Connect with us

ALL MEDIA

Drumul spre Cerbul de Aur, selectia nationala 2009

Published

on

Drum lung are Cerbu’ in fiecare an…Pregatirile incep cu 8-10 luni inainte de marele eveniment. Sute de oameni lucreaza zile si nopti pentru ca Cerbul de Aur sa straluceasca pe scena din Piata Sfatului. Informatia a venit din timp, chiar din luna aprile : Cerbul de Aur 2009 se desfasoara in luna septembrie la Brasov. Bucurie si fericire pe chipul celor care se bucura de festival si de efectele lui.

Chiar daca este un festival international, batalia cea mare se da intre concurentii romani ce vor urca pe scena de la Brasov. Selectia Nationala de anul acesta  i-a pus in evidenta pe cei mai buni interpreti( in numar de 12) calificati in urma preselectiei de la Bucuresti.

Cerbul de Aur reprezinta pentru tinerii interpreti care vor sa se afirme o poarta de lansare in muzica romaneasca, asa cum se intampla si la selectia pentru concursul Eurovision. Drept dovada, si anul acesta s-au inscris peste 150 de concurenti pentru preselectia Concursului International de Muzica “Cerbul de Aur” . Juriul a avut o misiune grea si dificila, pentru ca toti participantii erau foarte bine pregatiti .

Prima formatie care a deschis Concursul Selectiei Nationale Cerbul de Aur 2009 a fost trupa “Soundcheck” , care a interpretat o piesa inspirata din folclor si hitul “Seniorita” a lui Justin Timberlake . Juriul a fost retinut ,mentionand ca aranjamentul orchestral nu a fost corelat cu vocea solistului, insa aprecieri au fost aduse saxofonistului din band. Cu numarul 2 intrata in concurs a fost trupa “112” din Targu Mures. Piesele au avut tenta pop-rock. Baietii au avut emotii, dar juriul i-a incurajat. “112” a declarat la final ca visul lor este sa cante pe scena Cerbului. Au interpretat doua piese cam lente, iar juriul a vrut ceva mai ritmat. In final s-a optat pentru a treia piesa, “Bon Jovie – It’s my life”.
Numarul 3 a adus  pe scena Cerbului formatia “Tabasco”, cunoscuta de la Selectia pentru Eurovision, dar si de la alte concursuri. Au interpretat piesa “Purple”, cantata si anul acesta la Eurovision, si o alta mai comerciala . La final ei au spus ca juriul le-au adus numai critici. (bine le-a facut); Cu numarul 4, “The Marker” au continuat show-ul din studioul Selectiei pentru Cerbul de Aur;  Energie, entuziasm, optimism, asta se citea pe chipul celor 4 ! Paul, solistul, a mentionat juriului ca trupa a  reprezentat Romania la concursul “Global Battle of the Bands” din Marea Britaniei . Juriul a fost in extaz, au primit aprecieri de la toti membrii, Petre Mihai mentionand ca ei sunt viitorul muzicii de calitate. A doua piesa de la The Marker a fost o balada care i-a lasat cu gura cascata pe jurati. La final,baietii au declarat ca juriul a fost foarte degajat cu ei si ca au primit sfaturile lor cu mare placere.

Numarul 5 a adus in fata telespectatorilor pe membrii formatiei „Crazy Win” care au schimbat putin ritmul in concurs ,avand doua piese pop-dance ! Problema a fost ca solistei i s-a „blocat” vocea si a trebuit reluat negativul .Apoi totul a decurs normal,dar juuriul nu s-a aratat atat de impresionat de prestatia celor de la „Crazy Win”.

Dora de la Brasov a intrat in concurs cu numarul 6, scopul ei fiind acela de a canta pe scena de la Brasov,dupa cum a marturisit ! Prima piesa, deja bine cunoscuta de intrg publicul , „Let my Try”, nu a avantajat-o pe Dora.  Solista  a avut ceva probleme de sunet,  echipa tehnica a remediat totul, insa Dora s-a grabit si inerpretarea nu a fost pe placul juriului. A doua piesa a adus stralucire Dorei .A cantat bine si-a avut si dansatori care au incins atmosfera. Paula Seling, membra a jurului ,a subliniat ca ea a incercat sa aduca numai cuvinte de lauda tututor interpretiilor, in tip ce colegii de breasla aduceau numai critici , spunand de Dora ca a avut emotii, dar ca a stralucit pe scena.

Pe pozitia cu numarul 7 a intrat in scena Irina Popa, castigatoarea Trofeului Mamaia 2008, cunoscuta si de la concursul tv Mega Star de la Prima Tv. A cantat doua piese din repertoriul international .Prestatia ea nu a fost criticata de niciunul din membri juriului . Irina a declarat ca a avut emotii ,dar ca a fost multumita de juriu.

Cu numarul 8 in concursul Selectiei pentru cerb a evoluat Jasmine. Prima piesa a fost cantata in limba rusa.Probabil ca juriul nu a inteles nimic, dar nu asta a contat … vocea ei a fost puternica si impecabila. Jasmine a participat de doua ori la Selectia Eurovision, la Festivalul Mamaia si la mai multe festivaluri internationale de muzica, momentan lucrand la un proiect impreuna cu trupa BUG Mafia.

Numarul 9 l-a adus in concurs pe solistul Mihai Radu din Pitesti. De la inceput a spus ca are emotii si ca incearca sa dea tot ce e mai bun pentru a reprezenta Romania la Cerbul de Aur. Mihai a avut o singura piesa, o balada care a pus pe ganduri juriul. Emotiile au trecut, solistul a cantat bine, iar juriul a fost multumit .

Nadine si-a afacut aparitia in lumina reflectoarelor cu numarul 10.Nu a mai vrut sa faca probe de voce si a trecut direct la pozitiv. A debutat cu o melodie inspirata din folclor şi o voce inegalabila s-a auzit in studioul ce a gazduit selectia cerbului . La a doua piesa jazz, Nadejda s-a simtit in largul ei si a cantat desculta.  Juriul a avut numai cuvinte de lauda, ea sustinand ca acesta i-a acordat chiar prea multa atentie. In final s-a lasat si cu plansete.Petre Nastase a fost foarte emotionat de prestatia Nadejdei si a varsat ceva lacrimi … de bucurie!

Ramona Hanganu cu numarul 11 in concurs si-a etalat palmaresul de participari la concursuri ,apoi a trecut la interpretare.S-a prezentat cu  o piesa straina si una din folclor interpretata de Nico, ”Un ideal”. Juriul a fost rezervat in a face comentarii… Tatiana Cerga de 25 de ani din Chisinau a intrat in concurs pe pozitia 12.A interpretat o creatie proprie si o piesa straina. Relaxata si fara emotii, Tatiana a transmis numai bucurii juriului ,acesta aratandu-se incantat de prestatia ei.

Selectia Nationala a Cerbului de la Brasov s-a incheiat si ,cum era firesc ,s-au ales si castigatorii.In ordinea intrarii in concurs: The Marker, Jasmine si Nadine sunt cei care vor urca pe marea scena din Brasov in zilele de 2,3,4 septembrie in concursul international de interpretare.

Juriul care a ales piesele castigatoare sa reprezinte Romania la Concursul Cerbul de Aur a fost format din : Ionel Tudor, Paula Seling, Gabriel Cotabita, Virgil Popescu, Alexandra Cepraga, Petre Nastase, Titus Munteanu .

Asa s-a terminat si Selectia Nationala, au fost alesi si concurentii straini , dar si artistii ce vor sustine recitaluri in cadrul festivalului…Scena se ridica pe zi ce trece in Piata Sfatului din Brasov si totul va fi pus la punct.

Cel mai mare eveniment muzical al anului isi face debutul in luna septembrie la Brasov. Festivalul International de Muzica „Cerbul de Aur” va fi transimis in exclusivitate de Televiziune Romana, in direct pe canalele TVR 1, TVR HD si TVR International .


Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Monica Ghiurco şi Karen Sebesi sunt reprezentanţii salariaţilor în CA al TVR

Published

on

Foto Credit: TVR

Jurnaliştii Monica Ghiurco şi Karen Sebesi au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie (CA), în urma scrutinului desfăşurat luni, 19 februarie 2018, la sediile TVR din Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Tîrgu Mureş.

Mihai Rădulescu (jurnalist tv) şi Cristian Stoian (director de imagine) au fost aleşi membri supleanţi, conform votului.

Monica Ghiurco a obţinut 534 de voturi, Karen Sebesi – 321, Mihai Rădulescu – 301, iar Cristian Stoian – 242 voturi.

Monica Ghiurco şi Karen Sebesi au mai făcut parte din Consiliile de Administraţie ale televiziunii publice: Monica Ghiurco, între anii 2016-2017, iar Karen Sebesi, între 2010 şi 2012.

 

Lista completă a rezultatelor obţinute în urma procesului de votare de luni, 19 februarie a.c., este următoarea: Monica Ghiurco – 534 de voturi; Sebesi Karen Attila – 321 de voturi; Mihai Rădulescu – 301 voturi; Cristian Stoian – 242 de voturi; Cornel Mihalache – 205 voturi; Titi Dincă – 180 de voturi; Corneliu Calotă – 177 de voturi; Andrei George Ţoneş – 160 de voturi; Horia Gruşcă – 115 voturi; Emanuel Sorin Torică – 105 voturi; Gabriel Giurgiu – 80 de voturi; Dorel Dick – 76 de voturi; Adrian Sobaru – 70 de voturi; Fekete Hajnal – 60 de voturi; Carmen Kleibel – 47 de voturi; Dumitru Bădiţa – 32 de voturi; Liviu Nicolescu – 31 de voturi; Adrian Cătălin Florea – 19 voturi; Cristina Lascu – 18 voturi; Stelian Ristache – 18 voturi; Oana Ilinca Roşca – 18 voturi; Eugen Alexandru Constantinescu – 9 voturi.

 

Prezenţa la vot a fost de 64,37%, la scrutinul din 19 februarie fiind înregistraţi 1525 de votanţi.

Directorul general interimar al TVR, Doina Gradea va înainta Parlamentului numele candidaţilor clasaţi pe primele patru locuri: primii doi clasaţi pentru calitatea de membru titular în Consiliul de Administraţie, iar următorii doi pentru membru supleant (poziţia 3 reprezintă supleantul primului clasat şi poziţia 4 – supleantul celui de-al doilea clasat).

 

Despre reprezentanţii salariaţilor din CA:

Licenţiată a Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Monica Ghiurco este doctor în ştiinţe economice, domeniul relaţii economice internaţionale în cadrul aceleiaşi universităţi. Din 2002 a devenit redactor-prezentator la Direcţia Ştiri a Televiziunii Române, iar din 2013 este jurnalist senior la TVR.

Monica Ghiurco a fost prezentatoarea emisiunii „Ora de ştiri” de pe TVR 2, moderator de talk-show, producător şi realizator de emisiuni de politică internă şi ediţii speciale. În perioada 2008 – 2010 a coordonat Departamentul Social Politic Economic din cadrul Direcţiei Editoriale din SRTv. În ultimii ani, a prezentat emisiunile „Întrebări şi răspunderi” şi „Banii tăi”.

 

Sebesi Karen Attila a fost crainic-redactor la Radioteleviziunea Română, studioul Cluj, între anii 1991 – 1993. După o perioadă petrecută la mai multe posturi de radio sau în instituţii publice, Sebesi Karen revine în mass-media, ca realizator de emisiuni, la TVR, în perioadele 2005-2007 şi din 2008 până în prezent. Anterior, şi-a desfăşurat activitatea la DUNA TV şi BBC/secţia maghiară, în calitate de corespondent.  Karen Sebesi a mai fost membru în Consiliul de Adminsitraţie al SRTv în perioada 2010-2012 şi membru supleant între 1996-2000, 2001-2004, iar în perioada 2006-2010, membru supleant în CA al SRR.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Sighişoara, ultimul oraş care găzduieşte Semifinala Eurovision

Doina Gradea, Director General TVR: „Ne-am dorit să organizăm ultima semifinală Eurovision la Sighişoara, pentru a reaminti telespectatorilor TVR cultura şi istoria acestui oraş”

Published

on

Foto Credit: TVR

Mai sunt doar două zile până la spectacolul Eurovision România de la Sighişoara, în decorul încărcat de istorie al cetăţii medievale.

Înainte de startul repetiţiilor pentru al cincilea spectacol al Selecţiei Naţionale, organizatorii au susţinut o conferinţă de presă în Sala de protocol a Primăriei Municipiului Sighisoara.

La întâlnirea cu jurnaliştii, au participat Primarul Municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, Directorul TVR Târgu Mureş, Cristian Georgescu, regizorul şi coproducătorul semifinalei, Dan Manoliu, Directorul Cancelariei Instituţiei Prefectului Judeţului Mureş, Sorin Savu şi prezentatorii show-ului, Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu.

Conferinţa a fost moderată de Simona Boantă, coprezentator – din  Camera verde – al spectacolului de la Sighisoara.

 

Directorul General Interimar al TVR, Doina Gradea, a transmis un mesaj prin intermediul Directorului TVR Târgu Mureş, Cristian Georgescu:

„Ne-am dorit să organizăm ultima semifinală Eurovision la Sighişoara, pentru a reaminti telespectatorilor TVR cultura şi istoria acestui oraş şi potenţialul pe care îl are”. „Mulţumim Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Sighişoara pentru sprijinul acordat în vederea producţiei show-ului în acest decor absolut fantastic”, a mai transmis Directorul General Intermiar al TVR.

„Suntem onoraţi pentru că oraşul nostru a fost ales ca gazdă a semifinalei Eurovision. Sper ca eforturile noastre să se reflecte într-un show spectaculos”, a declarat Primarul Municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

 

Dr. Lucian Goga, Prefectul Judeţului Mureş, a vorbit, în mesajul transmis de Directorul Cancelariei Instituţiei Prefectului Judeţului Mureş, Sorin Savu, despre alegerea Sighişoarei ca gazdă a ultimei semifinale a concursului, desfăşurat  sub sloganul „Eurovision uneşte România!“:

„Îmi face plăcere să cred că alegerea, în acest an, a Sighişoarei şi a judeţului Mureş – în care, deşi suntem de etnii diferite, trăim alături – va contribui la această atmosferă deosebită, de bună înţelegere”.

 

Directorul TVR Tg. Mureş, Cristian Georgescu, le-a reamintit sighişorenilor că sâmbătă, de la ora 19.00, în Piaţa Cetăţii, TVR organizează un concert extraordinar Direcţia 5, care va fi înregistrat şi va putea fi urmărit de toţi telespectatorii Eurovision la spectacolul de duminică.

Despre provocările organizării show-ului în Sala de spectacole „Mihai Eminescu”, regizorul şi coproducătorul show-ului, Dan Manoliu, a declarat că duminică, vom asista la o premieră – este cea mică scenă pe care a fost organizat, vreodată, un eveniment Eurovision România.

 

„Este o mare bucurie să revăd Sighişoara şi vă mărturisesc că ne-am plimbat deja, seara trecută, pe străzile cetăţii, pentru a filma câteva prezentări inedite pentru semifinală, alături de un personaj surpriză”, a spus Diana Dumitrescu. La rândul său, Cezar Ouatu, aflat la prima vizită în cetate, a declarat că: „la a cincea oprire din itinerariul Eurovision România, vom stabili un record cu spectacolul din Sala Mihai Eminescu, în cetatea Sighişoarei, cu atmosfera sa cu totul specială”.

 

Semifinala Eurovision România de la Sighişoara va fi transmisă, în direct, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+, duminică, 18 februarie, de la ora 21.00.

 

Spectacolul încheie seria semifinalelor Eurovision România 2018. Pe 25 februarie, la Bucureşti, vom urmări Marea Finală a Selecţiei Naţionale.

Cu o zi înaintea show-ului, sâmbătă, TVR 1 va transmite, de la ora 22.00, „Culise Eurovision 2018“, o serie de emisiuni live despre ultimele pregătiri, impresii la cald, imagini de la repetiţii şi de la conferinţele de presă premergătoare evenimentelor. Concurenţii fiecărei semifinale vor oferi momente inedite, interpretând diferite melodii, altele decat cele cu care s-au înscris în concurs.

În acest an, Selecţia Naţională se desfăşoară sub sloganul „Eurovision uneşte România!“ Ediţia 2018 a Selecţiei Naţionale a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală. În fiecare semifinală, juriul Selecţiei Naţionale alege câte trei finalişti. Primii trei, aleşi în spectacolul de la Focşani, sunt Alexia & Matei, trupa Echoes şi Eduard Santha.

 

Juriul Selecţiei Naţionale îi reuneşte pe Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă, cinci artişti legaţi prin experienţa participării la cel mai mare concurs muzical din lume.

Pe 25 februarie, în Marea Finală care va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

TVR, gazdă a şedinţei Comitetului Executiv Circom Regional

Published

on

Foto Credit: TVR

20 de profesionişti ai unuia dintre cele mai importante foruri media din Europa discută la Bucureşti despre teme de interes pentru televiziunile publice.

Televiziunea Română găzduieşte, vineri, 16 februarie 2018, la invitaţia conducerii TVR, Doina Gradea, Director General Interimar, şedinţa Comitetului Executiv Circom Regional – Asociaţia televiziunilor regionale din Europa.

Aceasta este una dintre întâlnirile anuale importante ale asociaţiei, care reuneşte 376 de staţii de televiziune regionale din 38 de ţări.

La reuniunea de la Bucureşti participă 20 de membri marcanţi ai Comitetului Executiv Circom Regional, manageri ai unor prestigioase televiziuni publice din Europa, cum ar fi BBC – Marea Britanie, NOS – Olanda,  RTBF – Belgia, France Televisions – Franţa, SVT – Suedia, TVE- Spania, NRK- Norvegia, RTS- Serbia, HRT – Croaţia, RAI- Italia.

Temele dezbătute reflectă preocupări importante ale organizaţiei, dar şi aspecte de interes general pentru televiziunile publice, precum formatele de succes, audienţa, poziţionarea televiziunilor regionale în context naţional, programul de training pe anul în curs, organizarea Conferinţei anuale şi competiţia Prix Circom etc.

 

„Este un semnal adresat comunităţii internaţionale de profil că TVR este pregătită să-şi  recapete rolul activ pe plan internaţional, după o îndelungată perioadă, în care lipsurile financiare au grevat puternic activitatea TVR, atât pe plan intern, cât şi extern. Circom Regional aduce beneficii mari Televiziunii Române şi sperăm că după această reuniune, care repoziţionează organizaţia noastră pe piaţa media internaţională, beneficiile pentru TVR Bucureşti, dar mai ales pentru staţiile regionale, să crească. În acelaşi timp, ne dorim să fim mai vizibili pe piaţa media internaţională, cu producţii tv de calitate, pe care vrem să le înscriem în competiţia Prix Circom”, a declarat Elena Spanily, coordonator naţional, membru al Comitetului European al Circom Regional, coordonator cu atribuţii de director Departamentul Relaţii Internaţionale TVR.

 

Evenimentul se bucură de prezenţa unor nume cu prestigiu în peisajul audiovizual european: Preşedintele CIRCOM Regional, Tone Kunst – Norvegia, Secretarul General Fernando Ojea – Spania și Preşedintele Prix CIRCOM, David Lowen din UK.

Televiziunea Română este membru Circom Regional din anul 1993 şi are o bogată activitate în cadrul acestei organizaţii. De-a lungul timpului, TVR a organizat două conferinţe Circom (în 1994, studioul de la Iaşi a găzduit prima conferinţă Circom desfăşurată într-o ţară din Europa de Est).

 

Despre rolul TVR în cadrul Circom:

  • TVR este sponsorul categoriei „Young Onscreen Talent“, pentru tinere talente, premiu creat în memoria Vandei Condurache, producător, manager şi trainer la TVR Iaşi. Astfel, TVR se alătură televiziunilor de seamă din Europa, care oferă premii pentru cele mai bune producţii media (France Televisions, BBC, TVP –Polonia, RTV Slovenia, SVT – Suedia);
  • TVR este co-producător la o serie de proiecte realizate cu membri Circom Regional şi finanţate din fonduri europene. Cea mai importantă co-producţie este cea care a început în anul 2013, Proiectul Citizenship (citizenship.circom.eu). Acest proiect este realizat prin intermediul Studioului TVR Timişoara prin care se oferă accesul la o serie de programe despre drepturile europene;
  • Televiziunea Română a obţinut importante distincţii, premii Prix Circom. TVR s-a înscris anual în această competiţie cu programe realizate de studiourile teritoriale şi cel din Bucureşti, câştigând numeroase distincţii şi menţiuni speciale. În anul 2017,  Violeta Gorgos a obţinut o menţiune specială, cu producţia de la TVR Iaşi „O istorie călătoare”;
  • TVR participă anual la Conferinţa Circom Regional unde sunt prezentate cele mai bune practici şi idei pentru serviciile publice media europene. Televiziunea Română a organizat acestă Adunare Generală în anul 2011 la Timişoara, unde au participat peste 200 de delegaţi străini.
  • De asemenea, TVR participă şi la programele de pregătire profesională organizate de CIRCOM Regional. Acestea sunt cele mai bune traininguri, care se adresează în mare parte managerilor, producătorilor şi jurnaliştilor serviciilor publice media regionale.
  • Televiziunea Română difuzează o serie de programe documentare de calitate

premiate şi puse la dispoziţia membrilor Circom, produse de mari difuzori europeni precum BBC, France Television, RAI etc.

  • TVR este, prin Elena Spanily, membru în Comisia Europeană Circom Regional şi prin Dite Dinesz, producător TVR Timişoara, membru în juriul Prix Circom.

 

Despre Circom Regional:

Este o organizaţie care reuneşte 376 de staţii de televiziune regionale din 38 de ţări şi are drept scop principal realizarea unei legături puternice între televiziunile regionale din întreaga Europă. Asociaţia are misiunea de a coordona reţeaua de televiziuni regionale, de a dezvolta relaţiile cu instituţiile europene (Comisia Europeană, Consiliul Europei şi Parlamentul European), de a creşte numărul programelor destinate schimbului şi de a înlesni realizarea coproducţiilor. CIRCOM Regional este organizaţia care aduce cele mai multe şi mai concrete beneficii SRTV, în special în domeniul pregătirii profesionale.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending