lansarea Huawei P20 Pro, primul smartphone care folosește un sistem triplu de lentile, alături de un sistem avansat de inteligență artificială (AI) care îmbunătățește calitatea imaginilor și sparge barierele fotografiei. Combinând datele primite de la toți cei trei senzori, P20 Pro oferă o calitate fără precedent a imaginilor în condiții de lumină scăzută sau contrast ridicat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Statiile tv ale Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. raman in grilele UPC si FOCUS SAT si dupa iesirea din “must carry”

Published

on

 

Posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV vor continua sa fie distribuite neintrerupt, in retelele UPC si pe platforma DTH Focus Sat, in baza parteneriatului stabil si de lunga durata pe care Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. il au cu UPC Romania SRL si cu Focus Sat Romania SRL.

In luna iunie 2018 trustul INTACT a anuntat iesirea posturilor sale tv din “must carry” si incheierea unui parteneriat cu grupul RCS& RDS pentru acordarea dreptului de retransmitere a programelor tv.

Canalele Tv Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si Zu Tv vor mai putea fi receptionate in curand doar in retelele distribuitorilor care doresc incheierea unui contract de retransmisie.

In acest moment, astfel de contracte sunt semnate cu societatile RCS & RDS, UPC, Focus Sat, Orange si alte societati de distributie cu acoperire locala si regionala. De asemenea, exista discutii cu ceilalati distribuitori de programe tv cu scopul incheierii contractelor de distributie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending