HomeDIGITALDupă scandalul din Marea Britanie, Google va acorda mai multă libertate furnizorilor de publicitate

După scandalul din Marea Britanie, Google va acorda mai multă libertate furnizorilor de publicitate

Google s-a angajat marti sa isi supravegheze mai bine site-urile prin modificarea politicilor si angajarea de personal, dupa ce mai multe companii au renuntat la serviciile sale pentru ca nu a reusit sa previna ca reclamele lor sa apara impreuna cu filme care transmiteau mesaje de ura, transmite Reuters, citata de News.ro.

 

Compania a ajuns in ultimele zile in centrul unui scandal in Marea Britanie, companii mari, de la supermarketuri la banci si asociatii ale consumatorilor renuntand sa se mai promoveze pe site-ul YouTube pentru ca reclamele lor apareau impreuna cu filme care contineau mesaje homofobe si anti-semite.

Alphabet, compania mama a Google, a inceput sa evalueze problema vineri, luni a exprimat scuze, iar marti si-a modificat politicile pentru a acorda furnizorilor de publicitate un control mai mare asupra acesteia.

 

Compania, care a explicat ca nu a reusit sa monitorizeze cele 400 de ore de publicitate incarcate pe YouTube in fiecare minut, a anuntat ca va angaja mai multi oameni si va intensifica procesul de separare a mesajelor publicitare de continutul ofensator care ataca oamenii in functie de rasa, religie sau gen.

 

„Credem ca prin combinarea acestor noi politici ne vor intari semnificativ capacitatea de a ajuta furnizorii de publicitate sa ajunga la o audienta mare, respectand in acelasi timp valorile lor”, a declarat Philipp Schindler,  directorul pentru afaceri al Google, pe o postare pe blog.

Marea Britanie este cea mai mare piata a Google in afara Statelor Unite, generand in 2016 venituri de 7,8 miliarde de dolari, mare parte din publicitate, reprezentand aproape  9% din veniturile globale ale gigantului american de Internet.

 

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns