HomeALL MEDIAEchipa Observator 19 va realiza o serie de reportaje despre viaţa romilor români la Paris

Echipa Observator 19 va realiza o serie de reportaje despre viaţa romilor români la Paris

Incepand cu 21 septembrie, o echipă a Observatorului a fost şase zile în Franţa, pentru a vedea cum trăiesc romii români la Paris. Cu un venit care depăşeşte uneori 2.000 de euro pe lună, romii români refuză să accepte posibilitatea de a se întoarce în România.  Telespectatorii Antena 1 vor putea afla la Observator 19 care sunt opiniile românilor şi francezilor despre situaţia romilor din Paris.

Reportajele au fost filmate în diferite locaţii din capitala Franţei, la Arcul de Triumf, Turnul Eiffel sau pe Champs Elysees. Acestea sunt zonele preferate de romii care cerşesc sau agresează trecătorii pentru a primi bani. Deşi poliţia este prezentă, romii nu se simt intimidaţi şi continuă să-şi desfăşoare activitatea zilnică.

Pe parcursul celor 6 zile, echipa  a mers să cunoască atât taberele ilegale de la periferia Parisului cât şi taberele legale în care trăiesc romii. Cele din urmă sunt locuri unde autorităţile pariziene încearcă să adune comunităţile rome pentru a le putea expulza mai uşor din oraş. Reportajele nu au omis nici declaraţiile românilor care trăiesc şi muncesc legal la Paris. După izbucnirea scandalului expulzărilor romilor, afacerile legale ale românilor au fost şi ele afectate.

La Observator 19  telespectatorii vor putea urmări o serie de reportaje incredibile despre ce înseamnă viaţa romilor în Franţa şi care este impactul crizei expulzărilor asupra întregii comunităţi de români.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

<p>Ma puteti contact pe e-mail.</p>

No comments

Lasă un răspuns